Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07215 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті

  • Физика
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты - материалды нүктенің үдемелі және айналмалы қозғалысының механикасын, кинематикасын және динамикасын, сұйықтықтар механикасын, салыстырмалылықтың арнайы теориясының элементтерін, молекулалық физиканы, молекулалық физика мен термодинамиканың негіздерін оқып үйрену. Электр және магнетизм. Тербелістер мен толқындар. Геометриялық және толқындық оптика. Кванттық физика элементтері. Атом және атом ядросының физикасы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Нутрициология2019.
    Несиелер: 3

    Адам физиологиясының негіздерін және зат алмасудың рөлдік қызметін, адам тамақтануының рационалды және балама жүйелерінің принциптерін, дайын өнімді дайындаудың және өндіру кезінде тамақтанудың негізгі түзеткіштерін құру тәсілдерін оқып білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Білім ортасы мен білім алушының үндесуі (Құқық негіздері, Коррупцияға қарсы мәдениет, Ұлтаралық келісім, 1 курс семинары).
    Несиелер: 5

    Академиялық ережелерді, жауапкершілікті, құқықтарды, мінез-құлық нормаларын, кредиттік оқыту жүйесінің ерекшеліктерін, негізгі аксиомаларды, мәдениаралық және этникааралық қарым-қатынас құрылымын, университеттік білім жүйесіне бейімделудің заманауи инновациялық процестерін түсіну. Студенттерді порталмен жұмыс істеуге үйрету

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты - математиканың базалық бөлімдерінің негізгі ұғымдарын түсіндіру және түсіну: сызықты және алгебралық теңдеулер жүйесінің теориясы; жазықтықтағы және кеңістіктегі Аналитикалық геометрия, бір айнымалы, дифференциалдық теңдеулер функциясын дифференциалдық және интегралдық есептеу және оларды инженерлік-техникалық мазмұнмен есептерде қолдану. Математикалық әдістермен практикалық және теориялық мазмұнда инженерлік-техникалық есептерді шешудің практикалық дағдыларын меңгеру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдері технологиясына кіріспе.
    Несиелер: 3

    Тамақ өндірісіне арналған шикізатты, тамақ өнеркәсібінің әртүрлі салаларында қолданылатын тамақ шикізаттарының классификациясын, дайын өнімнің түрлерін, қайта өңдеу технологиясының негіздерін, негізгі, қосымша шикізатты өңдеуді зерттеу және дайын өнімнің сапасын бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ микробиологиясы
    Несиелер: 4

    Микроорганизмдердің морфологиясы, систематикасы, физиологиясы және биохимиясы, өсімдік тектес тағам өнімдерін өндірудегі микрофлораның рөлі. Азық-түлік және қайта өңдеу өндірісінің технологиялық процестеріндегі микроорганизмдердің рөлі. Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібіндегі микробиологиялық бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Шикізат және тамақ өнімдері
    Несиелер: 3

    Шикізатарда және дайын өнімдерде жүретін физикалық, физика- химиялық, биохимиялық және микробиологиялық процестер. Тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің негізгі технологиялары. Тамақ өнімдерінің тағамдық қауіпсіздігін қамтамасыз ету жә��е сақтау шарттары, шикізаттармен дайын өнімдердің сапасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Химия 1
    Несиелер: 4

    Химияның негізгі заңдарын, Менделеевтің мерзімді заңын, атомқұрылымының кванттық-механикалық теориясы, бейорганикалық қосылыстардың негізгі кластары, ерітінділер теориясы, химиялық пр��цестердің теориясы, химиялық процестерді реттейтін негізгі заңдар, номенклатураның құрылымы, күрделі қосылыстардың қасиеттерін оқып үйрену

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Теориялық және қолданбалы механика TRM-5-2019.
    Несиелер: 5

    Механизм түрлерінің негізгі модельдерін, машина бөлшектерін пайдалану критерийлерін, физикалық-механикалық қасиеттерді анықтауға арналған стандартты тестілеу әдістерін, қолданылатын материалдар мен дайын өнімдердің технологиялық көрсеткіштерін, математикалық модельдеу әдістерін, механизмдер мен механика теориясына сәйкес есептеулерді, тамақ өнеркәсібінде қолданылатын машиналарды жобалау мен пайдаланудың теориялық негіздерін үйрену.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • 1С-кәсіпорын
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты - бухгалтерлік есеп ақпараттық жүйе ретінде кәсіпорынның, жіктеу автоматтандырылған ақпараттық жүйелер бухгалтерлік есеп, ұйым автоматтандырылған есепке алу бағдарламасы "1С: Кәсіпорын 8" (1С:Бухгалтерия 8.1) оқыту. Негізгі құралдарды есепке алуды автоматтандыру, тауарлардың түсуі, орнын ауыстыру, қаржылық нәтижелерді есепке алуды автоматтандыру. "1С:Предприятие 8" бағдарламасы негізінде бухгалтерлік есепті автоматтандыру, бухгалтерлік есепті автоматтандыру бойынша бағдарламалық қамтамасыз ету нарығының даму тенденциялары мен сипаттамасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қазақстандық құқық KP-3 2019 TiS
    Несиелер: 3

    Еңбек құқығының пәні және жүйесі. Еңбек құқығының принциптері. Еңбек құқығы көздерінің түсінігі, олардың жіктелуі және түрлері. Еңбек ұжымы. Еңбек қатынастары саласындағы кәсіподақтардың құқықтары. Жалақыны құқықтық реттеу. Еңбекті нормалау. Өндірісте қызметкерлерді кәсіби даярлау, қайта даярлау және біліктілігін арттыру. Тараптардың еңбек құқығы бойынша материалдық жауапкершілігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Химия 2
    Несиелер: 4

    Бутлеров органикалық қосылыстардың құрылымын, органикалық қосылыстардың изомериясын, органикалық қосылыстардың негізгі кластары: алкандар, алкендер, алкиндер, спирттер, альдегидтер, кетондар, қышқылдар, ароматикалық қосылыстар, гетероциклдік қосылыстардың теорияларын зерттеу,тамақ өнеркәсібіндегі органикалық химияның рөлін оқып үйрену

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жобалау жұмыстарын автоматтандыру жүйесі немесе APM.
    Несиелер: 4

    Шағын жүйелерді, CAD бағдарламалық қамтамасыз етудің түрлерін, автоматтандырылған жобалаудың заманауи жүйелерін, жобалау жұмыстарын автоматтандыру жүйесіндегі компьютерлік графиканы, тамақ өнеркәсібінің құрылысында жобалауға арналған мамандандырылған бағдарламалық қамтамасыз етуді, техникалық, лингвистикалық, математикалық, бағдарламалық және ақпараттық CAD негіздерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік құқық
    Несиелер: 3

    Негізгі теориялық тұжырымдамалар мен санаттар, іскерлік құқық институттары; бизнестің құқықтық формалары мен ұйымдастырылуы; бизнесте қолданылатын келісімшарт түрлері, бизнесті ұйымдастыру үшін құжаттар пакетін жасау; шешім қабылдау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Биохимия
    Несиелер: 3

    Пәнді меңгеру барысында биологиялық макромолекул-белоктарды, нуклеин қышқылдарын, көмірсуларды, липидтерді құрылымдық ұйымдастырудың негізгі қағидалары; амин қышқылдарының физика-химиялық қасиеттері қалыптасады. ақуыз молекулаларының құрылымы мен қызмет етуінде олардың рөлі. Биополимерлерді бөліп алу, органикалық қосылыстардың функционалдық топтарын, түрлі кластағы табиғи органикалық қосылыстарды анықтау, табиғи қосылыстардың қасиеттерін зерттеу, ферменттермен жұмыс істеу білігі қалыптасады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тоңазыту технологиясы
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін салқындату және мұздату технологиясының негіздерін, олардың сапасын сақтау және тұтынушыға өткізім әсерін зерттеу . Азық-түлік мекемелерінде тамақ өнімдерін сақтау күйін кешенді бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Компьютерная графика KG-3-2019 ТiS.
    Несиелер: 4

    Негізгі компьютерлік графиканың математикалық жүйелерін, бағдарламалау тілдерін, шынайы үш өлшемді кескіндерді құру әдістерін, техникалық құралдармен жұмыс істеу принциптерін, RGBжәне CMYKмодельдерін, графикалық интерфейстер мен бағдарламалаустандарттарынтүрлендіруәдістеріноқыпүйрену. Веб-сайт шаблондарын құру және жобалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Экономикадағы монополияға қарсы реттеу ARE-4-2019
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты - нарыққа өту жағдайындағы монополияға қарсы саясаттың негізгі ұғымдары мен ережелері, қазіргі концепциясы, тарихы, даму перспективалары мен мақсаттары, міндеттері. Қазақстандағы экономикалық жүйені қайта құрудағы монополияға қарсы саясаттың орны. Монополияға қарсы реттеудің іске асыру тетігі және субъектілері. Қазақстанның монополияға қарсы органдарының жүйесі, функциялары, міндеттері мен өкілеттіктері. Монополияға қарсы реттеу әдістері: әлемдік тәжірибе және қазақстандық ерекшелік, монополияға қарсы заңнаманың сақталуын мемлекеттік бақылауды оқыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Рационалды тамақтану негіздері2019
    Несиелер: 3

    Тамақ өнімдерінің құрамын меңгеру, өнімдердің құрамына кіретін: ақуыздар, липидтер, көмірсулар, витаминдер, органикалық емес заттардың сипаттамасы, олардың, адам ағзасы үшін атқаратын рөлі, адамның асқорыту жүйесінің құрылысы. Рационалды тамақтану мәдениеті, балансталынған тамақтану концепциясы негізінде тамақтану ғылымының қазіргі заманғы көзқарасына сәйкес диеталарды, тамақтану рационын құрудың тәжірибелерді игеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экономика негіздері OE-4 -2019 TiS
    Несиелер: 4

    Барлық экономикалық жүйелердің экономикалық заңдарының негізгі санаттары, шаруашылық жүргізудің нарықтық жүйесінің жұмыс істеу механизмд��рі, мемлекеттің экономикалық саясатының негізгі модельдері, өндірістік процестер көрсеткіштері, экономикалық жүйелерді жіктеу критерийлерімен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік бизнес
    Несиелер: 4

    Кәсіпкерлік қызметтің негізгі және стандартты емес мәселелерін шешу үшін кәсіпкерлік қызметтің негіздерін зерделеу, кәсіпкерлік процесін талдау, жаңа бизнестік концепциялардың өміршеңдігін және мүмкіндігін анықтау; экономикалық және ұйымдастырушылық шешімдерді қабылдау әдістері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты студенттердің кәсіби лексиканы орыс тілінде түсінуге, оқу-кәсіби сипаттағы коммуникацияларға қатысуға, өз көзқарасын баяндауға мүмкіндік беретін оқу-кәсіби қызмет саласындағы коммуникативтік, сөйлеу және тілдік құзыреттілік деңгейін меңгеру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Кәсіби бағытталған шет тілі
    Несиелер: 3

    Пәннің мақсаты - тіл, мәдениет, қатынас саласының ерекшелігіне сәйкес кәсби қатынас жағдайларында тіл жүріс-тұрыстың бағдарламасын құру. Жалпы қабылданған нормаларға сәйкес тұрмыс, әлеуметтік-мәдени, ресми-іскерлік мәтіндерді құрастыру. Қатынастың әртүрлі салаларының түрлі жағдайларында коммуникацияларға қатысу. Кәсіби қатынастың міндеттерін шешу мақсатында тілдік тәсілдерді қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін микробиологиялық бақылауTPP2019
    Несиелер: 5

    Технологиялық операцияларды микробиологиялық бақылаудың қазіргі заманғы әдістерін, тамақ өнімдерінің санитарлық-бактериологиялық көрсеткіштерін, тамақ өнімдерінде болатын микробиологиялық процестерді зерттеу. Тамақ өнімдерін өндіру кезінде, тұтынушыға қозғалыс кезеңдерінде (сақтау, өткізу) тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Функционалдық тамақтану негіздері
    Несиелер: 3

    Антистресстік, бейімделген, сергітуші, ынталандырушы және радиопротекторлық қасиеттері бар, сол немесе өзге де аурудан зардап шегетін тұтынушыларға теріс әсер етуі мүмкін компоненттердің тамақ өнімдерінде алып тастау немесе ауыстыру (толық немесе ішінара), сондай-ақ өнімдерге емдік препараттарды енгізу негізінде әзірленетін жаңа формация өнімдерін зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдері технологияларының теориялық негіздері2019
    Несиелер: 3

    Тамақ өнімдерін өндіру үшін негізгі және қосалқы шикізаттың сипаттамаларын зерттеу; заманауи, прогрессивті технологияларды (сүт және ет өнімдері өндірісі, қоғамдық тамақтану өнімдерін өндіру, тамақ өнімдерін өндіру кезінде жүретін физикалық, коллоидтық, биохимиялық, микробиологиялық процестердің ролі) зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісінің процестері және аппараттары
    Несиелер: 4

    Тамақ технологиясының негізгі процестерінің кинетикалық заңдылықтарын, процестерді аппаратуралық-технологиялық ресімдеудің негізгі принциптерін, аппараттар мен машиналардың негізгі техникалық-экономикалық сипаттамаларын, процестер мен аппараттарды есептеу әдістемесін, биотехнологиялық процестерді жүргізу үшін технологиялық жабдықтардың әр-түрлі түрлерін пайдалану әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін сертификаттау және метрологиясы.
    Несиелер: 3

    Тамақ сапасына технологиялық бақылауды жүзеге асыру үшін қажетті метрология, стандарттау және мемлекеттік сертификаттау негіздерін, тамақ өнімдерінің сәйкестігін растау ережелерін, тамақ өнімдері мен қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің сапа көрсеткіштерін сынау әдістерін, тамақ өнеркәсібіндегі Кеден одағының техникалық регламенттерін оқып үйрену.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Балық және балық өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 3

    Балық өңдеу саласының өндірістік міндеттерін өз бетінше шешу үшін қажетті теориялық білімдер мен практикалық дағдыларды қалыптастыру, қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру, өнімнің сапасына, тағамдық құндылығына заманауи талаптарды қамтамасыз ететін шикізатты кешенді және ұтымды өңдеудің жаңа тәсілдерін әзірлеу, энергия және ресурс үнемдеуші технологиялар негізінде технологиялық процесті оңтайландыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Экология және тұрақты даму
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты - студенттердің табиғат пен қоғамның тұрақты дамуының негізгі заңдылықтары туралы теориялық білімдерін игеруі. Пән оқып-үйренуге бағытталған: тірі организмдердің қоршаған ортамен өзара әрекеттесуін реттейтін негізгі заңдылықтар; организмдер санының таралуы мен динамикасы, қауымдастықтардың құрылымы және олардың динамикасы; экологиялық процестерді талдау, табиғат пен қоғамның тұрақты дамуы үшін мақсаттар мен басымдықтарды белгілеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Өнімдердің жіктелуін, тамақ өнімдерінің негізгі сипаттамаларын, олардың сапасын, өнім сапасына әсер ететін факторларды, сапаны сақтау мерзімдері мен шарттарын, ақауларды және оның құрылымын зерттеу. Тауарларды қалыптастырудың жалпы заңдылықтарын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Климаттың өзгеруі және "жасыл" экономика
    Несиелер: 4

    Климаттың негізгі ұғымдарын, климаттың ерекшеліктерін; климаттың өзгеруіне қарсы күрестегі "жасыл" экономиканың өзара байлан��сын; әлемдегі және ҚР климаттың өзгеруіне бейімделуді; парниктік газдардың сипаттамасын, климаттың өзгеруіндегі олардың рөлін, ПГ шығарындыларын қысқартуға арналған механизмдерді, энергия үнемдеу және энергетикалық тиімділікті арттыру негіздерін; энергияның жаңартылатын көздері туралы ұғымдарды, климаттың ауыл шаруашылығына әсерін; климаттың су ресурстарына әсер ету салдарын, "жасыл" экономикамен ұсынылатын қалдықтар мәселесін шешу жолдарын білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Тамақ және өңдеу өндірістерінің тасымалдау машиналары
    Несиелер: 5

    Тасымалданатын жүктердің жіктелуі. Тарту элементтеріне қойылатын негізгі талаптар. Электр жетекті және тартқыш құрылғылардың негізгі көрсеткіштерін жіктеу, құрылымы, сипаттамалары және есептеу.Тамақ және қайта өңдеу машиналарының конструкциялары мен жұмыс принциптері және оларды есептеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қалдық сүт шикізатынан өнімдер өндіру технологиясы 2019.
    Несиелер: 3

    Сүт өндірісінің жанама өнімдерінің құрамы мен қасиеттерінің (майсыз сүт, май және сарысуы) негізгі сипаттамаларын, сүт шикізатын толық және жабық циклде өңдеу технологиясын, қайталама сүт шикізатына негізделген өнімдерді өндіру технологиясы мен түрлерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мамандықтың кәсіби-қолданбалы бағдарламалары
    Несиелер: 3

    Теоретические основы в области правовых основ информатики. Специфика правовой регламентации процесса создания, обмена, хранения, охраны, передачи и использования открытой и закрытой информации. Регламентация правового статуса создателей, владельцев и пользователей различных информационных систем, как в Казахстане, так и в других странах. Информатиканың құқықтық негіздері саласындағы теориялық негіздері. Ашық және жабық ақпаратты құрастыру, сақтау, қорғау және беру үрдістерін құқықтық реттелуінің өзіне тән ерекшеліктері. Қазақстанда және басқа елдерде әртүрлі ақпараттық жүйелердің авторлары, иелері мен пайдаланушыларының құқықтық мәртебесін реттеу. Азаматтық сот ісін жүргізудегі кеңсе жұмысын ақпараттық қамтамасыз ету жүйелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Менеджмент және экономиканы мемлекеттік басқару негіздері
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаиы - студенттерді экономиканы мемлекеттік реттеу жүйесінің ұйымдастырылуы мен қызмет етуінің теориялық, әдіснамалық және құқықтық негіздерімен таныстыру. Басқару жұмысының практикалық дағдыларын алу. Мемлекеттік реттеудің халықаралық және отандық тәжірибесі, негізгі бастапқы басқару ұғымдары, басқару мәдениеті. Мемлекеттік мақсатты бағдарламаларды жасау және талдау, басқару саласындағы жетістіктер туралы ақпаратты жинақтау және пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сала экономикасы
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты-барлық экономикалық жүйелердің экономикалық заңдарының негізгі категорияларын, шаруашылық жүргізудің нарықтық жүйесінің жұмыс істеу механизмдерін, мемлекеттің экономикалық саясатының негізгі модельдерін, өндірістік процестердің көрсеткіштерін оқып үйрену, экономикалық талдау әдіснамасын меңгеру, экономикалық жүйелердің жіктелу критерийлерімен танысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Еңбекті қорғау
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты - қауіпсіз еңбек шарттарының саласына байланысты заңдық және нормативтік-құқықтық мәселелерді зерттеу, адамның денсаулығына әсер ететін зиянды және қауіпті өндіріс факторлары анықтау, сонымен қатар, қауіпсіз еңбек шарттарын қамтамасыз ету және өндірістік жарақаттануларды алдын-алуға бағытталған дұрыс шешімдерді қабылдауды оқыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары
    Несиелер: 5

    Тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының негізгі типтерінің, құрылғылардың, негізгі үлгілік жабдықтың кинематикалық және функционалдық схемаларының мақсатын, әрекет ету принципін және жіктелуін, технологиялық жабдықты пайдалану ерекшеліктерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақтанудың гигиеналық негіздері және қауіпсіздігі.
    Несиелер: 3

    Тамақтану туралы ғылымның жағдайы мен даму перспективаларын, тағамның негізгі компоненттерінің гигиеналық сипаттамаларын, рационалды тамақтану негіздерін, теңгерілген және басқа да тамақтану жүйелерінің концепцияларын, тамақ өнімдерінің сапасын және олардың қауіпсіздігін қалыптастыру мен басқарудың негізгі принциптерін оқып білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Алкоголсыз сусындар технологиясы
    Несиелер: 5

    Дәстүрлі, сондай-ақ алкогольсіз және әлсіз алкогольді сусындардың жаңа түрлерін өндіру технологиясының негізгі кезеңдерін зерттеу. өсімдік шикізатын өңдеудің инновациялық әдістері. Алкогольсіз сусындар өндірісінің физика-химиялық және биотехнологиялық негіздері бойынша теориялық және ғылыми тұжырымдамалар, олардың ассортименті, тұтынушылық қасиеттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 4

    Жануарлар және өсімдік шикізаттарын тамақ өнімдеріне қайта өңдеудің негізгі технологиялық схемалары, тамақ өнімдерін өндіруде шикізатты қайта өңдеу әдістері мен тәсілдерін пайдалану; тамақ өнімдерін өндірудің негізгі технологиялық схемаларын құру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өнеркәсіп мекемелерінің қоршаған ортасын қорғау
    Несиелер: 4

    Пәннің мақсаты - өнеркәсіптік кәсіпорындардың қоршаған ортаға әсерін бағалау, өзара әрекеттесудің терең процестерін түсіну және негізделген шешімдер қабылдау, экологиялық аудит жүргізу дағдыларын қалыптастыру. Пән оқуға бағытталған: табиғи орта, жағдай және проблемалар; өндірістік кәсіпорындардың атмосферадағы құрамы мен процестеріне, табиғи ресурстарға әсері; табиғатты қорғау шараларының экономикалық аспектілері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • қазақ ұлттық тамақ өнімдерін өндіру негіздері OPKNPP-4-2019
    Несиелер: 4

    Қазіргі заманғы шарттардағы ұлттық тағам өнімдернің рөлі мен міндеттері. Қазақ ұлттық тағам өнімдерін өндіруде қолданылатын өсімдік және жануар тектес шикізаттарының түрлері. Дәстүрлі қазақ ұлттық тағам өнімдерін алудың ерекшеліктері мен тәсілдері, рецептуралары, ассортименттері. Қазіргі заманғы қазақ ұлттық тағам өнімдерін алудың технологиясы мен тәсілдері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдерін консервілеу технологиясы
    Несиелер: 4

    Шикізаттың сапалық сипаттамаларын ескере отырып консервіленген өнімдерді өндіру теориясын, әдістерін, сондай-ақ әдістерін және технологиясын, технологиялық режимдерді білуін,өсімдік және жануар текті шикізатты сақтау тәсілдерін,ауыл шаруашылығы өнімдерін өңдеу кезінде инновациялық өскіндерді зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақ және өңдеу өндірістерінде "Green skills" қалыптастыру
    Несиелер: 5

    Қолданыстағы жасыл технологияларды зерделеу, сондай-ақ "жасыл" экономиканы"қалыптастыру саласындағы ЕО елдерінің тәжірибесі негізінде тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібінің әртүрлі секторларына оларды жетілдіру және енгізу. Тамақ және азық – түлік өнімдерін өндіруде жасыл дағдыларды пайдалану процестерінің жалпы заңдылықтары; тамақ және қайта өңдеу саласының техникасы мен технологиясы - нан пісіру, макарон, кондитерлік, сыра қайнату өндірісі, шарап жасау, алкогольсіз сусындар өндірісі, май-май және сүт өнеркәсібі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жеміс пен көкөністі өңдеу технологиясы
    Несиелер: 4

    Жеміс-көкөніс өнімдерін сақтау және қайта өңдеудің теориялық негіздерін зерттеу, осы салада өндірістік қызметті жүзеге асыратын кәсіпорындардың материалдық-техникалық базасымен танысу, сондай-ақ жемістер мен көкөністердің әртүрлі түрлерін сақтау және оларды қайта өңдеу өнімдерін өндіру технологияларын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін орау.
    Несиелер: 4

    Азық-түлік шикізатын буып-түюге арналған қаптаманың және құрылымдық материалдардың ассортиментін, олардың технологиялық және функционалды сипаттамалары мен қасиеттерін, азық-түлік тауарларына арналған тұтынушылық қаптаманың түрлерін, орау мен қаптаманы жобалау мен жобалау негіздерін, буып-түю процесінде қолданылатын жабдықтардың негізгі түрлерін, материалдар мен буып-түю әдісінің қарқындылығына әсері мен тамақ өнімдеріндегі химиялық, физикалық, биохимиялық және микробиологиялық процестерын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақ өнімдерін кептіру технологиясы2019
    Несиелер: 4

    Шикізаттың сапалық сипаттамаларын, технологиялық режимдерді білуді, өсімдіктер мен жануарлардан алынатын шикізатты кептіру әдістерін, ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеудің инновациялық тәсілдерін ескере отырып, кептіру өнімдерінің теориясы, әдістері мен технологияларын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Негізгі және қосымша шикізаттың ерекшелігін, оның физикалық - химиялық және органолептикалық сапа көрсеткіштерін, технологиялық режимдер мен параметрлерді білуді, сүт және қышқыл сүт өнімдерін өндірудің инновациялық тәсілдерін ескере отырып, сүт және қышқыл сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процесін зерттеу, жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тамақтану кәсіпорындарындағы сервис және өндірісті ұйымдастыру2019
    Несиелер: 4

    Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жұмыс істеуі бойынша оңтайлы шешімдер қабылдаудың теориялық және практикалық негіздерін, кәсіпорындар мен қоғамдық тамақтандыру орталықтарының тұжырымдамасын жасау дағдыларын меңгеру, өндірісті ұйымдастыру үшін базалық білім мен дағдыларды қалыптастыру және технологиялық процестердің беріктігін қамтамасыз ету; кәсіпорынның ұйымдастыру жұмыстарын жетілдірудегі қазіргі үрдістерді зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Көпшілікті тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 3

    Көпшілікті тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау. Дайындау және толық өндірістік циклмен жұмыс істейтін кәсіпорындардың технологиялық сызбаларын орындау үшін әр түрлі қуатты және маманданған қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын технологиялық есептеу әдістемелеріне оқыту. Жобалаудың есептік нормативтерін құру, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын орналастыру принциптерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Көпшілікті тамақтандыру өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Аспаздық және кондитерлік өнімдердің технологиялық циклінің кезеңдері мен өндіру принциптері, аспаздық өңдеу тәсілдері; аспаздық өнімнің жіктелуі мен ассортименті; дайын өнімнің сапасын қалыптастыратын процестер; шикізатты аспаздық өңдеудің, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімді дайындаудың технологиялық процестері; аспаздық және кондитерлік өнімдердің сапасына қойылатын талаптар, ресімдеу және жіберу ережесі, сақтау және өткізу шарттары мен мерзімдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Емдік-профилактикалық тамақтану2019.
    Несиелер: 4

    Тағамның және жеке тағамдық заттардың адам организімінің физиологиялық қызметтеріне әсер ету ерекшеліктерін зерттеу; диеталық тағамдар мен рациондарды дайындауға қойылатын медициналық талаптар; сандық және стандартты диеталар; түрлі қауіпті өндірістерде жұмыс істейтін адамдарға арналған емдік-профилактикалық рационға қойылатын нормативтік талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Азық-түлік өнімдері шикізаттарының сапасын бақылау және бағалау
    Несиелер: 5

    Көрсеткіштерді анықтау бойынша сынақ жүргізу тәжірибесін алу азық-түлік өнімдерінің, сүт және сүт өнімдерінің, ет және балық өнімдерінің сапасы - бастапқы шикізат пен дайын өнімнің сапасы арасындағы байланысты зерттеу; азық-түлік өнімдері өндірісін технологиялық бақылауды жүзеге асыру; қолданыстағы өндіріс жағдайында Технологиялық тәртіпті сақтау бойынша технологиялық құжаттаманы әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Сүт өнеркәсібіндегі өндірістік есептер 2019
    Несиелер: 4

    Сүт өнеркәсібінде өндірістік емес және өндірістік есептерді жүргізу: ауыз сүті, кілегей, ірімшік, сары май және сүт өнімдерін өндірудегі материалды және азық-түлікті есептеу. Сүт өнімдері үшін материалдық тепе-теңдік құрастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы.
    Несиелер: 4

    Етті қайта өңдеу саласындағы негізгі нормативтік-техникалық құжаттарды, ережелерді, ветеринариялық нормалар мен ережелерді, өнім түрлерін, шикізаттың химиялық құрамының ерекшеліктерін, сапалық сипаттамаларды сақтауға бағытталған өндірістік технологияларды, жартылай фабрикаттардың өндірістік бақылауын, процестердің температурасы мен уақыт параметрлерін және дайын ет сапасын бақылауды зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 5

    Тамақ өндірісі кәсіпорындарын жобалау. Тамақ кәсіпорындарында жобалық құжаттаманы әзірлеу бойынша жұмыстарды ұйымдастыру, жоспарлау әдістеріне үйрету, өндірістік қызметте жабдықтарды, аппараттарды, машиналарды таңдаудың прогрессивті әдістерін, нормативтік құжаттарды есепке ала отырып, технологиялық есептеу әдістемелерін пайдалану, технологиялық жабдықтарды пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Кәсіптік қызметте тиімді экономикалық-басқарушылық шешімдер қабылдау үшін тамақ саласындағы кәсіпорын экономикасының негіздерін, менеджмент және маркетинг саласындағы жалпы қағидаттар мен ережелер білімін көрсетеді.

  • Код ON2

    Кәсіби салада тұлғааралық және мәдениетаралық әрекеттестік міндеттерін шешу үшін қазақ, орыс, шет тілдерінде ауызша және жазбаша қатынасқа қабілетті.

  • Код ON3

    Кәсіби қызметте заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік графика негіздерін қолданады. Деректерді жинау, тасымалдау, өңдеу және сақтау үшін компьютерлік жүйелер мен желілерін бағдарламалық және аппараттық жасақтама дағдыларын пайдаланады.

  • Код ON4

    Математикалық талдау және теориялық пен эксперименталды зерттеулерді моделдеу әдістерін қолдана отырып, кәсіби қызметінде жаратылыстану-ғылыми пәндердің негізгі заңдарын қолданады.

  • Код ON5

    Еңбек функцияларын орындау кезінде өзінің кәсіби қызметі саласына қатысты тіршілік қауіпсіздігінің негіздерін сәйкестендіре отырып, оларды іске асыру тәуекелдерін бағалай келе, авариялардың, апаттардың, дүлей зілзалалардың ықтимал салдарларынан қорғау әдістерін таңдай отырып, жағымсыз экологиялық салдарларды азайтып, өз қауіпсіздігін аттыру мақсатында өндірісте тіршілік әрекетінің қауіпсіздігі негіздер ережелерін қолданады.

  • Код ON6

    Кәсіптік қызметінде тамақ өнеркәсібі саласындағы технологиялық процесті ұйымдастырудың жалпы принциптері туралы білімдерін қолданады.

  • Код ON7

    Тағам өнімдерін өндіруде мал және өсімдік шикізаттарын қайта өңдеу әдістері мен тәсілдері негізінде технологиялық схемаларды жасаудың ғылыми-негізделген принциптерін кәсіптік практикада қолданады.

  • Код ON8

    Технологиялық-химиялық бақылау әдістерін, микробиологияның теориялық және әдіснамалық негіздерін пайдалана отырып, шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің қауіпсіздігін қамтамасыз етеді. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерін ластаудың ықтимал жолдарын анықтайды.

  • Код ON9

    Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес тамақ кәсіпорындарының технологиялық жабдықтарының түрлерін пайдалану.

  • Код ON10

    Тамақ өнеркәсібі (ет, балық, сүт, консерві) және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады.

  • Код ON11

    Азық-түлік шикізаты мен өнімдерін өндіру, сақтау және өткізу тәжірибесінде теориялық білімді пайдалана отырып, өсімдік шикізатын өңдеудің технологиялық процесін жүзеге асырады

  • Код ON12

    Прогрессивті технологияларды, тамақ шикізатын буып-түю тәсілдері мен әдістерін пайдалана отырып, қоғамдық тамақтандыру өнімдері мен алкогольсіз сусындарды өндірудің технологиялық процесін ұйымдастырады.

  • Код ON13

    Нормативтік құжаттарды ескере отырып, жабдықтарды, аппараттарды, машиналарды таңдау әдістерін, технологиялық есептеу әдістерін іс тәжірибесінде пайдаланады. Сонымен қатар технологиялық жабдықтарды орналастыра отырып, техникалық жарақтандырылған жұмыс орындарын жобалауды және соған сәйкес жаңартылған технологиялық жабдықтарды пайдаланады.

Top