Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11114 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі в М.Х.Дулати атындағы Тараз өңірлік университеті

  • Түрік тілі 1
    Несиелер: 3

    Түрік тілінің лексикалық және грамматикалық құрылымы және жұмыс істеуі грамматикалық бірліктердің сөйлеу Сөйлеу бөліктері. Зат есімдер мен сын есімдердің сөзжасам. Сөйлемнің негізгі және кіші мүшелері жай сөйлем және оның түрлері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Әлемдік қонақжайлылық индустриясы
    Несиелер: 5

    Әлемдік қонақжайлылық индустриясын дамытудың негізгі кезеңдерін, әлемнің әртүрлі елдерінде мейрамхана кәсіпорындары пайдаланатын қызмет көрсету нысандары мен әдістерін, әлемнің әртүрлі елдеріндегі мейрамхана ісінің сипаттамалары мен ерекшеліктерін, әлемдік қонақжайлылық индустриясының қазіргі даму тенденцияларын, Қазақстанда және шетелде тамақтану кәсіпорындарының түрлері мен олардың жіктелуін, мейрамхана бизнесі мен қонақ үй ісінің әлемдік желілерін, қонақжайлылық индустриясындағы корпоративтік мәдениетті зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мейманхана және мейрамхана бизнесіндегі брендинг
    Несиелер: 5

    Бренд, брендинг және оның негізгі сипаттамалары, брендинг, брендингтің тарихи аспектіде дамуы, бренд құру процесінің ұйымдастырушылық және әдістемелік аспектілері, тұтынушылардың брендті қабылдауы, брендтің ауызша және вербалды емес идентификаторлары, корпоративті сәйкестендіру және оның негізгі элементтері, интерьер дизайны, мейрамхана мәзірінің корпоративті стилі, қонақжайлылық кәсіпорнының имидждік жарнамасы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылыққа кіріспе
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылықтың даму тарихын, қонақжайлылық индустриясының негізгі терминдері мен түсініктерін, қоғамдық тамақтану, қонақ үй бизнесі саласындағы нормативтік-құқықтық базаны, тамақтану индустриясының орналастыру құралдары мен кәсіпорындарын жіктеуді, қонақ үйлердің нөмірлік қорының халықаралық сыныптамасын, қонақ үйдегі қызмет көрсетудің технологиялық циклын, қонақжайлылық кәсіпорындарын басқарудың ұйымдық құрылымдары мен нысандарын, қонақ үй бизнесін ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Білім ортасы мен білім алушының үндесуі (Құқық негіздері, Коррупцияға қарсы мәдениет, Ұлтаралық келісім, 1 курс семинары).
    Несиелер: 5

    Мемлекет, құқық және мемлекеттік-құқықтық құбылыстардың негізгі түсінігі. Құқық салалары. Сыбайлас жемқорлық түсінігінің теориялық-методологиялық негіздері. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттін қалыптасуы. Мәдениаралық коммуникацияның негізгі аксиомалары. Ұлтаралық коммуникациянын құрылымы мен детерминанттары. Ұлтаралық коммуникация саласындағы заманауи иновациялық үрдістер. Кредиттік оқыту технологиясынын негіздері

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлық индустриясында арнайы және бұқаралық іс-шараларға қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Көпшілік іс-шаралардың сыныптамасын, іс-шараларды жіктеу принциптерін, іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу кезеңдерін, бұқаралық іс-шараларды ұйымдастыру және өткізу әдістемесін, мейрамхана залын банкеттің белгілі бір түріне дайындау қағидаларын, қонақтарға қызмет көрсету әдістерін, мейрамханада банкетке қызмет көрсетуді ұйымдастыру теориясын

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Түрік тілі 2
    Несиелер: 3

    Күрделі сөйлем түсінігі. Түрік тілінің стильдері, диалогтық және монологиялық сөйлеу. Ресми құжаттар стилінің ерекшеліктері. Қарым - қатынастың әлеуметтік-тұрмыстық және әлеуметтік-мәдени салаларының тақырыптарын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Азық-түлік шикізатының тамақ өнімдерінің жіктемесі мен ассортиментін; азық-түлік пен азық-түлік шикізатының химиялық құрамын, тағамдық құндылығын, әртүрлі факторлардың әсерінен олардың қасиеттерінің өзгеруін; өнім сапасына қойылатын талаптарды; шикізатты сақтау шарттары мен мерзімдерін; тамақ өнімдерінің аспаздық қасиеттерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Рухани сабақтастық
    Несиелер: 3

    Қазақ руханиятының қалыптасуының алғышарттары мен бастаулары. Түркілер өркениетінің ислам өркениетімен байланысы және сабақтастығы. Әл-Фараби мен Абайдың шығармашылық мұрасының басты салалары және олардың рухани құндылығы мен маңызы. Орта ғасырлардағы түркілік мұсылман ойшылдары және олардың ілімдеріндегі рухани құндылықтар. М.Х.Дулатидың тарих философиясындағы рухани-адамгершілік бағдарлар. Қазақ хандығы дәуіріндегі әлеуметтік және рухани-адамгершілік құндылықтар. Қазақ ағартушылығы дәуірі қазақ халқының руханилығының даму кезеңі ретінде.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мәдениетаралық коммуникация және корпоративтік мәдениет
    Несиелер: 5

    Мәдениетаралық коммуникация теориясының негізгі даму кезеңдері мен бағыттарын, тіл мен мәдениеттің, мәдениет пен коммуникацияның өзара байланысын, Мәдениетаралық коммуникацияның негізгі түрлерін зерттеу; ауызша қарым-қатынас мәдениетінің тілдік нормалары және мінез-құлықтың этикалық және адамгершілік нормалары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жабдықтары
    Несиелер: 5

    Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының заманауи технологиялық жабдықтарын, жылу, механикалық, жуу және тоңазытқыш жабдықтарын пайдалану, жөндеу және монтаждау ерекшеліктерін, Берілген технологиялық жағдайлар үшін технологиялық жабдықтар мен автоматика аспаптарын таңдау әдістемесін, технологиялық жабдықты есептеу әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өлкетану
    Несиелер: 3

    Өз аймағының табиғаты, халқы, экономикасы, тарихы мен мәдениетін зерттеу және жан-жақты білу; оның табиғи, экономикалық және мәдени ресурстарын, географиялық, этнографиялық және демографиялық сипаттамаларын, тарихын, әлеуметтік өмірі мен даму перспективаларын ескеру; туған жер тұрғындарының өмір сүру деңгейі мен үй тұрмысы; аймақтағы археологиялық орындар; өлкетанудың мәні мен маңызы, өлкетану жұмысының негізгі формалары мен әдістерін меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамханалар мен мейманханаларда қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Қонақ үй қызметі мен тамақтану саласын, қонақ үй кәсіпорындары мен тамақтандыру кәсіпорындарының ұйымдық құрылымын реттейтін құқықтық және нормативтік құжаттарды зерттеу. қонақ үйлер мен мейрамханалардың негізгі қызметтерінің жұмыс технологиясы және олардың өзара байланысы, қонақ үй кәсіпорындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында негізгі және қосымша қызметтерді ұсыну технологиясы, қызмет көрсетудің кәсіби стандарттары және қызметкерлерге қойылатын біліктілік талаптары, шетелдік туристерге қызмет көрсетуді ұйымдастыру бойынша қызметтер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ұлт дәстүрлері
    Несиелер: 3

    Ұлт дәстүрлерінің тәлімдік, тәрбиелік мәні мен маңызы. Ұлт дәстүрлерінің зерттелу жайы. Ұлт дәстүрлерінің қоғамдағы рөлі мен әлеуметтік қатынастарды реттеуге тигізетін ықпалы. Салт-дәстүрлердің түрлері. Дәстүрдің ұлттық дүниетанымдағы орны. Дәстүр және ұлт, ұлыс, адам түсініктерінің байланысы. Салт-дәстүрлердің ұлттық әдебиеттегі көрінісі. Түркілік өркениеттің ұлттық дәстүрдегі интеграциялық әлеуеті. Ұлттық дәстүр құқық және заң аясында.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Дулатитану
    Несиелер: 3

    Тарихшы, дипломат, қоғам қайраткері Мұхаммед Хайдар Дулатидің өмір жолын, қызметі мен шығармашылығын, оның мемлекеттік және қоғамдық қызметінің прогрессивті, ізгілікті табиғатын зерттеу.Тарих-и-Рашидидің тәрбиелік рөлі; ұлы ғалымның шығармашылық мұрасы мен рухани құндылығының негізгі аспектілерін талдау; М.Х.Дулатидің "Тарих - и – Рашиди" еңбегінің Қазақ хандығының құрылу тарихындағы тарихи маңызы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қазақстанның сакралды географиясы
    Несиелер: 3

    Қазақстанның қасиетті жерлерінің мәдени-географиялық белдеуін зерттеу және қазақстандық мәдениетті танымал ету, оның рөлін анықтау; негізгі түсініктер; Қазақстандағы қасиетті орындардың орналасуы; Қазақстандағы қалыптан тыс және жұмбақ орындар; археологиялық және сәулет ескерткіштері; діни және табынушылық нысандар; тарихи тұлғалармен байланысты қасиетті орындар. Қазақстанның тарихи-мәдени, қасиетті, туристік жерлеріне экспедициялар ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Бауыржантану
    Несиелер: 3

    Б.Момышұлының өмірі, қаламгер ретінде қалыптасу жолдары. Б.Момышұлы шығармалары. Б.Момышұлының күнделіктері мен естеліктері, мақал-мәтелдері мен афоризмдері, публицистикасы мен әңгімелері, хаттарының өзі қазақ сөз арнау тарихындағы ерекше соны жаңалық екендігі. Баласы Б.Момышұлының «Восхождение к отцу», «Во имя отца» еңбектері бала тәрбиесіне аса қажет құрал бола алатындығы. Б.Момышұлы туралы шығармалар мен ондағы батыр бейнесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесіндегі кәсіби этика және этикет
    Несиелер: 5

    Кәсіби этика мен этикеттің әдіснамасы мен әдістемесін, халықаралық этикеттің негізгі нормаларын, іскерлік келіссөздер, кездесулер, жиналыстар, көпшілік алдында сөйлеу, телефон іскерлік қарым-қатынас принциптері мен заңдылықтарын; іскерлік және телефон этикетінің ережелері мен нормаларын, Іскерлік қарым-қатынас және хат алмасу ережелерін зерттеу. іскерлік хаттама мен іскерлік этика негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақ үй қызметі мәдениеті
    Несиелер: 5

    Психологиялық, этикалық, эстетикалық мәдениет сипаттамаларының ерекшеліктерін зерттеу; мейрамхана және қонақ үй бизнесі саласында сервистік қызмет көрсетуді ұйымдастыру теориясы; қызмет көрсету саласының қызметкерлері мен тұтынушылар арасында туындайтын қарым-қатынас маркетингі; қызмет көрсетудің ұлттық, өңірлік, этикалық, демографиялық және табиғи-климаттық ерекшеліктерін ескере отырып, сервистің теориясы мен практикасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхананың әкімшілік-шаруашылық қызметін және қауіпсіздік жүйесін ұйымдастыру
    Несиелер: 4

    Қонақ үй кәсіпорнының әкімшілік-шаруашылық қызметі қызметінің негізгі процестерін зерделеу: бөлмелерді жинауды ұйымдастыру тәртібі және жинау жұмыстарының сапасына қойылатын талаптар, киімді жууға, тазалауға жіберу тәртібі, бүлінген қонақ үй меншігін актациялау ережесі, қонақ үйдегі қауіпсіздік жүйесі, қонақ үй қауіпсіздігі қызметінің құрылымы, оның негізгі міндеттері, магниттік кілттермен жұмыс істеу ережесі, тұратын адамдардың құндылықтарын сақтауды ұйымдастыру, Қонақ үйдің жабдықтары мен жабдықтарын есепке алу жөніндегі құжаттаманы ресімдеу және жүргізу қағидалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Орта Азия халықтарының тамақтану мәдениетінің дәстүрлері мен ерекшеліктері
    Несиелер: 5

    Жалпы мәдени-құндылық бағдарлары мен тарихи-мәдени мұраны, әлемнің әртүрлі халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеттерінің қалыптасу ерекшеліктерін, халықтар мәдениетін дамытудағы ұлттық және шетелдік тағамдар дәстүрлерінің рөлін, Қазақ ұлттық тағамдарын, жақын шет елдер, Еуропа, Азия, Америка континенті халықтарының тағамдарын, ұлттық тағамдар технологиясында өңдеудің негізгі тәсілдерін, әдістері мен тәсілдерін зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхана және мейрамхана қызметтерін стандарттау, сертификаттау және бақылау
    Несиелер: 4

    Стандарттау және сертификаттау негіздерін, қонақ үй қызметтері сапасының сәйкестігін бағалау тәсілдерін, қызмет көрсету саласындағы стандарттау және сертификаттау проблемаларын, ҚР Қызмет көрсету саласының әртүрлі аспектілерінде сертификаттар алу шарттары мен факторларын, қызмет көрсетудің кәсіби стандарттарын, қонақ үй қызметтерінің сапасын бақылау және бағалау әдістерін, тамақтандыру кәсіпорындарының қызметін реттейтін халықаралық нормативтік құқықтық актілерді, стандарттау әдістерін; стандарттардың түрлері мен санаттарын, мейрамхана қызметтері сапасының сәйкестігін бағалау тәсілдерін зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейманхана cервисінің мәдениеті
    Несиелер: 5

    Психологиялық, этикалық, эстетикалық мәдениет сипаттамаларының ерекшеліктерін зерттеу; қонақ үй бизнесі саласында сервистік қызмет көрсетуді ұйымдастыру теориясы; қызмет көрсету саласының қызметкерлері мен тұтынушылар арасында туындайтын қарым-қатынас маркетингі; қызмет көрсетудің ұлттық, аймақтық, этикалық, демографиялық және табиғи-климаттық ерекшеліктерін ескере отырып, сервис теориясы мен практикасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Әлем халықтарының тамақтану дәстүрі мен мәдениеті
    Несиелер: 5

    Жалпы мәдени-құндылықты бағдарлар мен тарихи-мәдени мұраларды, әлем халықтарының тамақтану дәстүрі мен мәдениетін қалыптастыру ерекшеліктерін, әлемнің түрлі елдерінің ұлттық тағамдарын, негізгі тәсілдерін, әдістері мен тәсілдерін, механикалық, жылумен аспаздық өңдеу режимдерін оқып білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Экология және тұрақты даму
    Несиелер: 3

    Ғылым ретінде экологияның даму тарихын және экологияның басқа ғылым салаларымен байланысын айқындау. Мәселелерді зерттеуге кешенді көзқарас негізінде ғаламшардың экологиялық дағдарысы және адамзаттың тұрақты даму болашағы туралы білімді игеру. Курс студенттердің адамзаттың тұрақты дамуының геологиялық, биологиялық, технологиялық, құқықтық, әлеуметтік, экономикалық, этикалық және саяси факторларын жан-жақты талдау дағдыларын игеруге бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейманханада қабылдау және орналастыру қызметін ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Қонақтармен қабылдау және орналастыру қызметінің ұйымдастырылуын, жұмыс технологиясын, брондау түрлері мен тәсілдерін, қабылдау және орналастыру қызметі қызметкерлерінің қонақтармен, басқа да қонақ үй қызметтерімен өзара іс-қимыл технологтарын, қонақтарға қызмет көрсетудің, қонақтарды қабылдау мен орналастырудың технологиялық циклын, қонақ үйге қоныстану процесін, қызмет көрсету сапасының стандарттарын, қабылдау, орналастыру қызметінің құжаттамасын, қонақтың шығуын ресімдеу және оны шығару рәсімін зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы бухгалтерлік есеп
    Несиелер: 4

    Халықаралық қаржылық есептілік стандарттарына, бухгалтерлік құжаттарға және оларды жасауға қойылатын талаптарға сәйкес бухгалтерлік есептің нормативтік-құқықтық базасын, бухгалтерлік есеп негіздерін, қонақжайлылық индустриясындағы баға белгілеудің ерекшеліктерін

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана-мейманхана бизнесі кәсіпорнының экономикасы
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың негізгі ұғымдары мен нысандарын, қонақжайлылық кәсіпорындарының қаржы-шаруашылық қызметін, маркетинг, мейрамхана-қонақ үй бизнесі мен Туризмдегі баға белгілеуді және маркетингтік баға стратегияларын, бизнесті жоспарлауды, бизнес-жоспардың ұғымдары мен құрылымын, кәсіпорынның ұйымдастырушылық, өндірістік және қаржылық жоспарын, тәуекелдерді, тәуекелдерді бағалау және басқару әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мамандықтың кәсіби-қолданбалы бағдарламалары
    Несиелер: 4

    Компьютерлік жабдықтар мен мамандандырылған бағдарламалық қамтамасыз етудің мақсатын, тамақтандыру кәсіпорындарында қолданылатын жабдықтар мен бағдарламалық қамтамасыз етудің негізгі түрлерін, кәсіби қызметтің белгілі бір түріне арналған бағдарламалық қамтамасыз етуді зерттеу: 1C Рарус мейрамхана - қонақ үй бизнесі бағдарламалары: мейрамхананы басқару, R-Keeper мейрамхана қызметін автоматтандыру жүйесі, Ресторатор, тамақтануды жоспарлау мен есепке алуға арналған компьютерлік жүйелер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейманханалардағы қосымша қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 5

    Қонақ үй қызметтері: негізгі, қосымша және ілеспелі, қосымша қызметтерді, қонақ үйді жобалау, бизнес-орталықтың, конференц – залдардың қызметтерін ұсыну ерекшеліктері, бизнес клиенттерге қызмет көрсетуге мамандандырылған орналастыру құралдарын дамыту, Конгресс іс-шараларын ұйымдастыру ерекшеліктері, қонақ үйлердегі көлік қызметін көрсету, қонақ үйдің сервис-бюросының жұмысын ұйымдастыру және оның технологиясы, консьерж қызметтері, экскурсиялық қызмет көрсету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қолданбалы экономика
    Несиелер: 3

    Шаруашылық жүргізуші субъектілер экономикасының тұжырымдамалық негіздері, микро және макродеңгейлердегі экономиканың жұмысының негізгі категориялары мен заңдылықтары, бизнес құрылымдарының жұмыс істеуінің экономикалық механизмі, сұраныс пен ұсыныс, икемділік, бәсекелестік және нарық түрлері, үкімет нарыққа араласу, өндірістің экономикалық негіздері мен кәсіпорынның ресурстары, өндіріс пен шығындар, экономикалық тиімділік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Климаттың өзгеруі және "жасыл" экономика
    Несиелер: 3

    Климаттың негізгі ұғымдарын, климаттың ерекшеліктерін, климаттың өзгерісімен «жасыл» экономикамен өзара байланысын, ҚР мен әлемде климаттың өзгерісіне бейімделуін, парникті газдардың сипаттамасы мен климаттың өзгерісіне ролін, экожүйеге климаттың өзгерісінің салдарларын, «жасыл» экономика ұсынатын қалдықтар мәселесін шешудің жолдарын үйрену

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Сала экономикасы
    Несиелер: 3

    Саланың ұлттық экономика жүйесіндегіорны мен рөлі, негізгі және айналым капиталының ерекшелігі негізгі буыны ретінде кәсіпорынның мәні мен түрлері; саланың экономикалық ресурстары және оларды пайдалану көрсеткіштері, өндіріс тиімділігінің өсуінің негізгі бағыттары мен саланың техникалық, экономикалық және әлеуметтік даму перспективалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Компьютерлік графика
    Несиелер: 4

    Конструкторлық құжаттардың графикалық бөлімін AutoCAD бағдарламасында орындау негіздерін игеру; кеңістіктік және логикалық ойлауды дамыту және жетілдіру; бұйымдардың сызбаларын және олардың үшөлшемді үлгілерін әзірлеуге машықтану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана қызметтерін ілгерілету және сату технологиялары
    Несиелер: 4

    Қызметтің сатып алу-сату пәні ретіндегі ерекшеліктерін, мейрамхана кәсіпорны маркетингінің теориялық негіздерін, мейрамхана қызметтері маркетингінің ерекшеліктерін, негізгі ерекшелік принциптерін, мейрамхана қызметтерін жіктеу мен сегментациялауды, өнімді жылжыту элементтері мен стратегиясын, сату түрлерін, белсенді сату технологиясын, сауда презентациясының әдістерін, сатып алушының мінез-құлқын, іздеу және бағалау әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана тағамдарын дайындау технологиясы
    Несиелер: 5

    Әр түрлі ассортименттегі тағамдарды, сусындарды және аспаздық өнімдерді өндірудің технологиялық процестерін, аспаздық өнімдер тағамдарының сапасына қойылатын талаптарды, жылумен өңдеу тәсілдерін: оларды қолдану тәсілдері мен ерекшеліктерін, мәзір түрлерін, тағамдарды дайындау, ресімдеу және беру процестерінің технологиялық карталары мен схемаларын жасауды зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Жобалау жұмыстарын автоматтандыру жүйесі немесе APM SAPR-3-2019 TiS
    Несиелер: 4

    Кешенді жобалаудың негізгі кезеңдері мен циклы, АЖЖ құрылымы, АЖЖ техникалық қамтамасыз ету, САПАНЫҢ кешенді моделін әзірлеу, АЖЖ қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету, жобалауға міндеттер қою. Жобалау есептерін шешудің ықтимал нұсқалары, АЖЖ математикалық қамтамасыз ету, САПАНЫҢ кешенді моделін әзірлеу, АЖЖ қолданбалы бағдарламалық қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы инновациялық жоспарлау және жобалау
    Несиелер: 5

    Негізгі ұғымдарды, әдіснамаларды, жоспарлау және болжау әдістерін, бизнес-жоспарлау бағдарламаларының логикасын, сандық және сапалық талдау әдістерін, инновациялық жобалардың тиімділігін бағалау әдістерін, қонақжайлылық индустриясындағы инновациялардың тиімділігіне әсер ететін сыртқы және ішкі факторлардың өзгеруі жағдайында жобаның қаржылық көрсеткіштерін бағалауға сценарийлік тәсіл әдістерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Еуропа халықтарының тамақтану мәдениеті
    Несиелер: 5

    Жалпы мәдени-құндылықтық бағдарлар мен тарихи-мәдени мұраны, Еуропа халықтарының тамақтану дәстүрлері мен мәдениеттерінің қалыптасу ерекшеліктерін, ұлттық тағамдар тағамдарын, ұлттық тағамдар технологиясында қолданылатын механикалық, термиялық аспаздық өңдеудің негізгі тәсілдерін, әдістері мен тәсілдерін, режимдерін, ұлттық ыдыстардың, Мүкәммалдың, жабдықтардың негізгі түрлерін зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бар ісі
    Несиелер: 5

    Бар қызметтерінің жіктелуін және оларға қойылатын жалпы талаптарды, барларды жабдықтауды ұйымдастыруды, бардың сауда үй-жайларының түрлері мен сипаттамаларын, барменнің жұмыс орнын жоспарлау мен безендіруге қойылатын талаптарды, шарап, бар ыдыс-аяқ, бардың керек-жарақтары мен керек-жарақтарын өндіру ерекшеліктері мен кітапханасын, коктейльдер мен сусындарды жіктеуді зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тамақ өнімдері мен азық-түлік шикізаттарының қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдері қауіпсіздігінің теориялық негіздерін, тамақ өнімдерінің азық-түлік қауіпсіздігінің нормативтік-заңнамалық негізін, азық-түлік шикізатының, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін: мәнін, деңгейін, түрлерін, оны бағалаудың негізгі өлшемдерін, азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау тәсілдерін зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастырудағы тамақ қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Адам үшін қауіп түрлерін және тамақ өнімдері қауіпсіздігінің өлшемдерін, негізгі ғылыми және техникалық проблемаларды, сондай-ақ тамақ өндірісінің техникасы мен технологиясының даму үрдістерін, тамақ Қауіпсіздігі Менеджментінің негіздерін, тез тамақтану өнімдерінің тәуекелдерін басқаруды, жаңа өнімді әзірлеудегі тәуекел-менеджментті зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісін және мейманхана бизнесін ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 5

    Қоғамдық тамақтандырудың салалық ерекшеліктерін, қоғамдық тамақтандырудың ұйымдық-құқықтық нысандарын, қонақ үй кәсіпорындарын, олардың қызметі мен жұмыс істеу ерекшеліктерін; кәсіпорындардың құрылымын; жабдықтауды, қойма шаруашылығын ұйымдастыруды; өндіріс құрылымын, өндірістік және технологиялық процестердің мәні мен элементтерін; қонақ үй қызметтері мен бөлімдерінің жұмысын ұйымдастыру мен жоспарлауды;өндірістік персоналдың негізгі санаттарын, оған қойылатын талаптарды, персоналдың еңбегін ұйымдастыру мен нормалауды зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Тіршілік әрекеттері қауіпсіздігінің негіздері
    Несиелер: 3

    Адам мен қоршаған ортаны техносферадағы жағымсыз факторлардың әсерінен қорғау; адамның өмірлік циклінің барлық кезеңдерінде оның қауіпсіздігі мен қолайлы жағдайларын қамтамасыз ету саласындағы күрделі оқиғаларды, төтенше жағдайларды, процестерді, құбылыстарды жіктеу және жүйелеу, сондай-ақ сүмкін болатын қауіптер мен қатерлердің алдын алу, оқшаулау және жою бойынша шараларды әзірлеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік құқық
    Несиелер: 3

    Кәсіпкерлік құқық - құқықтың кешенді интеграцияланған саласы. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер экономика саласындағы құқықтық білімдерін жетілдіруге,кеңейтуге және кәсіби қызметінде қолдануға мүмкіндікті иеленеді. Мақсаты - студенттерге кәсіпкерлік қызметті құқықтық реттеудің негізгі теориялық ережелерін түсіндіру, кәсіпкерлік қызметті реттейтін азаматтық, салықтық, басқа да заңнамалық және нормативтік құқықтық актілердің мәнін ашып көрсету, студенттерде әр түрлі кәсіпкерлік қатынастардағы жағдайларда құқық нормаларын дұрыс қолдану дағдыларын қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қазақстандық құқық
    Несиелер: 3

    Конституциялық құқығы, ҚР Әкімшлік құқығы, ҚР Азаматтық құқығы, ҚР Кылмыстық құқығы, ҚР Азаматттық іс жүргізу және Қылмыстық іс жүргізу құқығы, ҚР Еңбек құқығы және ҚР Экологиялық құқығы, ҚР Қаржы және салық құқығы, ҚР отбасы құқығының негізгі ережелері мен институттары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Еңбекті қорғау
    Несиелер: 3

    Құқықтық, әлеуметтік-экономикалық, ұйымдастырушылық, техникалық, санитарлық-гигиеналық, емдеу-профилактикалық, оңалту және өзге де іс-шараларды қамтитын еңбек қызметі процесінде қызметкерлердің өмірін, денсаулығын және жұмыс қабілеттілігін сақтау жүйесін қамтамасыз ету; персоналдың әртүрлі санаттары үшін психофизиология, эргономика және еңбек эстетикасы талаптарын ескере отырып, еңбек өнімділігін арттыру және демалыс режимдерін оңтайландыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана сервисінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету әдістері мен нысандарын, оларды әртүрлі класстағы және мамандандырудағы мейрамханаларда жіктеуді, қызмет көрсетуді ұйымдастырудың негізгі кезеңдерін, қызмет көрсету стандарттарын, киім-кешекті кию және сыртқы түрі стандарттарын, ыдыс-аяқ пен аспаптарға қойылатын талаптарды, асхана ыдыстарын, аспаптарды сыныптауды, тамақтану кәсіпорындарын асханалық ыдыстармен, аспаптармен, іш киіммен жарақтандыру нормаларын, сауда үй-жайларын қызмет көрсетуге дайындауды, залдарда жиһазды орналастыруды, тағамның, жеңіл тамақтың, сусындардың қолданылу мақсатын, орналастыру нұсқаларын, берілу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Кәсіпкерлік іс
    Несиелер: 4

    Кәсіпкерліктің ұйымдық-басқару негіздерін қалыптастыру; Қазақстан Республикасында кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру мен реттеудің заңнамалық тәжірибесі саласындағы кәсіби білімін көтеру; студенттерде кәсіпкерлік ойлауды және өз әлеуетін іске асыру үшін мүмкіндіктерді көре білуді қалыптастыру, бизнес-идеяларды ойлап табу дағдыларын және оларды тәжірибелік тұрғыда іске асыру мүмкіндіктерін дамытуға ықпал ету.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
    Несиелер: 6

    Тамақтандыру кәсіпорындарындағы өндіріс технологиясын, Тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі өндіріс процестерін ұйымдастыру мен үйлестіруді, өндіріс құрылымын, өндірістік және технологиялық процестердің элементтерін, өндіріс жұмысын жедел жоспарлау әдістерін, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының, өндірістік инфрақұрылымның нормативтік-технологиялық құжаттамасын зерделеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мамандандырылған орналастыру құралдарының қызметі
    Несиелер: 4

    Мамандандырылған орналастыру құралдары мен курорттық аймақтардың жіктелуін және ерекшеліктерін, мамандандырылған орналастыру құралдарының нормативтік-құқықтық базасы мен қызметін, санаторий-курорттық кәсіпорындарды ұйымдастыру стандарттарының сипаттамасын, қонақ үй бизнесінде мамандандырылған орналастыру құралдарының қызметтерін, сауықтыру орталығы мен қонақ үйдің ішкі стандарттары мен рәсімдерін зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • ҒЗЖ, коммерцияландыру негіздері және академиялық хат
    Несиелер: 4

    Академиялық мәтіндерді, ғылыми мақалаларды, дайындау бағыты бойынша есептерді, ғылыми жобалар мен конкурстарға өтінімдерді құру мен олардың жұмыс істеуінің негізгі қағидаттары; авторлық куәлік алу; жоғары мектепте ғылыми зерттеулерді ұйымдастырудың негізгі ережелері; стартап құру; ҒЗЖ коммерцияландыру

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана бизнесі кәсіпорындарындағы дағдарысты басқару
    Несиелер: 4

    Дағдарыстардың себептерін және олардың әлеуметтік-экономикалық дамудағы рөлін, мейрамхана кәсіпорындарының дамуындағы дағдарыстарды, дағдарысты басқару субъектілерін, дағдарыс жағдайларын мемлекеттік реттеуді, мейрамхана бизнесі кәсіпорнының қаржы мониторингін, тәуекелдерді басқару

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Skills Менеджмент
    Несиелер: 4

    Кәсіби құзыреттілікті дамытудағы skills менеджментінің рөлі мен қажеттілігі; жеке тұлғаны дамытудың жалпы ережелері; кәсіби дағдыларды дамытудың негізгі әдістері; кәсіби дағдылардың жіктелуі; менеджерге арналған дағдылар матрицасы; soft skills және hard skills: негізгі айырмашылықтар; маманның негізгі икемді дағдылары: сыни ойлау, көшбасшылық және командалық жұмыс, тайм менеджмент, креативтілік; hard skills негізгі құраушылары; self – менеджмент әдісін қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейманхана іс-әрекетін жобалау
    Несиелер: 4

    Қонақ үй қызметін жобалаудың теориялық негіздері, қонақ үй қызметін жобалаудың заманауи технологиялары мен әдістері, жобаның құрамы мен мазмұны, жобалық қызметті Құжаттамалық қамтамасыз ету, қонақ үй кәсіпорындарының ғимараттарына қойылатын талаптар, қонақ үй кәсіпорындарын жобалаудың негізгі принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана сервисінің технологиясы
    Несиелер: 4

    Тамақтану және қонақ үй кәсіпорындарының стратегиялық менеджментінің негіздерін, мейрамхана бизнесі мен қонақ үй ісінің ерекшеліктерін ескере отырып, компанияның стратегиясын қалыптастыру әдістемесін және оны жүзеге асыру алгоритмін,қонақжайлылық кәсіпорындарының сыртқы және ішкі ортасын Стратегиялық талдау әдістемесін, тәуекелдерді басқару және дағдарысты басқару негіздерін, жобалар мен өзгерістерді басқаруды, статистикалық модельдеу негіздерін және қонақжайлылық кәсіпорындарының нәтижелерін болжауды зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарын қаржылық-экономикалық талдау
    Несиелер: 5

    Қонақжайлық индустриясы кәсіпорындарының қызметін талдау және диагностикалау әдістемесін, өндіріс, өнімдер мен қызметтерді сату, өндірістік ресурстарды пайдалану, өнімдер мен қызметтерді өндіру мен сатудан түскен шығындар мен нәтижелерді талдау және диагностикалау әдістерін зерделеу, қонақжайлық кәсіпорнының қызметін кешенді бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамханаларда қызмет көрсету сапасын бағалау әдістері
    Несиелер: 4

    Қоғамдық тамақтану қызметтерінің сапасын бағалау мен бақылаудың негізгі әдістерін зерделеу: сараптамалық, социологиялық,бейтарап аймақтар концепциясы, салыстырмалы сапаны анықтау әдістемесі, тұтынушылардың қанағаттану индексін есептеу әдістемесі, сыни оқиғалар немесе сыни эпизодтар әдісі, "құпия қонақ"әдістемесі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлық индустриясында персоналды басқару
    Несиелер: 5

    Персоналды басқару тұжырымдамасын, персоналды басқару принциптерін, функцияларын, әдістерін, персоналды басқару факторлары мен субъектілерін, қызмет көрсету саласында персоналды басқаруды нормативтік-әдістемелік қамтамасыз етуді, ұжымда қақтығыстарды басқару принциптері мен тәсілдерін, персоналға қажеттілікті жоспарлау, персоналды іріктеу технологиясын зерделеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Мейманхана-мейрамхана кәсіпорындарының сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Қызмет көрсету сапасын тұтынушы тұрғысынан, сапаны қамтамасыз ету жүйесінің әр түрлі түрлерін, қызмет көрсету саласындағы сапаны бақылау және талдауды жүзеге асыру әдістерін, сапаны жетілдіру бойынша жұмысты ұйымдастыру әдістерін, Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі сапаны басқарудың әдіснамасы мен терминологиясын, ИСО 9000 сериялы халықаралық стандарттардың ұсынымдарын, қызметтердің сапасын басқаруда стандарттауды зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында сервистік қызмет көрсету деңгейін бағалау
    Несиелер: 4

    Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы санитарлық-гигиеналық талаптарды, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін, қызмет көрсету сапасын бағалау әдістері мен әдістерін

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON1

    Қазақстан халқының және оның ұлттық бейнесінің негізгі этикалық бағдарлары мен құндылықтарын түсіну, мәдениетаралық диалог пен рухани мұраға ұқыпты қараудың практикалық әлеуетін анықтау; университеттің құрылымын, ЖОО-ның академиялық саясатын, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің негіздерін, ҚР негізгі заңдарын білу

  • Код ON2

    Әр алуан қызмет түрлері үшін деректерді талдау және басқару құралдарын әзірлеу; деректерді жинау, беру, өңдеу және сақтау үшін компьютерлік жүйелер мен желілердің бағдарламалық және аппараттық қамтылымын қолдану, ақпаратты жинау, сақтау және өңдеу әдістерін, ақпараттық және коммуникациялық процестерді іске асыру тәсілдерін талдау.

  • Код ON3

    Өнеркәсіптік нысанның қоршаған ортаға әсерін бағалау, техникалық және экологиялық сараптама мен тексеру жүргізу, қызметкерлер үшін жұмыс орындарындағы қауіпсіз жағдайлар мен еңбекті қорғау туралы, денсаулыққа зиян келтіру қаупі, оларға берілетін кепілдіктер, оларға тиісті өтемақылар және жеке қорғаныс құралдары туралы ақпарат жасау.

  • Код ON4

    Кәсіпкерлік іс, экономика, жоғары мектепте ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және ҒЗЖ-ны коммерцияландыру саласында теориялық білімді, практикалық дағдылар мен білігін меңгеру, басқару саласында, оның ішінде білім беруде, бизнесті ұйымдастыруда, экономикалық есептеулерді орындауда және стартап құруда soft-skills дамыту.

  • Код ON5

    Қонақжайлылық кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру негіздерін, қонақжайлық кәсіпорындарын ұйымдастыру мен келушілерге қызмет көрсетудің озық отандық және шетелдік тәжірибесін, корпоративті сәйкестілікті құру принциптерін, өнімнің тағамдық құндылығын, әртүрлі қасиеттердің әсерінен олардың қасиеттерінің өзгеруі туралы білімдерін көрсету факторлар, әртүрлі ассортименттегі тағамдар, сусындар мен аспаздық өнімдерді дайындау технологиясы, тамақ өнімдерін өңдеудің заманауи әдістері мен техникалық құралдары, елдер халықтарының ұлттық тағамдарының дәстүрлері мен ерекшеліктерін ескере отырып, ас мәзірін жоспарлауды көрсете білу.

  • Код ON6

    Қонақ үй және орналастыру қызметтерін жоспарлауды, мәдени-бос уақытты дамыту бағдарламаларын құруды, қонақ үй индустриясындағы кәсіпорынның жарнамалық науқанын жоспарлауды, қонақүйлердің, күзет қызметтерінің, қонақ үйлерді сауықтыру орталықтарының қызметтерін, конференциялар мен жоспарлауды және басқаруды білу. кездесу қызметтері, конференция және банкет бағдарламаларын әзірлеу, тамақтандыру қызметін ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, қонақ үйлердегі функционалды процестерді жобалауды жасай білу.

  • Код ON7

    Халықаралық этикет нормаларын, тұлғааралық және іскерлік қарым-қатынас негіздерін, персоналды басқару, қақтығыстарды басқару, қоғамдық тамақтандыру қызметін ұсыну технологиясын, мейрамхана қызметтерінің талаптары мен стандарттарын, сәйкес санаттағы қонақ үйлерге қызмет көрсету талаптарын, мәдениетін білу мейрамхана мен қонақ үйге қызмет көрсету, тамақтандыру кәсіпорындарының негізгі технологиялық процестері, мейрамханада дастарқан жайу және тағамдарды ұсыну стандарттарын білу.

  • Код ON8

    Өндірістік қызметтің, департаменттердің материалдық ресурстарға және персоналға қажеттіліктерін жоспарлай білу, қонақ үй мен мейрамхана қызметін жоспарлау және болжау технологияларын қолдану, есеп пен сатып алу қызметін бақылау, инновациялық технологияларды енгізу тиімділігін бағалау, қаржылық динамиканы талдау бөлімдердің көрсеткіштері, ағымдағы жылжыту мен сату жоспарларын бағалау, маркетингтік зерттеулер жүргізу, бәсекеге қабілетті даму стратегиясын қалыптастыру және жүзеге асыру, дағдарысқа қарсы стратегияларды қолдану сценарийлерін әзірлеу және оларды іске асыру құралдарын таңдай алу.

  • Код ON9

    Қонақ үй қызметтерін стандарттау және сертификаттау саласындағы білімді қолдана білу, қызметкерлердің қызмет көрсету стандарттарын орындауын бақылау және өнімдер мен қызметтердің сапасын қамтамасыз ету, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мәселелерін реттейтін құжаттарды пайдалану, бизнес-процестер жүйесін, ережелер мен стандарттарды қалыптастыру, бизнесті бақылаудың нысандары мен әдістерін анықтау - қонақ үйлердің процестері, ішкі бақылау қызметін ұйымдастыру, клиенттер мен келушілердің қанағаттанушылығын бағалау және талдау, орындалған жұмыс сапасының кәсіпорында жасалған ережелер мен стандарттарға сәйкестігін бағалауды жасай білу.

  • Код ON10

    Лексиканы, грамматикалық білім жүйесін түсіну негізінде тілдік және сөйлеу құралдарын қолдануды көрсету; мәтіндердегі оқиғалардың себептері мен салдарын лингвистикалық сипаттау және талдау әдістерін меңгеру, дәлелді ақпаратты пайдалану негізінде қазіргі заманғы мәселелерді шешімін шет тілінде аяндау.

Top