Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы в А.Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

  • Ғылым тарихы мен философиясы
    Несиелер: 3

    Пән ғылымның дүниетанымдық, әдіснамалық аспектілерін тұтас құбылыс ретінде қалыптастырады, ғылымның табиғатын, оның пайда болу проблемаларын, ғылыми білімнің қызметі мен құрылымын анықтайды, ғылымның қазіргі әдіснамасының мәселелерін, диалектика мен синергетиканың сипаттамаларын шындықты түсіндіру мен танудың ілімдері мен әдістері ретінде ашады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 5

    Осы пәнді оқу кезінде магистранттар зерттелетін лексикалық және грамматикалық тақырыптар шегінде шет тілінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасау дағдыларын меңгереді. Кәсіби қызмет саласында арнайы және ғылыми әдебиеттерді түсіну дағдыларын дамытуға көп көңіл бөлінеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектептің педагогикасы
    Несиелер: 4

    Пән жоғары мектептің ғылыми-педагогикалық негіздерін меңгеруге бағытталған Жоғарғы оқу орынның педагогының кәсіби қызметінің мәні, оқытушысының кәсіби-педагогикалық құзыреттілігіне қойылатын талаптар кешені ашылды. Жоғары мектеп дидактикасы бөлімінде жоғарғы оқу орында оқу процесін ұйымдастыру, оқытудың заманауи парадигмалары мен жаңа оқыту үлгілеріне негізделген оқу процесін ұйымдастырудың мазмұны, нысандары бойынша мәселелер қарастырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 4

    Оқу пәні басқару психологиясы саласында кәсіби білімді, менеджердің психологиялық басқару мәдениетін ұйымдастыру мен қалыптастырудағы адамдардың өзара әрекеттесу мәселелерін қалыптастырады. Магистранттар басқарушы персоналдың тиімді қызметін ұйымдастыру, ұйымдағы қызметкердің мінез-құлқын жоспарлау және басқарушылық шешімдер қабылдау дағдыларын меңгереді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән мал шаруашылығы өнімдерін өндірудің инновациялық технологияларын, қазіргі заманғы тәсілдері мен әдістерін қарау мал шаруашылығы өнімдерін (сүт, ет, ара шаруашылығы, балық шаруашылығы, құс шаруашылығы өнімдері) алудың, сондай-ақ оның сапасын бағалау арқылы зерделейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Арнайы мақсаттар үшін шет тілі
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу кезінде кәсіби терминологияға және академиялық жазуға (мақалалар, эсселер, түйіндемелер және т.б.) басты назар аударылады. Магистранттар ғылыми мақалаларды оқу және аудару, кәсіби тақырыптар бойынша қарым-қатынас жасау дағдыларын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Интернет технологиялары
    Несиелер: 5

    Пән интернеттің даму тарихы, негізгі өзекті ұғымдар мен терминдер туралы білімді қалыптастырады, Интернет-қосымшаларды әзірлеу және пайдалану үшін бағдарламалық жасақтама нарығында бағдарлай алады, HTML және CML (Chemical MarkUp Language) тілдерін қолдана отырып, веб-қосымшаларды құрудың практикалық дағдыларын алады, кәсіби интернет-ресурстар саласындағы жалпы және арнайы көкжиектерді кеңейтеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Риторика. Іскерлік қарым-қатынас
    Несиелер: 5

    Пән нәтижелі іскерлік келіссөздер жүргізе отырып, маманның кәсіби қызметінде іскерлік қарым -қатынас дағдыларын, риторикалық мәдениетті қалыптастырады. Магистранттар вербалды қарым-қатынастың психологиялық аспектілерін, риторикалық әдістер мен дәлелдемелердің құрылымын меңгереді, сендіру, іскерлік әңгіме жүргізу, пікірталас, вербалды емес коммуникация құралдарын меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығы кешендерінің заманауи жабдықтары
    Несиелер: 5

    Пән біздің елімізде және шетелде мал шаруашылығындағы өндірістік процестерді авто-механикаландыру жағдайын зерттеуге, мал шаруашылығы кешендері мен фермалардың машиналары мен жабдықтарын тағайындауға бағытталған. Мал шаруашылығында заманауи жабдықтар мен технологияларды пайдалану бойынша білімді, іскерлікті және практикалық дағдыларды қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Іскерлік риторика
    Несиелер: 5

    Пән магистранттарды риторика өнерінің қалыптасу және даму тарихымен, риторика түрлерімен, заманауи спикерлердің сөйлеу мәдениетіне қойылатын талаптармен таныстырады. Ауызша сөйлеуге дайындық кезеңдері (тақырып, мақсат, сөйлеу типі мен түрі), сөйлеудің негізгі формалары (диалог, монолог), риторика түрлері (жалпы және жеке) туралы түсінік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Конструктивті қарым-қатынас психологиясы
    Несиелер: 5

    Пән кез келген профильдегі маманның іс-әрекетінің түрі ретінде қарым-қатынас туралы білімді меңгеруге бағытталған, кәсіби даму мен тұлғаның өзін-өзі жүзеге асырудағы қарым-қатынастың маңызы туралы. Пән барлық әлеуметтік жағдайларда табысты қарым -қатынас дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығында есеп жүргізу және деректерді өндеу тәртібі
    Несиелер: 5

    Пән Қазақстан Республикасында бастапқы зоотехникалық және асыл тұқымдық есепке алудың қолданыстағы нормативтік – құқықтық базасын, асыл тұқымдық есепке алудың нысандарын, оларды ақпараттық талдау жүйесінде жүргізу тәртібін зерделеу жолымен мал шаруашылығында деректерді есепке алу мен өңдеуді жүргізу қағидаларын қарайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Зияткерлік меншік объектілерін басқару
    Несиелер: 5

    Пән зияткерлік меншік объектілерін басқару туралы түсініктерді зерттейді, зияткерлік қызмет объектілері мен нәтижелерін басқару туралы жүйелі түсінік қалыптастырады, зияткерлік меншік объектілерін құру және ғылыми-техникалық қызмет нәтижелері саласындағы дағдылар мен дағдыларды дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Малдың асыл тұқымды сапаларын бағалау әдістері
    Несиелер: 5

    Пән эксперимент сияқты ұғымдарды және зерттеуді ұйымдастырудың нұсқалары зерттейді. Магистранттар эксперименттерді қоюға және эксперименттік деректерді статистикалық өңдеуге қойылатын әдістемелік талаптарды зерттейді. Сүт және ет тұқымдарын өндіруші-бұқаларды бағалауды ұйымдастыру дағдыларын меңгереді, зоотехникалық есеп бойынша өндірушілерге бағалау жүргізеді, малдардың шығу тегі бойынша бағалауды, өндірушілерді ұрпақтарының сапасы бойынша бағалау, өз өнімділігі бойынша бағалауды жүргізеді, сондай-ақ цифрлық материалдарды өңдеуді жүргізе алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Оқу іс-әрекетінің инновациялық формаларының әдістемесі
    Несиелер: 5

    Пән оқу іс-әрекеті әдіснамасының теориялық және практикалық компоненттерін меңгеруге, базалық теориялық психологиялық-педагогикалық, әдіснамалық білімді, сондай-ақ оқу іс-әрекетінің инновациялық нысандарын қолдануда тиісті біліктерді, дағдыларды және құзыреттерді қалыптастыруға бағытталған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылыми зерттеудің әдістемесі, әдіснамасы және ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пән ғылыми-практикалық зерттеулерді ұйымдастыруда тәжірибе қалыптастырады, ғылыми таным әдістерін қолдануда құзыреттілік тәсілді дамытады және іздеу мен ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу кезінде логикалық заңдар мен ережелерді қолданады, зерттеу және жобалық іс-әрекеттің нәтижелерін бағалау әдістерін қолданады, зерттеу жұмысының нәтижелерін ресімдейді және ұсынады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығындағы биотехнология үрдістері
    Несиелер: 5

    Пән ауыл шаруашылығындағы заманауи биотехнологияның маңыздылығын, оның мал шаруашылығында қолданылуын, сондай-ақ ауыл шаруашылығы жануарларына арналған жемшөп препараттарын дайындауда биотехнологиялық әдістерді қолдануды зерттейді. Магистранттар жануарларды көбейтудің заманауи әдістерімен, мал шаруашылығындағы ДНҚ-диагностикамен, инфекциялық ауруларды диагностикалаудың молекулярлық-генетикалық әдістерімен, мал шаруашылығындағы маркерлік селекциямен танысады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Іскерлік қазақ тілі
    Несиелер: 5

    Пән кәсіби қызметтің түрлі салаларындағы қарым-қатынастың өзекті міндеттерін шешуге қабілетті коммуникативтік құзыреттілікті қалыптастырумен, тіл мәдениеті нормаларын, Іскерлік лексикалық минимумдарды, қазақ тілінде іс жүргізу дағдыларын меңгерумен таныстырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығындағы асыл тұқымды іс
    Несиелер: 5

    Асылдандыру жұмыстарын жүргізу, бастапқы құжаттаманы, малдарды таңбалау техникасын, табын айналымын құруда кәсіби білім мен дағдыларды қалыптастыруға ықпал етеді. Пән аясында магистрант ауылшаруашылық малдарын бағалауды ұйымдастыру мен өткізуді, өсіру әдістерін, іріктеу әдістерін, малдарды сұрыптау, кең ауқымды селекцияны зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Жобаларды басқарудың қазiргi технологиясы
    Несиелер: 5

    Жобаларды басқарудың заманауи технологиялары CASE-құралдарымен кәсіпорындардың тиімділігін арттыруға бағытталған пәндік мәселелерді шешу үшін жобаларды жоспарлау мен басқаруды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мал шаруашылығы өнімдері мен шикізатының бәсекеге қабілеттілігін арттыру
    Несиелер: 5

    Пән мал шаруашылығы өнімдері мен шикізаттарының бәсекеге қабілеттілігін арттыру әдістері мен тәсілдерін зерттейді. Білім алушылар сүттің полидисперсті жүйе, оның физикалық-химиялық қасиеттері мен химиялық құрамы сияқты қасиеттерін зерттейді, сондай-ақ сүт және сүт өнімдері, ет және ет өнімдері технологиясының физика-химиялық және биохимиялық негіздерінің мәселелерін, бастапқы тексерудің заманауи әдістерін қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Геномды селекция
    Несиелер: 5

    Пән ауылшаруашылық малдарының геном туралы толық көрінісі, хромосомалардағы гендердің орналасуы туралы білімді қалыптастырады. Магистранттар хромосомадағы геннің орналасуын анықтауға, өнімділік көрсеткіштері бар генетикалық маркерлерді анықтауға үйренеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы өнімдері қауіпсіздігінің заманауи аспектілері
    Несиелер: 4

    Пән өндіріс және сақтау кезеңдерінде мал шаруашылығы өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасын бағалау бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастырады, сапа мен қауіпсіздікті бақылаудың әртүрлі әдістерін қолдана алады қазіргі заманғы талаптар аясында мал шаруашылығы өнімдерін өндіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Жануарлардан алынатын шикізат пен өнімдері зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Пән сүтті, ауыл шаруашылығы жануарларын сою өнімдерін қайта өңдеу технологиясы саласында білім қалыптастырады. Жануарларды союға қабылдау және тапсыру тәртібін, сойылған жануардың сапасын бағалауды зерделейді. Ет сапасына зерттеу, дайын мал шаруашылығы өнімінің сапасына талдау жүргізеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Гендік және клеткалық инженерия
    Несиелер: 5

    Пән малдардың жасушалық инженериясының негіздерін, генетикалық инженерияны, тұқым қуалаушылықты зерттеу арқылы мал шаруашылығындағы жасушалық технологиялар туралы толық мәліметтер береді, сонымен қатар нуклеин қышқылдарының химиялық құрамы мен құрылымын зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Эмбриоинженерия және эмбриондарды трансплантациялау
    Несиелер: 4

    Пән эмбрион трансплантациясы, суперовуляция, аң аулауды синхрондау әдістерін зерттеу арқылы эмбриоинженерия мен эмбриондарды трансплантациялауды зерттеу бойынша кәсіби дағдыларды қалыптастырады. Магистранттардың назарын әйел донорларында суперовуляцияны тудыру кезінде репродукция гормондарын қолдану ережелеріне, ұрықтандыруға, ұрықтандыруға және жасуша культивациясына аударады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мал шаруашылығы кәсіпорындары мен кешендерді жобалау
    Несиелер: 5

    Тәртіп мал шаруашылығы өнімдерін алуды жоспарлау, болжау арқылы мал шаруашылығы кәсіпорындары мен кешендерін жобалауда объективті мәліметтер береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Биологиялық қосылыстарды бөлу және зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Пән органикалық қосылыстарды оқшаулау және тазарту, сүзу және центрифугалау әдістерін, сондай-ақ қайта кристалдану, сублимация, экстракция, дистилляция, кептіру сияқты басқа оқшаулау әдістерін зерттейді, сонымен қатар органикалық қосылыстардың негізгі физикалық константаларын, балқу температурасын, қайнау температурасын, заттың тығыздығын анықтау әдістерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Ауылшаруашылық малдар мен құстарды азықтандырудың және азықтарды бағалаудың жаңа әдістері
    Несиелер: 5

    Пән ауылшаруашылық малдары мен құстардың қоректік заттарға қажеттілігін анықтаудың заманауи әдістерін зерттейді. Ауыл шаруашылығы малдары мен құстарын физиологиялық негізделген, нормаланған азықтандыруды ұйымдастыруда білімді қалыптастырады, азықты бағалау және толық азықтандырудың экономикалық тиімді әдістерін қолдану бойынша дағдыларды меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Код ON10

    Өз білімін кәсіби деңгейде қолдану. Мал шаруашылығындағы бастапқы есеп және асыл тұқымдық құжаттаманы жүргізуді жүзеге асыру мақсатында ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу әдістерін меңгеру;

  • Код ON5

    Мал шаруашылығындағы әртүрлі ғылыми және қолданбалы міндеттерді шешу үшін теориялық білімді қолдану кезінде селекция және биотехнология ғылымы дамуының негізгі үрдістерін анықтау және қолдану;

  • Код ON9

    Зерттеу контексінде идеяларды әзірлеу және (немесе) қолдану кезінде ауыл шаруашылығының озық біліміне негізделген мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы саласында дамып келе жатқан білімдер мен түсініктерді көрсету;

  • Код ON2

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми көзқарастарды ескере отырып, пайымдауларды қалыптастыру үшін ақпаратты жинау және түсіндіру;

  • Код ON6

    Эксперименттік ғылыми қызмет, ғылыми көпшілік алдында сөз сөйлеу, ғылыми жазу, ғылыми коммуникация дағдылары болу;

  • Код ON7

    Ауыл шаруашылығы малдардың асыл тұқымдық құндылығын айқындауда, бірдейлендіруде және тағайындалуында өз білімін, түсінігін кәсіби деңгейде қолдану;

  • Код ON1

    ғылыми-зерттеу және педагогикалық қызметтерге , сонымен қатар жоғарыбілікті тәжірибелік қызметке бағынтталған біліктілікті меңгеру. Ғылыми-педагогикалық байланысты ана тілінде және шет тілінде жүзеге асыру;

  • Код ON11

    Пәнаралық контексте проблемаларды шешу үшін өз білімін, түсінігі мен қабілетін кәсіби деңгейде қолдану. Мал шаруашылығындағы өнімділікті арттыруға және мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу сапасын арттыруға бағытталған өндірістің қажетті тәсілдерін қолдану.

  • Код ON8

    Оқытылатын салада одан әрі оқуды өз бетінше жалғастыру үшін қажетті оқыту дағдыларын қолдану. Әртүрлі меншік нысанындағы мал шаруашылығы шаруашылықтарында-мал шаруашылығы өнімдері мен шикізатын қайта өңдеу, азықтың әртүрлі түрлерін өндіру және дайындау жөніндегі кәсіпорындарда өндірістік қызметті жүзеге асыру;

  • Код ON4

    Қазақстанда және шетелде бар ақпаратты зерттеу және жинақтау негізінде мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясындағы проблемаларды шешу үшін ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды анық және біржақты хабарлау;

  • Код ON3

    Кәсіби қызметте өз бетімен білім алу үшін дағдыларды қолдану. Мал шаруашылығы саласы бойынша модельдік фермаларды құру шеңберінде заманауи информациялық технологияларды қолданумен информациялық-аналитикалық және информациялық-библиографиялық жұмысты қолдану және жүргізу;

7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Қазақ ұлттық аграрлық университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

А.Байтұрсынов атындағы Қостанай мемлекеттік университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский
7M082011 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский
7M08201 Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы
Магистратура

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: M132 Мал шаруашылығы

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top