8D07101 Технологиялық машиналар мен жабдықтар в Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тез өзгеретін әлеуметтік-экономикалық жағдайларға тез бейімделуге қабілетті тамақ және ет-сүт өнеркәсібінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласында жұмыс істеу үшін бәсекеге қабілетті мамандар даярлау, сондай-ақ тұлғаның жан-жақты кәсіби және интелектуалдық дамуына қажеттіліктерін қанағаттандыру
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D103 Механика және металл өңдеу
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D071 Инженерия және инженерлік іс
-
Академиялық хат
Несиелер: 5Пән оқу академиялық сауаттылық деңгейін арттыруға, академиялық мәтіндерді құрудың қазақстандық және халықаралық стандарттарын игеруге, проблемалық бағыттағы ғылыми еңбектер жазу дағдыларын дамытуға бағытталған. Пән академиялық жазу әдістерін кәсіби тарихи қоғамдастықтың жалпы қабылданған нормаларын ескере отырып талдауға, ғылыми зерттеулерді құру ережелері мен қағидаларына шолу жасауға, тарихи мәселелер бойынша сыни мәтіндерді құруға жоспарланған
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Несиелер: 5Пән ғылыми зерттеу әдістері туралы нақтылықты танудың ерекше тәсілі және техникалық білімді қалыптастыру құралы ретінде түсінік береді. Курс теориялық білімді меңгеруге ғана емес, сондай-ақ тәжірибеде жаңа зерттеу әдістерін қолдану, оларды зерттеу процесіне енгізу, тарихи фактілерді ашу және зерттеу, оларды ғылыми-зерттеу жұмысына бейімдеуге бағытталған
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Тамақ өнеркәсібіндегі мембраналық процестер мен технологиялар
Несиелер: 5Пәнді оқытудың мақсаты- тұтас технологиялық процесті ұйымдастыру және техникалық қызметті басқару қабілеті туралы базалық және жалпы білім беру білімін, сондай-ақ тамақ өнімдерін өңдеудің гидромеханикалық процестерінің әдістері мен формаларын таңдау дағдыларын меңгеру
Оқу жылы - 1
Семестр 1
-
Жылу және массаалмасу процестерінің ғылыми теориялық негіздері
Несиелер: 10Жылу және массаалмасу процестерінің ғылыми теориялық негіздерін оқып үйренуге білім алушылардың қабілеттілігі мен дайындығын арттыру.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Технологиялық машиналар мен жабдықтар саласындағы ғылым мен практиканы дамытудың заманауи аспектілері
Несиелер: 10Технологиялық машиналар мен жабдықтар саласындағы ғылым мен практиканы дамытудың заманауи аспектілерімен докторантарды таныстыру, практика жүзінде бұл салада білім мен тәжірибе алу.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Ет және сүт өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары саласындағы жаңа жетістіктер
Несиелер: 10Сүт өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары саласындағы жаңа жетістіктер. Сүтті сепарациялауға, тазартуға, жылумен және механикалық өңдеуге арналған жабдықтар. Сүтті жылумен және механикалық өңдеуге арналған жабдықтар. Сүтті зарарсыздандыруға арналған жабдықтар. Ірімшік өндіруге арналған жабдықты дамытудағы жетістіктер. Сары май өндіруге арналған жабдықты дамытудағы заманауи үрдістер. Табиғи және балқытылған сыр өндірісінің жабдықтарын жасаудағы негізгі бағыттар. Қазақстандағы сүт өнеркәсібінің жағдайы және оны дамыту перспективалары.
Селективті тәртіп
Оқу жылы - 1
Семестр 2
-
Код ON4
Білім алушыларды әлеуметтік құндылықтар жүйесіне тартады
-
Код ON10
Білім үдерісін әдістемелік қамтамасыз етуді жүзеге асырады
-
Код ON2
Оқу ақпаратын таратады, өз бетімен оқуға үйретеді.
-
Код ON12
Кәсіби қоғамдастықпен және білім беру жүйесіндегі барлық мүдделі тараптармен қарым-қатынасты жүзеге асырады.
-
Код ON11
Білім мазмұнын меңгеру деңгейін зерделейді, білім ортасын зерттейді.
-
Код ON9
Ғылыми эксперименттің теориясы мен техникасын қолданады; ғылыми эксперименттің теориясы мен техникасының басқа ғылымдармен байланысын, техникалық қызметті басқару қабілетін, ғылыми эксперименттің теориясы мен техникасын пайдалану дағдыларын түсінеді.
-
Код ON3
Тұтас технологиялық процесті ұйымдастыру туралы базалық және жалпы білім беру білімін, техникалық қызметті басқару қабілетін, тамақ өнімдерін өндіру әдістерін, нысандары мен технологияларын таңдау дағдыларын көрсетеді.
-
Код ON6
Эксперименттерді ұйымдастыруды басқарады және алынған деректерді өңдейді
-
Код ON8
Тұтас технологиялық процесті ұйымдастыру туралы базалық және жалпы білім беру білімін, техникалық қызметті басқару қабілетін, тамақ өнімдерін өңдеудің гидромеханикалық процестерінің әдістері мен нысандарын таңдау дағдыларын көрсетеді.
-
Код ON1
Технологиялық машиналар мен жабдықтар саласындағы ғылым мен тәжірибенің қазіргі заманғы даму аспектілерін бағалайды.
-
Код ON7
Дайындықты жоспарлайды, модельдейді және ғылыми экспериментті дұрыс жүргізеді. Алынған тәжірибелік деректерді өңдеуді жүргізеді.
-
Код ON5
Оқыту процесінде алынған теориялық білімдерді бекіту және кәсіби деңгейін арттыру деңгейін тексереді.