Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B10111 Қоғамдық денсаулық сақтау в Санжар Жафарұлы Асфендияров атындағы Қазақ ұлттық медицина университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Халықтың денсаулық жағдайын жан-жақты бағалау және мониторинг жүргізу, халықтың денсаулығын сақтау және нығайту бойынша іс-шараларды әзірлеу және оларды практикалық денсаулық сақтау саласында жүзеге асыру кезінде халықтың денсаулық қажеттіліктерін қанағаттандыра алатын мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B089 Қоғамдық денсаулық
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B10 Денсаулық сақтау
-
Дайындық бағыты 6B101 Денсаулық сақтау
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Өнер және психология
Қазақстанның қазіргі заманғы тарихы
Академиялық жазу негіздері
Мәдениетаралық қарым-қатынас теориясы мен практикасы
Академиялық адалдық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері*
Жалпы биология-1
Қазақ (орыс) тілі
Шет тілі
Жалпы биология-2
Ақпараттық-коммуникациялар технологиясы
Дене шынықтыру
-
2 Оқу жылы
Әлеуметтану, саясаттану, мәдениеттану
Психология
Химия
Микробиология, вирусология, иммунология
Биологиялық химия
Клеткалық биология
Паразиттік аурулар және адамның әл-ауқаты
«Микробиологиялық зертханалардың лаборанты» оқу практикасы *
Биостатистика
Қоғамдық денсаулық сақтауға кіріспе
Элементарлы статистика
Жаһандық экологиялық мәселелер және олардың адам денсаулығына әсері
Эпидемиолология концепциясы
Философия
-
3 Оқу жылы
Дәлелді медицина негіздері
Жеке және қоғамдық денсаулықтың биологиялық негіздері
Мемлекеттік санитарлық-эпидемиологиялық қадағалау
Денсаулық сақтаудағы кәсіпкерлік
Рационалды және теңгерімді тамақтану принциптері
Алдыңғы қатарлы эпидемиология І
`Санитарлық-эпидемиологиялық сараптама` өндірістік тәжірибе
Санитарлық-эпидемиологиялық сараптама
Генетика
Алдыңғы қатарлы эпидемиология ІI
Сапаны қамтамасыз ету негіздері
Қоршаған орта және денсаулық
Жұқпалы аурулар эпидемиологиясы
Жұқпалы емес аурулардың эпидемиологиясы
Медициналық ұйымдардағы офис менеджмент негіздері
Денсаулық сақтаудағы зерттеу негіздері
Жұқпалы аурулардың иммунопрофилактикасы
Балалар мен жасөспірімдер гигиенасы
Денсаулықты басқару негіздері
Қоршаған орта гигиенасына кіріспе
-
4 Оқу жылы
Еңбек гигиенасы
Денсаулық сақтаудағы заңнама
Дұрыс тамақтану және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі
Қоғамдық денсаулық сақтау
Токсикология және экотоксикология
Денсаулық сақтау экономикасы
Медициналық сақтандыру негіздері
Дені сау адамдар мен қоғамдастықтарға жәрдемдесу
Дипломдық жұмыс жазу және қорғау (жоба) немесе кешенді емтиханға дайындық және тапсыру
«Қоғамдық денсаулықты қорғау» өндірістік тәжірибе
Тағамтану гигиенасы
Оқыту нәтижелері
- Коммуникациялық дағдыларды пайдалана отырып, денсаулық сақтау жүйесінде басқару дағдыларын көрсетеді, денсаулық проблемаларын талдайды және халық денсаулығының көрсеткіштерін бағалайды.
- Эпидемиологиялық қадағалау жүйелерін қолдану, эпидемиологиялық дағдыларды қолдану: денсаулық нәтижелерін анықтау үшін деректерді жинаудағы принциптерді, мазмұндарын, сенімділігін және қолдану стандарттарын түсіну, халық денсаулығындағы демографиялық, эпидемиологиялық көрсеткіштердің негіздерін бағалау түрлері.
- Қоғамдық денсаулыққа сүйенетін фундаментальдық және мінез-құлық ғылымдарында жаңа білім алуға қабілетті
- Нормативтік құқықтық актілерді біле отырып, халыққа сапалы медициналық қызмет көрсету үшін елдегі және әлемдегі саяси және экономикалық жағдайдың денсаулық сақтау жүйесінің дамуына әсерін түсіну
- Қоғамдық денсаулықты нығайту және сақтау, жұқпалы және жұқпалы емес аурулардың алдын алу бойынша профилактикалық бағдарламалар мен жобаларды іске асыру үшін жеке және халық деңгейінде мінез-құлық үлгілерін түсіну және пайдалану
- Практикалық денсаулық сақтауда пайдалану үшін ғылыми деректерді ұсыну және түсіндірудже инновациялық ақпараттық-коммуникациялық технологияларды пайдалану
- Антропогендік және табиғи-техногендік экологиялық факторлардың халық денсаулығына әсерін анықтайды; гигиена саласында санитарлық-гигиеналық және эпидемияға қарсы іс-шараларды жүргізу, халық денсаулығының тамақтану аспектілерін бағалау, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін ұйымдастыру және сапасын бақылау, экологиялық қауіптің негізгі сыныптарын анықтау
- Ақпаратты сыни тұрғыдан ойлау, ақпаратты түсіндіру және дәлелдемелерге негізделген шешім қабылдау: қоғамдық денсаулықты сақтау бойынша қарапайым зерттеулер жүргізу, сандық деректерді талдау үшін биостатистикалық әдістерді қолдану арқылы зерттеу нәтижелерін түсіндіру және биоэтика принциптерін ескере отырып, дәлелді шешім қабылдау.