Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M10122 Нутрициология в Санжар Жафарұлы Асфендияров атындағы Қазақ ұлттық медицина университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Денсаулық сақтау саласындағы дербес кәсіптік қызметке дайындықты айқындайтын білім, біліктілік, құзыреттілік жүйесі бар, халықтың денсаулығын сақтауға және нығайтуға бағытталған технологияларды, құралдарды, тәсілдер мен әдістерді сәтті әзірлеуге және қолдануға қабілетті жоғары білікті, бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M140 Қоғамдық денсаулық сақтау
-
Білім беру саласы 7M10 Денсаулық сақтау
-
Дайындық бағыты 7M101 Денсаулық сақтау
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Басқару психологиясы
Тарих және философия ғылымы
Жоғары мектеп педагогикасы
Шет тілі (кәсіби)
Тамақтану гигиенасы
Қоғамдық денсаулық және денсаулық сақтау
Клиникалық нутрициология
Биостатистика
Нутрициологияның заманауи аспектілері
-
2 Оқу жылы
Тамақ индустриясы саласындағы инновациялар
Халықтың инфекциялық емес ауруларының дамуындағы тамақтану факторы
Клиникалық эпидемиология және дәлелді медицина негіздері
Ғылыми фандрайзинг
Алименттік факторлардың адам денсаулығына әсер ету тәуекелін мониторингтеу және бағалау
Тамақтанудың балама тұжырымдамалары
Ғылыми жазу және ғылыми зерттеулердің тұсаукесері
Денсаулық сақтаудағы әлеуметтік зерттеулер
Өмірдің әртүрлі кезеңдеріндегі тамақтану туралы ұғымдар
Денсаулық сақтау саласындағы аккредиттеу және стандарттау
Орфандық ауруларға арналған тамақтану
Спорттағы нутритивті-метаболикалық қолдау
Нутрициолог практикасындағы нормативтік-құқықтық база
Оқыту нәтижелері
- Тағам гигиенасы мен нутрициология саласындағы негізгі тенденцияларды анықтау мен талдау. Ғылыми зерттеулерді дәлелдемелер мен биоэтика принциптері негізінде бағалау.
- Қоғамдық денсаулық сақтау саласындағы нормативтік актілер мен ғылыми тәсілдерді басшылыққа алу.
- Нутрициология мәселелері бойынша ғылыми-педагогикалық қызметті жоспарлау.
- Ғылыми зерттеулердің нәтижелерін ұсыну және жариялау дағдыларын қолдану.
- Кәсіби қызметте тұлғааралық және мәдениетаралық қарым-қатынас дағдыларын қолдану.
- Халықтың әртүрлі топтарындағы тамақтану проблемаларына диагностика жүргізу.
- Әр түрлі аурулар кезінде сараланған емдәммен емдеу жоспарын құрастыру.
- Азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне байланысты тәуекелдерді талдау және бағалау.
- Профилактикалық денсаулық сақтау бағдарламаларын әзірлеу және жүзеге асыру.