Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (тағам саласы бойынша) в АТУ

  • Физикалық химия
    Несиелер: 5

    Химиялық термодинамиканың анықтамалары мен заңдары. Зерттелетін заттарды сәйкестендіру үшін термохимия заңын қолдану. Талданатын заттардың жеке сипаттамаларын анықтаудың калориметриялық әдісінің негіздері. Ерітінділер. Көп компонентті сұйықтықтың өзара ерігіштік заңдылықтары, оларды сұйықтықтарды бөлу және ерітілген заттарды алу үшін пайдалану. Фазалық тепе-теңдік. Потенциометриялық және кондуктометриялық талдау әдістерінің негіздері. Электролиз. Электролиз заңдары. Металдардың коррозиясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (экономика негіздері және кәсіпкерлік, құқық негіздері мен сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі)
    Несиелер: 5

    Экономика негіздері. Экономикалық даму проблемалары. Экономикалық қажеттіліктер мен ресурстар. Кәсіпкерлік мәні, бизнес моделі, жоспарлау және өткізу стратегиясы. Көшбасшылық және инновацияларды қабылдау. Қазақстан Республикасының құқық жүйесі. Құқықтық қатынастар және субъектілердің жауапкершілігі. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет бойынша білім жүйесі. Сыбайлас жемқорлық құқық бұзушылық үшін моральдық және құқықтық жауапкершілік. Қазіргі кездегі экологиялық мәселелер. Экожүйелер мен қоғамның тұрақты дамуының стратегиясы мен принциптері. Өндірісті экологияландыру және қоршаған ортаны қорғау. Төтенше экологиялық жағдайлар және өмір қауіпсіздігі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Математика
    Несиелер: 5

    Сызықтық алгебра және аналитикалық геометрия. Бір айнымалы функциялардың дифференциалдық есебі. Бірнеше айнымалы функциялардың дифференциалдық есебі. Бір айнымалы функциялардың интегралдық есебі. Бірнеше айнымалы функциялардың интегралдық есебі және өріс теориясының элементтері. Қарапайым дифференциалдық теңдеулер. Сериялар, функционалдық талдау элементтері, гармоникалық талдау. Күрделі айнымалы функциялар теориясы. Ықтималдық теориясы және математикалық статистика. Дискретті математика.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Бейорганикалық химия
    Несиелер: 5

    Периодтық жүйе және атомдардың құрылысы. Атом орбиталдарын толтыру қағидалары мен ережелері. Химиялық байланыстың пайда болу механизмдері және типтері, оның сипаттамалары. Атом орбиталдарын гибридтелуі. Бейорганикалық және кешенді қосылыстар. Химиялық термодинамика. Химиялық процестің мүмкіндігі мен бағыты. Реакцияның кинетикалық сипаттамалары. Химиялық тепе-теңдік. Ерітінділер. Электролиттік диссоциация, гидролиз, тотығу-тотықсыздану реакциялары, электрохимиялық процестер. Металдар және металл емес металдар, оларды алу және қасиеттері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Физика
    Несиелер: 5

    Механика. Аудармалы және айналмалы қозғалыстың кинематикасы мен динамикасы. Гидродинамика. Молекулалық физика: идеал және нақты газдардың молекулалық-кинетикалық теориясы. Сұйықтықтардың қасиеттері. Термодинамика негіздері. Электр және магнетизм: электростатика. DC Магниттік өріс. Электромагниттік индукция құбылысы. Заттың магниттік қасиеттері. Максвелл теориясының негіздері. Оптикалық құрылғылар және олардың технологиялық өндірісте қолданылуы. Толқындық оптика. Атомдық және ядролық физика.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Аналитикалық химия
    Несиелер: 5

    Талдаудың сандық әдістерінің классификациясы. Химиялық талдау әдістері. Гравиметриялық талдау, әдістері. Тұндыру әдісі, тұндырғыштар, қолдану саласы. Титриметриялық талдау. Қышқылдық-негіздік, тотығу-тотықсыздану титрлеу, комплекс түзу және тұндыру әдістері. Титранттар, индикаторлар, титрлеу шарттары. Талдаудың физика-химиялық әдістері: талдаудың оптикалық, электрохимиялық, хроматографиялық әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ғылыми зерттеулер негіздері және патенттану
    Несиелер: 3

    Ғылыми білім әдіснамасы түсінігі. Ғылыми зерттеу тақырыбын құрастыру. Әмбебап ондық жіктеу. Кітаппен жұмыс істеу ерекшеліктері. Патент және оны алу тәртібі. Өнертабыс, пайдалы модельдер, өнеркәсіптік үлгілер: анықтамалар, патентке қабілеттілік шарттары, құқықтық қорғау. ҒЗЖ енгізу процесі және оның кезеңдері. Ғылыми-зерттеу жұмысының құрылымы. Кестелерді, кестелерді, формулаларды, сілтемелерді ресімдеу. Рефераттар мен баяндамалар дайындау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Электрохимия
    Несиелер: 5

    Химиялық жүйелер: ерітінділер, дисперстік жүйелер, электрохимиялық жүйелер, катализаторлар және каталитикалық жүйелер, полимерлер және олигомерлер; химиялық термодинамика және кинетика: химиялық процестердің энергиясы, химиялық тепе-теңдік, реакция жылдамдығы және оны реттеу әдістері, тербелмелі реакциялар; заттардың реактивтілігі: химия және элементтердің периодтық жүйесі, заттардың қышқыл-негіз және тотығу-тотықсыздану қасиеттері, химиялық байланыс, комплементарлық, металдар мен олардың қосылыстарының қасиеттері; электрохимия (коррозиядан және коррозиядан қорғау, химиялық ток көздері), химиялық идентификация: сапалық және сандық талдау, аналитикалық сигнал, химиялық, физика-химиялық және физикалық талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Стандарттау және техникалық реттеу
    Несиелер: 3

    Стандарттау және техникалық реттеу және сапа менеджменті саласын зерттеу. Стандарттаудың түрлері. Стандарттау принциптері. Ұлттық және мемлекетаралық стандарттау. Академиялық жазудың әртүрлі түрлерін қолдану. GS1 сандық сәйкестендіру бағдарламасы. Штрих-код үшін GS1 стандарттары. GS1 штрих-код стандарттары және қосымша өнім туралы ақпарат. Қауіпсіз өнімдер, контрафактілік тауарларға қарағанда аз. Стандарттау, сертификаттау және сапаны бақылау стандарттарын, принциптерін және әдістерін қолданудың практикалық дағдыларын үйрету, сонымен қатар студенттерде стандарттау, техникалық реттеу және сапа менеджментінің технологиялық процесс пен өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын қамтамасыз етудегі рөлі туралы түсініктерін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Жалпы өлшеу теориясы
    Несиелер: 5

    Өлшемдердің негізгі ұғымдары мен мерзімдері, өлшенетін шамалар, физикалық шамалар бірлігі, өлшеу нәтижесіне әсер ететін факторлар, деректерді өңдеудің тәжірибелік әдістері, өлшеу құралдары, сонымен қатар өлшеудің біркелкілігін қамтамасыз ету әдістері қарастырылады. Өлшемдердің адамның табиғатты білудегі рөлі, әртүрлі физикалық шамалардың өлшеу процестерінің теңдеулерін құру принциптері. Шамалар бірлігінің халықаралық жүйесі және өлшемді теория негіздері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тағам химиясы (екінші тілде)
    Несиелер: 7

    Тағам өнімдерінің тағамдық және биологиялық құндылығы. Тағамдық шикізатты өңдеу кезінде қолданылатын процестердің тамақ өнімдерінің әртүрлі сапалық сипаттамаларына әсерін бағалау. Тамақ өнімдерінің сапалық көрсеткіштері. Тағамның негізгі нутриенттерінің биологиялық рөлі, функциялары және қасиеттері. Технологиялық әсермен бірлікте өтетін химиялық және биохимиялық процестердің талдауын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Тағам өнімдерін физико-химиялық талдау әдістері (екінші тілде)
    Несиелер: 7

    Талдаудың физика-химиялық әдістері: талдаудың оптикалық және электрохимиялық әдістері. Фотометрия. Жарықтың жұтылуының негізгі заңы. Рефрактометрия және поляриметрия, әдістердің сипаттамасы. Потенциометриялық талдау. Электродтық потенциал. Кондуктометрия. Ерітінділердің электр өткізгіштігі. Илькович теңдеуі. Палеографиялық қондырғының схемасы. Кондуктометриялық талдау әдісінің теориялық негіздері. Титрлеу кезінде электр өткізгіштіктің өзгеруі. Электр өткізгіштікке әртүрлі факторлардың әсері. Кондуктометриялық титрлеу қисықтары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Азық-түлік және шикізатының сапасын бағалау әдістері мен құралдары
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің сапалық немесе сандық талдауын анықтаудың әртүрлі әдістерін зерделеу, талдаудың (аспаптық) әдістерімен танысу. Тамақ өндірісі кәсіпорындарындағы бақылау жүйесі, тамақ технологиясында қолданылатын бақылау әдістерінің теориялық негіздерін зерделеу, тамақ өндірісі шикізаты мен өнімінің сапасын бақылау үшін пайдаланылатын бақылаудың негізгі әдістерін практикалық игеру. Өнім өндіру цехтарындағы бақылау әдістері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тағам өндірісі қауіпсіздігінің менеджмент жүйесі 1
    Несиелер: 8

    Өнімнің қауіпсіздік көрсеткіштері, оның түрлері, тағамдық қоспалар және олардың классификациясы, тағамдық қоспаларды пайдалануды реттеу мен бақылаудың гигиеналық принциптері. Тамақ өнімдерінің улы және негізгі ластану көздерін, тағамдық қоспалардың негізгі топтарын анықтау. «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» ТР КО негізгі ережелері (ТР TС 021/2011) және тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқару принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тауар, өнеркәсіптік дизайн және брендинг (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 4

    Тауарлар курсы, оның тұтынушылық құндылықтары. Тауартанудың теориялық негіздері: Негізгі ұғымдар, мақсаттар, міндеттер, қағидаттар, функциялар, әдістер, негіз қалаушы тауартану сипаттамалары мен факторлары, тауарлық шығындардың түрлері, олардың пайда болу себептері мен есептен шығару тәртібі, ассортименттің сыныптамасы, біртекті топтардағы азық-түлік және азық-түлік емес тауарлардың тауартану сипаттамалары, олардың сапасын бағалау, таңбалау, тасымалдау және сақтау шарттары мен мерзімдері. Процестерді оңтайландыру әдістері және дизайн-білім беру әдістері, 3D нысандары, AR технологиялары. Имидж және бизнес көрсеткіштері саласындағы бренд көрсеткіштері. Байланыс стратегиялары және сәтті жарнамаларды іске қосу. Маркетинг саласындағы дағдылар және жылжыту стратегиясы. Брендті талдау, маркетингтік науқандарды іске қосу және өнімдерді нарыққа шығару және брендті орналастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Инженерлік және компьютерлік графика
    Несиелер: 3

    МемСТ талаптарына сәйкес келетін сызбаларды, сұлбаларды, мәтіндік техникалық құжаттарды зерттеу. Техникалық сызбаларды құрудың теориялық негізі, нақты инженерлік бұйымдардың графикалық модельдері. Күрделі техникалық объектілердің сызбаларын жасау. Техникалық шешімдерді сызбаның көмегімен баяндау, сондай-ақ аспап жасау бұйымдарының құрылымын сызба бойынша түсіну (оқу), оларды жасау әдістері және әрекет ету принципі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Метрология
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты елдегі және шетелдегі метрологияның қазіргі жағдайы туралы, олардың бірлігін қамтамасыз етудің өлшемдері, әдістері мен құралдары туралы, өлшеу әдістері мен нәтижелерінің қажетті дәлдігі мен дәлдігіне қол жеткізу тәсілдері туралы, зертхана орындайтын өлшемдерді қадағалау схемалары туралы, дамыған елдерде метрология бойынша қызметті ұйымдастыру туралы, халықаралық және өңірлік ұйымдар туралы білімді қалыптастыру болып табылады метрология бойынша.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Деректерді талдауға арналған бағдарламалық құралдар 1
    Несиелер: 8

    Статистикалық деректерді талдау пакеттеріне шолу. Кездейсоқ шамалардың таралу заңдары. Гистограммаларды және Парето диаграммаларын құру. Корреляциялық және регрессиялық талдау. Қарапайым, көпмүшелік және көп регрессия Сандық және балама атрибут бойынша басқару диаграммалары. Статистикалық мәліметтерді талдау үшін компьютерлік бағдарламаларды қолдану арқылы деректерді талдау және өңдеу әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Квалиметрия
    Несиелер: 5

    Квалиметрияның негізгі түсініктері. Квалиметрия принциптері. Квалиметрия объектілері. Сапа көрсеткіштерінің жіктелуі. Сапа көрсеткіштерінің интеграциясы және сапа көрсеткіштерінің салмақтық коэффициенттерін анықтау. Сапа деңгейін анықтау. Сапа деңгейін бағалау кезеңдері. Сапа деңгейін бағалау әдістері. Әр түрлі нысандардың сапалық деңгейін бағалау. Сапаны басқару проблемасымен қатар өлшеу және бағалау мәселелері. Ресми нысанды жан-жақты бағалауды жүргізу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тағам саласындағы бақылау жүйесі
    Несиелер: 5

    Тамақ өндірісіндегі қадағалау жүйесінің түсінігі. Дайын өнімді дайындау үшін технологиялық процестің барлық кезеңдерінде тамақ шикізаты мен өнім жүйесін көрсету. Азық-түлік тұтынушысы үшін қауіпсіздікке байланысты мәселелер. Төмендеуі тәуекел қауіп өнімдерін өндіруде, жылдам әрекет етіп, ерекше жағдай. Болашақта осындай проблемалардың алдын алу үшін анықталған жоғары қауіпті учаскелердегі бақылау. Кәсіпорыннан тыс температуралық режимдерді сақтау (сыртқы бақылау), өндіріс процесі және құжат айналымы (ішкі бақылау), өнімнің қауіпсіздігін құжатпен растай отырып, технологияны және регламенттелген операцияларды сақтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тағам өнімдерін сенсорлық талдау (екінші тілде)
    Несиелер: 6

    Тауарлардың сенсорлық белгілері, дәмдеу және микробиологиялық талдау әдістері, дегустатор сарапшыларына қойылатын талаптар, балл шкаласын жасаудағы және профильдік талдаудағы сараптамалық әдістер, дегустациялық және аспаптық талдау нәтижелерінің өзара байланысы. Сарапшылардың сенсорлық қабілеттерін анықтау. Дегустаторлардың іскерлік қасиеттерін анықтау, Тамақ өнімдеріне органолептикалық талдау жүргізу бойынша сараптамалық топты (дегустациялық комиссияны) қалыптастыру. Органолептикалық бағалаудың баллдық шкалалары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Деректерді талдауды бағдарламалық қамтамасыз ету 2
    Несиелер: 5

    Курс мәліметтерді талдау мен интерпретациялауға арналған жүйелерді алгоритмдік қамтамасыз ету мәселелерін қарастырады. Деректерді талдау әдістері және алынған нәтижелерді одан әрі түсіндіру сипатталған. Детерминирленген және статистикалық модельдерді пайдалана отырып, деректерді жіктеу мәселелеріне көп көңіл бөлінеді. Деректер өлшемдерін азайту әдістері қарастырылады. Data Mining технологиясына негізделген деректерді талдаудың жаңа әдістері зерттелуде. Эксперименттік мәліметтерді өңдеу мәселелерін шешуге арналған қолданбалы бағдарламалардың заманауи пакеттері талданған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Сандық технологияларға кіріспе
    Несиелер: 5

    Сандық түрлендірулерді жүзеге асыру шарттары. Сандық технологияларды өндіріске қолдану және енгізу. Бұлтқа негізделген құралдар мен қызметтерді пайдаланып ақпаратты іздеу, таңдау және құрылымдау технологиялары. Кәсіби қызметтің міндеттерін орындау үшін қажетті ақпаратты іздеу, талдау және түсіндіру. Бағдарламалық жасақтама өнімдері мен өңдеу құралдарын салыстырмалы талдау. Сандық есептеу құралдары арқылы мәліметтерді өңдеу. Мәліметтер базасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Экономикалық теория негіздері
    Несиелер: 5

    Экономиканың маңызы мен рөлі. Заманауи өндіріс факторлары. Қоғамдағы экономикалық қатынастар. Нарық. Макроэкономика. Өндіріс-экономикалық игіліктің көзі. Экономикалық көрсеткіштер және олардың мәні.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Аккредиттеу саласындағы бағалау
    Несиелер: 7

    Бағалау түсінігі. Нақты қызмет бағытындағы нақты стандартқа өтінім берушінің өтінімі бойынша аккредиттеу материалдарын Құжаттамалық сараптау. Бағалаушының басшылығымен бағалау. Бақылау сынақтарының, зерттеулердің, куәгерлік бағалардың жүргізілуін бақылау рәсімі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Өлшемдер күйін бағалау
    Несиелер: 7

    Мәлімделген (бекітілген) қызмет саласында зертхананың өлшемдерді орындау мүмкіндіктерінің сәйкестігін растау. Өлшемдер жағдайын бағалау МИ 2427-2016 Ұсынымына сәйкес жүзеге асырылады. Өлшем бірлігін қамтамасыз етудің мемлекеттік жүйесі. Сынақ, өлшеу зертханалары мен өндірістік және аналитикалық бақылау зертханаларындағы өлшемдердің жағдайын бағалау. Зертханадағы өлшемдердің жағдайын бағалау қызметтері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Өлшемдер мен эталондардың физикалық негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқытудың мақсаты физикалық шамалар және оларды көбейту әдістері туралы, Өлшеу және өлшеу әдістері туралы, өлшеу құралдарының жұмыс істеу принципі және өлшеу құралдарын әзірлеуге, калибрлеуге және пайдалануға байланысты типтік есептерді шешу дағдылары туралы білімді қалыптастыру болып табылады.Негізгі физикалық тұрақтылар. ӨЖ негізгі бірліктерінің эталондары. Эталондарды жіктеу. Жоғары тұрақты кванттық әсерлер және оларды физикалық шамалардың бірліктерін көбейту үшін қолдану. Өлшеу техникасында қолданылатын негізгі физикалық заңдар. Шама бірліктерін жаңғырту және олардың өлшемдерін беру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тағам өндірісі қауіпсіздігінің менеджмент жүйесі 2
    Несиелер: 5

    Азық-түлік кәсіпорындарында сапа мен қауіпсіздікті басқару жүйелерін тағайындау және енгізу. Қазақстан Республикасындағы тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі жүйесінің нормативтік-құқықтық негіздері. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттің қызметін реттейтін заңдар. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесін дамыту. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін басқару жүйесінің негізгі элементтері. Алиментариус кодексінің принциптері. HACCP жүйесінің принциптері. алдын ала қадамдар. Алғашқы ақпаратты жинау және талдау. Тиісті өндірістік тәжірибелерді талдау және қолдану. HACCP жүйесі, GMP, ГОСТ Р 51705.1-2001, МС ISO 22000-2007 «Азық-түлік қауіпсіздігі менеджменті жүйелері. Азық-түлік тізбегіндегі кез келген ұйымға қойылатын талаптар».

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тағам өндірістерінде сапа менеджменті жүйесін әзірлеу 1
    Несиелер: 5

    Азық-түлік кәсіпорындарында сапа менеджменті жүйесі саласында IDEF0 цифрлық бағдарламалық құралын қолдануды зерттеу. Сапа менеджменті жүйесі саласындағы терминологияны қарастыру. Процесті және жүйелік көзқарасты қалыптастыру. Азық-түлік кәсіпорындарында сапа менеджменті жүйесін дамыту тәсілдерін зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Өлшеу және бақылау құралдарының әдістері (екінші тілде)
    Несиелер: 6

    Әртүрлі текті шикізат пен өнімдерді өлшеу және бақылау әдістері мен құралдары туралы курстар. Тағайындау құрылғылары, түзету ережелері, өлшеу қателігінің өлшеу аспаптары мен өлшеу аспаптарын реттеу; өлшеу қателерін анықтау әдістері, өлшеу объектілерін сипаттау үшін нысандар: шамалар, сигналдар, өлшеу туралы ақпарат. Электрлік емес шамаларды өлшеу әдістері мен құралдары, электрлік шамаларды өлшеу әдістері мен құралдары, түрлері мен бақылау құралдары, сынау түрлері мен құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Өнімнің сәйкестігін растау
    Несиелер: 3

    Қазақстан Республикасындағы сертификаттау қағидалары мен ережелері, сертификаттау саласы, тамақ және ауыл шаруашылығы өнімдерінің сәйкестігін растау схемалары, ережелері мен тәртібі. Қызметтер мен сапа жүйелерін сертификаттау курсы. Сертификаттаудың түрлері. Растау белгілері. Міндетті және ерікті аттестация.Академиялық жазудың әртүрлі түрлерін қолдану. Орналасқан жерді, өнімдер мен жүктерді, штрих-кодтарды анықтауға арналған сектор-3 бағдарламалық қамтамасыз ету. Саудадағы өнімді бірегей анықтау үшін штрих-кодтарды (GTIN) алу. Өндірушіден тұтынушыға дейін жеткізу тізбегі бойынша барлық өнімдерді бірегей тануды анықтау және пайдалану үшін сектор-3 бағдарламасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Халықаралық стандарттау және сертификаттау (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Халықаралық стандарттау және сертификаттау негіздері. Қазіргі халықаралық стандарттау және сертификаттау процедураларының нормативтік құжаттары, оның теориялық және заңнамалық негіздері. Стандарттаудың технологиялық объектілерінің сапаны, басқару процестерін қамтамасыз етудегі инженерлік-техникалық көзқарас. Құқықтық негіздері және ұйымдастыру-әдістемелік принциптері. Халықаралық стандарттауды нормативтік-әдістемелік қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тағам өнімдерін идентификациялау және бұрмалау (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 7

    Азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау, сәйкестендіру түрлері мен әдістерін, объектілерді, субъектілерді, сәйкестендіру және жалғандықты анықтау әдістері мен әдістерін, бірдейлендірілген тамақ өнімдерінің топтарын анықтаудың тұжырымдамалары. Қазақстан Республикасының және басқа елдердің заңнамалары тұтынушылардың құқықтарын қорғауға, тауарларды сәйкестендіруге арналған нормативтік базаға бағытталған. Азық-түлік өнімдерінің жекелеген топтарын бұрмалаудың ықтимал түрлері, тамақ өнімдерінің жекелеген түрлерін жалған анықтау критерийлері мен әдістері. Бұрмалаудың құқықтық, әлеуметтік және адамгершілік салдары. Пәнді зерттеу азық-түлік өнімдерін сәйкестендіру және бұрмалау мәселелерін шешудің әдістемесіне, студенттің түпнұсқалығын анықтауға және азық-түлік өнімдерінің жекелеген топтарын бұрмалауды анықтайтын дағдыларға ие болуына арналған.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тағам кәсіпорындарында сапа менеджменті жүйесін дайындау 2
    Несиелер: 5

    Азық-түлік кәсіпорындарындағы сапа менеджменті жүйесі, оның элементтері және жүйенің қалыптасу үдерісі саласындағы тәжірибелік дағдыларды меңгеру. Тамақ кәсіпорындарында сапа менеджменті жүйесінің тиімділігі мен тиімділігін бағалаудың әдістемелік тәсілдерін меңгеру

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Электротехника және электр жабдықтары (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 7

    Электр аспаптары мен өлшеу қондырғыларының жұмыс істеу принципін зерттеу. Электр және магниттік тізбектерде болатын физикалық процестер. Электр жабдықтарының мақсаты, функциялары және мүмкіндіктері. Электрлік өлшеу құралдарының қасиеттері. Құрамында электрлік және электронды сұлбалары бар құрылғылар мен қондырғылардың жұмыс істеуі бойынша нұсқаулықтарды, сипаттамаларды және техникалық деректер парақтарын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Заңнамалық метрология (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 3

    Пәнді оқытудың мақсаты өлшем бірлігін қамтамасыз ету және оларды практикалық қызметте жүзеге асыру саласындағы негізгі нормативтік құжаттардың құқықтық ережелері туралы білімді қалыптастыру болып табылады. Заңнамалық метрология саласындағы қазіргі жағдайы, проблемалық және даму бағыттары, Халықаралық заңнамалық метрология туралы мәліметтер. Метрология бойынша негізгі заңдар, қаулылар, ережелер және нормативтік құжаттар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Өнім сапасын басқарудың статистикалық әдістері (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Статистикалық бақылау мен өнім сапасын басқарудың ғылыми әдістері. Сапа менеджментіндегі кездейсоқ шамалардың таралу заңдары. Диаграммалар. Шеварттың бақылау кестелері. Функцияның өлшенген параметрлерін бақылауға арналған FMEA картасы.Статистикалық сапаны бақылау кестелерін қолдану. Статистикалық қабылдауды бақылау. Деректерді басқаруға, статистикалық талдауға және нәтижелер туралы есеп беруге арналған IBM SPSS Statistics бағдарламасы. Statistica көмегімен талдау 13. Осы бағдарламада статистикалық ақпаратты жинау, өңдеу, жалпылау және талдаудың заманауи әдістерін есептеу. Жеті негізгі құрал. Жаңа жеті құрал. Сапа функциясын орналастыру (QFD). Сәтсіздік режимін және эффекттерді талдау (FMEA). AQL.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Кәсіпорын экономикасы
    Несиелер: 5

    Кәсіпорында өндіріс процестерін ұйымдастыру. Кәсіпорынды басқару процесін ұйымдастыру. Кәсіпорынның ресурстары және оларды тиімді пайдалану. Өндіріс шығындарын қалыптастыру, өнімнің өзіндік құнының калькуляциясы, Кәсіпорынның баға саясаты. Кәсіпорынның қаржылық ресурстары, шаруашылық қызметтің тиімділігі. Кәсіпорынның инновациялық қызметі. Өнім сапасы. Кәсіпорынның инвестициялық саясаты. Персоналдың еңбегін ұйымдастыру және уәждеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Цифрлық ортада деректерді қорғау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Кәсіпорындарда ақпаратты қорғау. Қауіптерді жіктеудің негізгі анықтамалары мен өлшемдері. Ақпараттық қауіпсіздік қатерлерін талдау, Ақпараттық қауіпсіздік міндеттерін шешудің негізгі кезеңдері, ақпараттық қауіпсіздік теориясының негізгі әдіснамалық принциптері, ақпараттық қауіпсіздікті қамтамасыз ету әдістері мен құралдары, ақпараттың құпиялылығын, тұтастығын және қол жетімділігін бұзу әдістері. Ақпараттық қауіпсіздік тұрғысынан жүйені басқару. Тәуекелдердің жіктелуі. Өндірістік тәуекелдің сандық көрсеткіштері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Сапа басқару саласындағы құжаттарды әзірлеу
    Несиелер: 5

    Нормативтік құжаттаманың құрылымы, ұлттық стандарттарды әзірлеу және үйлестіру, ТР қолдану, номенклатураны таңдау негіздемесі, стандарттардың құрылымдық элементтері.Академиялық жазудың әртүрлі түрлерін қолдану. Нормативтік құжаттарды әзірлеу кезеңдері, нормативтік құжаттардың түрлері мен санаттары GS1 цифрлық сәйкестендіру бағдарламасы. ID GS1 Өнімдерге, құжаттарға, физикалық орындарға және т.б. стандартты идентификаторларды тағайындауға арналған кілттер. Жаһандық өнім классификациясы (GPC). GS1 жаһандық деректер үлгісі. GS1 SmartSearch. GS1 Жеңіл тексеру хабар алмасу стандарты. Жаһандық стандарттарды басқару процесі (GSMP). GS1 General Specification стандарттарының соңғы нұсқасы

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Web-технологиялар
    Несиелер: 5

    Web-технологиялармен таныстыру. Интернет-дүниежүзілік компьютерлік желілерді өзара қосу жүйесі. Web-технологияның құрылымы мен принциптері. Технология және веб-желілер. Web-бағдарламалаудың басталуы. Web-серверлер жұмыс істейді. Динамикалық веб-сайттарды құру. PHP бағдарламалау тілін қолданып веб-қосымшаларды құру принциптері. Web-сервер мен клиенттің өзара әрекеттесу механизмдері. Тіл синтаксисі. Басқару құрылымдары. Реттелетін функцияларды құру ережелері. Сервистік бағдарламалар. HTML беттерін дайындауға арналған құралдар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тұтынушыға бағытталған тағам өнімдерін жобалау
    Несиелер: 7

    Тағам дизайны. Инновациялық өнім. Шығармашылық өнім. Өнімді жобалаудың себептері. Азық-түлік бизнесінің стратегиясы. ЖЖЖ қажеттілігінің себептері. Тағамдарды жобалаудың ғылыми әдістерін қолдану. Азық-түлік өнімдерін қайта өңдеу. Мақсатты аудитория мен тұтынушылардан сауалнамалар мен сұхбаттар. Тәуекелдік жағдайдың деңгейі мен ықтималдығы. Азық-түлік тауарларының мақсатты нарығын анықтау және оның құрылымын бағалау, бәсекелестікті талдау және бәсекеге қабілеттілікті бағалау, тұтынушылардың талаптарын анықтау, тұтынушылық және техникалық салыстыру жүргізу, өнімді жылжыту, шығаруды ұлғайту, сапаны жақсарту. Модульдік дизайн.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Өнімді сынау, бақылау және қауіпсіздігі
    Несиелер: 7

    Тестілеудің және бақылаудың міндеттері мен түрлері. Тестілеу технологиялық процесс ретінде. Дайындық және тестілеу, тестілеудің бірлігі туралы жалпы ережелер. Механикалық кернеуге арналған тесттер. Климаттық әсерлерге арналған сынақтар, сенімділікке арналған тесттер: тест нәтижелерін талдауды жоспарлау, енгізу және өңдеу: сынақтарды техникалық қамтамасыз ету, сынақ зертханаларына қойылатын талаптар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Өндіріс технологиясы және тағам өнімдерін стандарттау
    Несиелер: 5

    Өнімдер ассортиментін зерделеу, нормативтік құжаттармен және заңнамалық актілермен, тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық схемаларымен жұмыс жасау, тауарларды саны мен сапасы бойынша қабылдау, тамақ өнімдерін тасымалдау, сақтау, сату ережелері мен режимдерінің сақталуын қамтамасыз ету тағам өнімдерінің стандарт талаптарына сәйкес болуын қамтамасыз ету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Жаңа кәсіпорынның қызмет аясын таңдау. Жаңа кәсіпорын құрудың техникалық-экономикалық негіздемесі. Кәсіпкерлікті дамытудағы ортаның рөлі, кәсіпкерлік шешімдерді қабылдау технологиясы; құрылтай құжаттарының ерекшеліктері; Кәсіпорынды мемлекеттік тіркеу және лицензиялау тәртібі; кәсіпорынның жұмыс істеу механизмдері; кәсіпкерлік тәуекелдің мәні және тәуекелді азайтудың негізгі тәсілдері; кәсіпкерлік қызмет және корпоративтік мәдениетінің негізгі элементтері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Саланың жалпы технологиясы
    Несиелер: 5

    Азық-түлік, сақтау және азық-түлік қауіпсіздігінің әртүрлі әдістерімен өнімдерді өңдеу технологиясы мен курсы. Әртүрлі тамақ өнімдерін өндіру негізінде жатқан жалпы технологиялық принциптер мен процестер. Өнім өндіруде қолданылатын шикізаттың сипаттамасы, шикізаттың әртүрлі түрлерін өңдеудің жеке технологиялық процестерінің ерекшеліктерін анықтау. Тағамдық технология туралы түсінік. Тағам өндірісі салаларының классификациясы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Менеджмент жүйесінің аудиті және сертификаттау
    Несиелер: 8

    Пәнді оқу сапа менеджменті жүйесін сертификаттау және аудит саласында білім мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында аудит және сертификаттау жүргізудің теориялық тәсілдері. Менеджмент жүйелерін тексеру және сертификаттау процесі мен процедурасы. Сапа аудитінің түрлері. Аудитор жұмысының әдістері мен әдістері. Аудитті жоспарлау және жүргізу, аудит нәтижелерін талдау, түзету және алдын алу іс-шараларын, менеджмент жүйесін жақсарту жөніндегі іс-шараларды әзірлеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тағам өндірісіндегі өндірістік бақылау (екінші тілде)
    Несиелер: 3

    Өндірістік процесс, процесті басқару жүйелері, тамақ өндірісіндегі шығындар құрамы, оларды жіктеу және ішкі есептілік саласындағы білімді қалыптастыру және нақтылау. Өндірістік есепке алудың жалпы қабылданған қағидаттары. Қазіргі әлемдік есепке алу практикасындағы өндірістік есепке алудың негізгі тұжырымдамалары. Бекітілген нормалар бойынша өндірістік есеп пен есептілікті ұйымдастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Өлшеу құралдары мен түрлендіргіштердің теориясы мен есебі (екінші тілде)
    Несиелер: 3

    Әр түрлі физикалық шамаларды түрлендірумен, типтік өлшеу түрлендіргіштерін құру принциптерімен және қолдану салаларымен, олардың нормаланатын метрологиялық сипаттамаларын анықтаумен байланысты мәселелерді зерттеу. Техникалық тапсырмаларға сәйкес әзірленген өлшеу, сынау және бақылау құралдарының бөлшектері мен тораптарын есептеу және жобалау және жобалауды автоматтандырудың стандартты құралдарын пайдалану. Физикалық негіздер және өлшеу теориясы, өлшеу түрлендіргіштері мен өлшеу құралдарын құру принциптері; өлшеу түрлендіргіштерінің дәлдігі мен шуылға төзімділігін арттыру әдістері мен түрлендіру әдістері, өлшеу құралдарының құрылымдық синтезі мен сапасын талдауды математикалық өңдеу негіздері, автоматтандырылған жобалау жүйелерінің құрылымы мен құрылу принциптері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Өлшеу, бақылау және сынауды автоматтандыру
    Несиелер: 7

    Өлшемдерді, сынақтарды және бақылауды автоматтандырудың міндеттері мен құрамдастарын қарастыру. Өлшемдерді, бақылауды және сынауды автоматтандыруды техникалық, бағдарламалық және метрологиялық қамтамасыз ету. Әртүрлі физикалық шамаларды автоматтандыру мәселелері, күрделілігі әртүрлі стандартты өндірістік интерфейстерді қолдану арқылы ЭЕМ негізінде автоматтандырылған өлшеу құралдарын құру. Сандық өлшеу құралдарының метрологиялық сипаттамаларын анықтаудың нормативтері мен реттеу әдістері. Өнім сапасын бақылау және өлшеу үшін бақылау-өлшеу аспаптары мен сынау жабдықтарын таңдау және реттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тағам өндірісінің қауіп-қатерлерін талдау
    Несиелер: 7

    Қауіп-қатерді талдау. Азық-түлікті тұтынуға байланысты қауіптерді анықтау процесі. Қауіпті фактордың пайда болу қаупінің дәрежесі, осы фактордың пайда болу ықтималдығы, қолдану үшін қажетті әдістер. Сандық және сапалық бағалау. Нормативтік талаптар (өндіруші және/немесе экспорттау елінің заңнамасына сәйкес). Тамақ өнеркәсібіндегі тәуекелді талдау түрлері. Қауіпті факторлардың классификациясы. Химиялық, физикалық, биологиялық факторлар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Өндірісті метрологиялық қамтамасыз ету (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Өндіріс тиімділігін арттырудағы және өнім сапасын басқарудағы метрологиялық қамтамасыз етудің маңызы. Өнімнің өмірлік циклінің кезеңдерінде мамандар шешетін метрологиялық қамтамасыз етудің негізгі міндеттері. Өндіріс дайындауды метрологиялық қамтамасыз ету. Метрологиялық қамтамасыз ету негіздері. SCADA жүйелерін қолдану. Тәуліктік жұмыс режимінің технологиялық мнемоникалық диаграммаларын әзірлеу ортасы және бағдарламалау. Өлшем бірлігін мемлекеттік қадағалау, ведомствоаралық және ведомстволық бақылау жүйесі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Дәлдікті нормалау және өзараалмастыру
    Несиелер: 5

    Өзара алмасу және дәлдік туралы негізгі ұғымдар. Қосылыстардың дәлдігін реттеу және таңдау. Тегіс Цилиндрлік және жалпақ қосылыстардың дәлдігін реттеу және таңдау. Жылжымалы мойынтіректермен қосылыстардың дәлдігін реттеу және таңдау. Бөлшектердің, тораптардың және өлшеу құралдарының дәлдігін нормалау және таңдау. Конустық, кілттік және шлицті қосылыстардың, тісті берілістердің дәлдігін нормалау және таңдау. Өлшемді тізбектерді есептеу. Өлшеу әдістері мен құралдарын таңдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Кедендік бақылау (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Кеден құқығы мәселелерінің өзіндік идеясы. Кедендік бақылау жүйесінің жұмыс істеу ерекшеліктері туралы тұтас түсінік қалыптастыру. «D-Sector TS» бағдарламасында кедендік құжаттарды құру. 3-сектор бағдарламасы. ETN VED тауар кодын анықтау. Функцияларға жалпы шолу, бағдарламаның мүмкіндіктері мен пайдалану процесін практикалық көрсету. Декларация толтыру. Электрондық декларациялау жүйесі «ASTANA-1». Қызмет жүйесі: өзін-өзі тіркеу, электронды қашықтықтан декларациялау, қағазсыз жеткізілім құжаттары, электрондық пошта. төлемдер, тауарларды авторизациялау орындары. «Бір терезенің» негізі, ұсынылған құжаттардың, мөртабандар мен мөрлердің шынайылығын анықтау. Тәуекел санаттары. Тауар декларациясын 4 дәлізге бөлу - жасыл, көк, сары және қызыл. Кедендік рәсімдеудің артықшылықтары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Тамақ кәсіпорындарындағы менеджмент жүйесіндегі адам ресурстары
    Несиелер: 5

    Адами ресурстар. ХС ИСО 9001:2015 талаптары. Персоналды кәсіби дамыту тәсілдері. қызметкерлерді ынталандыру мен ынталандырудың тиімді технологиялары. ИСО 9001 стандарты. Персоналды басқару. Тұтынушыға бағдарлану. Басшының көшбасшылығы. Технологиялық тәсіл. Қызметкерлерді тарту. Менеджментке жүйелі көзқарас. Тұрақты жақсартулар. Фактілер негізінде шешім қабылдау. Жеткізушілермен өзара тиімді қатынастар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Деректерді интеллектуалды талдау
    Несиелер: 5

    Жасанды интеллект негіздерімен танысу. Басқа басқару жүйелері арасында интеллектуалды талдау орнын анықтау және заманауи технологияларды шолу. Мәліметтерді талдаудың қолданбалы зияткерлік жүйелерінің нақты мысалдарымен танысу. Деректерді интеллектуалды талдау әдістерін және зияткерлік жүйелерді құрудың бағдарламалық құралдарын зерттеу. Оқытылатын зияткерлік әдістер терминдерінде қолданбалы есептерді қою. Интеллектуалды бағдарламалық қамтамасыз етуді қолдану арқылы қолданбалы есептерді шешу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Бизнес-жоспарлау
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерлік қызметті мемлекеттік реттеу және оның объектісі, Кәсіпкерлік қызметті мемлекеттік реттеудің объективті қажеттілігі және оның мәні. Нарықтық экономиканың қалыптасуы мен дамуындағы мемлекеттің рөлі. Мемлекеттің экономикалық рөлі туралы негізгі ғылыми бағыттар. Кәсіпкерлік қызметтің экономикалық функциялары және оның нарықтық экономикадағы қызмет ету ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 8
  • Код ON4

    Ғылыми және өндірістік қызметтегі кәсіби міндеттерді шешуде жаратылыстану-ғылыми пәндер білімін, фактілерді, құбылыстарды, теорияларды және олардың арасындағы күрделі тәуелділіктерді білу мен түсінуді қолданады

  • Код ON3

    Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы оқу-практикалық және кәсіби міндеттерді шешу үшін математикалық әдістер, физиканың негізгі заңдары туралы білімдерін қолданады

  • Код ON6

    Ғылыми этика және академиялық адалдық қағидаттары мен мәдениетін ұстана отырып, тамақ саласындағы стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы ғылыми және өндірістік қызметте ғылыми зерттеу әдістері, академиялық жазу жанрлары бойынша білімін қолданады

  • Код ON13

    Тамақ кәсіпорындарында стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару саласындағы практикалық міндеттерді шешу кезінде талдамалық және зерттеу дағдыларын қолданады

  • Код ON9

    Тамақ өндірістерінде стандарттау, сертификаттау, метрология және сапаны басқару саласында экономика және кәсіпкерлік білімін қолданады

  • Код ON11

    Бағдарламалық өлшеу құралдарын және бақылау мен сынаудың автоматтандырылған жүйелерін пайдалана отырып, өндірісті өлшеу, сынау, бақылау және метрологиялық қамтамасыз ету процестерін жоспарлауды, орындауды ұйымдастырады

  • Код ON10

    Халықаралық тәжірибе мен практиканы қолдана отырып, сертификаттау органдарын, өлшеу және сынақ зертханаларын аккредиттеу рәсімін, Әлеуметтік, этикалық және ғылыми көзқарастарды ескере отырып, ақпаратты жинау мен түсіндіруді түсінеді

  • Код ON12

    Тамақ кәсіпорындарында, сынақ және метрологиялық зертханаларда сәйкессіздіктердің туындау себептерін анықтауға бағытталған сапа менеджменті және аудит жүйесін енгізу және жүргізу жобасын әзірлейді

  • Код ON7

    Тамақ саласы кәсіпорындарында тамақ қауіпсіздігі жүйесін жобалайды, қазіргі заманғы сынақ әдістері мен бағдарламалық құралдарды білу негізінде өндіріс процесі мен кедендік бақылаудың қадағалану жүйесі білімін көрсетеді

  • Код ON2

    Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы кәсіби қызметте экономика негіздері, Құқық және тіршілік қауіпсіздігі білімін пайдаланады

  • Код ON8

    Жабдықтарды пайдаланудың қазіргі заманғы әдістерін білу, өлшеу дәлдігінің оңтайлы нормаларын, бақылау дәйектілігін белгілеу және инженерлік есептеулер негізінде тамақ саласының, өнімдерді бұрмалау, сәйкестендіру тәуекелдеріне талдау жүргізеді

  • Код ON1

    Стандарттау, сертификаттау және метрология саласындағы кәсіби қызметте заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады

  • Код ON5

    Өнімнің, брендтің және дизайнның сәтті бейнесін жасау үшін заманауи физикалық өлшеу әдістерін қолдана отырып, модульдік дизайн туралы озық білімді қолданады, сапаны басқару саласындағы құжаттаманы әзірлеу арқылы нарық сұранысына назар аударады

6B07501 19-10-B Стандарттау сертификаттау және метрология
Бакалавриат

Қазақ қатынас жолдары университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология
Бакалавриат

Алматы технологиялық университеті (АТУ)

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)
Бакалавриат

Торайгыров университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
6B07501 Стандарттау, метрология және сертификаттау
Бакалавриат

Қарағанды мемлекеттік индустриялық университеті

БББТ: B076 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
Top