Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07213 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша) в М. Дулатов атындағы Қостанай инженерлік-экономикалық университеті

  • Экология және тұрақты даму
    Несиелер: 5

    Тірі организмдердің тіршілік ету ортасымен өзара іс-қимылының негізгі заңдылықтарын; организмдер санының таралуы мен серпінін, қоғамдастықтар құрылымы мен олардың серпінін; тірі жүйелер мен заттар айналымы арқылы энергия ағынының, экологиялық жүйелер мен тұтастай биосфераның жұмыс істеуінің заңдылықтарын; антропогендік қызметтің әлеуметтік-экологиялық салдарларын; Табиғатты қорғаудың және табиғатты ұтымды пайдаланудың негізгі қағидаттарын зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
    Несиелер: 5

    Пәнді оқудың мақсаты студенттердің қоғамдық және жеке құқықтық санасын және құқықтық мәдениетін арттыру, сондай-ақ сыбайлас жемқорлықты қабылдамаудың сыбайлас жемқорлыққа қарсы мінез-құлық моделін және қоғамдық атмосферасын қалыптастыру, сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл ісінде белсенді азаматтық ұстанымды қалыптастыру болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өсімдік және мал шаруашылық негіздері
    Несиелер: 5

    Ауыл шаруашылығы жануарларын өсіру негіздері. Ауыл шаруашылығы жануарларының өсуі мен дамуы. Ірі қара мал шаруашылығы. Сүт өнімділігі а/ш мал өнімділігінің негізгі түрлері. Ірі қара мал шаруашылығы. Ет өнімділігі. Қой шаруашылығы Ауыл шаруашылығы жануарларының жүн өнімділігі. Шошқа шаруашылығы. Шошқалардың репродуктивті қасиеттері. Бордақылау. Жылқы шаруашылығы. Өнімді жылқы шаруашылығы. Құс шаруашылығы. Жұмыртқа және ет құс шаруашылығы. Ауыл шаруашылығы жануарларын азықтандыру негіздері. Азықтың химиялық құрамы. Нормаланған тамақтандыру принциптері. Азықтық нормалар мен рациондар. Азықтың жіктелуі және қысқаша сипаттамасы. Қоректік заттардың сіңімділігі және оған әсер ететін факторлар. Зоогигиенаның негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Адам өмірінің қауіпсіздігі және еңбекті қорғау негіздері
    Несиелер: 5

    Адамның тіршілік ету ортасымен (өндірістік, тұрмыстық, қалалық) және қауіпті және аса қауіпті жағдайларда теріс факторлардан қорғану негіздерімен қауіпсіз өзара іс-қимылы саласында теориялық негіздерді зерделеу және практикалық дағдыларды игеру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 4

    Кіріспе. Студенттерді астық, ұн, жарма, құрама жем, Нан, макарон және кондитерлік өнімдер, қант және құрамында қант бар заттар, спирт, шарап және ликер өндірісі технологияларын практикалық меңгеруге дайындау.Ұн өнеркәсібі. Астық өңдеу өнеркәсібі. Макарон өнімдерін өндіру технологиясы. Нан және нан-тоқаш өнімдері технологиясының принциптері. Жарма өндіру технологиясы. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экономика, көшбасшылық және инновациялық кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу көшбасшылық қасиеттерді, оның ішінде инновациялық бизнесте қолдана отырып, кәсіпкерлік қызметті жүзеге асыру үшін қажетті экономикалық дүниетанымды, білім мен дағдыларды қалыптастыруға бағытталған тақырыптарды қамтиды. Студент экономикалық жүйенің әртүрлі салаларында экономикалық талдау, зерттеулер жүргізу бойынша білім мен дағдыларды алады; заманауи кәсіпкердің инновациялық ойлауы қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Функционалдық мақсаттағы өнімдердің технологиясы
    Несиелер: 3

    Халықтың дұрыс тамақтануында функционалды компоненттермен байытылған жаңа, теңдестірілген өнімдерді құру жетекші рөл атқарады. Күнделікті қолданылуы денсаулықты жақсартуға ықпал ететін осындай компоненттері бар Тамақ өнімдері әдетте функционалды деп аталады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қоғамдық тамақтану технологиясы
    Несиелер: 3

    Аспаздық өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету; ақуыз-амин қышқылы, көмірсу, май, минералды, витаминдік қоспалар бойынша негізгі тамақтану факторлары бойынша теңгерімделген Кули-нарлық өнімді шығару; тағамның жақсы дәмі мен хош иісін, сыртқы түрін беру есебінен оның жақсы сіңуін қамтамасыз ету; тамақ қалдықтары мен ысыраптарын азайту өнімдерді аспаздық өңдеу кезіндегі заттар;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Бейорганикалық және органикалық химия
    Несиелер: 5

    Бейорганикалық химияның теориялық негіздері. Химияның негізгі ұғымдары мен заңдары. Атом құрылысы. Элементтердің периодтық жүйесі. Бейорганикалық қосылыстар. Химиялық байланыс. Молекулалардың құрылысы. Кешенді қосылыстар. Химиялық процестердің жалпы заңдылықтары. Химиялық термодинамика. Химиялық кинетика. Химиялық тепе-теңдік. Ерітінділердегі химиялық процестер. Ерітінділердің жалпы қасиеттері. Электролит ерітінділері. Тұздардың гидролизі. Тотығу-тотықсыздану реакциялары. Электрохимиялық процестер. Бейорганикалық химияның арнайы бөлімдері. Металдар мен бейметалдар.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Өңдеу өндірісінің микробиологиясы және санитариясы
    Несиелер: 5

    Микробиологияның пәні мен міндеттері. Микроорганизмдердің морфологиясы мен систематикасы. Микроорганизмдер физиологиясы. Сыртқы ортаның физикалық факторларының микроорганизмдерге әсері. Өнімдерді сақтаудың заманауи әдістерінің микробиологиялық негіздері. Микроорганизмдер тудыратын маңызды биохимиялық процестер, олардың практикалық маңызы. Тамақ өнеркәсібіндегі микробиологиялық бақылау негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Minor 2 Деректерді визуализациялау
    Несиелер: 5

    Сандық деректер және олардың визуализациясы. Excel математикалық, статистикалық, қаржылық функциялары. Сандық мәліметтерді талдау. Деректерді ұйымдастыру тәсілдері. Графикте визуалды салыстыру. ИНФОГРАФИКА композициясы. Диаграммалардың негізгі түрлері. ИНФОГРАФИКА жасау және деректер алу үшін құралдардың жалпы сипаттамасы. Белгілік жүйелер алдына. Фигуралық диаграммалардағы шамалықпен күрестің визуалды тәсілдері. Модельденген байланыс кеңістігіндегі диаграммалар. Графтар түрлері. Графикалық құрылымдарды трансформациялау. ИНФОГРАФИКА және деректерді визуализациялау онлайн құралдары

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Minor 3 Ағылшын тілін күнделікті қолдану
    Несиелер: 5

    Пән студенттердің ағылшын тілінде жалпы лексиканы оқытудың барлық деңгейлері мен бағыттарын игеруін және оны күнделікті қарым-қатынас жағдайында қолдануды қарастырады. Сабақтарды өткізу нысаны бойынша толық тілдік батыру және коммуникативтік дағдыларды жетілдіру және белгілі бір жағдайларда пайдаланылатын белгілі бір тілдік клишелерді автоматизмге жеткізу көзделеді. Шет тілінде дайын емес сөйлеу дағдыларын дамытуға ерекше назар аудару керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • АӨК негіздері
    Несиелер: 5

    Ауыл шаруашылығы өндірісін ұйымдастыру негіздерін білу, АӨК кәсіпорындарында және оның бөлімшелерінде техникалық, технологиялық, Әлеуметтік және басқа да факторларды ескере отырып, өндірісті тиімді ұйымдастырудың практикалық дағдыларын меңгеру, ауыл шаруашылығы мәселелеріне қызығушылықты дамыту және тереңдету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Астық және оның өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    Тауартанудың негізгі категориялары. Жалпы ұғымдар. Астықты мақсаты, химиялық құрамы және ботаникалық белгілері бойынша жіктеу. Астық өнімдерінің химиялық құрамын зерттеу. Астықты қайта өңдеу өнімдерінің түржиыны. Астықтың және оны қайта өңдеу өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерін зерттеу. Шикізат пен дайын өнімнің сапасына әсер ететін факторлар. Астық массаларын сақтау кезінде болатын процестерді зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Азық-түлік химиясы
    Несиелер: 5

    Қоректенумен байланысты мүшелердің жасушалары мен жүйелерін құрылымдық ұйымдастыру. Ағзаның химиялық құрамы. Су. Ақуыз. Көмірсулар. Липидтер. Ағзадағы құрылысы, қасиеттері, функциялары. Тамақтануда атқаратын рөлі. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі. Өсімдік шаруашылығы мен мал шаруашылығында қолданылатын заттармен тамақ өнімдерінің ластануы. Тағамдық қоспалардың функционалдық сыныптары. Тәттілендіретін заттар мен хош иістендіргіштер. Дәм мен хош иісті күшейтетін және түрлендіретін тағамдық қоспалар. Тамақ өнімдерінің сыртқы түрін жақсартатын заттар. Етті жетілдіру процесінің биохимиялық негіздері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кондитер өнімдерінің тауартануы
    Несиелер: 5

    "Кондитерлік өнімдер" түсінігі. Барлық кондитерлік өнімдерді жіктеудің негізгі формалары. Кондитерлік өнімдер мен дайын кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған шикізаттың тұтынушылық қасиеттерін зерттеу. Кондитерлік фабрикалар мен зауыттардың өндірілетін ассортиментін зерттеу. Тауарлар ассортиментін басқару. Карамель, шоколад, ұннан жасалған кондитерлік өнімдер, қант кондитерлік өнімдері, Шығыс тәттілері және т.б. сапасын қамтамасыз ету және оған қойылатын талаптар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Minor1 Көшбасшылықтың негіздері
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу студенттердің жеке қасиеттерін дамытуға, таңдаған қызмет саласында көшбасшы болуға мүмкіндік беретін бірінші курс студенттерінің әлеуетті мүмкіндіктерін ашуға, университеттегі қоғамдық ұйымдар үшін кадрлық әлеуетті құруға бағытталған әр түрлі мазмұнды іс-шараларды ұйымдастыруға жағдай жасауға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Инженерлік экология
    Несиелер: 3

    БиоСфера компоненттерінің өзара әрекеттесуінің негізгі заңдылықтары және адамның шаруашылық қызметінің араласуы, әсіресе табиғат пайдалануды қарқындату жағдайында қоғам мен биосфераның өзара қарым-қатынасы аясында практикалық міндеттерді шешу үшін қоршаған ортаға антропогендік әсермен байланысты экологиялық процестердің ағуын талдай білу қажет.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Minor 2 Есептік операцияларды автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Excel-де жұмыс істеу негіздері. Деректерді енгізу және өңдеу. Кестелер құру. Негіздері есептеулер. Математикалық, статистикалық, логикалық функцияларды, қателерді тексеру және мәтінді өңдеу функцияларын қолдану. Деректерді, ұяшықтарды және кестелерді пішімдеу. Электрондық кесте қосымшаларын әзірлеу принциптері. Қажетті ақпаратты іздеу үшін тізімді сүзу. Жиынтық кестелер. Массивтер формулалары. Интерактивті элементтер. Талдау құралдары

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ұн және жарма өндеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Жалпы сипаттамасы. Ұн мен жарманың ассортименті мен сапа нормалары. Жартастың жіктелуі. Ұнтақтау үшін дәнге қойылатын талаптар. Астықты арамшөп қоспасынан тазарту. Астық қоспасын сепарациялау. Астық бетін өңдеу. Астықты гидротермиялық өңдеу. Процестің негізгі міндеті. Ұн мен жарманың сапасын бақылау. Үлдірлі дақылдардың астығын Жарма зауыттарында қабыршақтау. Дәнді қауыздау өнімдерін Жарма зауыттарында сұрыптау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Азық түлік өнімдерін және шикізат қасиеттерін зерттеу әдісі
    Несиелер: 5

    Тамақ шикізаты мен оны қайта өңдеу өнімдерін зерттеу әдістерінің жіктелуі және теориялық негіздері. Сынамаларды талдау мен дайындаудың жалпы принциптері. Тамақ өнімдерінің сапасын бағалаудың органолептикалық әдістері. Тамақ өнімдерінің реологиялық қасиеттерін зерттеудің аспаптық әдістері. Зерттеудің физика-химиялық әдістері. Спектроскопия. Шикізат пен дайын өнімнің химиялық құрамы мен қауіпсіздігін анықтау үшін спектрлерді пайдалану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өңдеу өңдірісінің арнайы технологиясы
    Несиелер: 5

    Бидайдың ұн мен жармаға қайта өңдеу объектісі ретінде жіктелуі. Астықты арамшөп қоспасынан тазарту тәсілдері; астықты және қайта өңдеу өнімдерін ұсақтау, қауыздау және сұрыптау тәсілдері. Технологиялық процестің дамыған схемасы бар бидайдың наубайханалық ұнтақтары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өңдеу өндірістерінің ғылыми зерттеулер негіздері
    Несиелер: 5

    Қайта өңдеу өнеркәсібінің негізгі аспектілері; теориялық ережелер, өнім өндіру технологиялары; қазіргі заманғы процестер; тамақ өнеркәсібі саласында ғылыми зерттеулер жүргізудің практикалық әдістері мен тәсілдері бойынша білім алу. Астықты қайта өңдеу саласындағы отандық және шетелдік ғалымдардың заманауи жетістіктері негізінде ғылыми зерттеу тақырыбын таңдау, ғылыми іздеу, талдау, ақпараттық технологияларды пайдалана отырып эксперимент жасау дағдыларын меңгеру. Астық және оны қайта өңдеу өнімдерін сақтаудың ғылыми принциптері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астықтың технологиялық сипаттамасы
    Несиелер: 5

    Астықтың технологиялық қасиеттері: астықтың ұн тарту қасиеттері, ұнның нан пісіру қасиеттері. Астықтың тарту партияларын қалыптастыру. Бидай мен қара бидай дәндерін тартуға дайындау. Ұнның ассортименті мен сапа көрсеткіштері. Бидай мен қара бидай ұнтағының түрлері және нан пісіру, макарон ұнтақтары кезіндегі дайын өнімнің шығу нормалары. Астықты ұнға ұнтақтаудың негізгі операциялары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Элеватор өнеркәсібінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Элеватор өнеркәсібінің теориясы мен тәжірибесінің негіздерін, технологиясын зерттеу. Астық шаруашылығы өнімдерінің өсірілген және қоймаға келіп түскен өнімі мәдени өсімдіктерді өндіру технологиясының негіздері. Қайта өңдеуге арналған шикізат ретінде дәнге өнеркәсіпке қойылатын талаптар.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Minor 1 Кәсіпкерлік қызмет
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу Студенттердің кәсіпкерлік қызмет саласындағы аспаптық, әлеуметтік-тұлғалық, жүйелік және пәндік құзыреттерін қалыптастырады. Студенттер кәсіпкерлік қызмет туралы біртұтас теориялық түсінік қалыптастырады, өз бизнес-идеяларын құруды және оларды таныстыруды үйренеді, маркетингтік әдістер мен әдістерді қолдану ерекшеліктерін зерттейді, кәсіпкерлік субъектілерін құру және жою рәсімдерін үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Ұн тарту өнеркәсібі. Астық өңдеу өнеркәсібі. Макарон өнімдерін өндіру технологиясы. Нан және нан-тоқаш өнімдері технологиясының принциптері. Жарма өндіру технологиясы. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы. Астық элеваторларының, ұн тарту, жарма, құрама жем зауыттарының, нан зауыттарының, макарон және кондитерлік фабрикалардың, крахмал-сірне және ашыту өндірістерінің қант зауыттарының технологиялық схемасы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Minor 3 Ағылшын тілін коммуникативті жағдайда қолдану
    Несиелер: 5

    Бұл пән оқытудың барлық деңгейлері мен бағыттарындағы студенттерге қарым-қатынас дағдыларын жетілдіруге және күнделікті қарым-қатынастың әртүрлі жағдайларында ағылшын тілінде жалпы лексиканы қолдануға арналған. Осы пәнді оқу барысында студенттерде ағылшын тілін одан әрі практикалық қолдану үшін, оның ішінде "Кәсіби бағытталған ағылшын тілі"пәні шеңберінде мамандық тілін оқыту үшін қажетті құзыреттер қалыптастырылатын болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ұн және кондитер бұйымдарын өндіру технологиясының негіздері
    Несиелер: 5

    Астықты қарапайым ұнтақтауға дайындау схемаларын зерттеу. Астықты сорттық ұнтақтауға дайындау схемаларын зерттеу. Кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған ұн технологиясының ерекшеліктерін зерттеу. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіру процесінің кезеңдері. Технологиялық процестің қысқартылған жүйесі бар бидайды сорттық ұнтақтау схемасын зерттеу. Дәнді байытудың дамыған процесі бар бидайды ұнтақтау схемаларын зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Өндеу өндірістерінің қолданбалы технологиясы
    Несиелер: 5

    Жоғары сапалы ұн мен жарма өндіру мен алудың барынша тиімділігін қамтамасыз ету мақсатында Күрделі Технологиялық процесті басқару тәсілдерін зерттеу. Шикізат, жартылай фабрикаттар, материалдар шығысының нормаларын есептеу; технологиялық процестерді жетілдіру және өндіріс тиімділігін арттыру бойынша іс-шараларды әзірлеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астықты қабылдау және сақтау технологиясы
    Несиелер: 5

    Астықты қабылдау технологиясы. Астық пен тамыржемістілерді автокөлікпен әкетуді ұйымдастыру. Астықтың мақсатты партияларын қалыптастыру әдістері. Астықты жинаудан кейінгі өңдеу қабылдау, партияларды қалыптастыру, өңдеу, орналастыру және сақтау өзара байланысты технологиялық және көліктік операциялар кешені ретінде. Астықты ағынды қабылдау және өңдеу ерекшеліктері. Технологиялық желілер, олардың жіктелуі. Сусымалы материалдар, олардың жағдайы және өмір сүру аймағы. Сусымалы материалдың параметрлері

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астықты қабылдау және сақтаудағы қауіпсіздік, бақылау және сынау
    Несиелер: 5

    Пәннің мазмұны мен негізін дақылдардың барлық түрлерінің астық қауіпсіздігін бақылаудың негізгі түрлерін оқып үйрену, пестицидтердің қалдық санын бақылау, сілтемелік нормативтік-техникалық құжаттарды оқып үйрену құрайды. Бидай. Қабылдау кезінде сынау, бақылау және қауіпсіздік. Қара бидай. Сынау, бақылау және қауіпсіздік. Арпа. Сынау, бақылау және қауіпсіздік. Сұлы. Сынау, бақылау және қауіпсіздік. Тары. Сынау, бақылау және қауіпсіздік.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Ұннан жасалатын кондитер бұйымдарын өндіру кезіндегі сандық және сапалық есеп
    Несиелер: 5

    Нан және кондитерлік өндірісте қолданылатын негізгі шикізаттың сипаттамасы. Шикізатта болатын биохимиялық процестер. Ұнның биохимиялық процестерінің ерекшеліктері. Шикізат пен өндіріс процестерін есепке алу сипаттамасы. Нан және нан-тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді есепке алу. Өнімнің сыртқы түрін жақсартатын заттардың есебі мен есептілігі, олардың сипаттамасы және сапаға әсері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Астық өңдеу кәсіпорындарында шикізат қасиеттерін зерттеу әдісі/
    Несиелер: 5

    Зертханаларда қауіпсіз жұмыс істеудің жалпы ережелері. Астық өңдеу өнеркәсібінің шикізаттары мен дайын өнімдерінің сапасын анықтаудың қазіргі заманғы физикалық, физика-химиялық әдістемелерін игеру. Зерттеу әдістері-оптикалық, кондуктометриялық, храмотографиялық, реологиялық, электрофоретикалық, люминесцентті. Астық және астық өнімдерін қауіпсіздік көрсеткіштеріне анықтау. Радионуклидтерді, ауыр металдардың тұздарын уыттылыққа және т. б. анықтау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Тағамдық өнімдердің сапасын бағалауға қажетті қарапайым тәсілдер мен әдістер
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің органолептикалық көрсеткіштерін зерттеудің негізгі әдістері. Тамақ шикізаты мен оны қайта өңдеу өнімдерін зерттеу әдістерінің жіктелуі: химиялық, физика-химиялық және биохимиялық әдістер. Тамақ өнімдерінің дәмін қарапайым анықтау үшін талдау тәртібін, талаптары мен ережелерін зерттеу. Сонымен қатар, өнімнің сапасын сипаттайтын және анықтайтын негізгі көрсеткіштерді анықтаңыз

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өңдеу өндірістерінің технохимиялық бақылауы
    Несиелер: 5

    Тауарлардың сараптамасы: түсінігі, принциптері, объектілері. Азық-түлік өнімдерінің жіктелуі. Зертханаға сараптама жүргізуге қойылатын талаптар. Нан сараптамасы. Сапаға қойылатын талаптар. Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдерін жіктеу және консервілеу әдістері. Жемістер мен көкөністерді қайта өңдеу өнімдерін сәйкестендіру және сараптау. Кептірілген жемістерді сәйкестендіру және сараптау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Minor 1 Бизнесті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Пәнді оқу студенттердің қаржыландыру және несиелеу көздерін анықтау, сондай-ақ құрылған бизнес-жоспарлар мен жобаларды енгізу үшін ұтымды және практикалық дағдылары мен дағдыларын дамытуға арналған. Студенттер жобаларды қаржыландырудың мемлекеттік және мемлекеттік емес көздерін пайдалануды үйренеді, венчурлық капиталды тарту дағдыларын дамытады, ШОБ субсидиялау бойынша мемлекеттік бағдарламаларды таңдауда практикалық дағдыларды дамытады, әлеуметтік желілер арқылы бизнес-жоспарларды ілгерілету дағдыларын қалыптастырады, сондай-ақ онлайн сервистер мен порталдарды пайдалану дағдыларын алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Minor 2 Деректерді талдау және бизнесті жоспарлау
    Несиелер: 5

    MS Excel ортасында стандартты қаржылық функцияларды қолдана отырып, активтердің амортизациясын есептеу. Стандартты қаржылық функцияларды қолдана отырып, негізгі және қолданбалы қаржылық есептеулерді орындау. Бағалы қағаздармен операцияларды талдау. MS Excel стандартты қаржылық мүмкіндіктерін пайдалану. Параметрді іздеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
    Несиелер: 5

    Астықты өңдеу технологиясы. Кіріспе. Астық пен тамыржемістілерді жинаудан кейінгі өңдеу туралы мәліметтер. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау қоймаларының жіктелуі, оларға қойылатын талаптар. Астықты қабылдау, партияларды қалыптастыру және жинаудан кейінгі өңдеу технологиясы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Астықты қабылдау және сақтаудағы өндірістік технологиялық бақылау
    Несиелер: 5

    Өндірістік технологиялық зертхананы ұйымдастыру схемасы. АҚК-да КБП ұйымдастыру және функциялары. Келіп түсетін астық сапасының көрсеткіштері. Технологиялық процесс пен өнімнің сапасын бақылау. Кептіру кезінде бақылау. Сақталатын Өнімді бақылау және тиеу. Өндірістік үй-жайлардың санитарлық жағдайын бақылау. Құжаттаманы жүргізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Minor 3 Ағылшын тілінің кәсіби тұргыдағы қарым-қатынасы
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді "Кәсіби-бағытталған ағылшын тілі" пәнінен кейін немесе онымен қатар оқытудың жекелеген бағыттарының студенттері оқитын болады және болашақ кәсіби салада қарым-қатынас жасау үшін қажетті тезаурус студенттерінің коммуникативтік дағдыларын жетілдіруге арналған. Кәсіби қарым-қатынас жағдайлары оқу профилін ескере отырып құрылуы керек.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Макарон өндірісінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Негізгі және қосымша шикізаттың технологиялық сипаттамасы, макарон өнімдерінің барлық түрлерін өндірудің технологиялық процесі. Макарон өнімдерін өндіру және сапасын бағалау әдістерін қолдану. Дайын өнімнің сапасын бағалау. Макарон өнімдерін өндіру мақсатында Өсімдік шикізатын өңдеу тәсілдері мен әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өңдеу өңдірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
    Несиелер: 5

    Технологиялық жабдықтардың құрылымдары мен құрылғыларын, технологиялық кешендердің құрамдас бөліктерін зерделеу, жекелеген машиналарды, сондай-ақ астық өңдеу, ұн тарту, жарма, кондитерлік өнеркәсіп желілерін таңдау және есептеу кезінде теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгеру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Minor 3 Ағылшын тілін нақты мақсатқа
    Несиелер: 5

    Бұл пәнді оқу барысында студенттердің шет тіліндегі тілдік құзыреттіліктің осындай деңгейін меңгеруі қарастырылған, бұл оларға мамандық бойынша әдебиеттерді өз бетінше оқуға және болашақта шет елдердегі әріптестерімен сөйлесуге және олардың жұмыс тәжірибесімен танысуға мүмкіндік береді. Студенттерді оқытудың мамандануын ескере отырып, бөлінген жеке топтарда сабақ өткізу ұсынылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Minor1 Технологиялық Кәсіпкерлік және Стартаптар
    Несиелер: 5

    "Технологиялық кәсіпкерлік және стартаптар" пәнін оқу кезінде әрбір студент стартап құруға қатысады. Оқушылар топтар мен командаларға жиналып, жобалар жасайды. Курс студенттерге ат құзіреттілігін, топтық жұмысты және бизнес дағдыларын дамытуға көмектесуге арналған. Оқыту бағдарламасы идеяны іздеуден бастап, өнімді нарыққа шығаруға дейінгі Стартапты құрудың барлық процесін қамтиды. Бұл курстың нәтижесі-нақты MVP дайындау, оны студенттердің іске қосуы және бизнес-инкубаторға немесе жеделдету бағдарламасына түсу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Өңдеу өндірістері сапасының аудиті
    Несиелер: 5

    Аудиттің нормативтік және құқықтық базасы. Қазақстан Республикасының Техникалық реттеу жүйесіндегі "техникалық реттеу туралы" заң. Өнімдер мен қызметтердің сапасын басқару жүйесінің аудиті. Кәсіпорын қызметін бағалау. Аудит жүргізу технологиясы. Іріктемелі бақылау принципі. Процедураларды, лауазымдық міндеттерді зерделеу. Аудит басталғанға дейін құжаттарды дайындау. ҚР СТ ИСО стандарты 19011. Сапа жүйелерінің аудиті бойынша басшылық нұсқаулар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Ғылыми зерттеулер негіздері
    Несиелер: 5

    Агроөнеркәсіптік кешен саласындағы қазіргі әлемдегі ғылымның рөлін зерттеу, ғылыми зерттеулер жүргізуде және оларды тиімді ұйымдастыруда теориялық білім мен практикалық дағдылар деңгейін меңгеру. Ғылыми зерттеулерді жүргізу және енгізу процесіне тарту үшін жинақталған білімнің үлкен көлемін пайдалана отырып, барабар басқарушылық шешімдер қабылдау. Ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыру және белгілі ғылыми атқарымдарды тиімді пайдалану білігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Шарап технологиясы
    Несиелер: 5

    Неғұрлым кең таралған шикізаттан - жүзім, қарақат, шие, қарлыған, таңқурай, шетен, Калина, алма, алмұрт және т.б. жидек, жеміс және жеміс – жидек шараптарын өндіру. Түрлі үлгідегі жеміс, жидек және жеміс-жидек шараптарын өндірудің технологиялық ерекшеліктері, ыдыстар, жабдықтар, мүкәммал

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Алкоголь және алкогольсіз өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Алкоголь өнімдерін өндіру технологиясы-әр түрлі шикізатты этил спиртіне, алкогольді ішімдіктерге өңдеу әдістері мен процестері, құрамына алкоголь кіретін сусындар: арақ, ликер өнімдері, ром, виски, жүзім және жеміс-жидек шараптары, коньяк. Алкогольсіз өнім өндіру технологиясы-негізгі және әртүрлі шикізат түрлерін өңдеу әдістері мен процестері. Шикізаттың органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Minor 2 Электрондық бизнес
    Несиелер: 5

    Экономикалық қызмет үшін орта және электрондық бизнес негізі ретінде ғаламдық Интернет желісінің жұмыс істеу негіздері. Электрондық коммерция және оның қазіргі экономикадағы орны. Желілік бизнесті жүргізудің негізгі тәсілдері. Интернет-маркетинг. Интернеттегі төлем жүйелері. Электрондық бизнес модельдері. Жеке электрондық бизнесті жүргізу үшін Web - сайтты ұйымдастыру. Электрондық нарық кешені.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қант және ұн кондитерлік өндірісі үшін шағын кәсіпорындар
    Несиелер: 5

    Кондитерлік өнімдердің анықтамалары мен жіктелімдері, олардың механикалық, реологиялық және т.б. қасиеттері, оларды өндірудің ерекшелігін және оларды дайындау технологиясын анықтайды. Шағын кәсіпорындарда қант пен ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің әр түрлі түрлерін өндірудің машина-аппараттық схемалары және оны оңтайлы ұйымдастыру бойынша ұсыныстар. Шағын кәсіпорындарда қолданылатын технологиялық жабдықтардың конструкциялары мен құрылғыларының сипаттамасы және есептеулері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Маркетинг
    Несиелер: 5

    Маркетингтің негізгі ұғымдарын, принциптерін, функцияларын, әдістерін зерттеу, сонымен қатар өнімді сату нарығында қалыптасқан деңгейді диагностикалау процесін зерттеу, сатып алу құнын өңдеу және бағалау әдістемесін игеру, сату нарығында өнімді қорғау және оның сапалық көрсеткіштерін суреттеу. Студенттердің маркетингтің негізгі тұжырымдамалары мен кейстерді зерделеу және сыни талдау негізінде экономиканың түрлі салаларында маркетингтік жоспарлар (4Р, БКГ матрицалар және т.б.) әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тағам сапасын бағалау әдістері
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін өндіру технологиясында шикізаттың сапасы мен құрамы, өндірістік процестердің тиімділігі, экологиялық қауіпсіздік, өнімнің белгіленген стандарттарға сәйкестігі, санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуы үлкен маңызға ие. Жоғарыда аталған барлық мәселелерді шешу азық-түлік шикізаты мен дайын өнімді зерттеу әдістерін білуді қажет етеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Биоматериалдар реологиясы
    Несиелер: 5

    Реологияның маңызды бөлімдері: сұйықтықтардың, қатты заттардың қасиеттері, процестердің модельдерін алу, сонымен қатар беріктік, қысу, адгезия, үйкеліс қасиеттері, консистенциясы, қаттылығы, сынғыштығы, үйлесімділігі, үйкелісі, жабысқақтығы, биожүйелердің құрылымы. Тамақ өнімдері мен биоматериалдар сапасының объективті сипаттамаларын алу үшін эксперименттік реологияны қолдану саласында қажетті теориялық және практикалық білім алу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Кәсіпкерлік қызметтің тиімділігін бағалау
    Несиелер: 5

    Кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру және оның тиімділігін бағалау, кәсіпкерлік қызметті дамытуды реттеудің мемлекеттік тетіктерін айқындау және пайдалану. Кәсіпкерлік қызметтің қаржылық-экономикалық көрсеткіштері. Кәсіпкерлік қызметті ресурстық қамтамасыз ету. Кәсіпкерлік жобалау және бизнес-жоспар. Кәсіпкерлік қызметтің шаруашылық шарттары

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • АӨК қалдықтарын қайта өңдеу технологиясы
    Несиелер: 5

    Қайта өңдеу өнеркәсібі саласын, технологиялық, жобалау-конструкторлық процестерді әзірлеуді, сондай-ақ агроөнеркәсіптік кешен саласындағы әртүрлі меншік нысанындағы фирмалардың қызметін зерделеу. Өсімдік шаруашылығы, мал шаруашылығы өнімдерін сақтау және қайта өңдеу технологиясы. Тамақ және қайта өңдеу өндірістерін жобалау негіздері. Кәсіпорындарды жобалау және тамақ және қайта өңдеу өндірістерінің жабдықтарын таңдау. Өңдеу өнеркәсібіндегі агроөнеркәсіптік кешен кәсіпорындарында ұйымдастыру және басқару.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Астық, нан және макарон өнімдерінің ғылыми негіздері
    Несиелер: 3

    Агроөнеркәсіптік кешен саласындағы ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыру және белгілі ғылыми әзірлемелерді тиімді пайдалану. Шарттар мен сапа. Өнімдерді сақтаудың ғылыми принциптері. Әр түрлі дақылдардың дәндері мен тұқымдарының химиялық құрамы. Тұқымдық, азық-түліктік және жемдік астықты сақтау теориясы мен практикасы. Бидай мен қара бидай дәнінің ұн қасиеттері. Бидай мен қара бидай дәндерінің пісіру қасиеттері. Макарон өндірісінің шикізаты

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндіру технологиясын ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Негізгі және қосымша шикізаттың технологиялық сипаттамасы, нанның барлық түрлерін және нан-тоқаш өнімдерін өндірудің технологиялық процесі. Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндіру және сапасын бағалау әдістері. Нан өндіру технологиясының ерекшелігі дайын өнімнің сапасын бағалау.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Статистика
    Несиелер: 5

    Статистика ғылымының бастапқы элементтері, әлеуметтік-экономикалық процестерді талдаудың маңызды бағыттары, статистиканың салалары зерттеледі: статистикалық бақылау теориясы; уақыттық қатарларды талдау және болжау; жіктеу және топтастыру; көпөлшемді статистикалық әдістер; экономикалық және салалық статистика; шаруашылық-қаржы қызметін талдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Тағам қоспалары
    Несиелер: 3

    Тамақ өнеркәсібінде тағамдық қоспаларды өндіру және қолдану технологиясын игеру. Азық-түлік қоспаларын өндіретін кәсіпорындарда өнім өндіру үшін пайдаланылатын негізгі және қосымша шикізаттың сапасына қойылатын талаптарды қолдану. Технологиялық процестің барысын бақылауды жүзеге асыру және тағамдық қоспаларды қолдана отырып, өнімнің сапасын жақсарту үшін белгілі бір түзетулер енгізу мүмкіндігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Жобаны талдау
    Несиелер: 3

    Шаруашылық субъектілерінің қызметін сипаттайтын экономикалық және әлеуметтік-экономикалық көрсеткіштерді есептеу үшін қажетті бастапқы деректерді жинау және талдау қабілеті. аналитикалық және зерттеу міндеттерін шешу үшін заманауи техникалық құралдар мен ақпараттық технологияларды пайдалану қабілеті

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Басқару талдауы
    Несиелер: 3

    Басқарушылық талдаудың негізгі ұғымдарын, принциптерін, функциялары мен әдістерін, басқарушылық шешімдерді әзірлеу және бағалау алгоритмін, икемді сметаларды қалыптастыруды, сатудан түсетін пайданы көп деңгейлі талдауды, сегменттік талдауды, жауапкершілік деңгейлері мен орталықтары бойынша сметалардың орындалуы туралы есептерді талдауды зерттеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Бизнес жоспарлау
    Несиелер: 5

    Курс бизнес-жоспарды әзірлеу және сүйемелдеу саласында құзыреттілікті қалыптастыруды, бизнес-жобалау әдістемесінің негіздерін зерделеуді, ұйымның ішкі және сыртқы ортасын талдауды, ұйымның іскерлік ортасы туралы ақпаратты талдау және жинаудың заманауи технологияларымен танысуды; бизнес-жоспарды әзірлеу және іске асыру саласында кәсіби дағдыларды меңгеруді қамтамасыз етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Ауыл шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 5

    Стандарттаудың заңнамалық және нормативтік негізі. Нормативтік құжаттардың түрлері мен санаттары. Өсімдік шаруашылығы өнімінің стандарттау объектісі ретіндегі ерекшеліктері. Дәнді дақылдарды, картопты, көкөністер мен жемістерді стандарттау. Мемлекеттік стандарттармен нормаланатын астық сапасының көрсеткіштерін жіктеу. Өнімнің сәйкестігін растау. Сәйкестікті растаудың түрлері мен нысандары. Сәйкестікті растау схемалары. Сәйкестікті растауды жүргізу тәртібі. Сәйкестік туралы декларацияны қабылдау және тіркеу қағидалары мен тәртібі.

    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Код ON1

    Технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу, қайта өңдеу өндірістері кәсіпорындарында технологиялық схемаларды әзірлеу және жобалау саласында, стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз етуде білімі мен түсінігін көрсетеді.

  • Код ON6

    тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі өнімдеріндегі ақаулардың себептеріне талдау жүргізеді және олардың алдын алу шараларын әзірлейді

  • Код ON3

    Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады және басқару шешімдерін қабылдайды

  • Код ON7

    Азық-түлік және қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық процестерін жақсарту жөніндегі шараларды әзірлейді

  • Код ON8

    Азық-түлік өндірісі мен өңдеу өнеркәсібінің тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімдерін қолданады.

  • Код ON5

    Нормативтік талаптарға сәйкестігі үшін өнімдер мен қызметтердің сапасына бақылау жүргізеді

  • Код ON2

    Тұлғааралық және мәдениетаралық өзара іс-қимыл мәселелерін шешу үшін коммуникацияларға қабілетті, азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне қойылатын талаптар туралы түсінікке ие.

  • Код ON4

    Ол заманауи технологияларды қолдану дағдыларына ие, қауіпсіздік талаптарына сәйкес ақпараттық қызметтерді кәсіби қызмет саласында қолданады

  • Код ON9

    Кәсіби және әлеуметтік қызметте ұйымдастырушылық-басқарушылық, тілдік дағдыларды пайдаланады, салалардың жай-күйін және ауыл шаруашылығы кәсіпорындарының қызметін талдайды, заңнамалық актілерді сақтай отырып, бизнес-жоспар жасайды.

Top