Жаңа білім беру бағдарламасы

7M07239 Азық-түлік өнімдері технологиясы (сала бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті

  • Басқару психологиясы
    Несиелер: 5

    Басқару психологиясының теориялық және әдіснамалық принциптері-әртүрлі тұжырымдамалармен, жетекші пікірлермен, басқару психологиясының заңдылықтарымен танысу. Көшбасшының жеке басқару тұжырымдамасы. Ұжымның құрылымы және ұжымдағы әлеуметтік-психологиялық ахуал. Басқарушылық жұмыс және өзара іс-қимыл саласындағы рухани зерттеу әдістері, топтағы тұлғааралық істер. Басқару психологиясының маңызды міндеттері.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби)
    Несиелер: 5

    Шет тіліндегі ғылыми мақаланың құрылымы мен стилистикалық ерекшеліктері. Мамандық бойынша дыбысталған шет тілдік сөйлеуден алынған ақпаратты түсіндіру. Мамандық бойынша ғылыми-техникалық бейіндегі мәтіндерді ағылшын тілінен қазақ немесе орыс тіліне аудару. Мамандық бойынша қазақ немесе орыс мәтінінің мазмұнын ағылшын тілінде беру (ауызша рефераттау). Шет тіліндегі конференцияларда ғылыми мақалалар жазу және ғылыми баяндамалармен сөз сөйлеу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы
    Несиелер: 7

    Ғылыми әзірлемелерді жүргізу принциптерін қалыптастыру. Жоспарланған әзірлемелер тақырыбы бойынша ғылыми-техникалық деректерді жинау, өңдеу және жіктеу, тұжырымдалған міндеттерді шешудің әдістері мен құралдарын таңдау. Қалыпты қолданбалы пакеттерді қамтитын қолда бар Даму құралдарын енгізу арқылы олардың сипаттамаларын талдау және оңтайландыру мақсатында объектілер мен процестерді модельдеу. Тәжірибелік даму бағдарламаларын әзірлеу, оны жүзеге асыру, техникалық құралдарды таңдауды және нәтижелерді өңдеуді қамтиды. Нормативтік құжаттардың талаптарымен келісуде ғылыми баяндамалар дайындау, шолулар қалыптастыру және жарияланымдар дайындау. Сатып алынған қорытындыларды практикалық қолдану бойынша тағайындауларды әзірлеу. Қазіргі заманғы техниканың эталондарына патенттік құжаттарды әзірлеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жобаларды басқару
    Несиелер: 5

    Сатып алу саласындағы ұйымдағы бағдарламалардың рөлін, жобаларды басқарудың прогрессивті тұжырымдамасының маңызды ережелерін, экономикалық және математикалық әдістерді енгізе отырып жобаларды басқару техникасын түсінумен байланысты теориялық білім мен практикалық қабілеттер жүйесін құру. Пән сатып алу саласындағы жоспарларды іске асыруды жоспарлау экономикасы жүйесіндегі нарықтық жағдайды игеруге арналған; талдау және қорытындыларды синтездеу әдіснамасын зерттеу; жобалық тәуекелдерді басқарудың әдістемелік топырақтарын зерттеу; тиімді қорытындыларды жобалау технологиясы бойынша қабілеттерді дамыту көптеген жобалық басқару болып табылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылым тарихы және философиясы
    Несиелер: 5

    Жағдай мен ғылым философиясының негізгі тұжырымдамалық көзқарасы. Әмбебап философиялық ойдың танымдық бағдарламаларының қалыптасу жағдайы, ғылымның прогрессивті философиясының міндеттері және арнайы білімнің жетекші бағыттары. Ғылым мен ғылыми жұмыстың әлеуметтік-этикалық қасиеттерін, ғылыми ойдың адамгершілік, нормативтік және құндылық міндеттерін, ғылыми қызметкердің қоғамдық жауапкершілігі мәселелерін және оны жүзеге асыру нысандарын білу

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экспериментті ұйымдастыру, жоспарлау және мәліметтерді өңдеу
    Несиелер: 5

    Прогрессивті аппаратураны және шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапасын зерттеу тәсілдерін енгізе отырып, ғылыми әзірлемелер бағдарламасын әзірлеу әдістемесі. Озық ақпараттық технологияларды пайдалана отырып, тәжірибені жоспарлау және ұйымдастыру тәсілдері. Тәжірибені жоспарлау мен ұйымдастырудың пәнаралық бағыты. Ғылыми әзірлемелердің заманауи тәсілдері, ғылыми-зерттеу жұмыстарындағы ғылым мен инновациялық технологияның заманауи нәтижелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Жоғары мектеп педагогикасы
    Несиелер: 3

    Жоғары мектеп педагогикасының негізгі теориялық және әдістемелік принциптері және педагогикалық білім берудің қалыптасуының жалпы әдістемелік негіздері мен басым стратегиясы. Жоғары мектеп дидактикасының мәні, білім алушыларды тәрбиелеудің мәні мен басым стратегиялары. Жоғары педагогикалық білімнің қалыптасу тенденциялары. Жоғары мектепте оқу-тәрбие үрдісін ұйымдастыру және жүзеге асырудың заманауи әдістері мен технологиялары.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өнімнің сапасын басқару
    Несиелер: 5

    Білім алушыларды басқару объектісі ретіндегі қасиеттерін, оны бағалау және өлшеу тәсілдерін, тұжырымдамалық топырақтарды және сапаны басқару әдіснамасын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерінің сапасын квалиметриялық бағалау
    Несиелер: 5

    Өнеркәсіптік өнімнің жүйелендірілуін, қасиеттер сипаттамаларының номенклатурасын, өнім қасиеттерінің мәнін бағалауды: жіктеу, шектеу және бағалау сипаттамаларын бағалайды. Сипаттамалардың салмақ коэффициенттерін анықтау. Өнім қасиеттерінің мәнін бағалау үшін негізгі үлгілерді таңдау. Өнім қасиеттерінің дәрежесі

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерін өндірудің ғылыми негіздері
    Несиелер: 5

    Жануарлар мен өсімдік шикізаттарынан тамақ өнімдерін өндірудің ғылыми принциптерін, олардың рөлі мен тамақ өнімдерінің сапасына әсерін зерттеу. Берілген курс білім алушыда Тағамдық биотехнология саласындағы білікті мәселелерді анықтауда ғылыми-әдістемелік жағдайларды қалыптастыру үшін маңызды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы
    Несиелер: 3

    Ғылыми әзірлемелерді жүргізу принциптерін қалыптастыру. Жоспарланған әзірлемелер тақырыбы бойынша ғылыми-техникалық деректерді жинау, өңдеу және жіктеу, тұжырымдалған міндеттерді шешудің әдістері мен құралдарын таңдау. Қалыпты қолданбалы пакеттерді қамтитын қолда бар Даму құралдарын енгізу арқылы олардың сипаттамаларын талдау және оңтайландыру мақсатында объектілер мен процестерді модельдеу. Тәжірибелік даму бағдарламаларын әзірлеу, оны жүзеге асыру, техникалық құралдарды таңдауды және нәтижелерді өңдеуді қамтиды. Нормативтік құжаттардың талаптарымен келісуде ғылыми баяндамалар дайындау, шолулар қалыптастыру және жарияланымдар дайындау. Сатып алынған қорытындыларды практикалық қолдану бойынша тағайындауларды әзірлеу. Қазіргі заманғы техниканың эталондарына патенттік құжаттарды әзірлеу.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өндірісіндегі тосқауылдар технологиясы
    Несиелер: 5

    Біріктірілген биофизикалық технологияларды зерттеу, олардың санына тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін, үнемдеуге төзімділікті, сонымен қатар органолептикалық және жоғары калориялы құндылықтардың қауіпсіздігінің жоғары деңгейін қамтамасыз ететін тосқауылдық даму кіреді. Сақтау кезінде өнімнің қасиеттерін қалыптастыру және оны түрлендіру саласындағы білім базасын құру; – ғылыми тәжірибелер қоюға, алынған деректерді өңдеуге және сипаттауға үйрету; - Тәжірибелік үлгілерді өңдеу кезінде анықтамалық әдебиеттер мен басқа да ақпараттық деректерді қолдана білуге үйрету.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағамдық шикізаттар мен өнімдерді зерттеу әдістері
    Несиелер: 5

    Дайын бұйымдардың жоғары сапасын қамтамасыз ету үшін шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасы мен қасиеттерін бағалайтын әдістерді талдау, жетілдіру және қолдану қабілетін қалыптастыру; осы құралдар туралы жүйеленген білімді игеру; алған танымдарын белсенді және шығармашылықпен пайдалану мүмкіндіктері бар білім алушыны тәрбиелеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Педогогикалық практика
    Несиелер: 2

    Теориялық және практикалық білімді жүйелеу, бекіту және кеңейту. Сабақтардың тақырыптық жоспарын, сабақтарға арналған сұрақтарды өз бетінше әзірлеу. Сабақтың әр түрлі формаларын дайындау және өткізу әдістемесін игеру. Мультимедиялық өнімдерді, таңдалған пән бойынша презентацияларды немесе сабақтың басқа да инновациялық формаларын дайындау. Кәсіби білім мен дағдыларды қолдануды талап ететін ұйымдастырушылық жұмыс тәжірибесін алу. Тәжірибе бойынша есеп дайындау үшін алынған дағдыларды талдау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Функционалдық және арнайы тағам өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Дұрыс тамақтану үшін тамақ технологиясының ғылыми әдістемесі. Тамақ өнімдерін жобалау саласындағы тексерулер. Ғылыми тәжірибелер негізінде модельдеу әр түрлі үрдістерді жүргізу кезінде азық-түлік тауарлар тамақ

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тамақ өндірісіндегі физико-химиялық және биохимиялық процестер
    Несиелер: 5

    Әр түрлі процестердің, технологиялық режимдердің, шикізатты өңдеу және сақтау жағдайларының тамақ өнімдерінің сапасына әсері. Тамақ және өңдеу саласындағы Биохимияның жетістіктері. Тамақ өнеркәсібі салаларындағы әртүрлі процестерді зерттеу. Зерттеу жүргізу үшін теориялық және практикалық білім. Тамақ өнімдерін талдаудың заманауи әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Ет-сүт өнімдерінің тағамдық құндылығын жоғарылатудың биотехнологиялық әдістері
    Несиелер: 5

    Өнімнің жоғары қасиетін, оның сатып алушының өмірі мен әл-ауқаты үшін қорғалуын ескере отырып, мал шаруашылығы шикізатын және қайталама ресурстарды азық-түлік және жемдік мақсаттарға өңдеудің жалпы, қалдықсыз технологиясы саласындағы білім, Дағдылар мен қабілеттерді қалыптастыру. Ет және сүт шикізатын өңдеудің оңтайлы жиынтық қалдықсыз әдістері бойынша негізгі мәліметтермен танысу; шикізаттың даралығын ескере отырып, ет және сүт өнімдерінің ассортиментін әзірлеу бойынша білікті практикалық қабілеттерді алу; жанама шикізатты қолдану бойынша білікті қабілеттерді алу, дәстүрлі емес ет және сүт шикізатын өңдеудің заманауи әдістерін іздестіру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы
    Несиелер: 5

    Ғылыми әзірлемелерді жүргізу принциптерін қалыптастыру. Жоспарланған әзірлемелер тақырыбы бойынша ғылыми-техникалық деректерді жинау, өңдеу және жіктеу, тұжырымдалған міндеттерді шешудің әдістері мен құралдарын таңдау. Қалыпты қолданбалы пакеттерді қамтитын қолда бар Даму құралдарын енгізу арқылы олардың сипаттамаларын талдау және оңтайландыру мақсатында объектілер мен процестерді модельдеу. Тәжірибелік даму бағдарламаларын әзірлеу, оны жүзеге асыру, техникалық құралдарды таңдауды және нәтижелерді өңдеуді қамтиды. Нормативтік құжаттардың талаптарымен келісуде ғылыми баяндамалар дайындау, шолулар қалыптастыру және жарияланымдар дайындау. Сатып алынған қорытындыларды практикалық қолдану бойынша тағайындауларды әзірлеу. Қазіргі заманғы техниканың эталондарына патенттік құжаттарды әзірлеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам өндірісіндегі биотехнология
    Несиелер: 5

    Әлемдегі тамақ биотехнологиясының прогрессивті жағдайы. Тағамдық биотехнология принциптері. Қарқынды препараттар мен заттардың биологиялық деңгейіндегі микробиологиялық әзірлемелер. Тамақ индустриясына ферменттік заттарды енгізу, қалыптастыру мүмкіндіктері. Өсімдіктер мен жануарлардан алынатын шикізаттан ферменттік заттардың бөлінуін әзірлеу. Тамақ қышқылдарын алудың биотехнологиялық процестері. Тағамдық препараттарды биотехнологиялық тәсілдермен алу. Тағамдық ақуызды биотехнология әдістерімен алу мүмкіндігі

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібіндегі нанотехнологиялар
    Несиелер: 5

    Объектілердің, наноматериалдар мен наносистемалардың наноөлшемді позицияларының физикасы мен химиясы. Нанометрлік өлшемді спектрдегі препараттардың мінез-құлқының ерекшелігі, дене және химиялық әсерлердің пайда болу құрылғысы. Нано объектілер мен наноматериалдардың жетекші нысандарының тұрақтылығы және физика-химиялық қасиеттері. Ерекше қасиеттері бар наноматериалдарды алу әдістері мен технологиялары. Нанотехнологияның негізгі ғылыми-техникалық қиындықтары және тамақ өнеркәсібінде қалыптасу мүмкіндіктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағамдық қоспалар
    Несиелер: 5

    Тағамдық қоспаларды технологиялық мақсаты бойынша жіктеу. Тауарларды үнемдеу уақытын арттыратын тағамдық қоспаларды әзірлеу. Тауарлардың сенсорлық қасиеттерін жақсартатын тағамдық қоспаларды әзірлеу. Өнімнің тағамдық құндылығын өзгертетін тағамдық қоспаларды әзірлеу. Қант алмастырғыштар, май алмастырғыштар, дәрумендер. Е-нөмірлеу жүйесі, оның мәні мен мақсаты. Тағамдық қоспаларды гигиеналық реттеу. Тағамдық қоспаларды рұқсат етілген күнделікті қолдану ұғымы

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағамдық биоөнімдер технологиясы
    Несиелер: 5

    Зиянды толтырғыштар мен байытқыштарды, тағамдық қоспаларды қолданбай немесе ең аз енгізумен тамақ өнімдерін өндіруді дамыту. Гендік деңгейде өзгертілген тауарларды енгізу. Табиғи толтырғыштарды өндіріс ұзақтығына және бағаның өсуіне енгізу және әсер ету. Биоөнімдерді сертификаттау. Әлемде және ҚР биоөнімдерді енгізу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам өнімдерін қаптау
    Несиелер: 5

    Ұсыну, тану саласындағы озық буып-түю материалдары мен әдістемелерін жинақтау азық-түлік тауарлар. сараптамалық зерттеу объектілері болып табылатын өнімдердің сапасын, буып-түю жағдайларын және таңбалануын зерттеу; кемшіліктерді анықтау, олардың табиғаты мен пайда болу негіздерін анықтау тәсілдерін игеру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағам өнеркәсібіндегі инновациялық технология мен техника
    Несиелер: 5

    Тамақ индустриясы компанияларының инновациялық қалыптасуы. Тамақ өнімдерін дайындаудың заманауи инновациялық техникасы мен технологиялары. Компаниялардың инновацияларға бейімділігінің негізгі сәттері. Төмен калориялы май имитаторларын қолдану. Биологиялық деңгейде әртүрлі қарқынды компоненттермен байыту. Технология мен технологияны жақсарту, тамақ өнеркәсібіндегі өнімдердің қасиеттері мен өнімділігін арттыру үшін ғылыми зерттеулер. Инноваторлық техника мен технологияларды жасауға енгізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Тағамдық шикізатты өңдеудің инновациялық технологиялары
    Несиелер: 5

    Қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының инновациялық дамуы. Қайта өңдеу саласының өнімдерін өндірудің заманауи инновациялық техникасы мен технологиялары. Сала кәсіпорындарының инновацияларға бейімділігінің негізгі факторлары. Төмен калориялы май имитаторларын қолдану. Әр түрлі биологиялық белсенді компоненттермен байыту. Техника мен технологияны жетілдіруге, қайта өңдеу кәсіпорындарында өнімнің сапасы мен шығуын арттыруға арналған ғылыми зерттеулер. Өндіріске инновациялық техника мен технологияларды енгізу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Өсімдік және жануартекті арнайы тағам өнімдері
    Несиелер: 5

    Мамандандырылған тамақ өнімдерінің технологиясы саласындағы арнайы міндеттер. Әсері мамандандырылған азық-түлік өнімдерін сақтау және жетілдіру көңіл-күйі әр түрлі халық топтары. Жануарлар мен өсімдіктерден алынатын арнайы тамақ өнімдерін әзірлеудің теориялық негізделген әдістері. Жануарлар мен өсімдіктерден алынатын арнайы тамақ өнімдерін өндіру кезінде шикізатты, тағамдық қоспаларды қолдануды негіздеу негіздері. Өсімдік шикізатынан байытатын қоспаларды алудың технологиялық схемалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Зерттеулік тәжірибе
    Несиелер: 9

    Аспаптар мен жабдықтарды пайдалануды, эксперименттік деректерді талдау және өңдеу әдістерін игеру. Диссертация тақырыбы бойынша ақпараттық технологиялар мен бағдарламалық өнімдерді пайдалана отырып эксперименттік жұмыстар жүргізу. Эксперименттік деректерді статистикалық өңдеу, олардың сенімділігі туралы қорытындылар, талдау. Практика бойынша есепті ресімдеу, жасалған зерделеу нәтижелерін жариялау және көрсету.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы
    Несиелер: 9

    Ғылыми әзірлемелерді жүргізу принциптерін қалыптастыру. Жоспарланған әзірлемелер тақырыбы бойынша ғылыми-техникалық деректерді жинау, өңдеу және жіктеу, тұжырымдалған міндеттерді шешудің әдістері мен құралдарын таңдау. Қалыпты қолданбалы пакеттерді қамтитын қолда бар Даму құралдарын енгізу арқылы олардың сипаттамаларын талдау және оңтайландыру мақсатында объектілер мен процестерді модельдеу. Тәжірибелік даму бағдарламаларын әзірлеу, оны жүзеге асыру, техникалық құралдарды таңдауды және нәтижелерді өңдеуді қамтиды. Нормативтік құжаттардың талаптарымен келісуде ғылыми баяндамалар дайындау, шолулар қалыптастыру және жарияланымдар дайындау. Сатып алынған қорытындыларды практикалық қолдану бойынша тағайындауларды әзірлеу. Қазіргі заманғы техниканың эталондарына патенттік құжаттарды әзірлеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Код ON8

    Тамақ өнеркәсібін дамыту процесінде ғылыми-техникалық білім негізінде Тамақ өнімдері технологиясының ғылыми негіздерін әзірлейді

  • Код ON5

    Қазіргі заманғы әдіснаманы, құралдарды, стандарттарды білу негізінде экспериментті ұйымдастырумен және деректерді өңдеумен айналысатын командалардың жұмысына қатысады

  • Код ON11

    Тамақ өнеркәсібі саласындағы ғылыми және кәсіптік терминологияны пайдалана отырып, ақпаратты, идеяларды, қорытындыларды, проблемалар мен шешімдерді анық және қолжетімді баяндайды

  • Код ON2

    Кәсіби қызмет саласында шет тілінде ғылыми және кәсіби коммуникацияның заманауи әдістері мен технологияларын қолданады

  • Код ON1

    Ғылымның тарихы мен философиясын пайдалана отырып, тұтас жүйелі ғылыми дүниетаным негізінде тағамдық технологиялар саласында зерттеулер жүргізеді

  • Код ON9

    Этникалық және әлеуметтік жауапкершілікті және оларды қолдану үшін ғылыми этиканы ескере отырып, ақпаратты жинау және түсіндіру негізінде пайымдау шығарады

  • Код ON6

    Теориялық және эксперименттік зерттеулер жүргізеді, тамақ саласындағы ғылыми және практикалық міндеттерді шешу үшін олардың нәтижелеріне талдау жасайды

  • Код ON10

    Ғылыми білім, озық тәжірибе және тамақ өнеркәсібін дамыту перспективалары негізінде тамақ өнімдерінің инновациялық технологияларын әзірлейді

  • Код ON4

    Жоғары мектеп педагогикасының әдіснамалық негіздерін білуді және кәсіби және білім беру қызметінде кәсіби білім мен іскерлікті қолданады

  • Код ON3

    Басқарушылық міндеттерді шешуде және кәсіби және тұлғалық дамуды жоспарлауда психология білімін қолданады

  • Код ON7

    Таңдалған бағыт бойынша ғылыми зерттеулерді білікті жүргізу дағдылары мен іскерліктерін дамытады, зерттеулер жүргізу кезінде ғылыми әдістерді пайдаланады, алынған нәтижелерді талдайды, жинақтайды және пайдаланады.

Top