Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07206 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қ. Жұбанов атындағы Ақтөбе өңірлік мемлекеттік университеті

  • Жалпы химия
    Несиелер: 5

    Курс атомның молекулалық теориясы, химиялық байланыстар, химиялық термодинамика мен кинетика заңдары, химиялық реакцияның жылдамдығы мен тепе -теңдігі, тотығу -тотықсыздану реакциялары, химиялық қосылыстар теориясы мен химияның теориялық негіздері мен заңдарын қамтиды. бейорганикалық қосылыстардың негізгі класстарының қасиеттері мен практикалық маңызына негізделген.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экология
    Несиелер: 4

    Бұл курс экологияның негізгі бағыттары туралы түсінік береді; Негізгі ғылыми ұғымдар туралы, қоршаған ортадағы құбылыстардың өзара байланысы мен өзара тәуелділігі туралы, тірі организмдердің экологиялық факторлармен, оның ішінде антропогендік факторлармен өзара әрекеттесуінің жалпы заңдылықтары туралы білімді қалыптастырады. Пәнді игерудің мақсаты-өмірдің негізгі орталары туралы түсінік беру; табиғаттағы заттардың айналымы туралы.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Кәсіби шетел тілі (ағылшын тілі)
    Несиелер: 4

    Бұл пән шет тілін белсенді меңгерген және кәсіби ортада қарым-қатынас жасай алатын заманауи технологты даярлаудың теориялық және практикалық маңыздылығын қарастырады. Пәннің мақсаты-кәсіби қарым-қатынас саласында ағылшын тілін қолдану біліктері мен дағдыларын дамыту. Оқу нәтижесінде студенттер қарым-қатынас дағдыларын қалыптастырып, ауызша сөйлеу, тыңдау,оқу, сонымен қатар тамақ өнеркәсібінде жазу дағдыларын дамыта алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 4

    Пән қазақ тілінде және орыс тілінде коммуникативтік сөйлесу дағдыларын меңгереді, осы пәнге арналған категориялық аппарат пен терминдердің негізгі дағдыларын қазақ тілінде де, орыс тілінде де қалыптастырады және осы білім беру бағдарламасы бойынша білім алушылардың белгілі бір кәсіби тілдік дайындығын қамтамасыз етеді. Бұл пән базалық білімді меңгеру құралы ретінде қазақ тілін анағұрлым терең меңгеруді көздейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Экономика, бизнес және кәсіпкерлік негіздері
    Несиелер: 5

    Пән студенттерді экономика мен бизнестің теориялық негіздерімен, елдің экономикалық дамуындағы кәсіпкерліктің үрдістерімен және рөлімен, мемлекеттік реттеу принциптерімен және қолдау әдістерімен таныстырады; нарықтық экономикада қолданылатын білім алушылардың ұғымдық аппаратты игеруіне және иеленуіне, бизнесті жүргізудің негізгі нысандарымен, бизнес-жоспарды әзірлеу дағдыларымен, қазіргі экономикалық жағдайларда компания қызметіндегі тәуекелдерді бағалаумен ықпал етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Қазақ жазуы және латын әліпбиі
    Несиелер: 5

    Пәнді оқыту аясында білім алушылар жазу тарихы, графика және лингвистика, қазақ жазуының зерттелуі, әліпбиі мен жазу ерекшеліктері туралы, Көне түркі жазба ескерткіштері, араб, латын алфавитіне негізделген қазақ әліпбиі, графикалық таңба мен фонема арасындағы заңдылықтар, орфография мәселелері туралы ақпарат алады. Лингвистиканың салалары, көне түркі жазба ескерткіштері, орфоэпия мен орфография мәселелері және қазіргі орфографияның теориялық мәселелерінің шешімдері туралы негіздей алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Инженерлік графика
    Несиелер: 4

    Бұл пән денелердің кеңістіктік орналасуы туралы идеяларды қалыптастырады, олардың негізінде сызбаларды құру әдісімен инженерлік-техникалық міндеттер шешілетін әртүрлі нысандарды, құрылғылардың, түйіндердің конструкцияларын жасау дағдыларын одан әрі дамытуға ықпал етеді. Машиналар мен жабдықтардың бөлшектері мен тораптарын құрастырудың практикалық элементтері, сызбалар мен инженерлік-техникалық құжаттаманы орындау ережелері, конструкторлық құжаттарды дайындауда компьютерлік бағдарламаларды қолдану қарастырылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Аналитикалық химия
    Несиелер: 4

    Бұл курс заттарды сапалық және сандық талдау дағдыларын қалыптастыруға, құрамы белгісіз сынамада заттар мен компоненттерді сәйкестендіру әдістерін қолдануға, талданатын химиялық элементтер мен олардың қосылыстарын анықтауға, бөлуге және анықтауға, сондай-ақ заттардың құрамын анықтау әдістеріне бағытталған. Студент заттарды белгілі бір топтарға жататындығы тұрғысынан талдауға, сандық химиялық талдау нәтижелерін дұрыстық, репродуктивтілік және дәлдік сияқты метрологиялық сипаттамаларды қолдана отырып бағалауға үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Экология және өмір қауіпсіздігі
    Несиелер: 5

    Бұл курс адам мен тірі ағзалардың қоршаған ортамен қарым-қатынасы, адамның өмір сүру ортасына әсер етудің ауқымы мен рұқсат етілген шектері, теріс әсерлерді азайту және қауіпсіз өмірді қамтамасыз ету мүмкіндігі туралы білім алуға бағытталған. Пән төтенше жағдайлар туындаған кезде адамның қоршаған ортамен өзара байланысының қауіпсіз тәсілдерін, өндірістік сала объектілерінің тұрақты жұмысын, теріс факторлардан қорғау және мониторинг жүргізу, техногендік және табиғи сипаттағы қауіпті жағдайлардың алдын алу және олардың салдарын жою мәселелерін зерттейді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Биологиялық химия
    Несиелер: 5

    Бұл пән бірқатар маңызды биохимиялық процестердің химиялық негіздерін терең түсінуге мүмкіндік береді, молекулалардың өзгеруінің жалпы жолдарын және өмірдің әртүрлі көріністеріне негізделген жалпы принциптерді анықтау дағдыларын қалыптастырады. Курста жануарлар мен өсімдіктер өнімдерінің химиялық құрамы, тамақ өнімдерінің физика-химиялық қасиеттері, биологиялық белсенді заттар, тірі организмдердің тіршілік әрекеті процесінде пайда болатын ксенобиотиктердің компоненттері зерттеледі; бұл өзгерістердің жасушалардың, тіндердің, органдардың және тұтастай организмнің қызметімен байланысы.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Ұлттық руханият
    Несиелер: 5

    Курс рухани құндылықтар жүйесін, қазақтың ұлттық болмысын, руханияттың этномәдени бастауларын, ұлттық сананы, салт-дәстүрлерді, әдет-ғұрыптарды, дүниетанымды, діни шыдамдылықты, салт-дәстүрлерді, өнерді, әдебиетті, ұлттық тәрбиені, дәстүрлі мәдениетті, жоғары сананы тәрбиелейтін рухани мұраны зерттейді. Пән әлемдік және жалпыадамзаттық құндылықтарды, халықтық дәстүрлерді, ата-баба мұрасын құрметтеу рухында тәрбиеленген рухани-адамгершілік тұлғаны қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет және құқық негіздері
    Несиелер: 5

    Курс мемлекет және құқық туралы негізгі түсініктерімен танысуға бағытталған, білім алушылар қазақстандық құқық жүйесі, жеке және заңды тұлғалардың құқықтық мәртебесі, азаматтардың құқықтары мен мүдделерін қорғау тетіктері, заңды жауапкершілік негіздері туралы білім алады. Курсты оқу барысында білім алушыларда сыбайлас жемқорлыққа қарсы сана мен мінез-құлық негіздерімен қатар қоғам мен мемлекетте сыбайлас жемқорлықтың кез келген көріністеріне төзбеушілік қалыптасады, білім алушылар сыбайлас жемқорлық құбылыстарына заңды түрде қарсы әрекет ету қабілетін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 3
  • Физикалық және коллоидты химия
    Несиелер: 5

    Физикалық және коллоидты химия курсы физика, химия, биология сияқты пәндерді біріктіреді, бақыланатын реакция нәтижесінде болатын өзгерістерге негізделген физика-химиялық талдау әдістерін қолдану дағдыларын дамытады, мысалы, бояудың пайда болуы, ерітіндінің бұлдырлығы, оның электр өткізгіштігінің күрт өсуі, оптикалық тығыздық және т.б. физикалық және химиялық көрсеткіштер. Пән азық-түлік өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби мәселелерді шешу үшін дисперсті жүйелер мен беттік құбылыстар туралы білімді қолдануға үйретеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Метрология, стандарттау және сертификаттау
    Несиелер: 6

    Пән тамақ өнеркәсібіндегі стандарттау және сертификаттау принциптерін түсінуге мүмкіндік береді, жүйелік стандарттар мен Бірыңғай өлшеулерді қолдана отырып, өлшеу сапасын басқару қабілетін қалыптастырады. Курсты меңгеру барысында студент өнімді сертификаттау, технология мен өнімнің сапасын бақылау әдістерімен және құралдарымен танысады, математикалық және статистикалық деректерді өңдеу кезінде зерттеу, дәл өлшеу және бақылау дағдыларын меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тағам өндірістерін микробиологиялық бақылау
    Несиелер: 5

    Бұл пән қолданыстағы нормативтік құжаттаманың талаптарына сәйкес Органолептикалық көрсеткіштерді, физика-химиялық және микробиологиялық көрсеткіштерді зерттейді. Курс өнімнің эпидемиологиялық қауіпсіздігін бағалау, Өсімдік шикізатынан алынған микроорганизмдердің техникалық пайдалы және белгілі бір тамақ өнімдеріне зиянды түрлерін анықтау мақсатында оның жай-күйінің микробиологиялық көрсеткіштерін анықтау дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Ғылыми зерттеу негіздері
    Несиелер: 5

    Оқу курсы ғылыми зерттеудің мазмұны мен әдістері, академиялық жазу және академиялық адалдық туралы жүйелі түсініктерді қалыптастыруға, түрлі салаларда зерттеулер жүргізуге мүмкіндік беретін білім, дағды, технологиялар мен әдістерді игеруге бағытталған. Пән бағдарламасы ғылыми зерттеу тақырыбын, мақсаттары мен міндеттерін тұжырымдау жөніндегі әдістемелік ұсынымдарды; теориялық және эксперименттік зерттеулердің әдіснамасын зерделеу; зерттеулерді талдау және тұжырымдар мен ұсыныстар беруді қамтиды. Ғылыми зерттеулердің енгізілуі мен тиімділігіне, сондай-ақ ғылыми-зерттеу және оқуды бітіру жұмыстарын рәсімдеу ережелеріне көп көңіл бөлінеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Тағам өндірістерінің химиясы
    Несиелер: 4

    Пән өсімдік және жануар тектес тағам шикізатындағы негізгі макро - және микронутриенттердің құрамын, сондай-ақ сипаттамаларын зерттеу дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Курс негізгі қоректік заттардың қызметі, олардың тамақтанудағы рөлі туралы түсінік береді; ақуыздардың, липидтердің (майлардың, майлардың) физика-химиялық-биохимиялық өзгерістері, көмірсулар өндіру, тамақ сақтау принциптері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 4
  • Азиялық тағамдар технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән Азия тағамдарының даму тарихын түсінуге мүмкіндік береді; азиялық тағамдарды ұнататын тұтынушылар үшін қоғамдық тамақтануды ұйымдастыру дағдыларын дамытады; азиялық тағамдарды дайындау, беру ерекшеліктерін; азиялық тағамдар өнімдерін қолдана отырып, қоғамдық тамақтану технологиясының ғылыми негіздерін, азиялық тағамдар тағамдарын өндіруге арналған өнімдердің тауарлық сипаттамаларын біледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қоғамдық тамақтану кәcіпордарының жабдықтары
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-тамақтандыру кәсіпорындарының номенклатурасын, құрылымын және жабдықтарының жұмыс принципін терең зерттеу. Курс жабдықты пайдалану дағдыларын дамытады, кәсіпорындардың қажетті қуатына сүйене отырып, оның мөлшерін анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тағам өндірістерінің процестері мен аппараттары
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыны машиналар мен аппараттарды есептеу құрылғылары мен әдістерін зерттеудің қазіргі заманғы және жоғары тиімді әдістерімен, сондай-ақ оларды өндіріс жағдайында ұтымды пайдаланумен таныстырады, термодинамиканың, жылу берудің негізгі заңдылықтары; термодинамикалық процестер; механикалық, Гидромеханикалық және жылу-масса алмасу процестерінің негізгі заңдылықтары туралы білім береді; заманауи талаптарды ескере отырып,процестер мен аппараттарды есептеу дағдыларын дамытады. азық-түлік өндірісінің жабдықтарына қойылатын.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тамақ өнімдерін техникалық талдау
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты тамақ өнімдерінің сапасын техникалық талдау әдістерін зерттеуді қалыптастыру болып табылады. Курс тамақ өнімдерінің техникалық талаптарға сәйкестігін бақылау дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
    Несиелер: 5

    Курс студенттерді өнім түрлерімен, тамақтану қағидаларымен, тамақ өнімдерін сақтауды ұйымдастырумен, тамақ шикізатының химиялық құрамымен таныстырады. Технологиялық процестің талаптарына сәйкес шикізатты термиялық, механикалық, аралас өңдеуді енгізу дағдылары қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Шикізат және тағамдық өнімдер сапасын бақылау және бағалау
    Несиелер: 5

    Осы пәнді оқу барысында студент өнім сапасы тұжырымдамасымен танысады, өнім сапасын бағалаудың әртүрлі әдістерін қолдануды үйренеді. Курс тамақ өнімдеріне органолептикалық талдау жүргізу тәртібін, құрғақ заттар мен ылғалдылықты әртүрлі әдістермен анықтау әдістерін, ақуыздардың, майлардың құрамын анықтауды; көмірсулардың, алкогольдің құрамын анықтауды; тұздылықты, қышқылдықты анықтауды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тамақтану кәсіпорындарындағы қызмет көрсету және өндірісті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Бұл пән қоғамдық тамақтануды ұйымдастыру негіздерін қарастырады. Студент қызмет көрсету әдістері мен нысандарын қолдану дағдыларын игереді, қызмет көрсету түрлері мен ерекшеліктерін ажырата білуді, құрал-саймандарды, жабдықтарды жіктеуді және пайдалануды, жұмысшылардың біліктілік сипаттамаларын анықтауды үйренеді, мәзір құру принциптерін игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының техникалық жабдықталуы
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын техникалық жабдықтаудың заманауи әдістерін зерттеу; жабдықты таңдау, оның өнімділігін анықтау және өндірістік цехтың тиімділігін бағалау қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқу барысында техникалық жабдықтау, өндірістің инновациялық технологиялары саласындағы даму тенденциялары туралы түсінік қалыптасады; технологияның жаңа жетістіктеріне сүйене отырып, кәсіби мәселелерді шешуге шығармашылық көзқарас дамиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-тамақтану дамуының заманауи тенденцияларын, қалдықсыз өндіріс принциптерін, шикізатты бастапқы өңдеу алгоритмін, оның технологиялық мақсаты мен қолданылуын, термиялық өңдеу түрлерін зерттеу. Пәнді оқу барысында тәтті тағамдар, сусындар, жұмыртқа мен сүзбеден жасалған тағамдар, емдік тағам тағамдарын дайындау технологиясы, технологиялық карталар, техникалық-технологиялық карталар, калькуляциялық карталар сияқты құжаттарды енгізу меңгеріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Әлем халықтарының тағамдары
    Несиелер: 5

    Студенттерді ұлттық және әлемдік мәдениеттермен, әлем халықтарының салт-дәстүрлерімен таныстыру, ұлттық тағамдармен танысу , аспаздық шеберлікті қалыптастыру және жетілдіру, студенттердің адам өміріндегі тамақтанудың маңыздылығы, тамақ дайындаудың теориялық негіздері, гастрономиялық әдеттер, әртүрлі халықтардың ұлттық тағамдарының ерекшеліктері мен ерекшеліктері туралы мәселелерді меңгеруі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Тамақ өндірісіндегі гидравлика және жылу техника негіздері
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-гидравлика заңдарын қолдана отырып, тамақ өнеркәсібінің дамуын зерттеу. Курс тамақ өнеркәсібінің көптеген салаларында қолданылатын гидротехникалық құрылыстарға, құбырларға, әртүрлі сұйықтықтарға, гидравликалық машиналарға және басқа да гидравликалық құрылғыларға қойылатын заманауи талаптарды ескере отырып, технологиялық процестерді жобалау дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Мейрамхана ісі
    Несиелер: 5

    Пән мейрамхана бизнесінің қазіргі жағдайы мен даму тенденцияларын қарастырады. Курс заманауи қызмет көрсету әдістерін, мейрамхана қызметкерлерінің құқықтары мен міндеттерін, өндіріс құрылымын, өндірістік шеберханаларға қойылатын талаптарды, өндірістік шеберханалардың міндеттері мен орналасуын қолдана отырып, мейрамхананы басқару дағдыларын қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 5
  • Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-сүт және сүт өнімдерін өндірудің қазіргі заманғы тәсілдерін игеру; сүт және сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процесінің алгоритмін анықтау; технологиялық жабдықтың құрылымы мен жұмыс принципін, сүт және сүт өнімдерінің сапасына қойылатын талаптарды терең түсінуді қалыптастыру. Пәнді оқу кезінде студент сүт және сүт өнімдерінің сапасын зерттеу және анықтау әдістерін меңгереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Менеджмент және көшбасшылық
    Несиелер: 5

    Бұл курс басқару мен көшбасшылық жөнінде білімдер кешені мен көшбасшылық дағдыларды қалыптастырады. Пәнді игеру барысында менеджмент пен көшбасшылық теориясы, басқару әдістері мен функциялары, басшылық пен билік стилдері, көшбасшылық қызметтің заңдылықтары мен оны жүзеге асырудың механизмдері, команда құру және коммуникация, басқарушылық шешімдер, мотивация, жанжалдарды және өзгерістерді басқару, көшбасшы имиджі сұрақтары қарастырылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ет өнеркәсібі кәсіпорындарының жабдықтары
    Несиелер: 5

    Курста ауылшаруашылық жануарлары мен құстарды сою және бастапқы өңдеу бойынша заманауи жабдықтарды, консервілеу жабдықтарын таңдау және есептеу түрлері мен әдістері зерттеледі. Пәнді игеру нәтижелері бойынша студент жабдықтың құрылымы мен жұмыс принципін түсінеді, қауіпсіздік талаптарын сақтай отырып, жабдықты қолдана алады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Сүт өнеркәсібі өнімдерін өндіруді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-сүт өндіру және қайта өңдеу технологиясын игеру. Пән шикізатқа әсер етудің физикалық, химиялық және басқа механизмдеріне негізделген сүт өнімдерін өндіру және қайта өңдеудің заманауи технологиялық әдістерін қолдану дағдыларын дамытады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарының жабдықтары
    Несиелер: 5

    Пән білім алушыны сүт және сүт өнімдерін өндіруге арналған жабдықтардың заманауи түрлерімен таныстырады, өнімдерді өңдеу құрылғыларында жұмыс істеу дағдыларын дамытады, қауіпсіздік техникасын сақтай отырып, жабдықтарды пайдалану білігін қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын техникалық жабдықтау
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-өндіріс тиімділігіне, шикізат пен өнім сапасына қойылатын заманауи талаптарды ескере отырып, Ет өнеркәсібі кәсіпорындарын техникалық жабдықтаудың заманауи түрлерін зерттеу. Технологиялық сызыққа сәйкес жабдықтарды есептеу және орналастыру дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пәннің міндеті-студенттерді ет комбинаттарында өңделетін ет және ет өнімдерінің құрылымы мен түрлерімен таныстыру. Пәнді оқу нәтижесінде студент ет жартылай фабрикаттарын өндіру технологиясына ие, технологиялық процестегі өзгерістерді бағалай алады. Ет өнімдерінің сапасын анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарын техникалық жабдықтау
    Несиелер: 5

    Сүт сауу бойынша заманауи техникалық жарақтандыру түрлері, сүт және сүт өнімдерін тасымалдау бойынша жұмыстардың түрлері мен ұйымдастырылуы, қышқыл сүт өнімдерін, ірімшікті, қоюландырылған сүтті, майды, балмұздақты өндіру бойынша автоматтандырылған желілер, мерзімдік және үздіксіз жұмыс істейтін жабдықтардың барлық түрлері, механикалық, жылу, Тоңазытқыш техникалық жарақтандыру түрлері, дайын өнімді өлшеп-орауға, буып-түюге арналған техникалық жарақтандыру есептеу тәсілдері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Ет өнеркәсібі өнімдерін өндіруді ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-ет және ет өнімдерін өндірудің заманауи әдістері саласындағы білімді қалыптастыру, сондай-ақ өндірістің технологиялық процесінің алгоритмдерін түсіну. Пәнді игеру барысында студент негізгі технологиялық жабдықтың құрылысы мен жұмыс принципін түсінуді үйренеді, дайын өнім сапасына қойылатын талаптармен танысады; ет және ет өнімдерінің сапасын анықтайды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 6
  • Тағам өндірісі кәсіпорындарындағы санитария және гигиена (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Пәннің мақсаты-тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы санитарлық нормалар мен ережелерді зерттеу. Курсты игеру барысында гигиеналық талаптарды сақтау, мемлекеттік және ведомстволық бақылаудың маңыздылығы туралы түсінік қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Кондитерлік өнімдерінің технологиясы
    Несиелер: 5

    Пән кондитерлік өнеркәсіптің қазіргі жағдайы мен даму тенденцияларын; өндіріс үшін шикізат пен жартылай фабрикаттарды дайындауды қарастырады. Курсты игеру барысында студент кондитерлік өнімдерді өндірудің технологиялық процесін жүргізу және басқару; негізгі технологиялық жабдықтың құрылымы мен жұмыс принциптерін талдау, дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптарды сақтау, сондай-ақ кондитерлік өнімдердің сапасын зерттеу және анықтау әдістерін қолдану дағдыларын игереді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тамақ өнеркәсібінің технологиялық процестерін басқару жүйелері
    Несиелер: 5

    Пән студентті технологиялық процесті басқару жүйесімен өнеркәсіптік кәсіпорындағы технологиялық жабдықты автоматты басқарудың техникалық және бағдарламалық құралдарының жиынтығы ретінде таныстырады. Функционалды схемаларды, құрылғылардың қателіктерін, өлшеу әдістерін, автоматты басқару жүйелерін, жергілікті және орталықтандырылған бақылауды, негізгі техникалық параметрлерді өлшеуді, автоматтандыруды қарастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тамақ өнеркәсібіндегі технологиялық процестерді автоматтандыру
    Несиелер: 5

    Студенттер технологиялық процестерді автоматтандырудың жергілікті жүйелерінің функцияларын басқару объектілері, жүйелердің статикалық және динамикалық сипаттамалары, Технологиялық процестерді басқарудың автоматтандырылған жүйелерінің функциялары мен құрылымдары ретінде оқиды. Технологиялық параметрлерді автоматты бақылаудың типтік жүйелерін таңдау және қолдану, тамақ өнімдерін өндіру процестерін автоматтандыру дағдылары қалыптасады, технологиялық процестерді басқарудың автоматтандырылған жүйелерін құруға негіз қаланады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Ұн өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Пән ұн өнімдерін өндірудің технологиялық операцияларының әр кезеңінің реттілігі мен мақсаты туралы білімді қалыптастырады. Курс ұн өнімдерін өндіру үшін негізгі және қосалқы шикізатты таңдау қабілетін дамытады. Пәнді оқу кезінде ұн өнімдерінің химиялық құрамын зерттеу, олардың сапасы мен сақтау жағдайларына қойылатын талаптарды белгілеу дағдылары қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Макарон өнімдерін өндіру технологиясы
    Несиелер: 3

    Пән макарон өндірісінің технологиялық операцияларының әр кезеңінің реттілігі мен мақсаты туралы түсінік қалыптастырады. Пәнді оқу кезінде макарон өнімдерінің сапасына қойылатын талаптарды ескере отырып, өнімнің химиялық құрамын, буып-түю және сақтау тәсілдерін анықтау дағдылары қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тағам өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау
    Несиелер: 5

    Бұл пән еңбекті қорғау, қауіпсіздікті қамтамасыз ету, еңбек гигиенасы мен өнеркәсіптік гигиенаны сақтау мәселелерін қарастырады. Қолайлы еңбек жағдайларын, микроклиматты, өртке қарсы жабдықты қамтамасыз ету үшін қауіпсіз конструкцияларды, жеке және ұжымдық қорғаныс құралдарын таңдау, авариялар мен жарақаттануды болдырмау, сондай-ақ отпен күресу, өндірістегі жазатайым оқиғаларды тергеп-тексеру және болдырмау, кәсіптік аурулардың профилактикасы жөніндегі шараларды әзірлеу дағдылары қалыптастырылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Фирманы басқару
    Несиелер: 5

    Пән ұйымның басқару субъектісі ретінде тұжырымдамасын қалыптастырады, оған мыналар кіреді: кәсіпорын өндірісін ұйымдастыру, кәсіпорынды басқаруды жоспарлау, кәсіпорынның жұмысын ұйымдастыру. Сонымен қатар, қызметкерлерді корпоративтік басқару, инновациялық үдерістерді басқару, инвестициялар мен жобаларды басқару, компаниядағы маркетингті басқару, компанияның қаржысын басқару, компанияны басқарудағы логистикалық жүйелер оқытылады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалаудың заманауи тәсілдері саласында зерттеу, заманауи сапа талаптарына жауап беретін ресурстарды үнемдейтін технологияларды әзірлеу үшін қажетті құзыреттіліктерді қалыптастыру. Пәнді оқу барысында қоғамдық тамақтануды, өндірістің инновациялық технологияларын дамыту үрдістерін терең түсіну қалыптасады; кәсіби міндеттерді шешуге шығармашылық көзқарас дамиды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тағам өнеркәсібіндегі қауіпсіздік ережелері
    Несиелер: 5

    Пән тамақ өнеркәсібіндегі қауіпсіздіктің құқықтық негізі бойынша, нұсқама түрлері, өндірістегі қауіпсіз еңбекті ұйымдастыру, жеке және ұжымдық қорғану құралдары туралы білім береді, қауіпті өндірістік факторлар, өнеркәсіптік қауіпсіздікті қамтамасыз ету жағдайлары қаралады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Нан өнімдері технологиясы
    Несиелер: 5

    Студенттер нан-тоқаш өнімдерін өндірудегі әр кезең мен өндірістік операцияның реттілігі мен мақсатын зерттейді: бидай мен қара бидай ұнынан нан өнімдерін өндіруге арналған жабдықтар мен технологиялық кешендер. Нан-тоқаш өнімдерін өндіруге қажетті негізгі шикізат, нан пісіру ұнының негізгі түрлері, пісіруге арналған ұнның нормативтері, ұнның химиялық құрамы ескеріледі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тағам өндірістері кәсіпорындарын жобалау
    Несиелер: 5

    Курстың мақсаты-өндіріс технологиясы мен оның аппараттық дизайнының өзара байланысы, құрылыстың техникалық-экономикалық негіздемесі, жабдықты есептеу, шеберханалардың ауданын, өндірістік цех жұмысшыларының санын анықтау туралы білім береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тамақтану кәсіпорындарындағы азық-түлік қауіпсіздігі (ағылшын тілінде)
    Несиелер: 5

    Пән тамақ қауіпсіздігі және шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасы саласындағы негізгі ұғымдарды; тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің ықтимал ластану көздерін және оларды бұрмалау әдістерін зерттейді. Курс тамақ шикізатының, материалдар мен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне, оларды өндіру және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өткізу жағдайларына қойылатын гигиеналық талаптарды қамтамасыз ету және мониторингтің әдіснамалық негіздерін меңгеруді қалыптастырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Тағам өнеркәсібі кәсіпорындарының экономикасы
    Несиелер: 5

    Курста Ұлттық экономика жүйесіндегі кәсіпорынның жұмыс істеу принциптері және кәсіпорынның қаржылық нәтижелері, кәсіпорын ресурстары және оларды пайдалану тиімділігі сияқты мәселелер қарастырылады. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының экономикалық тиімділігін анықтау және арттыру дағдылары қалыптасады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 7
  • Код ON1

    Заманауи сандық және компьютерлік технологияларды пайдалана отырып, азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласындағы өндірістік міндеттерді шешеді.

  • Код ON12

    Кәсіби қызметте ҚР стандарттарын қолданады, өндіріс параметрлері мен өнім сапасы арасындағы байланысты зерттей және белгілей отырып, шикізат пен технологиялық процесті таңдайды.

  • Код ON9

    Сабақтас өндірістер саласындағы мамандармен өзара іс-қимылда және тығыз ынтымақтастықта кәсіби қызметті айқындайды.

  • Код ON10

    Көшбасшылық қасиеттерді, ауызша және жазбаша қарым-қатынас дағдыларын, экологиялық және әлеуметтік маңызды мәселелерді талдай білу, шешім қабылдау және топ жұмысын ұйымдастыра білу қабілеттерін көрсетеді.

  • Код ON3

    Өндірістік процестерді оңтайландырады, биохимиялық, микробиологиялық және жылу-физикалық процестер, шикізат пен дайын өнім сапасына қойылатын талаптар, оңтайлы технологиялық режимдерді айқындау қағидаттары саласындағы білімді қолданады.

  • Код ON7

    Азық-түлік өнімдерін өндірудің әртүрлі сатыларында шикізат пен жартылай фабрикаттардың қасиеттерін талдаудың заманауи әдістерін қолдана отырып, кәсіпорын жұмысының санитарлық-гигиеналық режимін, техникалық бақылауды жүзеге асырады.

  • Код ON11

    Шикізат шығынын есептеу; тағамдардың рецептурасын және өндірістің технологиялық схемаларын жасау, зертханалық зерттеулер үшін сынамалар алу, технологиялық нормалардың сақталу дәрежесін талдау дағдыларын қолдана отырып, экономикалық шығындар мен технологиялық процестердің нәтижелілігін айқындайды.

  • Код ON4

    Тамақ өнімдерін өңдеу процестерін басқарады.

  • Код ON6

    Технологиялық желілерді жобалайды, стандарттарға сәйкес жобалау-конструкторлық және техникалық құжаттаманы ресімдейді.

  • Код ON8

    Қайта өңдеу технологиясының заманауи деңгейін және жабдықты ескере отырып, тамақ өнімдерінің өндірісін ұйымдастырады, есептеу алгоритмдері мен бағдарламаларын пайдалана отырып, технологиялық процестің параметрлерін есептейді.

  • Код ON2

    Шикізат пен дайын өнімнің құрамы мен қасиеттерін зерттеу, тамақ өнімдерін өңдеу кезінде жүретін химиялық және биохимиялық процестерді зерттеу үшін химиялық және физика-химиялық талдаудың заманауи әдістерін қолданады.

  • Код ON5

    Әлеуметтік-этикалық және құқықтық нормаларды ұтымды пайдалану қағидаттарын басшылыққа ала отырып, ұйымдастырушылық-басқарушылық шешімдер қабылдайды; қабылданған шешімдер үшін жауапкершілік алуға дайын.

Top