Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11111 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

  • Академиялық жазу негіздері
    Несиелер: 4

    Әдеби қазақ тілінің нормаларын білу. Қазақ тілінде сөйлеу мәдениетін қалыптастыру, фразеологиялық айналымдарды, мақал-мәтелдерді қолдану арқылы ауызша және жазбаша сөйлеуді дамыту. Тұлғааралық және кәсіби коммуникацияларда қазақ тілін қолдану дағдылары. Ғылыми-кәсіби сөйлеуді дамыту: ғылыми-кәсіби сөйлеу саласындағы дағдылар мен қабілеттерді белсенді, жалпыланған, көлемді қалыптастыру, сөйлемдерді грамматикалық тұрғыдан дұрыс құру дағдыларын қалыптастыру, мәтіндер негізінде кәсіби лексиканы зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы мәдени мұра
    Несиелер: 4

    Қонақжайлылық индустриясындағы тарихи-мәдени мұраны зерттеу. ҚР-дағы мәдени мұра және қонақжайлылық индустриясы объектілерін тиімді пайдалана білу. Қонақжайлылық индустриясындағы тарихи-мәдени нысандарды зерттеу дағдыларын игеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мамандыққа кіріспе
    Несиелер: 4

    Студенттер арасында Мамандық туралы, қонақжайлылық кәсіпорындарының даму эволюциясы туралы, қонақ үйлер мен мейрамханалардың басқару объектілері ретіндегі ерекшеліктері туралы жалпы түсінік қалыптастыру; қонақ үйлер мен мейрамханалардың жіктелуі; қонақ үй және мейрамхана қызметтерінің маңызды тұжырымдамалары; қонақ үйлерде, тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсету процестерін басқару мәселелері, қызмет көрсету сапасы мен мәдениеті; қонақ үйлер мен мейрамханалар персоналын басқару схемалары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүй бизнесі: дәстүр және даму тарихы
    Несиелер: 4

    Қонақ үй және мейрамхана индустриясында қолданылатын негізгі категориялар мен терминологияны, қонақ үй және мейрамхана индустриясының құрылу және даму тарихын, қонақүй және мейрамхана индустриясын ұтымды ұйымдастырудың қолданыстағы ғылыми теориялары мен тұжырымдамаларын, қонақүй және мейрамхана шаруашылығы саласындағы өзекті мәселелерді білу. Қонақ үй және мейрамхана индустриясының жұмыс істеуі және дамуы. Кәсіби қызметтің салдарын болжай білу, қонақ үй және мейрамхана бизнесінің ұтымды жұмыс істейтін кәсіпорындарын жоспарлау, жұмыс тиімділігін бағалау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Экожүйе және құқық
    Несиелер: 5

    Экономика, құқық, антикоррупциялық мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі, кәсіпкерлік, ғылыми зерттеулер әдістері саласында интеграцияланған білімді қалыптастыру. Адам мен табиғаттың қауіпсіз өзара іс-қимылының, экожүйелер мен биосфераның өнімділігінің негіздері. Ресурстардың шектеулілігі жағдайындағы қоғамның кәсіпкерлік қызметі, бизнес пен ұлттық экономиканың бәсекеге қабілеттілігін арттыру. Экология және адам тіршілігінің қауіпсіздігі саласындағы қатынастарды реттеу. Қазақстандық құқықты, субъектілердің міндеттері мен кепілдіктерін білу, әлеуметтік прогресті қамтамасыз ету үшін қоғамдық қатынастарды мемлекеттік реттеуді білу және сақтау. Ғылыми зерттеулер әдістерін қолдану.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Мұхтартану
    Несиелер: 3

    М.О. Әуезовтің өмірі мен шығармашылығын зерттеу; жазушының шығармашылық зертханасын өмірбаянын талдау, және абайтану ғылымының негізін қалаушысы, "Манас" жырының зерттеушісі ретінде М.Әуезовпен танысу. Әлемдік және шығыс әдебиетінде М. Әуезовтің әдеби мұрасын талдау дағдылары дамуда. Отансүйгіштік және Отанға деген сүйіспеншілік сезімдері тәрбиеленеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қоғамдық сананы жаңғырту және оның өзекті мәселелері
    Несиелер: 3

    Әлемдік саяси процестің қалыптасқан тарихи шындықтары мен тенденцияларына барабар саяси жүйелердің қазіргі типологиясын, демократиялық саяси жүйенің маңызды белгілерін, оның негізгі параметрлері мен элементтерін, оның негізгі принциптерін, осы принциптер мен жалпыадамзаттық құндылықтардың қатынастары туралы, әлемнің әртүрлі елдерінің саяси жүйелерінің даму тенденцияларын білу. Ғылыми ұғымдармен жұмыс істеу және Қазақстан Республикасының саяси жүйесін дамыту үшін қажетті дағдыларды алу. Саяси модернизацияны талқылау. Саяси процестерді болжау. Қазіргі Геосаясат және геосаяси процесс. Қоғамдық сананы жаңғыртудың жалпы түсінігі. Ұлттық сананың түсінігі, белгілері, рөлі мен маңызы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Абайтану
    Несиелер: 3

    Ақын Абай Құнанбаев шығармашылығындағы ғылыми танымның алғашқы тәжірибелерін қарастыру. Абайдың тұңғыш өмірбаяны Әлихан Бөкейханов және оның мақаласы "Абай (Ибраһим) Құнанбаев". А.Байтұрсынов, М. Дулатов, М. Әуезов және ғалымдардың қазақ халқының рухани және мәдени өміріндегі ақындардың рөлін анықтаудағы мақалаларының маңызы. М. О. Әуезов "абайтану" ғылымының негізін қалаушы. Абайтанушы ғалымдар.Мұхамедханов, З.Ахметов және Ж. Ысмағұлов ақынның ерлігі туралы. А.Құнанбаевтың шығармашылығы мен философиялық көзқарастарының жаңа қырларын анықтауда М. Мырзахметұлының зерттеулері. Абайдың "толық адам туралы" ілімі гуманист және қоғам қайраткері Абай Құнанбаевтың моральдық-этикалық көзқарастары. Абайдың түсінігіндегі жүрекке табыну. Ақынның педагогикалық және психологиялық көзқарастары. Абайдың түсінігіндегі табиғат, танымдық қабілеттер. Қазіргі кезеңдегі Абайтану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясының негізгі секторлары
    Несиелер: 5

    Қонақ үй индустриясының даму ерекшеліктерін білу , оның заманауи туризм жағдайында даму деңгейлері. Қонақ үй шаруашылығының жұмысын талдай білу, осы пәнді оқу барысында алынған ақпаратты жүйелеу және жалпылау дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясының негіздері
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық индустриясының қызмет саласы, қонақ үй және мейрамхана бизнесі ұйымдық құрылымы ретінде негізгі ұғымдары мен анықтамаларын білу; қонақжайлылық индустриясының тарихи дамуы; қонақ үй бизнесі құрылымы; қонақ үй бизнесі саласында персоналды басқару; психологиялық қызмет мәдениеті. Қонақжайлылық индустриясының негізгі терминдері мен ұғымдарын ажырата білу; қонақ үй индустриясының құрылымын анықтау. Қонақжайлылық индустриясының тәжірибесінде алынған білімді тәуелсіз және шығармашылық пайдалану дағдысына ие болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Мейрамхана ісі
    Несиелер: 5

    Мейрамхана ісінің даму тарихын, мейрамхана бизнесінің қызмет саласы ретіндегі негізгі түсініктері мен анықтамаларын, клиенттер тарапынан мейрамхана кәсіпорнын таңдаудың негізгі факторларын, қонақжайлылық кәсіпорындарының түрлерін және олардың жіктелуі мен құрылымын, қонақжайлылық индустриясының қазіргі тенденцияларын білу. Бармен мен даяшының жұмыс орнын ұйымдастыра білуі, әр түрлі санаттағы тұтынушылардың сұрауларын ескере отырып қызмет көрсету; прогрессивті қызмет көрсету түрлері мен әдістерін қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби бағытталған шетел тілі
    Несиелер: 3

    Жеке қасиеттердің дамуымен шет тіліндегі қарым-қатынасқа бағытталған студенттің, кәсіптік және лингвистикалық білімге негізделген арнайы білімдерді оқып үйрену

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақүй және мейрамхана кешендерін моделдеу және жобалау
    Несиелер: 4

    Туризмді ұйымдастыру және басқару жүйесінде жұмыс істей алатын кең ауқымды мамандарды даярлау, туристік қызметтегі ағымдағы және стратегиялық жоспарларды жасау мәселелерін зерделеу; туристік кәсіпорындарды мемлекеттік тіркеуге және лицензиялауға арналған құжаттар пакетін құрастыру ерекшеліктерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы инновациялық технологиялар
    Несиелер: 4

    Қызмет көрсету саласындағы негізгі инновациялық технологияларды зерттеу. Инновациялық қызметтің рөлінің артуымен сипатталатын әлемдік және қазақстандық экономиканың қазіргі даму кезеңін көрсету. Ұйымның тиімді бәсекеге қабілетін арттыру мақсатында ұйымның өндірістік қызметіне инновацияларды әзірлеуге және енгізуге үйрету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі интерьер және дизайн
    Несиелер: 4

    Негізгі түсініктердің және дизайн санаттарының мазмұнын білу; белгілі бір дизайн шешімдерін қабылдаудың себеп-салдарын түсіну; әртүрлі дизайн проблемаларын шешу үшін түс үйлесімін құру принциптерін қолдану; дизайн құралдарының белгілі бір көңіл-күйді қалай білдіретінін білу; көрнекі ақпараттың, корпоративтік және графикалық стилдердің дизайнын білу. Әртүрлі графикалық пішіндерді білу; түстердің психофизиологиялық ерекшеліктерін білу ; растрлық және векторлық бейнелермен жұмыс істеу дағдысын меңгеру; негізгі тарихи және заманауи өнер стильдерімен танысу;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кәсіби қазақ (орыс) тілі
    Несиелер: 3

    Мәтіннен қажетті ақпаратты алу дағдыларын дамыту, оны оқу және кәсіби қарым-қатынаста түсіндіру. Кəсіби деңгейде байланыстар орнату қабілетінің дамуы, байланыстың мақсаттары мен жағдайына негізделген коммуникацияларды сауатты түрде қалыптастыру. - Кәсіби қарым-қатынас саласында орыс (қазақ) тілінде сөздік мінез-құлық бағдарламасын жасау үдерісінде шығармашылықты, инновацияны, алқындылықты енгізу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүйлерде қызмет көрсету технологиясы
    Несиелер: 4

    Қонақ үй қызметінің даму тарихын, қызметті ұйымдастыру теориясын, ақпараттық қызмет көрсету түрлерін, ақпаратты электронды өңдеуге арналған құрылғыларды, қонақ үй қызметі саласының этикасын, серіктестік этикасын, кәсіби этика мен этикетті білу. Қонақ үй қызметтерінің алуан түрлерін бағдарлай білу, қонақ үй қызметін жүзеге асыру саласы ретінде "байланыс аймағында" жұмыс істеу, қонақ үй қызметінде ақпараттық технологияларды, кеңсе жабдықтарын және жеке құралдарды қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Кейтеринг
    Несиелер: 5

    Болашақ мамандардың бойында кәсіпорындар мен ұйымдардың қызметкерлерін тамақтандыруды ұйымдастырумен байланысты қызметтер көрсете білуін қалыптастыру; стационарлық үй-жайлардан тыс мейрамханалық қызмет көрсету, компаниялар мен жеке тұлғалардың қызметкерлері үшін сыртқы қоғамдық тамақтану іс-шараларын ұйымдастыру, сондай-ақ әртүрлі мақсаттағы іс-шараларға қызмет көрсетуді және дайын аспаздық өнімді бөлшек саудада сатуды жүзеге асыратын қызметтер көрсету. Мейрамхана бизнесінде қызмет көрсету дағдыларын меңгеру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясындағы персонал менеджменті
    Несиелер: 6

    Халықаралық қонақ үй ережелерінің негізгі аспектілерін және олардың қазақстандық жағдайларға бейімделуін жан-жақты және толық қарастыру.Қонақ үй саласындағы еуропалық стандарт талаптарын іс жүзінде қолдана білу қызмет көрсету. технология саласындағы негізгі теориялық жұмыстармен танысу қонақ үй шаруашылығында қызмет көрсету. Қонақ үй шаруашылығында қызмет көрсетудің заманауи әдістерін меңгеру. Қабілеті мен дайындығын көрсетуі керек: Қонақ үй қызметтерін ұсыну саласындағы мәселелерді талдау және шешу. Экономикалық даму бағдарламалары мен әдістерін сауатты және негізделген түрде жасай білу қонақ үй кәсіпорнының қызметін талдау. Қонақ үй кәсіпорнының тиімділігін бағалау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Коммуникативті мәдениет негіздері
    Несиелер: 4

    Қызмет көрсету саласында ақпарат беру және құжаттандыру үшін мемлекеттік тілде, халықаралық қарым-қатынас тілінде және бір шет тілінде еркін сөйлейді. Жеке тұлғалар мен топтармен тиімді коммуникация, қарым-қатынас жасау үшін заңды және этикалық және этикалық стандарттардың негіздерін іс жүзінде қолданады

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақүй сервисі саласында қарым-қатынас этикасы
    Несиелер: 5

    Әлеуметтік, этикалық және ғылыми көзқарастарды ескере отырып, болашақ мамандардың корпоративті мәдениетті тануына ықпал ететін кәсіби этика әдістемесін білу, олардың мақсатын, бизнес саласындағы кәсіби міндеттерді шешудегі рөлін практикада қолдану және түсіну, бизнесмендер мен кәсіпкерлердің іскерлік өмірінің этикалық нормалары саласында дәлелдер әзірлеу және шешімдер қабылдау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Босуақыттағы рекреациялық-сауықтыру технологиялары
    Несиелер: 4

    білім алушыларда рекреациялық бос уақытты ұйымдастырудың жалпы негіздері мен технологиялары туралы жүйелі түсінік қалыптастыру; болашақ маманды ойын, ойын-сауық, дене шынықтыру-сауықтыру қызметін ұйымдастырушылық қамтамасыз ету функцияларын орындауға дайындау. Курс студенттердің рекреациялық-сауықтыру демалысын ұйымдастырудың принциптерін, әдістерін, технологияларын игеруді; халықтың әртүрлі топтарының әлеуметтік-мәдени іс-әрекетінің даму формаларын ұйымдастырудағы технологиялық процестің ерекшелігін зерттеуді қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Мейрамхана бизнесіндегі кәсіби этика
    Несиелер: 5

    Іскерлік қарым-қатынастағы өзара әрекеттесу мен дамуды анықтау, тұлғаның психологиялық түрлерін, олардың қарым-қатынасқа әсерін білу. Іскерлік қарым-қатынастың адамгершілік мақсаттары, психологияның маңызды принциптері, "тұлға психологиясы" және "қарым-қатынас психологиясы" категориялары, этикалық ережелер мен нормалар, инвидум дамуындағы этикеттің рөлі туралы түсінікке ие болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы маркетингтік зерттеулер
    Несиелер: 5

    Маркетингтік зерттеулер туралы түсінік қалыптастыру, міндеттері, құрылымы, әдістері саласындағы білім, білік және дағды ақпаратты жинау және өңдеу және алынған нәтижелерді түсіндіру, түпкі мақсаты қонақжайлылық индустриясында кәсіпорынның бәсекелестік артықшылықтарын ұзақ мерзімді перспективада арттыруды қамтамасыз ету .

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақүй және мейрамхана маркетингі
    Несиелер: 5

    Маркетинг теориясы бойынша білім алуға мүмкіндік береді. Мейрамхана және қонақ үй маркетингінің ұғымдық-категориялық аппараты, қонақжайлық индустриясының моделі туралы тұтас түсінікті қалыптастырады. Алынған білімді практикада, қонақ үй және мейрамхана қызметтері саласының нарықтық үдерістерін басқару саласында қолдануға үйретеді, басқару технологиясын меңгерудің функциялары мен әдістерін зерделейді, басқарушылық шешімдер қабылдау мақсатында практикалық қызметте пайдалану үшін Менеджмент және маркетинг туралы кең түсінік береді; қызмет көрсету сатып алу-сату нысаны ретінде қандай ерекшеліктері бар екенін, қонақ үй және мейрамхана қызметтері маркетингінің айрықша белгілерін білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақүй және мейрамхана менеджменті
    Несиелер: 6

    Ұйымдастырудың басқару құрылымын құра білу; мейрамхана мен қонақүйдің мақсаттары мен құндылықтарымен жұмыс істеу; жүйелеу және құрылымдық жұмыс, персоналды күрделі міндеттерді орындауға ынталандыру; жұмыс процесін оңтайландыру басқару шешімдері; ұйымдық проблемаларды шешуге жағдайлық тәсіл қолдануға; негізгі қызметкерлерді таңдап, олардың күштерін қолдануға; коммуникациялық технологияларды дұрыс контекстте қолдану; табысқа жету үшін тиімді көшбасшылық элементтерін қолдануға; Жоспарлау дағдыларына ие болу қонақ үйлер мен мейрамханалар жұмысын ұйымдастыру және бақылау

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 2
    Семестр 2
  • Қонақүй кешендерінде тамақтандыруды ұйымдастыру
    Несиелер: 7

    Туристердің әртүрлі топтарына қызмет көрсету технологиясын, әсіресе әр түрлі ұлттық, діни және жастық топтардың туристеріне тамақтануды ұйымдастыруды білу; мейрамхананың корпоративтік мәдениетінің тұжырымдамасы, функциялары мен көрсеткіштерінің мазмұны; мейрамхана қызметтерін маркетингтік зерттеу ұйымдастыру бағыттары. Клиенттерге қызмет көрсету персоналының жұмысын ұйымдастыру, гастрономияның принциптерін игеру, мейрамхана бизнесіндегі әлемдік үрдістерді шарлау, бар бизнес бизнесін негіздеу; мейрамхананың тұжырымдамасы мен бейінін анықтауда мейрамхана бизнесін ұйымдастыру туралы білімдерін пайдаланады

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақүй номерлерінде қызмет көрсету
    Несиелер: 5

    Нөмірлерді брондау, қонақ үйге келетін туристерді қабылдау, оларды тіркеу және нөмірлер бойынша орналастыру, сондай-ақ тур аяқталғаннан кейін үйге немесе саяхат маршрутының келесі пунктіне жіберуге байланысты мәселелерді шешу, туристерге нөмірлерде қызмет көрсетуді қамтамасыз ету, нөмірлердің қажетті санитарлық-гигиеналық жай-күйін және тұрғын үй-жайлардағы жайлылық деңгейін жоғары деңгейде қамтамасыз ету, қонақтарға тұрмыстық қызмет көрсетумен айналысу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүй бизнесіндегі психология
    Несиелер: 5

    Психологиялық ерекшеліктерін білу қызмет көрсету саласындағы іскерлік қарым-қатынас, клиенттермен олардың темпераментін, мінезін, психотипін, қарым-қатынас позициясын ескере отырып, өзара әрекеттесу және жұмыс істеу, жанжалдардың алдын алу, көшбасшылық пен көшбасшылық заңдылықтары, менеджердің тиімді қызметінің шарттары мен критерийлері, байланыс аймағында жұмыс істеу, сәтті сату технологиялары, іскерлік қатынастардың этикеті мен этикасы. Тиімді қарым-қатынастың психологиялық әдістері мен тәсілдерін, қызмет көрсету саласындағы кәсіби қызметте тыңдау, әңгімелесу, сендіру, дәлелдеу ережелерін қолдана білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақүй инфрақұрылымы
    Несиелер: 7

    Мейрамхана дела мен қонақ үй бизнесі инфрақұрылымының құрамын, қонақ үйлер мен мейрамханалардың көлемдік-жоспарлау шешімін, қонақ үйлер мен мейрамханалардың тіршілігін қамтамасыз ету жүйесін, қызмет көрсетудің материалдық-техникалық базасын, қонақ үй - мейрамхана кешеніндегі техникалық эстетика мен дизайнды білу. Мейрамхана мен қонақ үй инфрақұрылымының қалыптасу жай-күйін талдай білу, курстың негізгі ұғымдарын қолдана білу, Қазақстандағы қонақжайлылық субъектілерінің даму процесін тежейтін факторларға қатысты нақты жағдайларды талдай білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақүй тізбегіндегі логистика
    Несиелер: 6

    Қызмет көрсету саласы кәсіпорнының коммерциялық қызметінің құрамдас бөлігі ретінде логистиканың ақпараттық-әдістемелік қамтамасыз етілуін, қызмет көрсету саласының логистикасындағы бизнес-технологияларды модельдеу ерекшеліктерін, тауарларды тарату жүйелерін, олардың мәнін білу. Қызмет көрсету саласындағы логистиканы ұйымдастыру, жұмыс істеу шарттарын, ерекшеліктерін және айналым шығындарын азайту жолдарын зерттеу. Материалдық ағындарды басқаруды логистикалық оңтайландыру негізінде қызмет көрсету саласындағы кәсіпорындардың тиімділігін арттыру міндеттерін қоя білу. Жүктерді жеткізуді және тасымалдауды ұйымдастыруда логистика әдістерін қолдану.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақүй шаруашылығы
    Несиелер: 7

    Қонақ үй шаруашылығы саласының негізгі ұғымдары, қонақ үйлердің жіктелуі, құрамы мен құрылымы, қонақ үйлердің функционалдық ерекшеліктері, олардың құрылғылары, қонақ үйді басқару жүйесі туралы білім; қонақ үй шаруашылығы мен қонақ үй тізбектерінің негізгі терминдері мен ұғымдарын, қонақ үй тізбектерінің құрамы мен құрылымын, қонақ үйлердің өндірістік-технологиялық қызметінің негіздерін және басқа да орналастыру құралдарын ажырата білу, әлемдік қонақ үйдің қазіргі жай-күйін, бизнес, басқару нысандары мен механизмдерін талдау; шетелдік қонақ үйлердің типологиясын құруды білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қонақүй және мейрамханада өндірісті ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Қонақ үйлер мен мейрамханаларда өндірісті ұйымдастыру ережелері туралы түсінік беру, тамақтану орындарын туристерге қызмет көрсетуге дайындау, демалушылардың әрқайсысының қалауын білу. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жіктелуін, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының әртүрлі типтері мен сыныптары үшін талаптар мен нормаларды түсіне білу. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының негізгі түрлерін білу: мейрамхана, кафе, бар, кофехана, асхана және т. б.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүй бизнесінде сапалы қызмет көрсетудегі тәуекелді басқару
    Несиелер: 5

    Тәуекелдердің түсініктері мен түрлерін білу, сақтандыру оқиғаларының басталуын тани білу, жағымсыз оқиғалардың басталуынан болатын тәуекел мен залалды бағалау негіздерін білу; тәуекел факторларын, оларды азайту, еңсеру тәсілдерін білу. Тәуекелдің мейрамхана мен қонақ үй бизнесінің қызметіне әсер ету дәрежесін есептей білу, бизнестегі жағымсыз оқиғалардың басталуынан өтеудің жолдарын табу. Білім алушыларда тәуекел ету, тәуекел жағдайын бизнестің пайдасына өзгерту білігін дамыту; Мейрамхана ісі мен қонақ үй шаруашылығының қызметінде тәуекелдің алдын алу және қауіпті операцияларды болдырмау бойынша шаралар әзірлеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Курорттық-қонақүй номерлерінде тамақтандыруды ұйымдастыру
    Несиелер: 7

    Саланың барлық түрлері мен формаларындағы кәсіпорындарда санаторлы - курорттық қызметті басқару үшін қажетті білімді, шеберлікті және дағдыларды қалыптастыру. Бұл курс студенттерге шипажайлы-курортта тамақтандыру үрдісін ұйымдастырудың принциптері, әдістері және жаңа тәсілдері туралы түсінік алуға, қызмет тұтынушылары үшін шипажайлы-курорттық өнімді құру және пайда табу технологияларын меңгеруге, шипажайлы-курорттық бизнес саласындағы серіктестермен өзара іс-әрекет және ынтымақтастық туралы түсінік алуға мүмкіндік береді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Туристік тасымалдаулар
    Несиелер: 6

    Студенттерді әрі қарай дамыту және туристерге қызмет көрсету және тасымалдау кезінде жайлылық туралы білім мен дағдылармен қаруландыру; туристерге Көліктік қызмет көрсетудің тиімділігін арттыру. Әр түрлі компьютерлік желілер арқылы билеттерді ертерек брондау туралы ақпарат алыңыз. Багажды, жануарларды және басқа заттарды тасымалдау ережелерін білу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 1
  • Қызмет көрсету саласындағы шағын және орта бизнес
    Несиелер: 6

    болашақ мамандарда бизнесті жүргізу кезінде экономикалық белсенділіктің ерекше нысаны ретінде шағын кәсіпкерлік негіздерін қалыптастыру. Зерттеу барысында курс студенттері кәсіпкерлік қызмет туралы жүйелі заманауи түсінікке ие болады қажеттіліктердің өзгеруін, тұтынушылардың өнімдер мен қызметтерге сұранысын үздіксіз іздеуге бағытталған процесс ретінде.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бар қызметі
    Несиелер: 5

    Негізгі ережелер жиынтығын біліңіз классикалық кофе рецептерін жасау, бау-бақша саласының негізгі түсініктері, терминдері мен анықтамалары; бар қызметтердің классификациясы және оларға қойылатын жалпы талаптар; барларды жеткізуді ұйымдастыру; коммерциялық үй-жайлардың түрлері мен сипаттамалары; талаптары жоспарлау және дизайндағы жұмыс орнында бармен.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Мейрамхана және қонақүй бизнесінде кәсіпкерлік қызметтің негіздері
    Несиелер: 6

    Кәсіпкерліктің әлеуметтік-экономикалық мәнін, өз ісін құру кезінде кәсіпкерлік ортаны зерттеудің бағыттары мен әдістерін, кәсіпкерлік қызметті бастаудың әртүрлі тәсілдерінің ерекшеліктерін және жаңадан құрылған фирманың ұйымдық - құқықтық нысандарын, өз ісін құрудың негізгі кезеңдерін, кәсіпкерлік тәуекелді бейтараптандыру әдістерін, жаңадан құрылған фирманың бизнес-жоспарының негізгі бөлімдерінің құрылымы мен мазмұнын білу. Кәсіпкерлік қызмет саласын, оны жүзеге асыруды бастау тәсілін, ұйымдық-құқықтық нысанын және өз ісін құру кезінде кәсіпорынның ауқымы туралы білу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Бариста
    Несиелер: 5

    Кофе дәндерінің сапасын түсіну, жабдықты пайдаланудың негізгі дағдыларын игеру және классикалық кофе сусындарын (эспрессо, американо, капучино , латте) дайындау. Кофенің шығу тарихын, егін жинау әдістерін, кофені өңдеу және қуыру дәрежесін, қайнатудың балама әдістерін, WBC (World Barista Championship) әлемдік стандарттары бойынша пісіру техникасын зерттеу;

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 3
    Семестр 2
  • Қонақүй және мейрамханадағы анимациялық қызмет
    Несиелер: 5

    Анимация негіздерін білу. Анимация қонақүйлер үшін ғана емес, сондай-ақ арнайы ұйымдар, түнгі клубтар, мейрамханалар мен супермаркеттер үшін ерекше іс-әрекеттер. Съездтер мен фестивальдарда салтанатты ашылу мен арнайы іс-шаралар, анимациялық спектакльдер ерекше орын алады: сәндеу, түрлі костюмдер, аксессуарлар, осы кешкі стилді жасау анимацияның ажырамас бөлігі болды.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақүй және мейрамхана бизнесіндегі басқару әдістері
    Несиелер: 5

    Мейрамханалар мен қонақүйлерді басқару мәселелерін зерттеу жалпы ғылыми пәндерді және кәсіби циклдің негізгі бөлігін игеру процесінде қалыптасқан құзыреттерді меңгеруді қамтиды. Студенттердің коммуникативті қабілеттерін дамытатын басқару аспектілері, жанжалдарды талдау және алдын-алу, персоналды басқару және қонақтардың мінез-құлқы туралы білімдерін жетілдіру, студенттерді қонақ үйлер мен мейрамханалар қызметінің ерекшеліктерін ескере отырып, тиімді басқару шешімдерін қабылдауға үйрету.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақүйде қабылдау және орналастыруды ұйымдастыру қызметі
    Несиелер: 5

    Қабылдау және орналастыру қызметінің жұмыс орнын ұйымдастыра білу; қонақтарды тіркеу, қонақ үйде тұру кезінде қызмет түрлері мен қауіпсіздік ережелері туралы тұтынушыларды хабардар ету; қабылданған келісімдерге сәйкес шарттардың жобаларын дайындау және оларды турагенттіктермен, туроператорлармен және өзге де бөгде ұйымдармен жасасу; қонақ үйлерде көрсетілетін қызметтер тізбесінің көрсетілуін бақылау, қонақ үйде бос орындар туралы ақпараттық дерекқорды сақтау, қажетті құжаттаманы жасау және өңдеу, түнгі портье міндеттерін орындау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақүй және мейрамхана кешендерінде басқарудың ақпараттық технологиялары
    Несиелер: 5

    Қонақ үй сервисі саласында ақпараттық технологияларды енгізу, онда қаржыландырудың жеткіліксіздігі, қазіргі заманғы компьютерлік технологиялар саласындағы қызметкерлердің дайындығының қанағаттанарлықсыз деңгейі сияқты көптеген проблемалар бар. Кез-келген басқарушылық ақпараттық процестер тіркеу, жинау, беру, сақтау, өңдеу, ақпарат беру және басқару шешімдерін қабылдау процедураларын қамтиды. Ақпараттық технологиялар - осы іс шараларды жүзеге асыру үшін қолданылатын құралдар мен әдістер.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық индустриясында персоналдарды дағдарысқа қарсы басқару
    Несиелер: 5

    Банкроттықты болдырмау элементтерінің тұтас жүйесін пайдалану қонақ үй кәсіпорнының тұрақты жұмыс істеуінің қажетті шарты болып табылады және туристік индустрияда орналастыру құралдарының қызметіне тәуекелдердің әсер ету деңгейі мен ықтималдығы туралы менеджмент жүйесінің жедел және барабар ақпаратын алуға ықпал етеді.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүй персоналдарын басқару
    Несиелер: 5

    Басқару тұжырымдамасын білу персоналды басқару әдісі, персоналды басқарудың факторлары мен субъектілері, қызмет көрсету секторындағы персоналды басқаруды нормативтік және әдіснамалық қамтамасыз ету, командалық қақтығыстарды басқару принциптері мен әдістері, қызметкерлердің қажеттіліктерін жоспарлау, технологияларды таңдау. Қызметкерлерге қажеттілікті есептеу дағдыларын меңгеру, персоналды басқару тиімділігін анықтау, мемлекеттің негізгі көрсеткіштерін есептеу ұйым қызметкерлерінің динамикасы және оның тиімділігі.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақүй бизнесі және мейрамхана ісін жоспарлау және ұйымдастыру
    Несиелер: 5

    Қоғамдық тамақтандырудың салалық ерекшеліктерін, саланың инфрақұрылымын, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының ұйымдық-құқықтық нысандары мен сыныптамасын, олардың қызметі мен жұмыс істеу ерекшеліктерін, кәсіпорындардың құрылымын, қызметтің нормативтік базасын, жабдықтауды, қойма және ыдыс шаруашылығын ұйымдастыруды, өндіріс құрылымын, өндірістік және технологиялық процестердің мәні мен элементтерін білу. Өндіріс жұмысын жедел жоспарлау, өндіріс процестерін ұйымдастыру және негізгі өндірістік цехтар мен қосалқы үй-жайлардың жұмысын жүзеге асырады.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Қонақжайлылық саласындағы босуақыт және ойынсауық индустриясы
    Несиелер: 5

    Қонақжайлылық саласындағы босуақыт және ойын-сауық индустриясының негізгі ұғымдарының мазмұнын білу. Қонақжайлылық кәсіпорындарының байланыс аймағында тұлғааралық қарым-қатынас жүйесін қалыптастырудың тәсілдері мен әдістері; қонақ үй, мейрамхана, рекреациялық қызметтерді тұтынушыларға қызмет көрсетудің ойын-сауық индустриясы, қонақжайлылық кәсіпорындары қызметінің әлеуметтік бағыттылығының маңыздылығы туралы түсінікке ие болу. Қонақжайлылық қызметтерін көрсету процестерін сипаттай білу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 1
  • Мейрамхана және қонақүй қызметіндегі жарнама, PR және имидж
    Несиелер: 6

    Мейрамхана және қонақ үй бизнесінде маркетинг және жарнаманы дұрыс ұйымдастыру, көрсетілетін қызметтердің сапалы орналасуы туралы білімді қалыптастыру. Ұзақ мерзімді перспективада қонақ үй - туристік бизнес кәсіпорнының ұсынысына клиенттің өзара түсіністігін, оң көзқарасы мен сенімін қалыптастыру. Қоғам алдында жағымды имиджді, жақсы беделді және кәсіпорынға деген құрметті қалыптастыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Шетелдердегі мейрамхана-қонақүй бизнесі
    Несиелер: 6

    Мейрамхана-қонақ үй кешендерінің бәсекеге қабілеттілігі ұғымын білу. Бәсекеге қабілеттілікті қамтамасыз етуге бағытталған ұйымның стратегиясын әзірлеу және жүзеге асыра білу. Қонақ үй кешендерінің дағдыларын меңгеру. Басқарушылық шешімдер қабылдау үшін нарықтық және ерекше тәуекелдерге талдау жүргізу. Мейрамхана-қонақ үй кешендерінің қызметін инвестициялау немесе қаржыландыру туралы шешім қабылдау қабілетіне ие болу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Инновация және бизнес
    Несиелер: 3

    Инновациялық технологияларға негізделген туристік қызметтерді көрсететін кәсіпорындар мен ұйымдардың стратегиялары мен тактикасын әзірлеу мен іске асыруда студенттердің білімі мен дағдыларын қалыптастыру, стратегиялық ойлауды қолдану; мақсаттарға жету қабілетін дамыту

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қызмет көрсету саласындағы бизнес жоспар және комерцияландыру
    Несиелер: 3

    Бизнес-жоспарлаудың теориялық және практикалық негіздерін қарастыру, сондай-ақ «Project Expert» компьютерлік бағдарламалық өнімдерін пайдалана отырып бизнес-жоспарды құрастырудың әдіснамасы мен тәжірибесін меңгеру. Жаңа білімге негізделген бизнес-идеяларды талдау және іріктеу туралы идеяларды білу; Компанияның маңызды қызметі ретінде бизнесті жоспарлау идеясын қалыптастыру; нарықтағы бизнесті жоспарлаудың теориясы мен практикасын, бизнес-жоспарлардың түрлері мен оларды дамытудың мақсаты. Сондай-ақ, жоспарлауға логикалық тұрғыдан қарауды, қорытуға, негізгі нәрсені ерекшелеуге мүмкіндік береді

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақүй және мейрамхана бизнесінің халықаралық индустриясы
    Несиелер: 6

    Әлемдік қонақжайлылық индустриясының даму тарихын, әлемдік қонақжайлылық индустриясының қызмет саласы ретіндегі негізгі түсініктері мен анықтамаларын, клиенттер тарапынан мейрамхана кәсіпорнын таңдаудың негізгі факторларын, қонақжайлылық кәсіпорындарының түрлерін және олардың Қазақстанда және шетелде жіктелуін, қонақжайлылық кәсіпорындарының құрылымын, қонақжайлылық бизнесінің әлемдік желілерін, қонақжайлылық индустриясын дамытудың қазіргі заманғы үрдістерін білу. Әлемдік қонақжайлылық индустриясы саласындағы заманауи маманның дағдылары мен базалық кәсіби құзыреттерін қалыптастыру. Теориялық білімді практикада қолдану, практикалық қызметте әлемдік қонақжайлылық индустриясының даму тенденцияларын зерттеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясында брондаудың компьютерлік жүйесі
    Несиелер: 5

    Туроператордың және турагенттің сипаты мен функционалдық міндеттері туралы, олардың туристік маршруттар мен турларды жоспарлау мен ұйымдастырудағы рөлі туралы біліңіз. Компьютерлік резервтеу жүйелерінің сипаты мен түрлерін білу, олардың ақпараттық технологияларды туризмді дамытуға әсері. Қонақ үй қызметтері туралы білімді көрсету және ертерек брондаудың артықшылықтарын.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық саласындағы ғаламдық жүйесін брондау және резервтеу
    Несиелер: 5

    Туроператордың және турагенттің қызметінің негізгі бағыттары туралы теориялық және практикалық білімдерді алу; туроператордың және туроператордың шығыс және кіретін туризмге арналған технологиясын білу; туризм индустриясы және онымен байланысты ұйымдар (көлік, визалық қызметтер, сақтандыру компаниялары) кәсіпорындарымен іскерлік қарым-қатынас орнату мүмкіндігін қалыптастыру; қазіргі заманғы қоғамның технологиялық, әлеуметтік-экономикалық және өзге де талаптарын ескере отырып, туристік өнімді дамыту дағдыларын дамыту.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Қонақжайлылық индустриясындағы жарнама
    Несиелер: 6

    Қонақжайлылық саласындағы жарнамалық қызметтің теориялық негіздерімен, әлемдік тәжірибеде қабылданған жарнамалық қызметтің нормалары және ережелерімен танысу. Жарнама берушінің кәсіби дағдыларын меңгеру, қонақжайлылықтағы жарнамалық жұмыстың мақсаттарын, міндеттерін анықтау. Қонақжайлылық саласындағы жарнамалық қызметтің мәнін түсіну, кәсіби дағдыларды дамыту және алған білімдерін пайдалана отырып, жарнама саласында өзіндік тиімді шешімдер табу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 4
    Семестр 2
  • Код ON7

    Қонақтарға қызмет көрсетудегі базалық білімі бар, рәсімдеу және номерлерді брондау бойынша өтініштердің есебін жүргізеді және де номерлік қордың жоспарын жүктеп, автоматтандырылған қызмет көрсету жүйесіне ақпаратты шығарады

  • Код ON8

    Қонақ үй және мейрамханаларда сұранысқа ие қызметтерді дамытуға қатысады, олардың қызмет көрсетуін ескере отырып, қонақтың тұруына қолайлы жағдай жасау үшін қажетті ресурстарды анықтайды.

  • Код ON10

    Кәсіпкерлік қызметпен және ұйымдық-құқықтық нысандармен айналысады, кәсіпкерлік тәуекелді бейтараптандыру әдістерін қолдана отырып, қажеттіліктердің өзгеруін, тұтынушылардың өнім мен қызметтерге сұранысын үнемі бақылап отырады.

  • Код ON4

    Ақпараттарды іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және таратуда цифрлық технологияны, әртүрлі ақпараттық және коммуникациялық технологияларды және тіршіліктің әртүрлі салаларында кәсіпкерлік білімді қолданады

  • Код ON6

    Әр түрлі туристік аймақтардағы қонақтарға қызмет көрсету ерекшеліктеріне сүйене отырып, клиенттермен жұмыс істеу кезінде мінез- құлықтың этикалық нормаларын сақтайды

  • Код ON12

    Нарықты дамытудың перспективалық бағыттарын анықтайды және қонақжайлылық индустриясында нарықтың жаңа сегменттерін дамыту үшін бәсекеге қабілетті бағдарламаларды әзірлейді

  • Код ON2

    Дүниетанымдық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, академиялық адалдық пен парасаттылықты қалыптастыру негізінде әлеуметтік - мәдени, кәсіби дамуды, теориялық және эксперименттік әдістерді көрсетеді.

  • Код ON1

    философиялық білімді дүниетанымдық ұстанымды қалыптастыру үшін қолданады, азаматтық ұстанымды қалыптастыру үшін қоғамның тарихи дамуының негізгі кезеңдері мен заңдылықтарын талдайды

  • Код ON5

    Заманауи талаптар бойынша қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарындағы талаптарға сай білімді көрсетеді, қолайлылық деңгейіндегі қызмет көрсетуге қарай кәсіпорынды жүйелей біледі

  • Код ON9

    Ресурстарды есепке алу және персоналды басқару ерекшеліктерін ескере отырып, қонақ үй және мейрамхана бизнесінің экономикалық тиімділігін арттыруға көмектеседі.

  • Код ON3

    Академиялық жазу және академиялық адалдық принциптерін ескере отырып, жазбаша және ауызша сөйлеу мәдениетін меңгергендігін көрсете отырып, тұлғааралық және кәсіби өзара әрекеттесу мәселелерін шешу үшін қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде келіссөздер жүргізеді.

  • Код ON11

    Стратегиялық менеджмент пен маркетинг құралдарын пайдалана отырып, қонақжайлылық индустриясы және бизнес жүргізу саласындағы кәсіпорынның стратегиясын әзірлеуге қатысады.

Top