Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в AlmaU

Пәндер

  • Қонақүй бизнесі мен тамақтандыру индустриясына кіріспе

    Бұл кіріспе курс студенттерді Қонақжайлылық және қоғамдық тамақтану индустриясының негіздерімен таныстыруға арналған. Студенттер қонақүйлер мен өзге де орналастыру объектілерін, сондай-ақ мейрамханалар мен қоғамдық тамақтану орындарын санаттауды, олардың жұмыс принциптерін, олардың қызметін жоспарлауды, ұйымдастыруды зерттейді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Гигиена принциптері және азық-түлік қауіпсіздігін басқару

    Пән қоғамдық тамақтану орындарында гигиена мен тамақ қауіпсіздігін басқарудың негізгі мәселелерін зерттеуге мүмкіндік береді. Курс тақырыптарына HACCP принциптеріне шолу, санитарлық-эпидемиологиялық сәйкестікті ескере отырып, азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін қажетті бақылау, сондай-ақ HACCP принциптеріне негізделген азық-түлік қауіпсіздігі жүйесін енгізу мәселелері кіреді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өмір дизайны

    Курс әлеуметтік-гуманитарлық дүниетаным арқылы өзін-өзі жүзеге асыру моделін қалыптастыруға бағытталған. Өмірлік қажеттіліктер мен құндылықтар теорияларын (адалдық, жауапкершілік, әділеттілік, құрмет, Бостандық, қадір-қасиет және қоғамдық игілікке ұмтылу) зерттей отырып, студенттер өздерінің бағдарларын түсінеді және бағалайды, өмірлік және кәсіби дамудың жеке стратегияларын қалыптастырады. Азаматтық жетілуге және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті қалыптастыруға ерекше көңіл бөлінеді. Курс аясында студенттер алған білімдерін өмірлік жағдайларды талдау, мінез-құлық стратегияларын модельдеу және әлеуметтік шындықты өзгерту үшін қолдануды үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Сыни ойлау.

    Экономикалық және құқықтық ойлау, логикалық пайымдау және ақпаратты сыни бағалау дағдыларын дамыту. Курс аясында студенттер экономикалық талдау принциптері, құқықтық дәлелдер және олардың негіздемесі, логикалық талдау әдістері және сыни ойлауға біртұтас көзқарасты қалыптастыру үшін экономикалық және құқықтық деректерді біріктіру жолдары сияқты нақты тақырыптарды зерттейді. Студенттер экономика, құқық, аналитика және шешім қабылдау саласындағы құзыреттерге ие болады, бұл дағдыларды сыни ойлаудың бірыңғай жүйесіне біріктіруге баса назар аударады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамға қызмет ету

    Пән теориялық білім мен әлеуметтік маңызы бар қызметке қатысуды ұштастыру арқылы қоғамға қызмет ету тәжірибесін, гуманизмді, моральдық-этикалық құндылықтарды және белсенді азаматтық ұстанымды қалыптастыруға бағытталған. Курс қазіргі заманның негізгі әлеуметтік мәселелерін – экологияны, инклюзияны, өмір қауіпсіздігін, кемсітушілік пен әлеуметтік әділетсіздікті түсінуге, сондай-ақ әр адамның қоғамның орнықты дамуына қосатын үлесін ұғынуға мүмкіндік береді. Пәнде түрлі әлеуметтік топтардың, әсіресе осал санаттағы адамдардың қажеттіліктерін танып, түсіну қабілетін, эмпатияны дамытуға ерекше назар аударылады. Студенттер алған білімдерін нақты әлеуметтік тәжірибеде қолдануға, әлеуметтік жобаларды олардың тиімділігі, орнықтылығы және инклюзивтілігі тұрғысынан талдауға және бағалауға үйренеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Математика және статистикаға кіріспе

    Курстың мақсаты – тыңдаушыларға деректерді талдау, математикалық модельдер құру және әртүрлі қолданбалы салаларда сандық әдістерді қолдану үшін қажетті математика және статистика бойынша негізгі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Цифрлық дағдылар мен ЖИ

    Пән мақсаты – теориялық білім мен дағдыларды қолдану, жасанды интеллект бағдарламалық құралдары мен әдістерін тәжірибеде қолдану саласында кешенді құзыреттерді қалыптастыру, сондай-ақ әртүрлі мақсаттарға арналған интеллектуалды жүйелерді құрудың заманауи теориясы мен тәжірибесі туралы тұтас түсінік қалыптастыру.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Іс-шараларға арналған тамақ пен сусын қызметі (дуалды курс)

    Бұл курс іс жүзінде тамақ өнімдері мен сусындармен жұмыс жасау кезінде қонақтарға кәсіби қызмет көрсету процестерін, принциптері мен әдістерін түсінуге мүмкіндік береді. Студенттер алған теориялық білімдерін зерделейді және қолданады, түрлі іс-шараларды өткізу кезінде қонақтарға қызмет көрсету дағдыларын пысықтайды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Кулинария – Теория және тәжірибе (дуалды курс) 1

    Курс барысында ыстық, суық тағамдарды, салаттарды, нан-тоқаш өнімдерін, жартылай фабрикаттарды өндіру мен дайындаудың технологиялық процестері, өнімдерді өңдеу, өндіріс пен калькуляция процестерін басқару әдістері зерттеледі.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Қонақүй қызметіне кіріспе (дуалды курс)

    Курс қонақүйлерді басқару негіздерін зерттеуге, қонақүйлерді басқару көрсеткіштерін санаттауға және талдауға, бөлме қорын жіктеуге, желілік және тәуелсіз қонақүйлердің ерекшеліктерін, қонақтардың шағымдарының себептерін, қонақтардың тамақтану жүйесінің элементтерін, қонақүйлердегі мейрамханаларды басқаруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Орналастыру және номірдік қорды басқару

    Курс студенттердің орналастыру индустриясы бойынша жүйелі теориялық білімдерін қалыптастыруға бағытталған. Студенттер қонақ үй қызметтерін ұсыну үдерісін жоспарлау мен ұйымдастырудың теориялық және практикалық мәселелерін, қонақ үй бөлімшелері мен персоналын басқарудың оңтайлы басқару тұжырымдамаларын, сондай-ақ қонақ үй жұмысындағы шығындарды азайту технологияларын меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кулинария – Теория және тәжірибе (дуалды курс) 2

    Курс Culinary - Theory and Practical (dual course) 1 курсының жалғасын ұсынады және мейрамхана жағдайында Ыстық және суық тағамдарды, кондитерлік өнімдерді және кондитерлік өнімдерді дайындаудың практикалық дағдыларын үйретуге, сондай-ақ курс шеңберінде алынған теориялық білімді жалпылауға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Элективті шет тілі курстары 3 (қытай тілі, француз тілі, түрік тілі, корей тілі)

    Пән екінші шетел тілінің A2 (CEFR) деңгейін меңгеруге бағытталған. Оқу барысында студенттер мәдениетаралық коммуникативтік құзыреттіліктерін дамытып, кәсіби бағытталған ауызша және жазбаша қарым-қатынасқа тілді қолдана біледі, іскерлік хат жазудың негіздерін меңгереді, әртүрлі күрделілік деңгейіндегі мәтіндерді талдап, түсіндіреді, оқу, жазу, тыңдау және сөйлеу дағдыларын жетілдіреді, сондай-ақ әртүрлі тілдік ортада қарым-қатынас ерекшеліктерін түсініп, мәдениетаралық өзара әрекеттестікте белсенділік танытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Зерттеу дизайны

    Курс зерттеу мәселелерін анықтау және тұжырымдау, деректерді жинау және талдау әдістерін таңдау және негіздеу, ғылыми еңбектерді сыни бағалау, алынған нәтижелерді интерпретациялау және қорытындылау, сондай-ақ ғылыми мақалалар, есептер мен зерттеу жобалары үшін дәлелді қорытындылар жасау дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor пәні 1

    Қосымша білім беру бағдарламасы (Minor) әртүрлі пәндік салалар мен мамандықтар бойынша қосымша кәсіби құзыреттерді қалыптастыруға мүмкіндік береді. Minor бағдарламасы 15 кредитті қамтиды, бұл үш өзара байланысты пәннен тұрады: Minor 1, Minor 2 және Minor 3. Студенттерге таңдауға шамамен 28 Minor бағдарламасы ұсынылады, олардың арасында: Жобаларды басқару (IPMA стандарты), Бизнестегі құқықты қорғау, Social Media Marketing және басқалар бар. Minor бағдарламасының бірінші пәні негізгі ұғымдармен, негізгі құралдармен және кәсіби саланың негіздерімен танысуға бағытталған. Курстың мақсаты — таңдалған бағыт аясында тереңірек білім алу үшін қажетті теориялық және қолданбалы негізді қалау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кірістер мен пайданы басқару

    Курс сұраныс пен сату саясатын анықтау негізінде қонақ үй/мейрамхана бөлімдерінің әрқайсысында максималды маржа алу мақсатында кірістерді басқару тұжырымдамаларын зерттеуді қамтамасыз етеді. Бағдарлама тарифтерді басқару және жүктеу, мейрамхана-қонақ үй кешені кәсіпорнының кірісін барынша арттыру үшін тиімді шешімдер мәселелерін қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Minor пәні 2

    Қосымша білім беру бағдарламасы (Minor) әртүрлі пәндік салалар мен мамандықтар бойынша қосымша кәсіби құзыреттерді қалыптастыруға мүмкіндік береді. Minor бағдарламасы 15 кредитті қамтиды, бұл үш өзара байланысты пәннен тұрады: Minor 1, Minor 2 және Minor 3. Студенттерге шамамен 28 Minor бағдарламасының бірін таңдау ұсынылады, олардың қатарында: Жобаларды басқару (IPMA стандарты), Бизнестегі құқықты қорғау, Social Media Marketing және басқа да бағыттар бар. Minor 2 пәні — Minor 1 пәнінің қисынды жалғасы болып табылады және алынған білімді тереңдетуге бағытталған. Бұл курс күрделі тақырыптарды қамтиды, аналитикалық ойлауды дамытады және оқылған материалды стандартты әрі практикалық жағдайларда қолдану дағдыларын жетілдіреді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • "Элективті шет тілі курстары 1 (қытай тілі, француз тілі, түрік тілі, корей тілі)"

    Пән екінші шетел тілінің базалық деңгейін меңгеруге бағытталған және француз, қытай, түрік немесе корей тілдерін оқып-үйренуге мүмкіндік береді. Курс A1 (CEFR) деңгейіне сәйкес ауызша және жазбаша қарым-қатынас дағдыларын қалыптастыруға бағытталған. Оқу барысында студенттер өздері, отбасылары және күнделікті өмірдің түрлі аспектілері туралы әңгімелеуді үйренеді, сондай-ақ тұрмыстық және әлеуметтік жағдайларға қатысты қысқа диалогтарды түсініп, тыңдау қабілеттерін дамытады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Кәсіпкерлікке кіріспе

    Бұл курстың мақсаты – студенттердің кәсіпкерлік, экономика және құқық салаларында базалық білімдері мен құзыреттіліктерін қалыптастыру, сондай-ақ олардың креативтілік деңгейін арттыру, кәсіпкерлік идеяларды генерациялау дағдыларын және оларды Business Model Canvas моделіне интеграциялау қабілеттерін дамыту. Курс барысында студенттер кәсіпкерлік бастамаларды Тұрақты даму мақсаттарымен (ТДМ) байланыстырудың маңыздылығын түсініп, әлеуметтік және экологиялық әсері бар жобалар әзірлеуді үйренеді. Сонымен қатар, студенттер нарықтық экономиканың негіздерімен, бизнесті жүргізудің құқықтық аспектілерімен, салық салу және жобаларды бюджеттеу механизмдерімен танысады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Нөмірлік қорды басқару (дуалды курс)

    Курс қонақ үйлердің нөмірлік қорымен операцияларды ұйымдастыру және тиімді басқару бойынша білімді қалыптастыруға бағытталған. Студенттер алған теориялық білімдерін әртүрлі қонақүйлерде дуальді форматта оқыту арқылы үйренеді және қолданады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық және туризм саласындағы сату және маркетингті басқару

    Пән студенттерді қонақжайлылық пен туризмдегі маркетинг пен сатудың принциптерімен, функционалдық міндеттерімен және стратегияларымен таныстыруға, сондай-ақ студенттерді аталған салаларда маркетингтік технологияларды қолдану бойынша нақты шешімдер қабылдауға үйретуге бағытталған. Курстың тақырыптары қонақжайлылық пен туристік индустриядағы сату технологияларын, қызмет көрсету және сату процесінің мазмұнын, клиенттердің әртүрлі санаттарымен қарым-қатынастардың құжаттық дизайнын зерттеуді ашады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету шеберлігі және іскерлік этикет

    Бұл пән клиенттерге қызмет көрсету мен қызмет көрсетуде жетілуге қол жеткізу мәселелерін, сондай-ақ қонақтарға қызмет көрсету кезінде іскерлік этикет ережелерін зерделеуге бағытталған. Курс бизнес пен тұтынушыларға қызмет көрсетудегі тұлғааралық дағдылардың аспектілерін зерттейді. Курстың тақырыптары киімдегі іскерлік стиль, асхана этикеті және қоғамдағы мінез-құлық дағдылары, кездесулерді тиімді өткізу және т. б. мәселелерді ашады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағам мен сусындарды басқару (дуалды курс)

    Оқушылар гастрономия және мейрамхана бизнесі саласының практикалық негіздерін, ас үй мен мейрамхана залының технологиялық операцияларының құрылымын, мейрамханалық қызмет көрсету сапасының көрсеткіштерін зерделейді және әртүрлі мейрамханаларда дуальді форматта оқудан өтіп, тамақтандыру кәсіпорнын басқарудың практикалық дағдыларын алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй бизнесіндегі диверсификация және инклюзия

    Қонақжайлылық саласындағы әртүрлілік пен инклюзивтілік - бұл барлық тектегі, мәдениеттегі және өзіндік ерекшеліктегі адамдар үшін қонақжайлылық индустриясында қонақжай және инклюзивті орта құруға бағытталған пән. Бұл жұмыс орнындағы біржақтылыққа, кемсітушілікке және теңсіздікке қарсы стратегиялар мен тәжірибелерді әзірлеуді және барлық қызметкерлер мен қонақтар өздерін құнды және құрметті сезінетін ортаны құруды қамтиды.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Элективті шет тілі курстары 2 (қытай тілі, француз тілі, түрік тілі, корей тілі)

    Пән «Шетел тілінің элективті курсы 1» курсының жалғасы болып табылады және екінші шетел тілінің (қытай, француз, түрік немесе корей) A1 деңгейін толық меңгеруге бағытталған. Курс бастапқы тілдік, коммуникативтік және әлеуметтік-мәдени құзыреттіліктерді одан әрі дамытуға және бекітуге көмектеседі. Студенттер өзін-өзі таныстыру дағдыларын жетілдіріп, өз мамандығы мен кәсіби қызметі туралы әңгімелеп, күнделікті және кәсіби салаға қатысты қысқа диалогтар, хабарламалар мен хабарландыруларды тыңдап, талдауды үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 3
    Несиелер - 5
  • Әрекеттегі кәсіпкерлік

    Бұл курстың мақсаты - ЕО, Орталық және АҚШ-тың үлкен нарықтарына шығу үшін ауқымды жобаның жоспарын әзірлеу. Сондай-ақ венчурлық капиталистермен және іскер періштелермен іскерлік қарым-қатынас орнату дағдыларын дамыту. Курстың соңында студенттер ауқымды жобалардың құнын бағалау ерекшеліктерін, жаңа нарықтарға шығу стратегияларын біледі, қаржылық негіздеуді біледі, барлық мүдделі тараптармен іскерлік қарым-қатынастарды құру дағдыларын қолданады

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық, туризм және ивент саласындағы есеп және бақылау

    Курс студенттердің қонақжайлылық, туризм және іс-шаралар саласындағы бухгалтерлік есеп және ішкі бақылау саласындағы базалық білімдерін дамытуға бағытталған. Пәнді игерудің мақсаты студенттерді бухгалтерлік есептің негізгі принциптері мен мәніне үйрету және ұйымдардың экономикалық қызмет тәжірибесінде үйренген әдістерді қолдану болып табылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Конференцияларға қызмет көрсету

    Курс конференциялардың, банкеттердің және іс-шаралардың әртүрлі түрлерін сату және тиімді қызмет көрсету әдістері туралы білімді қалыптастыруға мүмкіндік береді. Курс іс-шаралар маркетингімен, қызмет көрсетушілермен жұмысты ұйымдастырумен, сатуды автоматтандыру процестерін басқарумен, баға белгілеу мәселелерімен және т. б. байланысты тақырыптарды қарастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Казино және ойын бизнесін басқару

    Курс казино түрлерін, олардың ұйымдық құрылымын, бизнесті ұйымдастырудың қаржылық аспектілерін зерттеуге бағытталған. Сонымен қатар, үстел ойындарына, ойын бөлмелерін, жарыстар мен спорттық іс-шараларды ұйымдастыруға байланысты жеке тақырыптар бөлек зерттеледі, нақты объектілерге операциялық талдау, казино маркетингі мәселелері, сондай-ақ нормативтік құқықтық актілер зерттеледі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor пәні 3

    Қосымша білім беру бағдарламасы (Minor) әртүрлі пәндік салалар мен мамандықтар бойынша қосымша кәсіби құзыреттерді қалыптастыруға мүмкіндік береді. Minor бағдарламасы 15 кредитті қамтиды, бұл үш өзара байланысты пәннен тұрады: Minor 1, Minor 2 және Minor 3. Студенттерге шамамен 28 Minor бағдарламасының бірін таңдау ұсынылады, олардың қатарында: Жобаларды басқару (IPMA стандарты), Бизнестегі құқықты қорғау, Social Media Marketing және басқа да бағыттар бар. Minor бағдарламасының соңғы пәні — қосымша кәсіби құзыреттілікті толық меңгеруге бағытталған қорытынды курс. Minor 2 пәнінің жалғасы болып табылады және практикалық дағдыларды дамытуға бағытталған: кәсіби қызметке барынша жақын жағдайларда кейстерді шешу, жобалар мен тапсырмаларды орындау қарастырылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылықтағы өткізу арналарын басқару

    Ұйымдар әлеуетті клиенттерге тауарлар мен қызметтерді сата алатындай етіп онлайн немесе офлайн тарату арналарын зерттеу. GDS, OTA және т. б. тарату арналарының түрлерін, сондай-ақ сату стратегиясын басқару тәсілдерін зерттеу

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана мен барды басқару (Тәжірибелік нұсқаулық)

    Курс мейрамхана мен барды басқару теориясы, тамақ дайындау, санитарлық тазалық, қауіпсіздік және мейрамхананы қадағалау негіздері туралы білімді дуальды форматта қорытындылауға мүмкіндік береді. Бағдарлама сонымен қатар Азық-түлік қауіпсіздігі мен санитарияға, HACCP принциптеріне, бар менеджментіне және т. б. қатысты мәселелерді қамтиды.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық, туризм және ивент саласындағы қаржылық менеджмент

    Пәннің мақсаты – студенттерге қонақжайлылық, туризм және іс-шаралар индустриясына ерекше назар аудара отырып, кәсіпорынның қаржысын басқаруда дайындық пен шешім қабылдаудың негізгі әдістері мен принциптерін үйрету. Курс осы салаларға қолданылатын қаржылық менеджменттің нақты практикалық міндеттерін қамтиды және қаржыны басқарудың әртүрлі аспектілерін шешуде қолданылатын принциптердің, әдістердің және ақпараттық базаның органикалық бірлігін көрсетеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам және сусындар өндірісінің шығындарын бақылау

    Пәнді оқу студенттердің өнімнің, ұйымның қызметтерінің шығындары мен шығындарын жоспарлаудың негізгі тәсілдерін, тұжырымдамалары мен тұжырымдамаларын игеруін, шығындарды жоспарлау мен шығындарды басқарудың ұйымдастырылуы мен әдіснамасын түсінуін, шығындарды есептеудің практикалық дағдыларын алуын және ұйымның шығындарын тиімді басқаруды қамтамасыз етуі керек

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Авиация саласын басқару

    Курс студенттерде туристік тасымалдар үшін пайдаланылатын авиакөлік жұмысының ережелері мен ерекшеліктерін, сондай-ақ делдалдардың, жолаушылар мен авиакомпаниялардың өзара іс-қимыл нысандары мен тәсілдерін, борттағы сервистік қызмет көрсету, чартерлік тасымалдар, іскерлік авиация және т. б. мәселелерін білу жүйесін қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық және туризм саласындағы корпоративтік стратегия

    Бұл курс бір корпорацияның меншігіндегі бизнестің бірнеше бағыттарын басқару құндылықтарын түсінуге бағытталған. Студенттер фирманың әртүрлі қызметін басқарудағы проблемаларды болжауды және оның болашақтағы ықтимал өнімділігін бағалауды үйренеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Курстың мақсаты – студенттердің экономика, құқық және кәсіпкерлік салаларындағы базалық пәнаралық білімдерін қалыптастыру. Курс аясында студенттер нарықтық экономиканың негізгі категориялары мен жұмыс істеу механизмдерін, кәсіпкерлік қызметті жүргізудің құқықтық негіздерін, бизнес-идеялар мен бизнес-модельдерді қалыптастыру қағидаттарын меңгереді. Ерекше көңіл кәсіпкерлік ойлау қабілетін дамытуға және түрлі салалардағы білімді интеграциялау арқылы әлеуметтік-экономикалық мәселелерді талдау мен шешуге бағытталады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сусындар мен шараптар (дуалды курс)

    Курс қатысушыларды шараппен және қарапайым винификациямен таныстыруға арналған. Курс бағдарламасы экологияға, шарап жасау процестеріне және шарап классификациясына қатысты тақырыптарды қамтиды. Курс барысында студенттер француз, итальян, испан, американдық, австралиялық және жаңа зеландиялық шараптарды ажырата білуге үйренеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қаржылық интеллект

    Курс жеке қаржыны басқару саласында білім мен дағды алуға бағытталған. Бұл курс барысында оқушылар қаржылық құралдарды түсініп, оларды тәжірибеде қолдануды, жинақтарды сақтау және көбейтуді, бюджетті сауатты жоспарлауды үйренеді. Сонымен қатар салықты есептеу және төлеу, қаржылық ақпаратты талдау және қаржылық өнімдер арасында дұрыс таңдау жасауға мүмкіндік беретін тәжірибелік дағдыларды меңгереді. Курс қазіргі заман талабына сай жеке қаржыны саналы түрде басқару және дұрыс шешім қабылдау қабілетін дамытуға ықпал етеді

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық және туризм саласындағы люкс брендтерді басқару

    Пән студенттерге брендтерді құру және басқару жөніндегі қызметке кәсіби көзқарас қалыптастыруға, компанияның маркетингтік стратегиялары мен нарықтағы жағдайды ескере отырып, брендтердің орналасуын анықтауға көмектесетін Қонақжайлылық және туризм кәсіпорындарының люкс индустриясына бейімділігі бар брендинг саласындағы негізгі құзыреттерді дамытуға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақүй бизнесінің адами ресурстарын басқару

    Пәнді оқу персоналды басқару жүйесінің жұмыс істеуін қалыптастыру, кадрлық жұмысты жоспарлау, персоналды басқару технологиясы, оның дамуы, персоналдың жұмысы мен нәтижелерін қонақжайлылық пен жанжалдарды басқаруда бағалау бойынша теориялық және әдіснамалық білім мен жұмыс дағдыларының негіздерін беруге бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақүй менеджменті (Тәжірибелік нұсқаулық)

    Курс қонақүйлерді басқару саласындағы практикалық дағдыларды бекітеді. Студенттер қонақүйлердің басқару құрылымын, қонақүй қызметтерінің сипаттамаларын, бөлімдерді және олардың қонақтарға қызмет көрсету жөніндегі функционалдық міндеттерін, GDS арналары арқылы брондау және сату процестерін, инженерлік инфрақұрылымды, қонақүй HR тәжірибесін, дуальды оқыту форматы шеңберінде қонақүй маркетингін зерттейді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Нарықтық экономиканың жұмыс істеу тетіктері мен негізгі экономикалық категорияларды түсіндіру және кәсіпкерлік қызметті жүргізудің құқықтық негіздерін сипаттау, экономика және кәсіпкерлік салаларындағы білімді қолданып, әлеуметтік-экономикалық міндеттерді талдау мен бизнес-идеялар мен бизнес-модельдерді құру қағидаттарын практикалық жағдайларда қолданады; түрлі пәндер бойынша білімді біріктіре отырып, кәсіпкерлік ойлау қабілетін көрсетіп, бизнес-идеялар мен кәсіпкерлік жобаларды әзірлейді.
  • Математика және статистика бойынша негізгі ұғымдарды түсінеді, деректерді талдау үшін сандық әдістер мен құралдарды қолданады және қолданбалы міндеттерді шешу үшін статистикалық әдістерді пайдаланып, қарапайым математикалық модельдерді құрастырады және түсіндіреді.
  • Жүйелік және пәнаралық тәсіл негізінде практикалық міндеттерді шешу үшін, сондай-ақ әртүрлі кәсіби салаларда дербес даму үшін бизнес пен нарық қажеттіліктеріне байланысты негізгі ұғымдар мен құралдарды білу мен түсінуді қолдану
  • Әділеттілік, адалдық және даму мүмкіндіктерінің теңдігі қағидаларына сүйене отырып, әлеуметтік жауапкершілікке, рухани және дене тұрғысындағы өзін-өзі тәрбиелеуге және өзін-өзі жетілдіруге адалдық таныту
  • Кәсіби міндеттерді шешу және оқу-практикалық зерттеулер жүргізу үшін жүйелі сыни және креативті ойлауды қолдану.
  • Нақты өмірде жеке қаржыны жоспарлау және бақылау арқылы негізгі экономикалық және қаржылық ұғымдарды түсініп, қолдану, сондай-ақ өз құқықтары мен міндеттерін түсіне отырып, қаржы мекемелерінің қызметтерін пайдалану және ұзақ мерзімді қаржылық мақсаттарды, оның ішінде жинақ пен инвестицияны қалыптастыру
  • Қонақжайлылық, қызмет көрсету стандарттары мен іскерлік Этикет, Инфрақұрылым негіздерін түсіндіреді, орналастыру кәсіпорындарының операциялық көрсеткіштерін санаттарға бөледі және талдайды, нөмірлік қорды, сату арналарын жіктейді, мейрамхана-қонақ үй кешенінің өндірістік, шаруашылық қызметін жоспарлау мен ұйымдастырудың ерекшеліктерін түсінеді;
  • Әлеуметтік, этикалық, экологиялық, мемлекеттік және ғылыми нормаларды ескере отырып, талдау жүргізу және тұжырымдар жасау арқылы шығарылған пайымдауларды дәлелдеу
  • Ауызша және жазбаша сөйлеу дағдыларын дамытады, өз-өзі, отбасысы және кәсіби қызметі туралы айта алады. Бастапқы тілдік, коммуникативтік және әлеуметтік-мәдени құзыреттер қалыптасады. Студент күнделікті және кәсіби өмірге байланысты қысқа диалогтарды, хабарландыруларды және мәлімдемелерді түсінеді.
  • Құнды өнімдер мен қызметтерді құрудың инновациялық технологияларын қолдана және сынай отырып, жобалық-кәсіпкерлік қызметтің толық циклін құру.
  • Tағамдар, сусындар өндірісінің технологиялық процестерін және олардың берілуін, қоғамдық тамақтандырудағы қызмет көрсету стандарттарын, өндірістік гигиенаны және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін реттейтін нормативтік-Технологиялық құжаттаманы білу және түсіну;
  • Стратегиялық менеджмент, маркетинг, сату, брендинг құралдарын пайдалана отырып, Қонақжайлылық және ілеспе салалар (авиация, казино, ойын бизнесі және т. б.) өнімдерін жасау, ұсыну және ілгерілету;
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында тәжірибеден өту, дуальды оқыту арқылы практикалық дағдыларды, дағдыларды және кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастырады
  • Бизнес пен нарық қажеттіліктеріне байланысты негізгі ұғымдар мен құралдар жөніндегі білім мен түсінікті жүйелі және пәнаралық тәсіл негізінде практикалық міндеттерді шешу, сондай-ақ әртүрлі кәсіби салаларда өзіндік даму үшін қолдану.
  • Деректерді талдау, өңдеу және визуализациялау үшін цифрлық құралдар мен жасанды интеллект әдістерін қолдану, ақпараттық қауіпсіздік талаптары мен этикалық нормаларды ескере отырып, қарапайым IT-шешімдерді әзірлеу.
Top