Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в AlmaU
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қонақжайлылық кәсіпорындарын басқару саласында студенттердің жеке қасиеттерін сондай-ақ, білімін, іскерлігін және дағдыларын қалыптастыру.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы менеджмент университеті
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
2023 Оқу жылы
Introduction to Hotel Operations (dual course)
Менеджмент
Food and Beverage Service - Theory and Practical (dual course)
Экономика
Сыни ойлау
Culinary - Theory and Practical (dual course) 1
Introduction to Hotel and Foodservice Industries
Principles of Hygiene and Food Safety Management
Кәсіпкерлікке кіріспе
Қоғамға қызмет ету
Lodging and Accommodation Management
Өмір дизайны
-
2024 Оқу жылы
Элективті шет тілі курстары 1 (қытай тілі, француз тілі, испан тілі)
Diversity and Inclusion in Hospitality
Minor пәні 1
Rooms Division Management (dual course)
Ақпараттық жүйелер құралдарын басқару – электрондық кестелер
Әрекеттегі кәсіпкерлік 1
Қаржы
Hospitality and Tourism Sales and Marketing Management
Culinary - Theory and Practical (dual course) 2
Food and Beverage Management (dual course)
Service Excellence and Business Etiquette
Элективті шет тілі курстары 2 (қытай тілі, француз тілі, испан тілі)
Әрекеттегі кәсіпкерлік 2
Accounting and Control in Hospitality, Tourism and Events
Restaurant and Bar Management (Practical Supervision)
Luxury Brand Management in Hospitality and Tourism
Managing Hospitality Human Resources
Hotel Management (Practical Supervision)
Зерттеу дизайны
Шет тілі 3
Minor пәні 2
-
2025 Оқу жылы
Yield and Revenue Management
Minor пәні 3
Convention Sales and Service
Hospitality Distribution Channels Management
Airline Management
Weddings, Festivals and Exhibitions
Financial Management in Hospitality Tourism and Events
Hospitality Facilities Management and Design
Food and Beverage Cost Control
Casino and Gaming Management
Элективті шет тілі курстары 3 (қытай тілі, француз тілі, испан тілі)
Beverage and Wine Studies (dual course)
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Персоналды басқару, қаржылық-экономикалық талдау әдістері, мейрамханалық-қонақүйлік қызмет көрсету жүйесінде есепке алу, сондай-ақ алынған ақпаратты ескере отырып, басқару шешімдерін қабылдау, кез келген тектегі, мәдениеттегі және өзіндік ерекшеліктегі адамдар үшін қонақжайлылық индустриясында қонақжай және инклюзивті орта құру мәселелерінде білімі бар;
- Заманауи таңдау және пайдалану облыстағы міндеттерді шешуге арналған ақпараттық-коммуникациялық технологиялар кәсіби қызмет
- Жүйелік және пәнаралық тәсіл негізінде практикалық міндеттерді шешу үшін, сондай-ақ әртүрлі кәсіби салаларда дербес даму үшін бизнес пен нарық қажеттіліктеріне байланысты негізгі ұғымдар мен құралдарды білу мен түсінуді қолдану
- Әділдік, әдептілік және даму мүмкіндіктерінің теңдігі қағидаттарына сүйене отырып, әлеуметтік жауапкершілікке, моральдық және физикалық өзін-өзі тәрбиелеуге және өзін-өзі жетілдіруге бейілділік таныту.
- Кәсіби міндеттерді шешу және оқу-практикалық зерттеулер жүргізу үшін жүйелі сыни және креативті ойлауды қолдану.
- Бизнес пен экономикалық қатынастарға, соның ішінде менеджмент пен қаржыға қатысты негізгі парадигмалар мен тұжырымдамаларды түсіндіру және қолдану.
- Қонақжайлылық, қызмет көрсету стандарттары мен іскерлік Этикет, Инфрақұрылым негіздерін түсіндіреді, орналастыру кәсіпорындарының операциялық көрсеткіштерін санаттарға бөледі және талдайды, нөмірлік қорды, сату арналарын жіктейді, мейрамхана-қонақ үй кешенінің өндірістік, шаруашылық қызметін жоспарлау мен ұйымдастырудың ерекшеліктерін түсінеді;
- Әлеуметтік, этикалық, экологиялық, мемлекеттік және ғылыми нормаларды ескере отырып, талдау жүргізу және тұжырымдар жасау арқылы шығарылған пайымдауларды дәлелдеу
- Тұлғааралық, мәдениетаралық өзара іс-қимыл және кәсіби міндеттерді шешу үшін мемлекеттік тілде және ұлтаралық қарым-қатынас тілінде, сондай-ақ шет (ағылшын) тілінде тиімді ауызша және жазбаша коммуникация құру.
- Құнды өнімдер мен қызметтерді құрудың инновациялық технологияларын қолдана және сынай отырып, жобалық-кәсіпкерлік қызметтің толық циклін құру.
- Tағамдар, сусындар өндірісінің технологиялық процестерін және олардың берілуін, қоғамдық тамақтандырудағы қызмет көрсету стандарттарын, өндірістік гигиенаны және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін реттейтін нормативтік-Технологиялық құжаттаманы білу және түсіну;
- Стратегиялық менеджмент, маркетинг, сату, брендинг құралдарын пайдалана отырып, Қонақжайлылық және ілеспе салалар (авиация, казино, ойын бизнесі және т. б.) өнімдерін жасау, ұсыну және ілгерілету;
- Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында тәжірибеден өту, дуальды оқыту арқылы практикалық дағдыларды, дағдыларды және кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастырады