Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B11180 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Қожа Ахмет Ясауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Орналастыру орындары мен мейрамханаларда қонақтарға қызмет көрсету дағдыларын, сонымен қатар қонақ үй мен мейрамханалық кәсіпорындардың қызметтік бөлімдерінің әрекетін тиімді ұйымдастыра алатын бакалаврларды дайындау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B093 Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық жазбаға кіріспе
Қонақжайлық индустриясының негіздері
Түрік тілі (А1)
Мейрамхана және қонақ үй бизнесіне кіріспе
Түрік тілі (B2)
Қонақжайлық және мейрамхана кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясы
-
2 Оқу жылы
Front Office менеджменті
Ясауитану
Меню жоспарлау
Ата-түрік принциптері
Түркі мемлекеттер тарихы
Икемді дағдылар
Экономика, кәсіпкерлік және бизнес негіздері
Қаржылық сауаттылық
Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі менеджмент
Көшбасшылық теориясы
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп
Экология және өмір қауіпсіздігі
Ғылыми зерттеулердің негіздері
-
3 Оқу жылы
Тағам және сусындар технологиясы
Санаторлы-курорттық бизнестің ұйымдастырылуы
Қонақжайлық және мейрамхана саласындағы кәсіпкерлік қызмет негіздері
Қонақжайлылық және мейрамхана индустриясының сандық технологиялары
Банкет ұйымдастыру
Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі маркетинг
Номерлік қорды жабдықтау және басқару
Кейтерингтік қызметті ұйымдастыру
Қонақжайлық және мейрамхана индустриясындағы HR технология
Қонақжайлық және мейрамхана кәсіпорын инфрақұрылымы
Мейрамхана қызметіндегі калькуляция және баға белгілеу
Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі экономика
Дүниежүзіндегі гастрономиялық туризм
Қонақ үй индустриясының этикалық-психологиялық негіздері
Food and Beverage стилистикасы
-
4 Оқу жылы
Қонақжайлық және мейрамхана бизнесінің ұйымдық-құқықтық негіздері
Рестораторлықтың теориясы және практикасы
Резерв және броньдаудың халықаралық жүйесі
Қонақ үй желілерін ұйымдастыру және басқару
Қызмет көрсету саласындағы маркетинг стратегиясы
Туризмде тұтынушылардың мінез-құлқы
Қонақжайлық кәсіпорнында сапа менеджменті
Халықаралық туризм менеджменті
Мейрамхана бизнесіндегі баға саясаты
Қонақ үй бизнесіндегі операциялық басқару
Туризм саясаты және жоспарлау
Қонақ үйдің әлемдік теориясы мен практикасы
Қонақжайлық индустриясындағы инновация
Қонақ үй кәсіпорнын дамыту стратегиясы
Қонақжайлылық кәсіпорындарындағы жаңа тенденциялар
Қонақжайлық индустриясындағы инвестициялық жобалар
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Интернационалдық ортада мемлекеттік және шетел тілдерінде кәсіби, академиялық, ғылыми және әлеуметтік қарым-қатынастар орнатады
- Халықаралық стандарт, ұйымдастырушылық-құқықтық формалар, нормативтік-құқықтық актілер талаптарын сақтап құжаттамаларды рәсімдейді
- Кәсіби қызметінде қоғамның рухани құндылықтарын және экономикалық, экологиялық, құқықтық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы қағидаттарын сақтайды
- Қонақжайлылық индустриясында ашық ақпарат көздерін пайдаланып, қонақтың қажеттіліктері, нарықтық тенденциялар мен бәсекелестік орта туралы деректерді жинақтайды және жүйелейді
- Қонақ үй/мейрамхана ұйымдарының бәсекеге қабілеттілігін арттыру мақсатында нарыққа маркетингтік зерттеулер жүргізеді
- Қонақ үй (мейрамхана) бизнесін жүргізудің әлемдік және жергілікті тәжірибелерін қолданып, нарықтық жағдайды талдап, ұйымның әлеуетті ресурстары мен мүмкіндіктерін бағалайды
- Жаңа технологияларға қажеттілікті анықтап, мейрамхана/қонақ үйдің инновациялық дамыту стратегиясын жоспарлайды
- Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету философиясын анықтап, қонақтарға қызмет көрсету процесін ұйымдастырады және бақылайды
- Зерттелетін салада мәліметтерді жинақтау және сыни көзқараспен талдау нәтижесінде өз бетінше шешімдер қабылдау арқылы көшбасшылық қабілетті қалыптастырады
- Кәсіби қызметінде ғылыми зерттеу әдістерін, академиялық жазба негізіндерін, академиялық адалдық принциптері мен мәдениетін қолданады