Жаңа білім беру бағдарламасы

6B11180 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в Қ.А.Ясауи атындағы Халықаралық қазақ-түрік университеті

Пәндер

  • Академиялық жазбаға кіріспе

    Пән әртүрлі санаттағы академиялық жұмыстарды (essay, report, etc) оңтайлы жазу үшін қажетті дағдылар мен біліктерді қалыптастырады. Пән білімгерлерге жазбаша сөйлеудің жанрлық, грамматикалық, стилистикалық және пунктуациялық ерекшеліктерін түсіндіріп, академиялық жазба жұмыстарды қатесіз жазу әдістерін үйретеді. Академиялық жазбалар әзірлеуде әлемдік дерек базаларын және ғылыми журналдардың онлайн жүйелерін пайдалану дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Қонақжайлық индустриясының негіздері

    Бұл курс қазіргі жағдайда қонақжайлылық индустриясының даму ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған, қонақ үй және мейрамхана қызметтері саласында қолданылатын негізгі терминологияның мазмұнын ашады. Пән қазіргі қоғамдағы қонақжайлылық индустриясын дамыту саласындағы негізгі идеяларды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Түрік тілі (А1)

    Бұл курс түрік тілінің бастапқы деңгейін оқуға арналған. Курстың мақсаты - "Шет тілін меңгерудің жалпы еуропалық құзыреттеріне" сәйкес студенттердің А1 деңгейінде практикалық дағдыларын қалыптастыру. Курс студенттердің мәдениетаралық және коммуникативтік қарым-қатынасқа дайындығы мен қабілетін дамытуға бағытталған. Пәнді оқу нәтижесінде студент нақты мәселелерді шешуге бағытталған таныс күнделікті сөздер мен қарапайым сөз тіркестерін түсінеді және қолданады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана және қонақ үй бизнесіне кіріспе

    Пән қонақ үй және мейрамхана бизнесінің қалыптасу ерекшеліктерін зерттейді және қазіргі жағдайда қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорындарының жұмыс істеуінің негізгі шарттарын қарастырады. Курс студенттерге қонақ үй және мейрамхана бизнесінің дамуы туралы негізгі теориялық білім береді, сонымен қатар қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорнының жұмыс істеу ерекшеліктерін анықтау дағдысын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Түрік тілі (B2)

    Бұл курс академиялық B2 деңгейіндегі түрік тілінің негізгі стандартын үйренуге арналған. Курс техникалық (мамандандырылған) тақырыптарды қоса алғанда, түрік тіліндегі нақты және дерексіз тақырыптар бойынша күрделі мәтіндерді ұсынады. Курстың мақсаты-академиялық тілді жетілдіру. Пәнді оқу нәтижесінде студент әртүрлі тақырыптар бойынша түсінікті, егжей-тегжейлі мәтін құра алады, өз көзқарасын түсіндіре алады, тақырып бойынша әртүрлі көзқарастарды қолдай алады және оларға қарсы дәлелдер келтіре алады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана кәсіпорындарында қызмет көрсету технологиясы

    Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында клиенттерге қызмет көрсету технологиясының ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған. Қонақжайлылық саласында қызмет көрсетудің, сондай-ақ кездесу, қонақтарды орналастыру және оның бос уақыты үшін жағдай жасау шеңберінде қызмет көрсетудің практикалық дағдыларын қалыптастырады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Front Office менеджменті

    «Front Office менеджменті» пәнін оқытудың мақсаты – front office қонақүйлердегі рөлін, фронт-офис қызметкерлерінің негізгі функциялары мен міндеттерін, брондауды, туристік профильдердің сатылым профилін талдауды және әртүрлі сападағы бөлмелердің сату бағаларын анықтауды, бронь жасау, клиент профилін қалыптастыру, акция жасауды және қонақ үйдің қазіргі жағдайын талдауды қарастырады және әр түрлі қонақ үйде қолданылатын программаларды үйретеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ясауитану

    Пән ясауилік құндылықтармен таныстырады, академиялық, жеке, мәдени, кәсіби қатынастарда ғылым, діни төзімділік, адамдар қатынасы, құқығы туралы ясауилік ұстанымдарды қалыптастырады. Білім алушы ясауи мәдениетінің ерекшелігін түсініп, қоғамдағы әлеуметтік, этикалық, конфессиялық, мәдени ерекшеліктермен салыстыра біледі. Ясауи ілімінің түркі халықтарының ұлттық мәдениеті, діни түсінігіндегі маңыздылығын түсінеді, қоғамдық ынтымақ, бірлікке ұйытқы болатын «хикметтің» ұлт руханиятындағы орнын саралап, белсенді кәсіби, әлеуметтік қатынас орнату қабілеттерін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Меню жоспарлау

    Курстың мақсаты - тамақтану кәсіпорнының принциптеріне негізделген меню жоспарлауды үйрету. Пән аясында: менюдің пайда болу тарихы және дамуы, тағамдық қызмет менюін әзірлеудің және басқарудың негізгі аспектілері, менюдің дизайны және жарнама ерекшеліктері, меню дизайнына қатысты өнімнің нақты және толық сипаттамасының маңыздылығы, ерекшеліктері, тамақтану стандарттарының менюді дайындауға әсері, маркетингтің байланысы, меню жасау кезінде тағам аллергендерін ескерудің маңыздылығы талқыланып қарастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 6
  • Ата-түрік принциптері

    Пән білім алушыларда Түркияның тарихи дамуы туралы жан-жақты түсінік қалыптастырады, тарихи ақпарат жинау, талдау және жалпылау дағдыларын дамытады, Ататүрік принциптерін ғылыми бағалауды қалыптастырады. Курсты оқу барысында білім алушы дүниежүзілік-тарихи процесс контекстінде Түркия тарихының негізгі заңдылықтары, кезеңдері мен мазмұны туралы білімдер алады, студенттердің шығармашылық қабілетін, пайымдау еркіндігін, Ататүріктің рухани, тарихи-мәдени мұрасын зерттеу, сақтау, қолдану және арттыруға деген қызығушылығын оятады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Түркі мемлекеттер тарихы

    Пән студенттердің дүниежүзілік тарихи үдерісте түркі халықтары мен мемлекеттерінің орны мен рөлі туралы біртұтас түсініктерін қалыптастыруға, студенттердің тарихи ақпаратты іздеу, жүйелеу және жан-жақты талдау дағдыларын меңгеруге, өткен мен бүгінгі күннің тарихи процестерінің мән-жайын түсінуге, ақиқатқа бағдарланған өзіндік ұстанымдарын қалыптастыруға, азаматтық, отаншылдық, ұлттық бірегейлік, ұлтаралық және дінаралық толеранттылық көзқараста тәрбиелеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Икемді дағдылар

    Пән адамның өзгермелі жағдайларға бейімделуге қажет икемді дағдыларды қалыптастырады. Курс барысында студенттер көпшілік алдында сөйлеу, презентация жасау, аудиторияның назарын аудару дағдыларын дамытады. Нәтижесінде студент проблемалардың басымдылықтарын анықтап, оларды шешуде креативті ойлауды және тәуекелдерді болжауды үйренеді. Сондай-ақ, студент өз мүдделері мен сұхбаттасушының мүдделері үшін екіжақты ақпарат алмасуды тиімді қамтамасыз ете алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Экономика, кәсіпкерлік және бизнес негіздері

    Пән экономикалық білімді қалыптастырады, кәсіпкерлік жүргізудің ғылыми негіздерін зерттейді. Кәсіпкерлік іс-әрекетті меңгеру барысында білімгер цифрлық технологияларды қолдана отырып мәліметтерді жинақтайды, бизнестің қыр сырын меңгере отырып, өз бетінше басқарушылық мәселелерді шешеді, алдында тұрған мақсаттарға қол жеткізу дағдыларын қалыптастыру арқылы көшбасшылық қабілетін көрсетеді. Білім алушы кәсіпті жүзеге асыру әдістерімен танысады, бизнесті ұйымдастыру мен басқару шешімдерін қабылдауға дағыдаланады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық

    Пән студенттердің қаржылық қатынастарының маңызды салаларын бейнелейтін негізгі қаржылық-экономикалық түсініктерді дамыту арқылы қаржылық сауаттылық негіздерін қалыптастырады. Сондай-ақ қаржылық нарықтағы тұтынушының, инвестордың, қарыз алушының, акционердің, салық төлеушінің, сақтандырушының, инвестордың әлеуметтік-экономикалық рөлін тиімді орындауға және тұтынушыларды пирамидалар мен қаржылық алаяқтықтан сақтандыруға бағытталған білім мен дағдыларды қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі менеджмент

    Пәннің мақсаты қонақүйлер мен мейрамханаларды басқару принциптері мен әдістерін қарастырып үйретуге негізделген. Пән қонақүйлер мен мейрамханаларды басқару жүйелерінің бөлімшелері мен қызметтерінің жұмысына талдау, басқару шешімдерін қабылдау, келіссөздер жүргізу, қызмет көрсету персоналын тиімді басқару дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Көшбасшылық теориясы

    Пән көшбасшылық қасиеттерді, стильдерді, әсер ету әдістерін тиімді қолдану арқылы адамдардың мінез-құлқы мен өзара әрекетін тиімді басқару әдістемесі мен практикасын қарастырады. Пән мамандарды іргелі даярлаудың алғышарты болып табылады және қызметтің белгілі бір принциптерін талап ететін өзінің күшті жақтары мен қоршаған ортаның мүмкіндіктерін ұтымды пайдалануға қабілетті шығармашылық белсенді тұлғаның қалыптасуын қамтамасыз етуге арналған.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері

    Пән сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті және академиялық адалдықты тарихи, сондай-ақ қазіргі заманғы мәтіндерде қалыптастырады, сыбайлас жемқорлықтың туындауының әмбебап мәнін, табиғатын, орнықтылығының себебін ашады. Білім алушы сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимылдың әлеуметтік-экономикалық, құқықтық, мәдени, адамгершілік-этикалық аспектілері бойынша материалдарды цифрлық технологиялар көмегімен жинау, талдау және ситуациялық міндеттерді өз бетінше немесе командада шешу арқылы сыбайлас жемқорлыққа қарсы қызметті дербес ұйымдастыру дағдыларын меңгереді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп

    Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп пәні: бухгалтерлік есепті ұйымдастырудың теориялық және әдіснамалық негіздері; ақша қаражаты мен есеп айырысу операцияларының есебі; Негізгі құралдар мен материалдық емес активтердің есебі оқытылады. өндірістік қорларды есепке алу; еңбекақы төлеу бойынша персоналмен есеп айырысу есебі; меншікті қаражат және қарыздар есебі; қонақ үйлер кірістерінің бухгалтерлік және салықтық есебі; қонақ үйлер шығыстарының бухгалтерлік және салықтық есебі қарастырылады

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Экология және өмір қауіпсіздігі

    Пән экологиялық танымды қалыптастырады, қоршаған ортаның жай-күйін және қауіпті факторлардың адамға әсер ету дәрежесін бағалау және табиғатты ұтымды пайдалану аспектілерін қолдануды үйретеді. Курс барысында білімгер экологиялық проблемалар бойынша мәліметтерді цифрлық технологияларды қолдана отырып жинауға, оларды сыни көзқараспен талдауға, өз бетінше шешімдер қабылдауға машықтанып, экологиялық қағидаттарды сақтай отырып, командада жұмыс істеу қабілеттілігін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеулердің негіздері

    Пән ақпаратты өңдеу жолдарын зерттеу, шаруашылық жүргізуші субъектілердің қызметі туралы ақпаратты ұсыну және түсіндіру, әлеуметтік-экономикалық құбылыстар мен процестерді бақылау және зерттеу әдістемесі мен әдістері жүйесіндегі теориялық материалды қамтиды; сондай-ақ экономикада ғылыми зерттеулерді жүзеге асырудың мүмкін құралдары мен технологиялары туралы түсініктері мен өз бетінше ғылыми-зерттеу дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағам және сусындар технологиясы

    Пән сусындар мен аспаздық өнімдерді өндіруде қолданылатын ережелерді, стандарттарды және нормативтік-техникалық құжаттамаларды қолдануды, технологиялық карталар бойынша тағамдарды, сусындарды және аспаздық өнімдерді дайындауды, сусындарды және аспаздық өнімдерді дайындау кезінде негізгі өнімдер мен шикізаттың үйлесімділік ережелерін сақтауды үйретеді. Технологиялық процесті оңтайландыру және өндірістік процестердің тиімділігін анықтау қабілетін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Санаторлы-курорттық бизнестің ұйымдастырылуы

    «Санаторлы-курорттық бизнестің ұйымдастырылуы» пәні: санаториялық-курорттық істің даму тарихы; Денсаулық сақтау жүйесіндегі және емдеу-сауықтыру туризміндегі санаториялық – курорттық іс; курорттық-рекреациялық ресурстар; курортография; емдік туризмді қазіргі заманғы ұйымдастыру; курорттық медицина негіздері оқытылады. Курс санаториялық-курорттық бизнесті ұйымдастыру білімі мен дағдыларын қалыптастыруға бағытталған

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана саласындағы кәсіпкерлік қызмет негіздері

    Қонақжайлық және мейрамхана саласындағы кәсіпкерлік қызмет негіздері пәнін оқытудың мақсаты - студенттерді қонақ жайлылық және мейрамханадағы кәсіпкерлікті басқару саласында теориялық және практикалық білімдермен қамтамасыз ету, кәсіпкерлік қызметтің басым бағыттары бойынша студенттерде білім кешенін қалыптастыру және кәсіпкерлік қызметті табысты жүргізуде іс жүзінде дағдыларды меңгеруге көмектесу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлылық және мейрамхана индустриясының сандық технологиялары

    Пәннің негізгі мақсаты- білімгерлерді қонақжайлылық және мейрамхана индустриясы кәсіпорындарында қолданылатын заманауи сандық технологиялармен таныстыру. Дайындық деңгейін арттыру қажеттілігі ең алдымен экономистер шешетін практикалық міндеттердің күрделенуімен, қазіргі заманғы технологиялардың даму үрдісін анықтаудағы қажеттілігімен, оларды меңгерудің маңыздылығымен айқындалады.Пәнді оқу барысында Amadeus, Galileo, Worldspan, Sabre сияқты электрондық және цифр жүйелерін кәсіби қызметте қолданудың практикалық дағдылары қалыптасады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Банкет ұйымдастыру

    Пән банкеттік операцияның тұжырымдамалары мен негізгі құрамдастарын тексеру, банкет қызметіне сұранысты бағалау және сұранысты қанағаттандыруда рөл атқаратын маңызды факторлар, банкеттік ұйымдардың құрылымы, жоспарлау және жұмыс істеуінің негізгі принциптері түсіндіріп үйретеді. Банкеттік ұйымдарды басқару және жоспарлаумен байланысты функцияларды анықтау, сату және маркетинг дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі маркетинг

    Курстың мақсаты - қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі маркетингтің негізгі тұжырымдамаларын және тәжірибелік әдістерін қолдануын, сегменттеу ерекшелігін және қазіргі қызмет көрсету нарығында қызметті жылжыту стратегияларын әзірлеу спецификасын қарастырады. Пән қызмет көрсету нарығында маркетингтік зерттеу және нарықтағы шаруашылық қызмет шарттарына сәйкес келетін маркетингтік стратегияны таңдау, өнімді жылжыту дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Номерлік қорды жабдықтау және басқару

    Нөмірлік қорды басқарумен айналысатын қонақ үй бөлімшесі қызметінің ерекшелігін зерделейді. Нөмірлерді брондау, қонақтарды қабылдау, оларды тіркеу және нөмірлер бойынша орналастыру, қонақтарға номерлерде қызмет көрсетуді қамтамасыз ету, нөмірлердің қажетті санитарлық-гигиеналық жағдайын және тұрғын үй-жайлардағы жайлылық деңгейін қолдау, қонақтарға тұрмыстық қызмет көрсету саласында теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кейтерингтік қызметті ұйымдастыру

    Кейтерингтік қызметті ұйымдастыру пәнін оқытудың мақсаты - қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында қызмет көрсетудің негізгі әдістері мен түрлерін, кейтерингтік қызметті ұйымдастырудың тиімді әдістерін үйрету. Пән кейтерингтік қызметтерді қазіргі заманғы жағдайларда дамыту ерекшелігін, сондай-ақ осы қызметтерді отандық нарықта жылжыту әдістерін зерделеуге бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана индустриясындағы HR технология

    «Қонақжайлық және мейрамхана индустриясындағы HR технология» пәні қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорнында персоналды басқару саласындағы кәсіби құзыреттіліктерді, тиімді кадр саясатын қалыптастыру және жүзеге асыру саласындағы білімдер, дағдылар жиынтығын, қонақ үй индустриясы кәсіпорындарының персоналды басқару стратегиясын және персоналды жоспарлауды қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана кәсіпорын инфрақұрылымы

    Пән туристік өнімнің ерекшеліктерін ескере отырып, туризмнің материалдық базасының кәсіпорындарын және онымен байланысты салаларды, олардың қызмет ету ерекшеліктерін, сондай-ақ туризмді дамытудың проблемалары мен перспективаларын кешенді зерттеуді қарастырады. Нәтижесінде білім алушы туристік қызметтің және онымен байланысты кәсіпорындардың құрамдас кешені ретінде туризм инфрақұрылымының концепциясын, оның даму мәселелері мен перспективаларына салалық көзқарасты қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана қызметіндегі калькуляция және баға белгілеу

    Мейрамхана қызметіндегі калькуляция және баға белгілеу пәнін оқытудың мақсаты - студенттерді қазіргі нарықтық жағдайларда бағаларды қалыптастыру, баға саясаты мен басқарудың негізгі концепциялары мен принциптерімен, негізгі заңдылықтарын үйрету болып табылады. Пән мейрамхана қызметіндегі калькуляциялау әдістерін және баға белгілеу дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана бизнесіндегі экономика

    Пәннің мақсаты - қонақжайлылық кәсіпорындарының экономикасын оқып үйрену, олардың экономикалық және қаржылық қызметін дұрыс және объективті бағалау мен болжауға үйрету. Пәнді оқу барысында кәсіпорын қызметін талдау және оңтайлы экономикалық шешім таңдау дағдылары қалыптасады. Кәсіпорынның экономикалық талдауын жүргізуде Opera, Excell, Statist қосымшаларын қолданудың практикалық дағдыларын дамытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Дүниежүзіндегі гастрономиялық туризм

    Пән гастрономиялық туризмді жаһандану тұрғысынан, аймақтық тамақтану мәдениеттерін, итальяндық гастрономиялық желілерді ұйымдастыруды, ас үй мен туризм арасындағы қарым-қатынастың өзгеретін сипатын: Австралия мен Жаңа Зеландиядағы фьюжн асханасынан азық-түлік желілеріне ауысуды қарастырып үйретеді. Білімгерлер гастрономиялық туризм туралы негізгі білім мен дағдыларын меңгереді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй индустриясының этикалық-психологиялық негіздері

    Пән аясында қонақжайлылық индустриясында клиентті психологиялық тұрғыдан танып білу, нақты практикалық ұсыныстарды жасау үшін қолданылатын сенімді фактілер мен ақпаратты алу әдістері мен құралдарын, мамандардың психологиялық мәселелерін, ішкі және сыртқы имиджді іске асыру тетіктері, қақтығыстарды шешу әдістерін, қызметкерлердің басқару тиімділігі мен коммуникациялық мәдениеті қарастырылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Food and Beverage стилистикасы

    Food and Beverage стилистикасы пәнінің мақсаты - мейрамхана кәсіпорындарында тағамды безендіру (дизайн) техникасы, түрлері, принциптерін, тағамды безендірушінің міндеті мен оған қойылатын талаптарымен, безендірілген тағамды ұсыну техникасымен таныстыру. Food and Beverage стилистикасы пәні тағамды безендірудің технологияларын игеруге, заманауи сән тенденцияларын анықтау дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық және мейрамхана бизнесінің ұйымдық-құқықтық негіздері

    «Қонақжайлық және мейрамхана бизнесінің ұйымдық-құқықтық негіздері» пәнін игерудің мақсаты: қонақжайлық және мейрамхана бизнесі саласындағы нормативтік-құқықтық актілерді білу, құқықтық анықтамалар мен терминдердің мәні мен мағынасын түсіндіре білу, құқықтық тұрғыдан нақты өмірлік жағдайларды талдай білу, болашақ кәсіби қызметіне қатысты нормативтік және құқықтық құжаттарды қолдана білу және жасай білу, шарттар мен талап арыздарды құру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Рестораторлықтың теориясы және практикасы

    Рестораторлықтың теориясы және практикасы» пәнін оқытудың мақсаты білімгерлерге ресторатор болудың қағидаларын теориялық және практикалық негізде үйрету. Пән Рестораторлықтың тарихын зерттеу, рестораторлықтың міндетін, әйгілі рестораторлардың тәжірибелерін, рестораторлардың маркетингтік талдау жүргізу саясатын қарастыру, ресторатордың шеф-аспазшыны таңдау принциптерін, меню жоспарлауды, баға қалыптастыру саясатын, клиент жинау тактикаларын, басқару ерекшеліктерін қарастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Резерв және броньдаудың халықаралық жүйесі

    Пән қонақ үй және мейрамхана қызметтері саласындағы брондау және резервтеу технологиясымен жұмыс істеу тәртібін зерттейді. Galileo, Amadeus, Saber, Worldspan, Fidelio, Elektra, Opera және т.б. автоматтандырылған жүйелерде жұмыс жасау ерекшеліктерін қарастырады. Ол студенттерге брондау және брондау технологияларын отандық қонақжайлылық индустриясында қолдану дағдыларын үйретеді.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй желілерін ұйымдастыру және басқару

    Пәннің мазмұны желілік қонақ үй құрылымдарының қалыптасуы мен дамуына байланысты сұрақтар шеңберін қамтиды. Курс қонақ үй қызметтерінің халықаралық және ұлттық нарығындағы бизнес-үдерістер туралы теориялық білімді, сондай-ақ ғаламдық қонақ үй желілерінің құрылымдық бөлімшесі болып табылатын қонақ үй кәсіпорындарында кәсіби қызметті жүргізудің практикалық дағдыларын қалыптастыруға бағытталған.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қызмет көрсету саласындағы маркетинг стратегиясы

    Заманауи маркетингтік құралдардың негізінде маркетингтік нарықты зерттеу және нарықтық жағдайларға сәйкес келетін маркетингтік стратегияны таңдау дағдыларын қалыптастырады. Пән аясында қажеттіліктерді болжау, нарықтың стратегиялық сегментациясын, сатып алушылар мен сатушылар нарықтарының параметрлерін талдау, стратегиялық менеджмент пен бизнесті жоспарлауға негізделген бәсекеге қабілеттілік стандарттарын жасаудың теориясы мен тәжірибесі қарастырылады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризмде тұтынушылардың мінез-құлқы

    Пән тұтынушылардың теориясының құрылымы және негізгі ережелері туралы теориялық және практикалық білімін қалыптастырып, туризмдегі тұтынушылардың мінез-құлқын бағалаудың практикалық әдістерін үйретеді.Пән туристік индустрияда жарнама мен брендті орналастыру, қабылдау кезінде практикалық мәселелерді шешу үшін тұтынушылардың мінез-құлық теориясын қолдану бойынша практикалық дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық кәсіпорнында сапа менеджменті

    Пән сапа менеджментінің заманауи тұжырымдамалары мен теорияларын, үздіксіз сапа процесіне ықпал ететін факторларды, сапа жүйесін құру, стандарттар мен рәсімдерді, бағалау жүйелерін, стратегиялық басқару контекстіндегі TQM рөлі мен маңыздылығын оқытып үйретеді. Сапа менеджменті тұжырымдамаларын және туризм саласында қолданылуын, зерттеу дағдысын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Халықаралық туризм менеджменті

    Пән әлемнің әртүрлі елдері мен аймақтарында туризмнің экономикалық қызметі шеңберінде басқару теориясы мен практикасында көрініс тапқан менеджменттің кең танымал заманауи модельдерін қарастырып оқытады. Басқару процесін ұйымдастырудың әртүрлі тәсілдері туралы ғылыми түсінікті, менеджмент саласындағы практикалық және аналитикалық ойлау дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Мейрамхана бизнесіндегі баға саясаты

    Курс мақсаты баға түзудің принциптері мен тәсілдері туралы білімді қалыптастыру. Пән аясында баға құру механизмі, баға саясаты мен кәсіпорынның баға стратегиясын анықтау мәселелері, экономикалық тәсілдері , баға белгілеудің ұлттық практикасы, прогрессивті әлемдік тәжірибе, әлемнің жетекші фирмаларының табысты баға саясаты, тауар желілеріне баға белгілеу мәселелері және бизнесті бағалаудың өзара байланысы қарарастырылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үй бизнесіндегі операциялық басқару

    Пән қонақ үй қызметтерін өндіруді басқарудың негізгі процестеріне жүйелі талдау жасайды. Пәннің негізгі міндеттері: саладағы ағымдағы үрдістер мен ұйымдастырушылық аспектілерді талдау; қонақжайлылық кəсіпорындарындағы жедел басқарудың ерекшеліктерін зерттеу; көшбасшылық мәселелерін, корпоративті мәдениетті және қонақүй кәсіпорындарында өндірістік және қызмет көрсету процестерін басқарудың тиімді құрылымын құруға жүйелі көзқарасты қарастырады

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Туризм саясаты және жоспарлау

    Пән туризм саясаты мен жоспарлау, жоспарлау процесі ұғымдарын түсіндіреді, туризм саясаты мен халықаралық, ұлттық және аймақтық масштабтағы жоспарлауды мысалдармен түсіндіргеннен кейін студенттердің туризм саласын жоспарлау туралы білімдері мен хабардарлығын арттырады. Білімгер туризм саясаты мен жоспарлаудың табысты шарттарын зерттеп, ұлттық, аймақтық және жергілікті деңгейде жоспарлау зерттеулеріне тиімді қатысу үшін сана мен білім деңгейін қалыптастырады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақ үйдің әлемдік теориясы мен практикасы

    Пәннің мақсаты- қонақ үй бизнесінің дамуының әлемдік тәжірибесін үйрету. Пән аясында әр түрлі елдердің қонақжайлылығының дамығандығы, қонақжайлылық индустриясының бүгінде әлемде қандай рөл атқаратыны, қазіргі таңдағы әлемдік қонақ үйлердің жаңа технологияларды, қонақ үй менеджментінің ұйымдастырушылық құрылымының басқару модельдерін қолдануы, нарықта бәскегеқабілеттілікті басқаруының теориясы және практикасы қарастырылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қонақжайлық индустриясындағы инновация

    Осы пән шеңберінде қонақ үй бизнесіндегі инновациялық қызметтің теориялық негіздері; қонақ үй бизнесі инновациялық басқару объектісі ретінде; қонақ үй бизнесін инновациялық басқарудың концептуалды негіздері; қонақ үй бизнесіндегі инновациялық кәсіпкерліктің рөлі; қонақ үй бизнесіндегі шағын кәсіпорындардың инновациялық қызметінің ерекшеліктері; қонақ үй бизнесін басқаруды ұйымдастыру бойынша шетелдік тәжірибе оқытылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Қонақ үй кәсіпорнын дамыту стратегиясы

    «Қонақ үй кәсіпорнын дамыту стратегиясы» пәнінің мақсаты студенттердің қонақ үй және мейрамхана қызметін стратегиялық жоспарлау әдістемесі саласындағы білім жүйесін қалыптастырады, қонақ үй мен мейрамхана кәсіпорындарын стратегиялық басқару дағдыларын дамытады, нарықтағы мінез-құлықтың ең оңтайлы стратегиясын таңдау дағдыларын дамытуға ықпал етеді

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлылық кәсіпорындарындағы жаңа тенденциялар

    Пән қонақжайлылық кәсіпорындарындағы жаңа өзгерістерді қадағалауды үйретеді. Сондай-ақ әлемдегі ең жақсы мейрамханалар және табыс тарихын, әлемдегі тамақ және сусындар фестивалін, гастрономиялық мұражайларды көше тағамын, азық-түлікті сертификаттау жүйелеріндегі діни сезімталдықты, молекулярлық гастрономияны қарастырады. Білімгер қонақжайлылық кәсіпорындарындағы жаңа жетістіктерді біліп, зерттей алады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Қонақжайлық индустриясындағы инвестициялық жобалар

    Пән инвестициялық жобаларды әзірлеудің әдістемесін, инвестициялық жобалардың тиімділігін бағалау әдістерін инвестициялық жобалау рәсімдерін реттейтін заңнамалық және нормативтік актілерді оқытады. Инвестициялық қызметті басқарудың заманауи әдістерін игеріп, қаржылық инвестициялар саласында басқарушылық шешімдер қабылдау логикасын қалыптастырып, отандық тәжірибеде қолданылатын заманауи инвестициялық құралдарды қолданады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 6

Оқыту нәтижелері

  • Интернационалдық ортада мемлекеттік және шетел тілдерінде кәсіби, академиялық, ғылыми және әлеуметтік қарым-қатынастар орнатады
  • Халықаралық стандарт, ұйымдастырушылық-құқықтық формалар, нормативтік-құқықтық актілер талаптарын сақтап құжаттамаларды рәсімдейді
  • Кәсіби қызметінде қоғамның рухани құндылықтарын және экономикалық, экологиялық, құқықтық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы қағидаттарын сақтайды
  • Қонақжайлылық индустриясында ашық ақпарат көздерін пайдаланып, қонақтың қажеттіліктері, нарықтық тенденциялар мен бәсекелестік орта туралы деректерді жинақтайды және жүйелейді
  • Қонақ үй/мейрамхана ұйымдарының бәсекеге қабілеттілігін арттыру мақсатында нарыққа маркетингтік зерттеулер жүргізеді
  • Қонақ үй (мейрамхана) бизнесін жүргізудің әлемдік және жергілікті тәжірибелерін қолданып, нарықтық жағдайды талдап, ұйымның әлеуетті ресурстары мен мүмкіндіктерін бағалайды
  • Жаңа технологияларға қажеттілікті анықтап, мейрамхана/қонақ үйдің инновациялық дамыту стратегиясын жоспарлайды
  • Қонақжайлылық индустриясындағы қызмет көрсету философиясын анықтап, қонақтарға қызмет көрсету процесін ұйымдастырады және бақылайды
  • Зерттелетін салада мәліметтерді жинақтау және сыни көзқараспен талдау нәтижесінде өз бетінше шешімдер қабылдау арқылы көшбасшылық қабілетті қалыптастырады
  • Кәсіби қызметінде ғылыми зерттеу әдістерін, академиялық жазба негізіндерін, академиялық адалдық принциптері мен мәдениетін қолданады
Top