Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07106 Механикалық инженерия (2 ж.) в Сәкен Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім алушыларда АӨК тамақ өндірісінің машиналары мен аппараттарын жобалау, өндіру және техникалық пайдалану саласындағы жалпы мәдени (жалпы ғылыми, әлеуметтік-жеке, аспаптық) және кәсіби құзыреттіліктерін, жұмысты талдауға және осы техникалық объектілерді зерттеуге қабілетті білікті мамандарды дайындаумен, оңтайлы шешімді таңдаумен олардың перспективалық құрылымдарын әзірлеумен қалыптастыру, жоғары технологиялық сенімділігі бар, шетелдік үлгілердің жұмыс көрсеткіштерімен салыстыруға қабілетті.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M103 Механика және металл өңдеу
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M071 Инженерия және инженерлік іс
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ғылыми зерттеулер әдіснамасы
Технологиялық жүйелердің диагностикасы
Заманауи автоматтандыру технологиялары
Заманауи машина жасаудың технологиялары мен жабдықтары
Тағамдық шикізаттарды өңдеудің роботталған кешендері және автоматтандыру
Технологиялық машиналардың автоматтандырылған диагностикасы
Ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті ұйымдастыру және жоспарлау
Қайта өңдеу өндірісі процестерінің технологиялық жабдықтары
Тағам өндірісіндегі материалтану
Технологиялық машиналардың өндірістік процестерін механикаландырудың заманауи жабдықтары мен құралдары
Тамақ өнімдерін қайта өңдеуге арналған заманауи жабдықтар
Машина жасаудағы заманауи конструкциялық материалдар мен қорғаныс жабындары
Шет тілі (кәсіби).
Ғылым тарихы және философиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Басқару психологиясы
-
2 Оқу жылы
Тамақ өндірісіндегі сумен жабдықтау және желдету жүйелеріне арналған заманауи жабдықтар
Машина жасаудағы машиналар мен жабдықтардың инновациялық жетектері
Қолданбалы бағдарламаларды және технологиялық машиналарды моделдеудің ғылыми негіздері
Машина жасау өндірісінің заманауи технологиялары
Академиялық мақсаттардағы шет тілі
Тамақ және ауылшаруашылық өнімдерін қайта өңдеу технологиясы
Академиялық мақсаттардағы ағылшын тілі
Технологиялық машиналардың параметрлерін өлшеудің цифрлық әдістері мен құралдары
Технологиялық машиналар мен жабдықтарға техникалық жөндеу және қызмет көрсету негіздері
Технологиялық машиналардың параметрлерін өлшеу мен бақылау әдістері және құралдары
Технологиялық машиналар мен жабдықтарды жөндеудің прогрессивті әдістері
Технологиялық машиналар және жабдықтарды жобалау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Заманауи технологиялық машиналарды жобалау, өндіру, қызмет көрсету және жөндеу әдіснамасын қалыптастыру және тамақ өнеркәсібі салаларында жаңа құрылымдық материалдар жасау
- Гидрожетектердің, жүйелердің, процестер мен объектілердің ұқсас модельдерін жасау; жобалау мен диагностикалаудың компьютерлік технологияларын қолдану
- Технологиялық машиналар жұмысының параметрлерін өлшеу және бақылау әдістері мен құралдарын таңдау, техникалық объектілерге диагностикалық бақылау жүргізу
- Педагогика мен психологияның негізгі ережелерін зерттеу. Оқытудың тиімді технологияларын қолдану; психологиялық-педагогикалық міндеттерді шешу. Дамытушылық оқытудың механизмдерін, заңдылықтарын және білімді меңгеру деңгейі мен сапасын диагностикалаудың психологиялық негіздерін анықтау.
- Абстрактілі ойлау, талдау, синтездеу; объектіге әсер ететін факторларды есепке алу және техникалық жаңартудың басым бағыттарын анықтау қабілетін білдіру
- Объектілерді модельдеуде компьютерлік қолданбалы бағдарламаларды қолдану, мехатронды робототехникалық жүйелер үлгілеріне жұмыс құжаттамасын әзірлеу
- Ғылыми зерттеулер әдіснамасының негіздерін ұсыну. Тәжірибелік деректерді жинау, өңдеу және нәтижелерді талдау құралдарын қолдану. Әдеби ақпаратқа шолу жасау, мемлекеттік және шет тілдерінде іскерлік жазбаша және ауызша сөйлеу нәтижелерін қалыптастыру
- Шикізатты өңдеу технологияларын әзірлеу, технологиялық процестерді автоматтандыру және өңделген өнімнің сапасын бақылау негіздерін қолдану, техниканың жаңа түрлерін жасау сау