Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M07250 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в Мұхтар Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ өнімдерін өндіруге маманданған, қайта өңдеу өндірісі салаларындағы заманауи ғылыми-тәжірибелік мәселелерді шешуге қабілетті, ғылыми-зерттеу және оқытушылық дағдылары бар магистрлерді дайындау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 7M07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 7M072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін халықаралық нормативтік-құқықтық реттеу
Агроөнеркәсіп кешенінің (АӨК) қайта өңдеу салаларындағы қаржылық экономикалық бақылауы
Ғылым тарихы мен философиясы
Шет тілі (Кәсіби)
Өңдеу өндірісі өнімдерінің технологиясында сапа менеджменті жүйесі
Кәсіптік пәндерді оқыту әдістемесі
Тамақ өнімдерінің қаптамасы
Басқару психологиясы
"Жоғары мектеп педагогикасы
Өңдеу өндірістері өнімдерін төмен температуралы өңдеу
Тамақ өнімдерінің сапасын сенсорометриалық және хемометриялық бағалау
Өсімдік шаруашылығының бастапқы өнімінің өндірістік процестерін техникалық қамтамасыз ету
Өсімдік шикізатын экструзиялық өңдеу
Ақуыздарды тиімді пайдалану
Тиімді және теңестірілген тамақтану үшін азық-түлік өнімдерінің заманауи технологиялары
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтаудың және қайта өңдеудің инновациялық технологиялары
Тамақтану өнімдерінің прогрессивт талдау
-
2 Оқу жылы
Тамақ өнеркәсібі салаларындағы прогрессивті техника және технология
Тамақ қауіпсіздігі және тәуекелдерді басқару
Өсімдік шикізаттарын өңдеу жабдығы
Функциональды тамақтану өнімдерін жасаудың әдістемесі
Қайта өңдеу өндірістерінің инновациялық өнімдерінің маркетингі
Өсімдік шикізатын кешенді өңдеудің технологиясын жетілдіру
Тамақ өнімдері кәсіпорындарының іс-әрекетін бақылау және басқару
Өңдеу өндірісінің технологиялық процестерін заманауи моделдеу
Өңдеу өндірістері өнімдерін тиімді жобалау
Өсімдік шикізатынан өнім өндірудегі инновациялық жобаларды басқару
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Ғылым философиясының ережелеріне сүйене отырып, қазіргі ғылымның негізгі философиялық және әдіснамалық мәселелерін, сондай-ақ фактілер мен құбылыстарды талдайды.
- Ғылыми мәтіндерді құрастыру, ғылыми пікірталастарда ғылыми зерттеу нәтижелерін хабарлау және қорғау кезінде арнайы лексиканы және шет тілін пайдаланады.
- Әлеуметтік, этникалық, конфессиялық және мәдени ерекшеліктерді дұрыс қабылдай отырып, ұжымға жетекшілік етеді.
- Оқу іс-әрекетінде жоғары оқу орындары мен кәсіптік білім беру педагогикасының әдістемелік негіздері туралы білімін пайдаланады.
- Шикізатты өңдеу, функционалдық өнімдерді әзірлеу және өндіру, сондай-ақ оларды орау және сақтау бойынша ғылыми саладағы соңғы жетістіктер контекстінде инновациялық шешімдерді ұсынады.
- Өңдеу өндірістері салаларының озық техникасы мен технологиясын білу негізінде технологиялық процестерді ұйымдастыру мен басқарудың тиімді жолдарын өз бетінше таңдайды.
- Халықаралық сапа стандарттарына, тәуекелді бағалауға және зерттелетін тамақ өнімдерінің прогрессивті талдау әдістеріне сілтеме жасай отырып, өнімнің қауіпсіздігіне кешенді талдау мен бақылауды ұйымдастырады.
- Өндіріс қауіпсіздігі мен дайын өнімнің сапасы мәселелерін ескере отырып, процестер мен технологиялық жабдықтарды оңтайландыруды, сондай-ақ қайта өңдеу өнеркәсіптерді жобалаудың ұтымды инженерлік шешімдерін талқылайды.
- Өңдеу өндірістері салаларындағы қаржылық-экономикалық бақылаудың мақсаты мен ұйымдастырылуын, сонымен қатар ғылыми жетістіктер мен маркетинг құралдарының экономикалық нәтижеге әсерін түсіндіреді.
- Жаңашыл және қауіпсіз өнім жасау және шикізатты ұтымды пайдалану мәселелері бойынша заманауи ғылыми әдістемелерге негізделген зерттеулерінің нәтижелерін сыни тұрғыдан бағалайды.