Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M07502 Стандарттау және сертификаттау в Қазтұтынуодағы Қарағанды университеті

  • Стандарттау және сертификаттау дамуының қазіргі аспектілері (салалар бойынша)
    Несиелер: 5

    Ұлттық стандарттау жүйесін халықаралық жүйелермен дамыту және үйлестіру. Стандарттау жөніндегі Ұлттық органның рөлін арттыру. Стандарттау жөніндегі қолданыстағы нормативтік құжаттарды салалар бөлінісінде халықаралық стандарттармен үйлестіру. Нормативтік техникалық құжаттардың бірыңғай мемлекеттік қорын дамыту және жетілдіру. Стандарттау жөніндегі техникалық комитеттердің қызметін жетілдіру. Сәйкестікті растау саласындағы даму перспективалары. Стандарттау және сертификаттау саласындағы халықаралық ынтымақтастықты кеңейту. Стандарттау және сертификаттау саласында кадрларды даярлау және біліктілігін арттыру.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Азық-түлік тауарларының сапасын бақылаудың статистикалық әдістері
    Несиелер: 5

    Азық-түлік тауарларының сапасын қамтамасыз етудегі бақылаудың статистикалық әдістерінің маңызы. Сапаны бақылау құралдары. Парето Диаграммалары. Себеп-тергеу диаграммасы. Гистограмма. Шашырату диаграммасы. Қатпарлану әдістері. Бақылау парақтары және бақылау карталары. Сапа шығындарын талдау. Сапаны бақылаудағы инновациялар. Азық-түлік тауарларын өндіруде сапаны бақылаудың статистикалық әдістерін қолдану ерекшеліктері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Басқару психологиясы П
    Несиелер: 2

    Оқу пәні әлеуметтік жүйе мен кәсіптік қызмет саласы ретінде басқарудың психологиялық мазмұны туралы білімдерін меңгеруге бағытталған. Басқару тиімділігін талдау және болжау, басқару қатынастарын және шешімдерді оңтайландыру, сондай-ақ менеджмент теориясы, басқару психологиясы, байланыс пен жанжалды басқару, басқару шешімдерін қабылдау үшін қажетті әлеуметтік-психологиялық білімдерді қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өнімді өндіріске дайындау және қою жүйелерін стандарттаудың өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Өнімді өндіру және шығару жүйелеріне қойылатын заманауи талаптар. Стандарттардың құрылымы мен сипаттамасы. Жұмысты ұйымдастырудың негізгі түрлері мен модельдері. Құжаттаманы әзірлеу, үлгілерді дайындау және сынау тәртібі. Өнімді өндіріске қою тәртібі. Өнімді әзірлеу мен өндіріске қоюдың салалық ерекшеліктері. Өнімді өндіріске дайындау және қою жүйелерін стандарттаудың өзекті мәселелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібі салаларындағы сапа экономикасы
    Несиелер: 5

    Сапа экономикасының эволюциясы. Сапа шығындары. Мәні, мазмұны, жіктелуі. Сапа шығындарын басқару және талдау. Сапаға шығындарды есептеу әдістері. Тамақ өнеркәсібінде жобалық сапаны қалыптастыру. Өндірісті басқарудың инновациялық әдістері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Техникалық объектілерді жүйелі талдау және диагностикалау
    Несиелер: 4

    Қолданбалы жүйелік талдаудың негізгі ұғымдары мен әдістері. Шешім қабылдау теориясы. Жүйелік талдау кезеңдері. Модельдер және моделдеу. Техникалық диагностика жүйелердің сенімділігін қамтамасыз ету кезеңі ретінде. Ақауларды іздеу. Техникалық жағдайды болжау

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Тамақ өнеркәсібіндегі стандарттау және сәйкестікті растаудың өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін арттырудағы стандарттау және сәйкестікті растаудың рөлі мен міндеттері. ҚР тамақ өнеркәсібіндегі стандарттаудың өзекті мәселелері. Тамақ өнімдерінің сәйкестігін растаудың заманауи мәселелері. Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасының халықаралық стандарттары. Тамақ өнеркәсібінде стандарттау және сәйкестікті растау проблемаларын шешу жолдарын іздеу

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Ғылыми зерттеулер мен инновациялық қызметті ұйымдастыру және жоспарлау
    Несиелер: 4

    Курс ғылымның дамуы мен қызмет ету процестерін және оның қазіргі қоғамдағы рөлін түсіну үшін қажет; Ғылыми зерттеудің теориялық және эмпирикалық әдістерін зерттеу қызметінде қолдану мүмкіндігі контексінде меңгеру үшін; жеке зерттеу жұмысын тиімді ұйымдастыру дағдыларын алу үшін қажет.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Зерттеу қызметінің негіздері
    Несиелер: 4

    Зерттеу қызметінің ғылыми негіздері. Ғылыми зерттеу бағытын таңдау және ғылыми-зерттеу жұмысының кезеңдері. Ғылыми ақпаратты іздеу, жинақтау және өңдеу әдістері. Ғылыми әдебиеттермен жұмысты ұйымдастыру. Теориялық зерттеулер. Ғылыми-техникалық шығармашылықтағы моделдеу. Инновацияларды енгізу. ЭЕМ-ді ғылыми зерттеулерде қолдану. Т��жірибелік зерттеулер. Тәжірибелік зерттеулердің нәтижелерін өңдеу. Ғылыми жұмыс нәтижелерін рәсімдеу.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Еуразиялық интеграция контекстіндегі техникалық реттеудің өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Техникалық реттеу модельдері. Қазақстанның ДСҰ-ға кіруіне байланысты техникалық реттеуді дамыту. ҚР Мемлекеттік Техникалық реттеу жүйесінің қазіргі жағдайы. ЕАЭО Кеден одағы шеңберіндегі техникалық реттеу. ЕАЭО КО техникалық регламенттерін әзірлеу мәселелері. Стандарттар дәлелді база ретінде. Ұлттық стандарттардың талаптарын үйлестіру. Техникалық реттеудің заманауи құралдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Менеджмент (П)
    Несиелер: 2

    «Менеджмент» пәні ғылыми-зерттеу үдерісінің ұйымдастырушылық элементтерінен, байланыс және шешім қабылдаудан, жоспарлау, ұйымдастыру, үйлестіру және бақылау, командалық жұмыс және көшбасшылық сияқты басқару функцияларын қамтиды, сондай-ақ өндірістік, маркетинг, қаржы, персоналды басқару

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Шет тілі (кәсіби) П
    Несиелер: 2

    «Шет тілі (кәсіби)» пәні тілдік емес мамандықтардың магистранттарына арналған. Курсты оқып-үйрену тек білімді байытуға және мамандық бойынша ғылыми көзқарастың кеңеюіне, қарым-қатынас процестерін тереңірек меңгеруге ғана емес, сонымен қатар магистранттарға болашақ кәсіби қызметте қажетті практикалық дағдыларды алу��а мүмкіндік береді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр 1
  • Өнімнің бәсекеге қабілеттілік мәселелері
    Несиелер: 5

    Қазіргі кәсіпорын стратегиясындағы бәсекеге қабілеттілік орны. Өнімнің бәсекеге қабілеттілігінің критерийлері мен факторлары. Сапа өнімнің бәсекеге қабілеттілігінің негізгі құрамдас бөлігі ретінде. Өнімнің (қызметтердің) сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін бағалау әдістері. Өнімнің бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз етудегі стандарттау мен сертификат��аудың рөлі. Өнімнің (қызметтердің) сапасы мен бәсекеге қабілеттілігін арттыру жолдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерінің заманауи биотехнологиясы және технологиясы
    Несиелер: 5

    Биотехнологияның теориялық негіздері. Тамақ өнімдерін өндіруде гендік инженерия жетістіктерін пайдалану. Өнімнің сапасы мен бәсекеге қабілеттілігіне әсері. Тағам өнімдерін өндірудің биотехнологиясы және жалпы технологиясы. Сапаны бақылау ерекшеліктері. Биотехнологияның, гендік инженерияның және тамақ өнімдерінің технологиясының даму болашағы.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерінің сапасын сараптаудың қазіргі заманғы тәжірибесі
    Несиелер: 5

    Отандық және шетелдік тәжірибедегі тамақ өнімдерінің сапасын сараптау әдістемесі. Тамақ өнімдерінің сапасына сараптама жүргізудің нормативтік базасы. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі көрсеткіштерінің спектрі. Тамақ өнімдерінің сапасына сараптама жүргізу тәртібі. Әртүрлі топтағы тамақ өнімдерін сараптау ерекшеліктері. Сарапшылардың жұмысы. Сараптама нәтижелерін ресімдеу тәртібі. Тағам өнімдерінің сапасын сараптаудың заманауи мәселелері, оларды шешудің мүмкін жолдары.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сәйкестендіру және бұрмалаудың өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Тауарларды сәйкестендіру және бұрмалау туралы түсінік. Өнімнің сәйкестігін бағалаудағы сәйкестендіру орны. Тауарларды сәйкестендірудің нормативтік негізі. Тауарларды сәйкестендіру түрлері, тәсілдері және әдістері. Тауарларды бұрмалау тәсілдері. Әр түрлі топтағы тауарларды сәйкестендіру мен бұрмалаудың өзекті мәселелері, оларды шешу жолдарын

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау теориясы мен практикасы
    Несиелер: 5

    Қазіргі кәсіпорын қызметінде Азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау мен бағалаудың орны мен маңызы. Азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау мен бағалаудың нормативтік базасы. Азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылаудың заманауи әдістері мен әдістемелері. Жүйелік тәсіл. Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау әдістері, қолдану тәжірибесі. Азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау әдіснамасын жетілдіру. Сапа көрсеткіштерін оңтайландыру мақсатында болжау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тағам өнімдерін зерттеудің заманауи әдістері
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерін зерттеудің заманауи әдістері және оларды оңтайландыру мақсатында сапа көрсеткіштерін болжау мәселесі. Сенсорлық талдау. Органолептикалық әдістер. Гравиметриялық, микробиологиялық, физико-химиялық, реологиялық, акустикалық зерттеу әдістері. Азық-түлік өнімдерін зерттеудің статистикалық әдістері. Сынақ зертханасының жұмысын ұйымдастыру. Тамақ өнімдерін сертификаттық сынау.Тамақ өнімдерін зерттеудің заманауи әдістері және оларды оңтайландыру мақсатында сапа көрсеткіштерін болжау мәселесі. Сенсорлық талдау. Органолептикалық әдістер. Гравиметриялық, микробиологиялық, физико-химиялық, реологиялық, акустикалық зерттеу ��дістері. Азық-түлік өнімдерін зерттеудің статистикалық әдістері. Сынақ зертханасының жұмысын ұйымдастыру. Тамақ өнімдерін сертификаттық сынау.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Қауіпсіздік менеджмент жүйесі
    Несиелер: 5

    Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесін әзірлеу, енгізу және жұмыс істеу әдіснамасы. Менеджмент жүйелерін интеграциялау. Тәуекелдерді талдау және сыни бақылау нүктелері. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесін нормативтік сүйемелдеу. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесінің аудиті. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесінің сәйкестігін растау. Жүйені жетілдіру. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздік менеджменті жүйесін қолдаудағы Ақпараттық технологиялар.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Тәуекел-менеджмент саласындағы стандарттау
    Несиелер: 5

    Тәуекел менеджменті түсінігі. Тәуекел менеджментінің халықаралық және ұлттық стандарттары. Кәсіпорында тәуекелдерді басқарудың заманауи тәсілдері. Тәуекелдерді бағалау әдістері. Менеджмент жүйесінің тиімділігін арттыру үшін тәуекелді бағалау әдістерін таңдау, сәйкестендіру және пайдалану. Тәуекел-менеджмент саласында кәсіпорын жұмысының алгоритмін әзірлеу. Отандық кәсіпорындарда тәуекел-бағдарланған тәсілді енгізу мәселелері.

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сапа менеджментінің өзекті мәселелері
    Несиелер: 5

    Сапа менеджментінің заманауи теориясы. Сапа концепцияларын салыстыру. Сапа бойынша сыйлықтар және олардың өлшемдері. "Алтын Сапа" сыйлығы өлшемдерінің ерекшеліктері. ISO және TQM стандарттарының өзара байланысы. TQM принциптері, тәсілдері және әдістері. Сапа менеджменті құралдары. Ұйымдағы сапа. Тұрақты табысқа жету жөніндегі Нұсқаулық. Менеджменттің салалық жүйесін әзірлеу және енгізудің практикалық аспектілері. Менеджмент жүйесін енгізуді ынталандыру

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Сапа менеджменті жүйелері (озық курс)
    Несиелер: 5

    Сапаны басқару әдістемесі. Процестік тәсіл басқару. Бизнес-процестерді сипаттау әдістемесі. Өнім сапасын қалыптастыру кезінде күрделі техникалық жүйелерді басқару. Сапа менеджменті жүйесін жетілдіру үшін бенчмаркингті қолдану. Сапа менеджментін нормативтік сүйемелдеу. Сапа менеджменті жүйесінің сәйкестігін растау. Сапа жүйесіндегі өнімнің өмірлік циклін қолдаудағы Ақпараттық технологиялар

    Селективті тәртіп
    Оқу жылы - 1
    Семестр 2
  • Код ON1

    Тұрақты өзгеретін әлеуметтік шындықтағы басқарудың психологиялық механизмдерін білу

  • Код ON2

    Кәсіби салада және шет тілдер ортасында басқарушылық және коммуникативтік дағдыларды қалыптастырады

  • Код ON3

    Стандарттау және сертификаттау саласында ғылыми-зерттеу және инновациялық қызметті ұйымдастыру мен жоспарлау саласындағы біліктілігін көрсетеді, жаңа ортадағы проблемаларды шешу үшін оларды кеңінен пәнаралық контекстте пайдалана алады

  • Код ON4

    Кәсіби қызметтегі қолданбалы міндеттердің қабылданған шешімдерін негіздеу және таңдау үшін сапа құнын бағалау методологиясының пәнаралық білімі, кәсіби деңгейде аналитикалық дағдыларға қолдана білу

  • Код ON5

    Объектілердің сенімділігін арттыру үшін қолданылатын жүйелерді талдау, шешімдер теориясы, модельдеу және техникалық диагностика әдіснамасына ие

  • Код ON6

    Мемлекет туралы шынайы білімді және өнімдер мен қызметтерді стандарттау және сертификаттау мәселелерін көрсетеді және оларды кәсіби қызметте қалай қолдану керектігін біледі

  • Код ON7

    Стандарттау және сертификаттау саласындағы ақпараттың және қалыптасқан пікірлердің жиналуына және түсіндірілуіне негізделген сапа және қауіпсіздік менеджменті жүйесін әзірлейді, жүзеге асырады және жетілдіреді, олардың тиімділігін талдайды

  • Код ON8

    Өнімдер мен қызметтердің бәсекеге қабілеттілігін бағалау, қазіргі заманғы тестілеу әдістерін, бақылауды, сапаны сараптау мен бағалауды, оларды оңтайландыру мақсатында сапа көрсеткіштерін болжауды үйренеді

  • Код ON9

    Стандарттау және сертификаттау саласындағы ғылыми-зерттеу және басқару қызметінде өз бетінше интеграциялануға, жүйелеуге, білімді жаңартуға және оны кәсіби деңгейде қолдануға

7M07502 Стандарттау және сертификаттау (1,5 ж.)
Магистратура

С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті

БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
7M07502 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша) (профильдік бағыт)
Магистратура

Тараз инновациялық-гуманитарлық университеті

БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07502 Стандарттау және сертификаттау
Магистратура

Әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті

БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
7M07502 Стандарттау және сертификаттау (сала бойынша) (1 жыл)
Магистратура

Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті

БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
7M07502 Стандарттау, сертификаттау және метрология (салалар бойынша)
Магистратура

Манаш Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті

БББТ: M130 Стандарттау, сертификаттау және метрология (сала бойынша)

Қолданыстағы білім беру бағдарламасы | Оқыту тілі: Русский, Қазақша
Top