7M05109 Биотехнология в әл-Фараби атындағы Қазақ Ұлттық университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Бағдарлама өзінің күшті және әлсіз жақтарын сыни бағалауға, бәсекеге қабілетті, білікті маман тұлғасын дамытуға, сондай-ақ биотехнологиялық өнімдерді қазақстандық талаптарға және халықаралық сапа стандарттарына сәйкес басқару жүйесін енгізуге бағытталған.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M082 Биотехнология
-
Білім беру саласы 7M05 Жаратылыстану ғылымдары, математика және статистика
-
Дайындық бағыты 7M051 Биологиялық және сабақтас ғылымдар
Пәндер
-
Биотехнологиядағы кәсіпкерлік
Пәннің мақсаты фармакология, биомедицина, сауықтыру құрылғылары, агро-биотехнология және биотехнологияның неғұрлым кең секторлары саласындағы әлеуетті жетістіктерді айқындауға; Биотехнологиядағы жаңа және пайда болатын үрдістерді тануға және олардың әлеуетті ықпалы мен коммерциялық мүмкіндіктерін бағалауға; биотехнологиялық деңгей көрсеткіштерін айқындай отырып, жаңа жобалық шешімдердің патенттік тазалығын және олардың патентке қабілеттілігін қамтамасыз ету мақсатында патенттік зерттеулер жүргізуге міндеттерін қалыптастырады.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Хромосомдық және гендік инженерия
Пәннің мақсаты: хромосомалық және гендік инженерияның молекулалық-генетикалық әдістерін тәжірибеде қолдану қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқытуда келесі аспектілер қарастырылады: геномдық талдаудың эволюциясы; өсімдіктердің анеуплиодиялық мәселелері, хромосомалардың бастапқы нөмірленуі және олардың тиісті геномдарға тағайындалуы; анеуплоидті сызықтарды жасау әдістері, гендердің хромосомалық локализациясы және хромосомалардың сорт арасындағы ауыстырылуы; про- және эукариоттардың генетикалық аппаратының құрылымдық-функционалдық ұйымдастырылуы, ген экспрессиясын реттелу механизмдері, рекомбинантты ДНҚ өндіру және клондаудың әртүрлі әдістері мен тәсілдері; in vitro мутагенезі; антимағыналы РНҚ көмегімен гендік экспрессиясын селективті тежелуі; РНҚ интерференциясы.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Биотехнологиядағы дизайн
Пәннің мақсаты микробиологиялық синтез, биокатализ, гендік инженерия және нанобиотехнологияларды пайдалана отырып өнімдердің жаңа түрлерін алу үшін биоутилизация, биомимикрия және биофильді дизайн технологияларын қолдану қабілетін қалыптастыру. Курстың мазмұны: адамзат үшін экологиялық таза материалдар мен ингредиенттер жасау мақсатында микроорганизмдерді пайдалану; биологиялық белсенді заттарды әзірлеу кезінде ферменттелген биотехнологиялық процестердің тәжірибелерді жоспарлау.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Медициналық биоматериалдар
Пәннің мақсаты: биоматериалдардың әртүрлілігі, оларды синтездеу әдістемесі және медицинада қолданылатын Бейорганикалық және органикалық биоматериалдарды талдау; биоинертті және биодеградацияланатын полимерлер, олардың құрылысы мен қолдану ерекшеліктері туралы қазіргі заманғы түсініктерді талдау қабілетін қалыптастыру; медициналық материалтану саласындағы наноматериалдар мен нанотехнологияларды бағалау; медициналық мақсаттағы биоматериалдардың функционалдық қасиеттерін бағалау үшін биоматериалдар мен медициналық бұйымдарды зерттеу әдістерін қолдану.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Микробиологиялық өнеркәсіптегі ииновациялық тәсілдер
Пәннің мақсаты морфогенетикалық факторлар мен метаболикалық процестер деңгейінде әр түрлі микроорганизмдерді өсіру процестеріне негізделген өнімдерді дамыту үшін заманауи инженерлік әдістерді қолдану қабілетін қалыптастыру. Курстың мазмұны: жоғары өнімді микроорганизмдерді құру үшін пайдаланылатын генетикалық инженерия технологиялары; өнім түрлері, пайдаланылатын процесс пен жабдықтың түрі бойынша микробиологиялық өндірістер; микроорганизмдерді өнеркәсіптік мақсаттағы инновациялық препараттарды алу үшін пайдалану.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ғылым тарихы мен философиясы
Мақсаты: магистранттардың рационалды-теоретикалық ойлаудағы негізгі дүниетанымдық және әдістемелік мәселелерді құраушы ғылыми білімнің ерекше түрі ретіндегі заманауи ғылым философиясы туралы терең түсінік қалыптастыру. Қарастырылады: Ғылымның тарихы және философиясының пәні, Ғылымның пайда болуы және қалыптасуы, Әлеуметтік және гумантарлық ғылымдардың тарихы мен философиясы, Қазіргі заманғы жаһандық өркениет дамуының философиялық мәселелері.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Жоғары мектептің педагогикасы
Пәннің мақсаты – жоғары мектеп мұғалімінің кәсіби-педагогикалық мәдениетінің негіздерін меңгеру, педагогикалық құзіреттілігін дамыту, болашақ мұғалімдерді жоғары оқу орындары педагогикасының жалпы мәселелерімен, әдістемелік және теориялық негіздерімен, қазіргі заманғы талдау, жоспарлау және ұйымдастыру технологияларымен таныстыру. оқыту мен тәрбиелеу, университеттің оқу үдерісінде оқытушы мен студенттердің субъекті-субъектілік өзара әрекетінің коммуникативті технологиялары
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Биотехнологияның заманауи әдістері
Пәннің мақсаты: биотехнологиялық процестерді жүзеге асыру кезінде алынған биологиялық объектілер мен өнімдерді талдауда қолданылатын клеткалық және молекулалық биотехнологияда, микробиологияда зерттеудің негізгі әдістерін қолдану қабілеті мен дағдыларын қалыптастыру, олардың негізгі принциптерін ашу және қолданудың әртүрлі салаларына арналған мақсатты гендік-инженерлік өнімдерді алу үшін соңғы трендтер мен технологияларды пайдалану.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру және жоспарлау
Пәннің мақсаты: мақалаларды жазу дағдыларын нығайту, ауызша презентацияларды ұсыну, постер-хабарлар, көрме секцияларын ұйымдастыру және ғылыми талқылауларға қатысу арқылы магистратурада заманауи ғылымның даму деңгейіне жауап беретін қажетті құзыреттіктерді қалыптастырады. тезистерді, әр-түрлі мақалаларды, гранттық ұсыныстарды, лекцияларды, презентация және баяндамаларды ресімдеу барысында әдебиеттерді, жобаларды, платформа және басқа да көздерді пайдалану;профессионалды мансап траекториясын құрастыру, өзіндік позициялау қабілетін арттыру, ғылымды популяризациялау, индивидуалды және ұжымдық жұмыс жасасу.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Микроорганизмдер генетикасы және геномикасы
Пәннің мақсаты: микроорганизмдердің генетикалық аппаратының ұйымдастырылу принциптерін талқылау қабілетін дамыту; тұқым қуалайтын өзгергіштіктің негізгі механизмдерін; бактериялардағы ДНҚ алмасу механизмдері. Пәнді оқу кезінде келесі аспектілер зерттеледі: эукариоттық және прокариоттық организмдер геномының құрылымы; ген, генотип, фенотип туралы түсінік; жылжымалы генетикалық элементтер; генетикалық рекомбинациялар; бактериялық плазмидалар және конъюгация; геномдық аралдар.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Шетел тілі (кәсіби)
Пәнің мақсаты – еңбек нарығында бәсекеге қабілетті, шет тілін оқытудың халықаралық стандарттарына сәйкес құзыреттіліктерді меңгеру және жетілдіру, өйткені шет тілі арқылы болашақ магистрант академиялық білімге, жаңа технологияларға және заманауи ақпаратқа қол жеткізеді, болашақ магистранттың мәдениетаралық, кәсіби және ғылыми қызметінде шет тілін қарым-қатынас құралы ретінде пайдалануға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Клеткаішілік сигнализация
Пәннің мақсаты клеткалық функцияларды және клеткадағы жеке метаболикалық процестерді басқару механизмдерін, сондай-ақ клеткааралық байланыс жүйесінің қызмет ету принциптерін талдау қабілетін қалыптастыру: сигнал молекулалары, биосигналды қабылдау түрлері, мақсатты белоктар мен транскрипция факторлары, инозитол фосфолипидтері арқылы сигналдың берілуі, клеткаішілік сигнал алмасу процестеріндегі кальций иондарының рөлі және апоптоз бен некроздың молекулалық механизмдері.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Биодеградацияланған полимерлер өндірісі
Пәннің мақсаты: биодеградацияланатын полимерлерді алудың заманауи әдістері мен технологияларын қолдану қабілетін қалыптастыру, олардың биодеградация механизмдерін және оларды зерттеу әдістерін талдау. Курстың мазмұны: биодеградацияланатын полимерлердің жіктелуі, өсімдік, синтетикалық шикізат негізінде биологиялық ыдырайтын полимерлі материалдарды микробтық шикізаттан алудың балама жолдары; биодеградацияланатын полимерлердің қолданылу аясы, биологиялық ыдырайтын полимерлерге, олардың негізіндегі композициялық материалдарға қойылатын талаптар.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Басқару психологиясы
Пәннің мақсаты басқару психологиясының іргелі түсініктерін түсіндіру, кәсіби тұрақтану процесінде басқару аймағының аспектілерін теориялық және тәжірибелік қолдану алғышарттарын анықтау қабілеттілігін қалыптастыру. Оқу курсы топтық құбылыстар мен процестерді басқару психологиясы бойынша заманауи көзқарастарды түсінуді қалыптастырады. Пән келесі мәселелерді оқытуға бағытталған: басқару психологиясының, басқару қарым-қатынастағы жеке тұлға, жеке тұлғаның мінез-құлқын басқару негізгі принциптері.
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Медициналық биоинформатика
Пәннің мақсаты-адам популяциясында геномиканың, полиморфизмнің және құрылымдық нұсқалардың заманауи ақпараттық технологияларын және олардың аурулармен байланысын қолдану қабілетін қалыптастыру. Курстың мазмұны: генетикалық өзгерістердің функционалдық деңгейдегі өзгерістерге қалай әкелетінін көрсететін жүйелік биологияның элементтері; медициналық зерттеулерде биоинформатика әдістерін қолданудың әртүрлі аспектілері; науқастың ерекшеліктерін ескере отырып, жаңа дәрілік заттарды іздеу және жасау.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Тағам өнімдерін стандарттау және сертификаттау
Пәннің мақсаты: Тамақ өндірісінде шикізат пен компоненттердің, тағамдық қоспалардың, дәрілік заттардың, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау әдістерін қолдану дағдыларын дамыту. Курстың мазмұны: тағам өнімдерінің қауіпсіздігі аспектілері; тағам өнімдерін сертификаттау тәжірибесі мен мәселелері; шикізат пен компоненттерді бақылау; микроэлементтер; тағамдық құндылық көрсеткіштері; тағам өндірісіндегі технологиялық процестің кезеңдерінде инструментальды бақылау.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Ауыл шаруашылығындағы заманауи микробиотехнологиялар, олардың даму перспективалары
Пәннің мақсаты: Өсімдік ауруын қоздыратын микроорганизмдер туралы заманауи түсініктерді талдау және өсімдіктерді қорғаудың биологиялық құралдарын жасау қабілетін дамыту. Курстың мазмұны: өсімдіктер мен фитосфера және ризосфера микроорганизмдерінің коэволюциясы; өсімдіктер мен микробтардың өзара әрекеттесуін мақсатты реттеу әдістері; өсімдіктердің фитопатогенді микроорганизмдерге төзімділік механизмдерін; фитопатогенді микроорганизмдерді диагностикалау әдістері және ауыл шаруашылығы дақылдарын қорғау әдістері: агротехникалық, кешенді және биологиялық.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Ресурс үнемдейтін биотехнологиялар
Пәннің мақсаты биотехнологиялық өндірістегі ресурс үнемдеу технологияларының проблемалары туралы түсінік қалыптастыру және микроорганизмдер негізінде жаңартылатын энергия көздерін өндіру мен пайдаланудың ғылыми-зерттеу және практикалық енгізудегі соңғы жетістіктері туралы білім беру. Курстың мазмұны: қалдықтарды өңдеу үшін генетикалық түрлендірілген микроорганизмдерді алу және пайдаланудың негізгі бағыттары; ауыл шаруашылығы және өнеркәсіп қалдықтарынан алынатын биомасса өндірісі; жануарлардан алынатын шикізатты өңдеудің жанама өнімдерін биоконверсиялау технологиялары.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Микроорганизмдердің физиологиялық тұрақтылығы
Пәннің мақсаты прокариоттардың және өзге де микробиологиялық объектілердің экстремальды, төзімділік диапазонын немесе "өмір сүру шегін" қоса алғанда, әртүрлі физика-химиялық факторлардың әсеріне микроорганизмдердің бейімделуінің физиологиялық механизмдері туралы теориялық білімді бағалау қабілетін қалыптастыру; прокариоттық клетканың экстремалды тіршілік жағдайында оның тұрақтылығы мен культуралардың физиологиялық ерекшеліктерін анықтайтын құрылымы мен метаболизмінің ерекшеліктері; микроорганимздердің бейімделу әлеуетін биотехнологияда қолдану.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Канцерогенездің молекулалық механизмдері
Пәннің мақсаты: канцерогенездің биологиясы мен генетикасын сипаттау және бағалау қабілетін қалыптастыру. Пән мазмұнына клеткаішілік сигналдардың берілуінің молекулалық механизмдері, қоршаған ортаның мутагендік факторларының әсері, гендердің, рецепторлардың, өсу факторларының рөлі, ісік түзуге әкелетін жасушалық жүйелердің бұзылуы, транслокациялар, протоонко-гендер, прогрессия кезеңдері, вирустық және гормональды канцерогенез механизмдері кіреді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Протеомика
Пәннің мақсаты:протеомдар туралы білім жүйесін, белокты сәйкестендірудің қазіргі заманғы стратегияларын және қолданбалы және іргелі табиғаттың биологиялық, медициналық және фармакологиялық мәселелерін шешу үшін олардың құрылымын талдау қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде төмендегі мәселелерді қарастырады: ақуыздардың геномы арқылы анықталған ақуыздардың белсенділігін реттеу механизмдері, құрылымы, функционалдық қасиеттері, ақуыздардың өзара әрекеттесуі. Протеиндер адам мен жануарлар ауруларының алдын алу және емдеу құралы ретінде патологияның пайда болу себептері мен белгілері ретінде қарастыру
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Биоөнімдердің сапа мен қауіпсіздік менеджмент жүйелері
Пәннің мақсаты: өнім сапасын жүйелі түрде ұсыну, оны қалыптастыру әдістері, бағалау және қамтамасыз ету, технологиялық процестерді оңтайландырудың негізгі міндеттерін шешу қабілеттерін қалыптастыру; биотехнологиялық өнімнің сапа менеджменті жүйесін әзірлеу үшін қажетті қазақстандық және халықаралық сапа стандарттарын; шикізат пен компоненттердің, биологиялық белсенді қоспалардың, дәрілік препараттар мен тамақ өнімдерінің сапа көрсеткіштері мен қауіпсіздігін бақылау әдістерін қолдану.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Постгеномды биотехнология
Пәннің мақсаты постгеномикалық технологияның заманауи әдістерін қолдану қабілетін қалыптастыру: генетикалық редакциялау және молекулалық профильдеу, соның ішінде эпигеномика, транскриптомика, протеомика, метиломика, метаболомика, интерактомика; биотехнологияда постгеномдық технологияларды қолдану: өсімдіктердің, жануарлардың және адам геномының геномдарын редакциялау, трансгенді өсімдіктер мен жануарларды құру; биологиялық белсенді заттарды кодтайтын жаңа гендерді анықтау және өнеркәсіптік құнды қосылыстардың жаңа продуценттерін құру.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Өсімдік, жануар және микробиологиялық шығу тегі бар шикізатты өңдеу принциптері
Пәннің мақсаты: Тағам өнімдерін өңдеу технологиясы саласындағы заманауи білімдерді жүйелеу қабілетін дамыту. Пәнді оқу кезінде келесі аспектілер зерттеледі: тағамдық шикізатты өңдеудің дәстүрлі және инновациялық технологиялары; биоконверсия процесінде қолданылатын ферменттердің негізгі топтарын; жануар және өсімдік шикізатының микробиологиялық қауіпсіздігі; мал және өсімдік шаруашылығы өнімдерін стандарттау принциптері мен шарттары.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Тұқымқуалайтын аурулардың молекулярлы механизмдері
Пәннің мақсаты: тұқымқуалайтын патологиялардың пайда болуының молекулалық механизмдерін түсіндіру қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер төмендегі мәселелерді қарастырады: гендік патологияның мұрагерлік түрлері мен классификациясының негізгі принциптері; метаболикалық аурулардың және түрлі жүйелердің зақымдануын жоюға арналған жөндеу жүйелерінің пайда болуының негізгі механизмдерін анықтау, экзогенді экологияның әр түрлі факторларының әрекет етуі, молекулалық-генетикалық диагностиканың заманауи әдістері.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Мутацияның қазіргі заманғы теориясы
Пәннің мақсаты: мутацияның негізгі түрлерін, олардың цитогенетикалық, биохимиялық және молекулалық көріністерін, сонымен қатар генетикалық токсикологияның қазіргі мәселелерін түсіндіру қабілетін қалыптастыру.Пәннің мазмұны мутацияның негізгі типтерін және олардың цитогенетикалық және молекулалық зерттеуін және табиғи және жасанды мутагендерді зерттеуін, сонымен қатар генетикалық токсикологияның және оның методологиясының дамуының заманауи мәселелерін қамтиды.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Тағам өндірісінің инновациялық технологиялары
Пәннің мақсаты: тамақ өнеркәсібіндегі инновациялардың негізгі түрлерін талдау қабілетін дамыту; функционалдық азық-түлік өнімдерін әзірлеу үшін тұтынушылардың түсініктерін және салауатты азық-түлік нарығының трендтерін пайдаланыңыз. Пәнді оқу кезінде келесі аспектілер қарастырылады: функционалдық ингредиенттердің пайдалы әсерінің негізгі механизмдері; функционалдық тамақ өнімдерін жасау қағидалары мен ережелерін; функционалдық тамақтану өнімдерін өндірудегі әлемдік жетістіктері.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
-
Белоктық инженерия
Пәннің мақсаты: биомолекулалардың құрылымдық және функционалдық ұйымдастыру принциптерін түсіну негізінде белоктық инженерияның негізгі тәсілдері мен әдістері туралы ақпаратты алу және пайдалану қабілетін қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде студенттер төмендегі мәселелерді қарастырады: белоктардың құрылымы, қасиеттері, биологиялық функциялары және оларға амин қышқылының қалдықтарын ауыстыру әсері; белоктар құрылымындағы өзгерістерді басқару әдістері; биотехнологиялық процестер үшін қажетті қасиеттерді беру үшін жаңа протеиндерді жобалау.
Оқу жылы - 2
Семестр - 3
Несиелер - 5
Профессии
Оқыту нәтижелері
- арнайы реттелетін стандарттарға сәйкес және жаңа мәселелерді шешу үшін идеяларды әзірлеу немесе қолдану үшін негіз ретінде биотехнология саласындағы теориялық және практикалық білімді талдау; биотехнологиялық өндіріске техникалық-экономикалық талдау және техникалық-экономикалық құжаттама;
- биотехнологиялық өнімдердің сапа менеджменті жүйесінің қазақстандық және халықаралық сапа стандарттарына сәйкес ерекшеліктерін салыстыру; сонымен қатар инновациялық өнімдерді / қызметтерді құруға қатысты стандарттар; патенттік зерттеу жүргізу және өнімнің бәсекеге қабілеттілігін бағалау;
- конференцияларда қайта қарау және одан әрі талқылау үшін кәсіби салада мамандандырылған зерттеу әдістерін қолдану; ғылыми коммуникация элементтерін енгізу үшін бизнес-процестерді жобалау; ғылыми қызметтің нысаналы бағыттарындағы трендтерді анықтау;
- зерттеу мақсаттарын қоюда және оларға жетудің оңтайлы жолдары мен әдістерін таңдауда ғылыми ақпаратты іздеу, сыни талдау, жинақтау және жүйелеу қабілеті болуы;
- микробиология, биотехнология, геномика, биоинформатика, азық-түлік, экологиялық, молекулалық және жасушалық биотехнология саласында модельдеу әдістерін, сондай-ақ медицинада, экологияда және ауыл шаруашылығында қолданылатын филогенетикалық ағаштарды құру және мақсатты гендерді анықтау бойынша тәжірибелік және есептеу тәсілдерін қолдану бойынша ғылыми жобаларды әзірлеу 3D модельдерін құруға арналған;
- мамандандырылған жабдықты, технологияларды және әдістерді, соның ішінде оптикалық жабдықты, протеомдық және гендік технологияларды пайдалана отырып, тірі ағзаларды талдау, адам, жануарлар мен өсімдіктердің ауруларын диагностикалау үшін компьютерлік модельдеу;
- микробиологиялық өндірістің дайындық және соңғы операциялары үшін ферментативті және көмекші жабдықтарды, сондай-ақ оларды қалдықтарды өңдеуге пайдалануды, биологиялық ыдырайтын полимерлерды алу, процесті модификациялауды және биотехнологиялық ұйымдарда жабық өндірістік циклдардың жобаларын әзірлеуді ескере отырып, процестердің технологиялық режимін таңдау;
- өсімдіктер мен жануарлардың патогендері мен сыртқы орта факторларының әсерінен болатын жұқпалы ауруларының генетикалық және молекулалық негіздерінің ұқсастықтары мен айырмашылықтарын анықтау;
- микробиологиялық синтез, биокатализ, гендік инженерия және нанобиотехнологияларды қолдану арқылы алынатын өнімдердің жаңа түрлерін алу технологияларын жасау үшін экстремалды жағдайларда тірлішік ететін микроорганизмдердің физиологиялық күйін, жануарлар мен өсімдіктердің биоәртүрлілігін және жануарлар мен өсімдіктердің биоәртүрлілігін сипаттайтын үлгілерді жинау нәтижелерін қорытындылау;
- таңдалған салада жаңа тәжірибеге бағытталған, инновациялық әдістер мен цифрлық технологияларды пайдалана отырып, ғылыми зерттеулер, дәрістер, семинарлар және практикалық сабақтар өткізу.