Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
7M10110 Нутрициология в Астана медицина университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақтану саласында тереңдетілген білімдері бар, ғылыми-педагогикалық және зерттеу қызметін жүзеге асыру дағдыларын меңгерген кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Магистратура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Астана медицина университеті
-
Оқу мерзімі 2 года
-
Кредиттер көлемі 120
-
Білім беру бағдарламаларының тобы M140 Қоғамдық денсаулық сақтау
-
Білім беру саласы 7M10 Денсаулық сақтау
-
Дайындық бағыты 7M101 Денсаулық сақтау
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тамақ қауіпсіздігінің нормативтік-құқықтық аспектілері
Халық денсаулығын сақтауда тағамдық фактордың рөлі
Ғылым тарихы мен философиясы
Жоғары мектеп педагогикасы
Нутригеномика және дербестірілген тамақтану
Шет тілі (кәсіби)
Клиникалық эпидемиология және дәлелді медицина негіздері
Денсаулық сақтау және тамақтану жаһандық саясатта: халықаралық тәсілдер
Денсаулық сақтаудағы ұйымдастыру және басқару
Биостатистика
Басқару психологиясы
Амбулаториялық және стационарлық тәжірибеде емдік тамақтануды ұйымдастыру ерекшеліктері
-
2 Оқу жылы
Ерте жастағы балалардың тамақтану ерекшеліктері
Тағам қауіпсіздігі
Тағам сапасының гигиеналық көрсеткіштері
Ғылыми зерттеулер әдістері
Артық тамақтану және семіздік аурулардың қауіп факторы ретінде
Қарт және егде жастағы адамдардың тамақтануын ұйымдастырудың заманауи қағидаттары
Аурулардың екіншілік алдын алуындағы метаболикалық аспектілер
Емдік-профилактикалық тамақтану
Тамақтану және ішек микробиотасы
Жүктілік және лактация кезінде әйелдердің тамақтануын ұйымдастырудың өзекті мәселелері
Жұқпалы емес аурулардың алдын алуда тамақтанудың рөлі
Функционалды тағамдар
Қоғамдық денсаулық сақтау жүйесіндегі тамақтану бағдарламаларын басқару
Профилактикалық тамақтанудың заманауи тұжырымдамалары
Профессии
Оқыту нәтижелері
- ОН1-Тамақтану негіздерін, микроэлементтер мен макронутриенттердің денсаулыққа әсерін қоса алғанда, нутрициология саласындағы терең білімді көрсету.
- ОН 2-Тамақтану сапасын талдау және бағалау, сондай-ақ тамақтану әдеттерін зерттеу үшін қазіргі заманғы ғылыми зерттеу әдістерін қолдану.
- ОН 3-Жас ерекшеліктері мен медициналық ерекшеліктерді ескере отырып, алиментарлық байланысты аурулардың профилактикасы үшін тамақтану бағдарламаларын әзірлеу.
- ОН 4-Нутрициология бойынша оқу материалдарын әзірлеу, лекциялар мен семинарлар жүргізу сияқты педагогикалық қызмет дағдыларын меңгеру.
- ОН 5-Тамақтану және денсаулық сақтау саласындағы жобаларды басқару, нормативтік-құқықтық құжаттар мен тамақтану бағдарламаларын әзірлеу.
- ОН 6-Клиникалық және эпидемиологиялық зерттеулердің деректерін талдау және түсіндіру, практикалық нутрициологияда дәлелді медицинаны қолдану.
- ОН 7-Халықтың денсаулығын жақсарту және аурулардың алдын алу үшін инновациялық технологиялар мен функционалдық тамақ өнімдерін енгізу.
- ОН 8-Нутрициология саласындағы ғылыми, педагогикалық және практикалық қызметте жоғары этикалық және кәсіби стандарттарды көрсету.