Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07220 Азық-түлік өнімдері технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Экономика, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері саласындағы құзыреттерді, сондай-ақ кәсіптік қызметте кәсіпкерлік дағдылар мен қаржылық сауаттылықты дамытады
  • Математикалық талдау әдістерін, механика мен техниканың жалпы заңдылықтарын негізгі пәндерді табысты оқу және кәсіби қызметте пайдалану үшін қолданады
  • Тамақ өндірісі саласындағы кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық дағдыларды (негізгі санитарлық нормалар мен ережелерді) қолданады
  • Жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдылықтарын және оқу жазбасының жанрларын қосымша білім беру барысында өндірістік және ғылыми-зерттеу қызметінде пайдаланады
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында дайын өнім өндірудегі нақты кәсіби мәселелерді шешу және негізделген шешімдер қабылдау, экономикалық қажеттіліктерді жоспарлау және кәсіпорынның нарықтағы бәсекеге қабілеттілігі мен тұрақтылығын арттыру үшін жасанды интеллект технологияларын қолдану бойынша оқыту дағдыларын меңгереді
  • Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау және бақылау саласындағы кәсіби құзыреттер бойынша білім мен айқын түсінікті біріктіре отырып, тағам өнеркәсібінің озық технологиялары негізінде жаңа функционалдық тағам өнімдерін әзірлейді
  • Азық-түлік өнімдерін өндірудің тиімділігін арттыру, кешенді логистикасы және өнімдерді сақтау бойынша практикалық міндеттерді шешу үшін кәсіби және ғылыми дағдыларды қолданады, сондай-ақ жасанды интеллект технологияларын пайдаланады
  • Азық-түлік өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығарудың өндірістік және қазіргі заманғы технологиялық процестерін ұйымдастырады, экожүйелерді қалпына келтіруге арналған энергия тиімді технологияларды қолдану арқылы экономика мен қоғамның әлеуметтік дамуы арасындағы тепе-теңдікті қамтамасыз етіп, қоршаған ортаны сақтау, адамның өмірі мен денсаулығын қорғау мәселелерін шешеді
  • Санитарлық нормаларды, өндірістік логистиканы және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының заманауи талаптарын, сонымен қатар тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтанудағы тиімді жұмысты ескере отырып технологиялық схемалар мен конструкторлық шешімдерді әзірлеу үшін қажетті кәсіби және практикалық дағдыларды пайдаланады.
Top