Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07220 Азық-түлік өнімдері технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қазіргі заманғы экономика мен нарықтың талаптарына жауап беретін, кәсіби және әлеуметтік құзыреттерге ие, тамақ өндірісі және қоғамдық тамақтану саласында бәсекеге қабілетті, кәсіби кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жалпы химия
Техникалық микробиология
Тамақ өнімдерін өндіруде микробиологиялық санитария және гигиена
Экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық модулі (экономика және кәсіпкерліктің негіздері, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, қаржылық сауаттылық негіздері)
Жоғары математика
Инженерлік және компьютерлік графика
-
2 Оқу жылы
Бейорганикалық химия
Өнімдерді өңдеудің заманауи физикалық әдістері
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Аналитикалық және физколлоидтық химия
Ғылыми зерттеу негіздері
Өнімдерді физикалық өңдеу әдістері
Жасанды интеллектке кіріспе
Тағам өндірісінің үрдістері және аппараттары
Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
Тамақ биохимиясы
Кәсіпорындағы экономика және жоспарлау
Тамақ өнеркәсібінің технологиясы
Тамақ өндірісінің жылу және масса алмасу процестері
Тағам химиясы
-
3 Оқу жылы
Тамақ өндірісіндегі заманауи технологиялар
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру
Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі
Тағамдық қоспалар
Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Тамақ өнімдерін сақтау технологиясы
Кәсіпорындардағы стандарттау және сертификаттау
Нутрициология
Тамақ өнеркәсібіндегі стандарттау және техникалық реттеу
Шикізат және азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Төмен температурадағы тағамдық технологиялар
Азық-түлік өнімдері салаларының технологиясы
Жасанды нейрондық желілерді әзірлеу
Объектілерді басқарудағы жасанды интеллект
Қоғамдық тамақтандырудағы тоңазытқыш техникасы және технологиясы
Дәм сараптау
Азық-түлік қауіпсіздігі
Тамақ өнімдерін талдау әдістері
Тоңазытқыш өндірісінің технологиясы
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі
Әлем халықтарының тағамдары
Тағамды сенсорлық бағалау
Ұлттық және шетел тағамдарының технологиясы
-
4 Оқу жылы
Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық жабдықтары
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау
Ұлттық ет өнімдерін өндіру технологиясы
Ашыған сүт өнімдері мен ірімшіктерді өндіру технологиясы
Ет және ет өнімдерінің технологиясы
Азық-түлік кәсіпорындарының кешенді логистикасы
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы
Қоғамдық тамақтану өнімдерін калькуляциялау негіздері
Консервілеу технологиясы
Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
Консервілер және азық-түлік концентраттарының технологиясы
Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технологиялық есептеулердің негіздері
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Экономика, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері саласындағы құзыреттерді, сондай-ақ кәсіптік қызметте кәсіпкерлік дағдылар мен қаржылық сауаттылықты дамытады
- Математикалық талдау әдістерін, механика мен техниканың жалпы заңдылықтарын негізгі пәндерді табысты оқу және кәсіби қызметте пайдалану үшін қолданады
- Тамақ өндірісі саласындағы кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық дағдыларды (негізгі санитарлық нормалар мен ережелерді) қолданады
- Жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдылықтарын және оқу жазбасының жанрларын қосымша білім беру барысында өндірістік және ғылыми-зерттеу қызметінде пайдаланады
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында дайын өнім өндірудегі нақты кәсіби мәселелерді шешу және негізделген шешімдер қабылдау, экономикалық қажеттіліктерді жоспарлау және кәсіпорынның нарықтағы бәсекеге қабілеттілігі мен тұрақтылығын арттыру үшін жасанды интеллект технологияларын қолдану бойынша оқыту дағдыларын меңгереді
- Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау және бақылау саласындағы кәсіби құзыреттер бойынша білім мен айқын түсінікті біріктіре отырып, тағам өнеркәсібінің озық технологиялары негізінде жаңа функционалдық тағам өнімдерін әзірлейді
- Азық-түлік өнімдерін өндірудің тиімділігін арттыру, кешенді логистикасы және өнімдерді сақтау бойынша практикалық міндеттерді шешу үшін кәсіби және ғылыми дағдыларды қолданады, сондай-ақ жасанды интеллект технологияларын пайдаланады
- Азық-түлік өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығарудың өндірістік және қазіргі заманғы технологиялық процестерін ұйымдастырады, экожүйелерді қалпына келтіруге арналған энергия тиімді технологияларды қолдану арқылы экономика мен қоғамның әлеуметтік дамуы арасындағы тепе-теңдікті қамтамасыз етіп, қоршаған ортаны сақтау, адамның өмірі мен денсаулығын қорғау мәселелерін шешеді
- Санитарлық нормаларды, өндірістік логистиканы және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының заманауи талаптарын, сонымен қатар тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтанудағы тиімді жұмысты ескере отырып технологиялық схемалар мен конструкторлық шешімдерді әзірлеу үшін қажетті кәсіби және практикалық дағдыларды пайдаланады.