Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07220 Азық-түлік өнімдері технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті

Пәндер

  • Жалпы химия

    Пәнді зерделеудің мақсаты қосылыстардың қасиеттері, құрылымы және химиялық мінез-құлқы туралы, атомдар мен молекулалардың кванттық-механикалық құрылымы туралы, қосылыстардағы химиялық байланыстың табиғаты туралы жүйелі білімді, сондай-ақ химиялық байланыстың табиғаты туралы қазіргі заманғы түсініктерді қалыптастыру болып табылады. Пән химияның теориялық негіздерін және нақты химиялық және материалтану міндеттерін шешу кезінде оларды пайдалану тәсілдерін қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Техникалық микробиология

    Пән өндіріс процестеріндегі және табиғаттағы заттардың өзгеруіндегі микроорганизмдерді, адамның ас қорыту ауруларының себептерін және олардың алдын алу шараларын ұйымдастыруды, тиімді санитарлық бақылау әдістерін жасауды, сондай-ақ қарапайым және дифференциалды бояу әдістерін, микроорганизмдерді өсіру әдістерін үйретеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Тамақ өнімдерін өндіруде микробиологиялық санитария және гигиена

    Пән тамақ өнімдерін санитарлық сараптауды ұйымдастыру және адам ағзасын қоршаған ортаның зиянды факторларының әсерінен қорғау саласындағы білімді қалыптастыру, сондай-ақ тамақ өнеркәсібі мен микробиологиялық бақылау саласындағы дағдыларды көрсету мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық модулі (экономика және кәсіпкерліктің негіздері, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, қаржылық сауаттылық негіздері)

    Интеграцияланған пән экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық негіздерін қамтиды. Негізгі экономикалық тұжырымдамаларды, бизнесті жүргізу қағидаттарын, қызметтің құқықтық аспектілерін және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениеттің негіздерін зерттейді. Қаржылық жоспарлаудың, жеке қаржы мен инвестицияларды басқарудың негізгі принциптерін қарастырады. Экономикалық шешімдерді тиімді қабылдау, құқықтық қорғау, тұрақты бизнес-құзыреттерді қалыптастыру және жеке қаржыны басқару дағдыларын дамытуға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жоғары математика

    Пән математикалық есептерді, сызықтық және векторлық алгебра элементтерінің практикалық есептерін, математикалық талдауды, ықтималдықтар теориясын модельдеуге және шешуге мүмкіндік беретін математикалық аппаратты зерттеуге бағытталған.. Пәнді меңгергеннен кейін білім алушылар кәсіби қызметтегі есептерді шешу үшін математикалық әдістерді қолдана алады

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Инженерлік және компьютерлік графика

    Пән инженерлік және техникалық салаларда қолданылатын графикалық кескіндерді жасауға және өңдеуге қатысты негізгі тақырыптарды зерттеуге бағытталған. Графикалық жүйелердің негізгі компоненттері, графикалық аппараттық және бағдарламалық жасақтама. Білім алушылар инженерлік есептерді шешу режимінде графикалық жүйелермен жұмыс істеу үшін қажетті теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгереді

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 6
  • Бейорганикалық химия

    Пән білімалушыларға бейорганикалық химияның теориялық негіздері, химиялық процестердің мәні және олардың пайда болуының негізгі заңдылықтары туралы білімдерін дамытуға бағытталған. Білімалушы химиялық реакциялардың түрлерін, элементтер мен олардың қосылыстарының қасиеттерін анықтай алады; химиялық процестердің жалпы заңдылықтарын және заттардың химиялық қасиеттерін түсіне алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнімдерді өңдеудің заманауи физикалық әдістері

    Пәнді меңгерудің мақсаты – болашақ технологтарды жаңа әдістермен қаруландыру, тамақ өнімдерін өңдеудің заманауи әдістерін меңгеру, шикізат пен тамақ өнімдерінің қасиеттерін зерттеу, тамақ өнімдерінің физикалық-химиялық қасиеттерін анықтауға арналған өлшеу әдістемесін, практикалық дағдыларды меңгеру, заманауи технологиялар тұрғысынан технологиялық процестерді жүргізу қажеттілігін түсіну саласындағы жүйеленген білімін арттыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік өнімдерінің тауартануы

    Курс бағдарламасы қазіргі заманғы азық-түлік нарығы саласындағы білімдер жүйесін, сонымен қатар азық-түлік өнімдерін өндірудегі ғылым мен техниканың соңғы жетістіктерін, олардың сапасы мен тағамдық құндылығын қамтамасыз етуге болашақ маманның практикалық және теориялық дағдыларының қалыптасуына ықпал етеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Аналитикалық және физколлоидтық химия

    Пәннің мақсаты-заттарды талдаудың заманауи әдістерін игеру, химиялық процестердің бағыттары мен жылдамдығын зерттеу. Студенттер химиялық заттарға талдау жасай алады, химиялық формулалар мен реакция теңдеулері бойынша есептеулер жүргізе алады, технологиялық процесті оңтайландыру, математикалық өңдеу және деректерді жалпылау үшін дисперсті және коллоидтық жүйелердің қасиеттерін қолдана алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ғылыми зерттеу негіздері

    Ғылыми танымның әдіснамалық негіздері, теориялық және эмпирикалық зерттеу әдістері, сонымен қатар метатеориялық деңгей туралы, ғылыми-техникалық шығармашылық теориясы мен әдіснамасы элементтері туралы білімдерді қалыптастыру, ғылыми-техникалық шығармашылықтың бағытын таңдау мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнімдерді физикалық өңдеу әдістері

    Курстың мақсаты тамақ өнеркәсібінде бірқатар физикалық өңдеу әдістерін қолдану мәселелерін зерттеу болып табылады және жоғары жиілікті электр тогы, инфрақызыл сәулелену, электр өрістері, контактілі өңдеу әдісі, ультрадыбыстық, сонымен қатар импульстік әдістер мен инженерия. тағам өндірісінің физикалық-химиялық механикасы туралы білімдерін қалыптастыру.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Жасанды интеллектке кіріспе

    Пән заманауи жасанды интеллект жүйелерінде қолданылатын негізгі ұғымдарды, әдістер мен технологияларды зерттеуге бағытталған. Курс жасанды нейрондық желілерді, машиналық оқытуды, терең оқытуды және компьютерлік көру, табиғи тілді өңдеу, робототехника және ойын өнері сияқты әртүрлі салаларда қолданылатын қолданбалы алгоритмдер мен модельдерді қарастырады. Курс аяқталғаннан кейін студенттер жасанды интеллект әдістерін қолдана отырып, есептерді талдауға және шешуге қабілетті.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағам өндірісінің үрдістері және аппараттары

    Студентке конструкцияларды ұтымды таңдауды, белгілі бір технологиялық процестерге арналған машиналар мен аппараттарды есептеуді, сонымен қатар оларды өндірістік мақсатқа сай пайдалану әдісін, ең аз шығынмен және жоғары сапада максималды өнімділікке қол жеткізуге бағытталған оқыту мақсатымен оқытылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы

    Пән қоғамдық тамақтандыру саласында теориялық білімі мен практикалық дағдылары бар мамандарды даярлау, шикізатты өңдеудің заманауи технологиялары мен әдістерін қолдану, сондай-ақ өндірісті оңтайландыру, сапаны бақылау және тамақ өнеркәсібіндегі технологиялық процестерді жетілдіру үшін жасанды интеллектті енгізу мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ биохимиясы

    Пән адамның тамақтануымен байланысты биохимиялық процестер мен өсімдіктер мен жануарлар организмдерінде, сондай-ақ олардың тіршілік әрекеті процесінде болатын сипаттамалық өзгерістер мәселелері бойынша студенттердің білім, білік және дағдылар жүйесін қалыптастыру мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Кәсіпорындағы экономика және жоспарлау

    Курс Кәсіпорындағы экономика мен жоспарлау негіздерін зерделеуге, өндірістің техникалық-экономикалық деңгейін бағалау дағдыларын қалыптастыруға, өнім сапасының көрсеткіштерін және кәсіпорын қызметінің тиімділігін талдауға бағытталған. Білім алушылар ресурстық және еңбек шығындарын жоспарлау әдістерін меңгереді, сондай-ақ нарық жағдайында кәсіпорынның барынша тиімділігі мен тұрақтылығына қол жеткізу үшін өнімділікті арттыру, бизнес-процестерді оңтайландыру және бәсекеге қабілеттілікті арттыру стратегияларын әзірлейді

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Тамақ өнеркәсібінің технологиясы

    Нарықты дамытудың негізгі басым бағыттары мен азық-түлік өндірісінің шикізат базасы туралы теориялық білімді үйрету, ет, балық, сүт, жұмыртқа өнімдерін, жеміс-көкөніс консервілерін өндіру технологиясы, т.б. сондай-ақ тамақ өнімдерін өндірудің классификациясын, ассортиментін, технологиясын зерттеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өндірісінің жылу және масса алмасу процестері

    Пәннің мақсаты студенттерге өсімдік және жануар текті шикізатты өңдеудегі жылу және масса алмасу процестері туралы білім беру, студенттердің тамақ өндірісін енгізу саласындағы кәсіптік қызметте білім, білік және дағдыларын қолдануға дайындығын қалыптастыру. технологиялық желілердің бөлігі болып табылатын жылу және масса алмасу процестері мен жабдықтарды пайдалана отырып орындалатын процестер.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағам химиясы

    Пән ғылымның заманауи жетістіктеріне сәйкес тамақ технологияларының арнайы курстары үшін теориялық және практикалық негізді құрайтын білім алушылардың білімін тереңдету және тағамдық заттардың негізгі топтарын, физика-химиялық қасиеттері мен өзгерістерін зерттеу мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өндірісіндегі заманауи технологиялар

    Пән тамақ өнімдерінің технологиясы, тамақ өнімдерін өндіруде қолданылатын жануар және өсімдік текті шикізат, оның қасиеттері, ассортименті және өндіру технологиясы туралы жалпы түсініктерді көрсету және алған дағдыларын өндірісте қолдану мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірісін ұйымдастыру

    Пән нарықтық қатынастар жағдайында практикалық қызмет үшін қажетті қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында өндірісті және бәсекеге қабілетті кәсіпорынды ұйымдастыру бойынша білім алу, сонымен қатар студенттерді қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының болашақ экономикалық менеджерлері ретінде оқыту мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі

    Негізгі тағамдық токсиканттар, олардың адам ағзасына қауіптілік дәрежесі, азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздік көрсеткіштерін бақылау әдістері туралы қажетті теориялық білімді қалыптастыру, тағам саласындағы негізгі білім, білік және дағдыларды меңгеру мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағамдық қоспалар

    Болашақ маманға тағамдық қоспаларды білікті түрде анықтауға мүмкіндік беретін тағамдық қоспаларды қолдану саласында студенттердің теориялық білімі мен практикалық дағдыларын дамыту, сонымен қатар тамақ өнімдерін пайдалану саласындағы нормативтік-құқықтық және заңнамалық базаны зерделеу мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру

    Пән сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру және өндірістік процестерді басқару, кәсіпорындар үшін құрылымды, нормативтік, технологиялық құжаттаманы және анықтамалық материалды зерделеу, сондай-ақ сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарының шаруашылық қызметін талдау бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыру мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерін сақтау технологиясы

    Пән студенттердің азық-түлік шикізатының әртүрлі топтарын сақтау және тасымалдау бойынша теориялық білімдерін дамыту, тамақ өнімдерінің сақтау сыйымдылығын зерттеу, сақтау негіздерін ұйымдастыру: қоймалардың түрлері, әдістері және азық-түлік өнімдерінің әртүрлі топтарын сақтау, тасымалдау режимдері, сонымен қатар сапасы мен өндіріс жағдайларына байланысты шикізаттың ұтымды сақтау мерзімін болжау мүмкіндігін теориялық, практикалық жүзінде меңгеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кәсіпорындардағы стандарттау және сертификаттау

    Пән Қазақстан Республикасындағы сертификаттау мен стандарттаудың негізгі принциптері мен ұстанымын, сертификаттауды қолдану салаларын, сертификаттау схемалары мен жүйелерін, өнімдер мен қызметтерді сертификаттау ережелері мен тәртібін, ғылыми-техникалық қамтамасыз ету принциптерін, сондай-ақ Тізілімді жүргізу ережелерін, инспекциялық бақылауға қойылатын талаптарын оқытады және дағдыларын қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Нутрициология

    Пәннің мақсаты рационалды тамақтану саласындағы теориялық білімдерді меңгеру және дағдыларды қалыптастыру, тамақтанудың ағза өміріндегі рөлі, сонымен қатар халықтың әртүрлі топтарының нақты тамақтануын зерттеу әдістерін ғылыми тұрғыдан меңгеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнеркәсібіндегі стандарттау және техникалық реттеу

    Техникалық реттеу, стандарттау және сапа менеджменті саласындағы білімін көрсету және өнімнің, жұмыстың, көрсетілетін қызметтің стандарттау және сапасы мәселелері бойынша техникалық нормативтік құқықтық актілер туралы түсінікке ие болу мақсатында оқытылады, сонымен қатар өнімдердің сапасын бағалауда практикалық дағдыларын қалыптастыру ретінде.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Шикізат және азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау

    Пән болашақ мамандарға тамақ өндірісінде өндірілетін және жаппай тамақтану кәсіпорындарында сатылатын өнімдердің – ет, сүт, консервілер, жартылай фабрикаттар, аспаздық және кондитерлік өнімдердің сапасын бақылаудың теориялық негіздері мен практикалық дағдыларын үйрету мақсатында оқытылады, сондай-ақ кәсіптік пәндерді игеру үшін қажетті іргелі білімді қалыптастырады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Төмен температурадағы тағамдық технологиялар

    Пәннің мақсаты тамақ өнімдерін салқындату, мұздату, еріту және тоңазытқышта сақтаудың физикалық процестерін, төмен температураларды алу әдістерін, өнімді жылыту және жібіту процестерін, компрессорларды, буландырғыштарды, конденсаторларды, сондай-ақ пайдалану әдістерін білу және азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерін практикада ұзақ сақтау туралы теориялық білімін арттыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік өнімдері салаларының технологиясы

    Тамақ өнеркәсібінің салаларымен, оның ішінде сүт және ет өнімдері, өсімдік майлары, жемістер мен көкөністерді консервілеу және басқа да өнімдерді өндіру негіздерімен, сондай-ақ тамақтану саласындағы заманауи жетістіктермен таныстыру, тамақ өндірісі саласында жоғары білікті мамандарды қалыптастыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Жасанды нейрондық желілерді әзірлеу

    Пән адам миының жұмысын имитациялайтын математикалық модельдер болып табылатын нейрондық желілерді құру және оқыту әдістерін зерттеуге бағытталған. Бұл пәнді оқу барысында студенттер нейрондық желілердің әртүрлі түрлері, олардың құрылымдары және оқу алгоритмдері туралы біледі. Курс аяқталғаннан кейін студенттер жасанды интеллект пен машиналық оқытудың әртүрлі мәселелерін шешу үшін нейрондық желілерді құруға, оқытуға және қолдануға қабілетті болады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Объектілерді басқарудағы жасанды интеллект

    Пән жасанды интеллект жүйелерінің негізгі ұғымдары мен принциптерін, сондай-ақ олардың объектілерді басқаруда қолданылуын зерттейді. Объектілерді тиімді басқаруға арналған жасанды интеллект әдістері мен технологиялары. Курсты аяқтағаннан кейін студенттер объектілерді сәтті басқару үшін қажетті дағдылар мен білім алады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандырудағы тоңазытқыш техникасы және технологиясы

    Пәннің мақсаты бұл студенттердің өндірістік технологиялық, техникалық және экологиялық аспектілерін ескере отырып, тоңазытқыш техникасы мен технологиясы саласында білім алу және дамыту, сонымен қатар студенттерді нақты өндірісті шешуге практикалық дағдыларын қалыптастыру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Дәм сараптау

    Пән білім алушыларда теориялық және практикалық білімді қалыптастыру және тамақ өнімдерін сенсорлық бағалау кезінде объективті және қайталанатын нәтижелерді қамтамасыз ету үшін ғылыми негізделген дегустациялық талдаудың негізгі әдістерін игеру, сондай-ақ тағамға сенсорлық, органолептикалық талдау жүргізу әдістері туралы тұтас түсінікке ие болу мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік қауіпсіздігі

    Курс бағдарламасы шикізаттың, материалдардың, дайын және жартылай дайын мал, өсімдік тектес өнімдерінің қауіпсіздігі мен сапасын зерттеу, сондай-ақ тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін анықтайтын негізгі заңнамалық ережелерді, талаптарды меңгеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерін талдау әдістері

    Пәннің мақсаты бұл тағамдық объектілердің құрамы, олардың қасиеттері, макро- және микроэлементтерді талдау әдістері, сапасын кешенді бағалаудың заманауи әдістері саласындағы білім мен дағдыларды қалыптастыру және де азық-түлік өнімдерінің тұтынушылық қасиеттері зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тоңазытқыш өндірісінің технологиясы

    Тағам өнімдерін тоңазыту технологиясының әдістері мен режимдері, сонымен қатар тоңазыту кезіндегі тағам өнімдерінің физикалық, химиялық, биохимиялық өзгерістері туралы білімді қалыптастыру мақсатында оқытылады және де салқындатылған, мұздатылған азық-түліктердің режимдік параметрлерін, сапа көрсеткіштерін анықтаудың практикалық дағдыларын меңгеру.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі

    Курс экономика, қоғамның әлеуметтік дамуы, қоршаған ортаны сақтау, адам өмірі мен денсаулығын қорғау арасындағы тепе-теңдікті қамтамасыз ету принциптері туралы жүйелі түсінік қалыптастыруға бағытталған. Ұлттық стратегияларды әзірлеу және бизнес-процестерді жүзеге асыру; техногендік, табиғи және әлеуметтік тәуекелдерді талдау, болжау және азайту; эко-тұрақты өмір салты және өз қауіпсіздігіне жауапкершілікпен қарау кезінде дөңгелек экономикада энергия мен қалдықтарды тиімді басқару дағдыларын дамытады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Әлем халықтарының тағамдары

    Пәннің мақсаты студенттердің Қазақстан, ТМД елдері, Еуропа, Америка және Таяу Шығыс халықтарының мәдениеті мен тағам дәстүрлері туралы білімдерін қалыптастыру, сонымен қатар аспаздық өнердің дамуы мен қалыптасуында білімдерді меңгеру болып табылады және де шет елдердің тағамдық ерекшеліктерін зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағамды сенсорлық бағалау

    Тамақ өнімдері мен қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің дегустациясын талдау мәселесінің теориялық аспектілері бойынша терең білімі бар және практикалық қолдануда негізгі әдіснамалық әдістемелерді меңгерген, сонымен қатар тамақ өнімдері мен қоғамдық тамақтандыруды анықтайтын жоғары білікті мамандарды даярлау мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ұлттық және шетел тағамдарының технологиясы

    Білім алушыларды ұлттық және шетелдік асүй тағамдарын дайындау технологиясымен және тамақ өнімдерін өңдеу әдістерімен таныстыру, аспаздық өнімдердің ассортименті және әртүрлі ұлттық асүйлердің аспаздық тағамдарын дайындау технологиясы туралы білімді қалыптастыру, қолданыстағы нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес технологиялық құжаттаманы құра білу мақсатында зерделенеді.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық жабдықтары

    Білімалушыға конструкцияларды ұтымды таңдауды, белгілі бір технологиялық процестерге арналған машиналар мен аппараттарды есептеуді, сонымен қатар оларды өндірістік мақсатқа сай пайдалану әдісін, ең аз шығынмен және жоғары сапада максималды өнімділікке қол жеткізуге бағытталған оқыту мақсатымен оқытылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау

    Пән қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында тамақ өнімдерінің сапасын техникалық-химиялық бақылаудың теориялық негіздері мен практикалық әдістерін зерделеу, нормативтік құжаттама талаптарына сәйкес шикізатты, жартылай фабрикаттар мен дайын тағамдарды талдаудың қазіргі физика-химиялық, органолептикалық және аспаптық әдістерін қарастыру және қауіпсіздік пен сапа көрсеткіштерін бағалау әдістерін игеру мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы

    Пәннің мақсаты – сүт өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жасау, шикізат пен дайын өнімнің сапасына қойылатын талаптарды зерттеу және оларды кәсіби қызметте әрі қарай пайдалану үшін теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгеру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары

    Пәннің мақсаты шикізатты механикалық және термиялық өңдеудің, тамақ өнімдерін дайындаудың, оларды тасымалдау мен өткізудің технологиялық процестерін орындауға арналған техникалық құралдардың барлық арсеналын көрсететін ғылыми-техникалық мәліметтер жиынтығын зерделеу, сондай-ақ білім алушыларға технологиялық жабдықты пайдалану және сол бойынша теориялық білім мен практикалық дағдылар беру болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технохимиялық бақылау

    Пән шикізаттың кіріс сапасын бақылауды ұйымдастыру және жүзеге асыру, жартылай фабрикаттардың өндірістік бақылауы, технологиялық процестердің параметрлерін, сүт және ет өнімдерінің сапасын басқару, сапа көрсеткіштерін анықтау әдістерін игеру және технохимиялық бақылау зертханасын ұйымдастыру дағдыларын қалыптастыру мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ұлттық ет өнімдерін өндіру технологиясы

    Ұлттық ет өнімдерін өндіру технологиясының теориялық және практикалық негіздерін қалыптастыру, ұлттық ет жартылай фабрикаттарын дайындаудың жалпы әдістері, тағамдар, ассортимент, жылу әсері туралы түсінік алу мақсатында оқытылады, сонымен қатар ұлттық ет өнімдерінің сапасын өңдеу, ұлттық ет өнімдерін дайындаудың аймақтық ерекшеліктерін, сонымен қатар рациондағы еттің маңызын зерттеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ашыған сүт өнімдері мен ірімшіктерді өндіру технологиясы

    Ұлттық сүт өнімдерін өндіру саласындағы технологиялық қызметке қажетті теориялық білімдерді, практикалық дағдыларды меңгеруге, ұлттық сүт және қышқыл сүт өнімдерін дайындаудың ассортиментін және аймақтық ерекшеліктерін зерттеуге, сонымен қатар сүт өнеркәсібі саласындағы ғылыми мәселелер мен даму перспективалары туралы түсінік.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ет және ет өнімдерінің технологиясы

    Ет саласының даму бағыттары: мал мен құсты қабылдау, күтіп-баптау, тасымалдау, сою және өңдеу туралы білімдерін қалыптастыру мақсатында оқытылады және де ет өндірудің технологиялық процестерін, мал және құс етін өңдеу өнімдерінің, сондай-ақ ет шикізатын қайта өңдеу өнімдерінің сапасына қойылатын нормативтік құжаттардың талаптарын зерттеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік кәсіпорындарының кешенді логистикасы

    Пән тамақ кәсіпорындарының логистикасы, логистикалық басқару негіздері, тамақ өнеркәсібіндегі логистиканы дамыту, халықаралық логистикалық жүйелердің құралдарын қалыптастыру, логистиканы қолдану саласы ретінде өндіріс салалары туралы білімді қалыптастыру, сондай-ақ көліктік логистиканы қамтамасыз етуді және оның даму тенденцияларын, шикізат пен өнімді жеткізуді есептеу әдісін зерттеу мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы

    Пәннің мақсаты – тамақтандыру кәсіпорындарында шикізатты алғашқы өңдеуді, ыдыс-аяқтарды дайындау үшін қолданылатын негізгі технологиялық процестерді, өнімдердің тағамдық құндылығын, шикізаттың ассортиментін және технологиялық қасиеттерін, олардың химиялық құрамымен байланысын және аспаздық өңдеу процесінде өнімнің жаңа қасиеттерін қалыптастыруды білу және тағамдық өнімдерді дайындаудың технологиялық картасын құра білу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтану өнімдерін калькуляциялау негіздері

    Пәннің мақсаты қоғамдық тамақтану саласындағы дайын өнімнің өзіндік құнын есептеу принциптерін, калькуляцияның негізгі әдістерін, бағаны қалыптастыру ерекшеліктерін, шикізатты есепке алуды және баға белгілеуді реттейтін нормативтік құжаттарды зерделеу, сондай-ақ білім алушылардың тамақтану саласында калькуляция жүргізудің және негізделген басқарушылық шешімдер қабылдаудың практикалық дағдыларын қалыптастыру болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Консервілеу технологиясы

    Тағамдарды консервілеудің теориясын, әдістері мен құралдарын, ет, сүт консервілерінің негізгі түрлерін өндіру технологиясын, технологиялық процестердің жеке операцияларының мәнін, консервілеу әдістерін оқып үйрену және консервілеу әдістері саласындағы білім мен дағдыларды меңгеру мақсатында оқытылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау

    Пәннің мақсаты ет-сүт саласы кәсіпорындарын жобалау негіздерін, жекелеген өндірістік объектілерді жобалау принциптерін, олардың арасындағы өзара байланысты, кәсіпорынның технологиялық құрылымын, жобалардың құрамы мен түрлерін, жобалау кезеңдерін, технологиялық есептеулер негіздерін зерделеу, жобалауды оңтайландыру, технологиялық процестерді автоматтандыру үшін заманауи цифрлық технологиялар мен жасанды интеллектті қолдану болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау

    Пәннің мақсаты тұжырымдаманы таңдауды, өндірістік қуаттарды есептеуді, үй-жайларды аймақтарға бөлуді, технологиялық жабдықтарды іріктеуді және санитарлық-гигиеналық нормаларды қамтамасыз етуді қоса алғанда, жобалау принциптері мен әдіснамасын, кезеңдерін зерделеу, сондай-ақ экономикалық, технологиялық және экологиялық талаптарды ескере отырып, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының жобаларын әзірлеу болып табылады.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Консервілер және азық-түлік концентраттарының технологиясы

    Пәннің мақсаты студенттердің тамақ өнімдерін консервілеу технологиясы мен әдістері туралы жеткілікті кең және терең білім алу, сондай-ақ консервілер мен тамақ концентраттарының әртүрлі түрлерін өндірудің технологиялық процестерін, консервілерді ұзақ уақыт сақтау шарттарын зерттеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Сүт және ет өнеркәсібі кәсіпорындарындағы технологиялық есептеулердің негіздері

    Пәннің мақсаты ет және сүт кәсіпорындарын ұйымдастырудың жалпы ережелерін, баға белгілеу мен калькуляцияны, ет-сүт өнеркәсібі кәсіпорындарында қолданылатын құжаттардың нысанын, шикізат пен материалдарды қабылдаудың ағымдағы есеп беру құжаттарын жүргізуді үйрену және де дайын өнімді шығару, тауарлық есептерді және өндірістегі өнімдерді түгендеу.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 2
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Экономика, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері саласындағы құзыреттерді, сондай-ақ кәсіптік қызметте кәсіпкерлік дағдылар мен қаржылық сауаттылықты дамытады
  • Математикалық талдау әдістерін, механика мен техниканың жалпы заңдылықтарын негізгі пәндерді табысты оқу және кәсіби қызметте пайдалану үшін қолданады
  • Тамақ өндірісі саласындағы кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық және практикалық дағдыларды (негізгі санитарлық нормалар мен ережелерді) қолданады
  • Жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдылықтарын және оқу жазбасының жанрларын қосымша білім беру барысында өндірістік және ғылыми-зерттеу қызметінде пайдаланады
  • Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында дайын өнім өндірудегі нақты кәсіби мәселелерді шешу және негізделген шешімдер қабылдау, экономикалық қажеттіліктерді жоспарлау және кәсіпорынның нарықтағы бәсекеге қабілеттілігі мен тұрақтылығын арттыру үшін жасанды интеллект технологияларын қолдану бойынша оқыту дағдыларын меңгереді
  • Нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес шикізат пен дайын өнімнің сапасын бағалау және бақылау саласындағы кәсіби құзыреттер бойынша білім мен айқын түсінікті біріктіре отырып, тағам өнеркәсібінің озық технологиялары негізінде жаңа функционалдық тағам өнімдерін әзірлейді
  • Азық-түлік өнімдерін өндірудің тиімділігін арттыру, кешенді логистикасы және өнімдерді сақтау бойынша практикалық міндеттерді шешу үшін кәсіби және ғылыми дағдыларды қолданады, сондай-ақ жасанды интеллект технологияларын пайдаланады
  • Азық-түлік өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында жоғары сапалы өнім шығарудың өндірістік және қазіргі заманғы технологиялық процестерін ұйымдастырады, экожүйелерді қалпына келтіруге арналған энергия тиімді технологияларды қолдану арқылы экономика мен қоғамның әлеуметтік дамуы арасындағы тепе-теңдікті қамтамасыз етіп, қоршаған ортаны сақтау, адамның өмірі мен денсаулығын қорғау мәселелерін шешеді
  • Санитарлық нормаларды, өндірістік логистиканы және тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының заманауи талаптарын, сонымен қатар тамақ өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтанудағы тиімді жұмысты ескере отырып технологиялық схемалар мен конструкторлық шешімдерді әзірлеу үшін қажетті кәсіби және практикалық дағдыларды пайдаланады.
Top