Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07260 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қорқыт Ата атындағы Қызылорда университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Экологиялық қауіпсіздік, еңбекті қорғау, қаржылық сауаттылық, экономика және құқық негіздерін білуін көрсетеді, этикалық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы нормаларды сақтайды, осы білімді кәсіби қызметте қолданады.
  • Тамақ өнеркәсібінің жабдықтарын жобалау және оңтайландыру кезінде физика, математика және механика заңдарын қолданады.
  • Аналитикалық және физика-химиялық әдістерді қолдана отырып, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бағалайды, кәсіби ортада инклюзивті білім беру туралы білімді қолданады.
  • Азық-түлік өндірісінің технологиялық процестерін модельдеу, инновациялық шешімдерді әзірлеу және олардың тиімділігін бағалау үшін AutoCAD және басқа да автоматтандырылған жобалау жүйелерін пайдаланады.
  • Химиялық және микробиологиялық әдістерді қолдана отырып, азық-түлік шикізаты мен дайын өнімнің тауарлық сипаттамалары мен сапасын бағалайды.
  • Сапа мен қауіпсіздік талаптарын ескере отырып, тағамның әртүрлі түрлерін, соның ішінде диеталық және этникалық тағамдарды дайындау технологияларын қолданады.
  • Инновациялық технологияларды қолдана отырып, тамақ өнімдерінің жаңа түрлерін дамытады.
  • Тамақ өнімдерін өндіру және қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастыру үшін процестерді жобалайды және жабдықтарды таңдайды.
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік процестері мен экономикалық көрсеткіштерін талдайды, басқарушылық шешімдер мен бәсекеге қабілеттілікті арттыру әдістерін қолданады.
  • Тамақ өнеркәсібі саласында ғылыми зерттеулер жүргізеді және олардың нәтижелерін деректерді талдау және жасанды интеллект құралдарын қолдана отырып талдайды.
Top