Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07260 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы в Қорқыт Ата атындағы Қызылорда университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Азық-түлік өнімдерін өндіру және қайта өңдеу саласында іргелі білімі бар, сапаны бақылаудың заманауи технологиялары мен әдістерін меңгерген, сондай-ақ ғылыми-зерттеу қызметіне, тамақ өнеркәсібінде инновациялық шешімдерді жобалауға және енгізуге қабілетті жоғары білікті техника және технологиялар бакалаврларын даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2 Оқу жылы
Машинатанудың теориялық негіздері
AutoCAD және автоматтандырылған жобалау жүйелері негіздері
Қаржылық сауаттылық негіздері
Жылу және салқындатқыш техникасы
Экономика және кәсіпкерлік
Тамақтану туралы ғылым және функционалдық тағамдық құрамдастар
Табиғи шикізаттан дайындалатын тағам өнімдерін өндіру
Теориялық және қолданбалы механика
Тамақтану физиологиясы, санитария және тағам өнімдерінің қауіпсіздік ережелері
Тамақ өнімдері технологияларының теориялық негіздері
Құқық негіздері
Геродиетикалық тамақ өнімдерінің технологиясы
Жаңа азық-түлік өнімдерін өндіру
Азық-түлік өнімдерін сақтау технологиясы
Инклюзивті білім беру
Тамақ өнімдерінің жалпы технологиясы
Еңбекті қорғау және тіршілік қауіпсіздігі
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Экология және тұрақты даму
-
3 Оқу жылы
Техникалық микробиология
Азық-түлік ресурстары және экологиялық қауіпсіздік негіздері
Тағам өндірісінің процестері мен аппараттары
Азық-түлікті сақтаудың және ораудың инновациялық технологиялары
Нан-тоқаш, макарон және кондитерлік өнімдердің реологиясы
Мал шаруашылығы негіздері және шикізат өндірісі
Диеталық және емдік-профилактикалық тамақтану технологиясының негіздері
Нан, макарон және кондитер өнімдерін өндіру шикізаттарының сипаттамалары
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы 1
Азық-түлік өнімдерінің технологиясындағы жасанды интеллект негіздері
Тамақ өндірістерін микробиологиялық бақылау
Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы
Қоғамдық тамақтану өнімдерін өндірудің физико-химиялық негіздері (minor)
Жалпы бағыттағы қоғамдық тағам өндіру технологиясы
Тағамдық өнімдерді сақтаудың теориялық негіздері
Толық сүт өнімдерінің технологиясы
Нан пісіру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы (minor)
Шикізат пен қосымша материалдардың сапасын сараптау
Сүт және сүт өнімдерін өңдеудің инженерлік негіздері
Сары май және ірімшік өндіру технологиясы
Нан пісіру өндірісінің технологиясы
Қайта өңдеу өндірісінің технологиясы
Тағам өнімдерін ғылыми зерттеу негіздері
Ұн және кондитерлік өнімдерді жобалау және көркемдік безендіру
Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы 2
Сүт өндірісі саласының жалпы технологиясы
Нан пісіру кәсіпорындарын жобалау
Сүт өнеркәсібі мекемелерінің жабдықтары
Сүт және сүт өнімдерін өндірудің физико-химиялық негіздері
Еңбек қорғаудың құқықтық және ұйымдастыру мәселелері
Нан пісіру, макарон және кондитер өндірістерінің технологиялық жабдықтары
-
4 Оқу жылы
Сүт технологиясында тағамдық қоспаларды қолдану
Сүтті өңдеудегі биотехнология және мембраналық процестер
Қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Ұннан жасалған аспаздық өнімдерді дайындау технологиясы
Ұлттық және шетел тағамдарының технологиясы
Консерві және тағамдық концентраттар өндірісіндегі құрал-жабдықтар
Азық-түлік өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Бала сүт өнімдері мен консервілерінің технологиясы
Макарон өндіру технологиясы
Қоғамдық тамақтану мекемелерінің жабдықтары (minor)
Функционалды және арнайы өнімдер технологиясы
Балаларға арналған тағам технологиясы
Нан-тоқаш өнімдерінің инновациялық және дәстүрлі технологиялары
Патенттану
Қоғамдық тамақтану өнеркәсіптерінде сервисті ұйымдастыру
Функционалды нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер технологиясы
Тағамдық қоспалар технологиясы
Жоғары құнды тағамдық өнімдерді өндіру технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Экологиялық қауіпсіздік, еңбекті қорғау, қаржылық сауаттылық, экономика және құқық негіздерін білуін көрсетеді, этикалық және сыбайлас жемқорлыққа қарсы нормаларды сақтайды, осы білімді кәсіби қызметте қолданады.
- Тамақ өнеркәсібінің жабдықтарын жобалау және оңтайландыру кезінде физика, математика және механика заңдарын қолданады.
- Аналитикалық және физика-химиялық әдістерді қолдана отырып, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бағалайды, кәсіби ортада инклюзивті білім беру туралы білімді қолданады.
- Азық-түлік өндірісінің технологиялық процестерін модельдеу, инновациялық шешімдерді әзірлеу және олардың тиімділігін бағалау үшін AutoCAD және басқа да автоматтандырылған жобалау жүйелерін пайдаланады.
- Химиялық және микробиологиялық әдістерді қолдана отырып, азық-түлік шикізаты мен дайын өнімнің тауарлық сипаттамалары мен сапасын бағалайды.
- Сапа мен қауіпсіздік талаптарын ескере отырып, тағамның әртүрлі түрлерін, соның ішінде диеталық және этникалық тағамдарды дайындау технологияларын қолданады.
- Инновациялық технологияларды қолдана отырып, тамақ өнімдерінің жаңа түрлерін дамытады.
- Тамақ өнімдерін өндіру және қоғамдық тамақтандыруды ұйымдастыру үшін процестерді жобалайды және жабдықтарды таңдайды.
- Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының өндірістік процестері мен экономикалық көрсеткіштерін талдайды, басқарушылық шешімдер мен бәсекеге қабілеттілікті арттыру әдістерін қолданады.
- Тамақ өнеркәсібі саласында ғылыми зерттеулер жүргізеді және олардың нәтижелерін деректерді талдау және жасанды интеллект құралдарын қолдана отырып талдайды.