Жаңа білім беру бағдарламасы

8D07240 Функционалды тамақ өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Оқыту нәтижелері

  • Оқу сабақтарын жоспарлау, ұйымдастыру және өткізу кезінде кәсіптің ерекшелігін ескере отырып, білім беру, ғылым және инновациялардың интеграциясын ескере отырып, оқытылатын пәндер бойынша оқу-әдістемелік материалдарды әзірлейді.
  • Азық-түлік технологиясы бойынша ғылыми білім саласын кеңейтуге мүмкіндік беретін ғылыми зерттеудің заманауи әдістерін сыни тұрғыдан бағалайды.
  • Ғылыми мәтіндердегі күрделі және жаңа идеяларды ұсыну кезінде академиялық жазуды еркін меңгергендігін және өз ұстанымын білдіру кезінде ғылыми қоғамдастықпен дәлелді пікірталас дағдыларын көрсетеді.
  • Ақпараттық технологиялар мен жасанды интеллектті пайдалана отырып, олардың құрамын болжау және оларды байытудың оңтайлы жолдарын таңдау негізінде функционалдық мақсаттағы көп компонентті тамақ өнімдерінің құрамын модельдеу және әзірлеу кезінде ғылыми тәсілді көрсетеді.
  • Қоғамның технологиялық дамуы контекстінде азық-түлік өнімдерін өндіру мен сақтаудың инновациялық технологияларының қолданылуын дәлелді түрде түсіндіреді.
  • Тамақ технологиялары саласындағы болашақ мамандарды даярлау процесіне тарту негізінде ішкі және сыртқы стейкхолдерлермен өзара іс-қимыл жасайды.
  • Халықаралық стандарттарға сілтеме жасай отырып, функционалды тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін бақылау механизмдерін өзгертеді.
  • Жаңа сын-қатерлерге тиімді бейімделу үшін функционалдық азық-түлік өнімдерін әзірлеу мен өндіріске енгізудегі өзекті мәселелерді талқылайды.
  • Саясатты қалыптастыруды, келісуді; функционалдық тамақ өнімдерін өндіру саласындағы инновациялық жобаларды әзірлеуді, бақылауды және жедел басқаруды жүзеге асырады.
Top