Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
8D07240 Функционалды тамақ өнімдерін өндірудегі инновациялық технологиялар в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Азық-түлік технологияларын жетілдіру саласындағы ғылым, білім және өндіріс мәселелерін шеше алатын философия докторларын даярлау.
-
Академиялық дәреже Докторантура
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 3 года
-
Кредиттер көлемі 180
-
Білім беру бағдарламаларының тобы D111 Тамақ өнімдерін өндіру
-
Білім беру саласы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 8D072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Ғылыми зерттеу әдістері
Академиялық хат
Университеттегі заманауи педагогикалық технологиялар
Прогрессивті технологиялар құру және өндіру функционалды тамақ өнімдері
Тамақ өнімдері мен шикізаттарын жылумен және суықпен өңдеудің заманауи технологиялары
Жаңа көп компонентті тамақ өнімдерін әзірлеудің заманауи әдістері
Көп компонентті тамақ өнімдерінің құрамын модельдеу және жетілдіру
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Оқу сабақтарын жоспарлау, ұйымдастыру және өткізу кезінде кәсіптің ерекшелігін ескере отырып, білім беру, ғылым және инновациялардың интеграциясын ескере отырып, оқытылатын пәндер бойынша оқу-әдістемелік материалдарды әзірлейді.
- Азық-түлік технологиясы бойынша ғылыми білім саласын кеңейтуге мүмкіндік беретін ғылыми зерттеудің заманауи әдістерін сыни тұрғыдан бағалайды.
- Ғылыми мәтіндердегі күрделі және жаңа идеяларды ұсыну кезінде академиялық жазуды еркін меңгергендігін және өз ұстанымын білдіру кезінде ғылыми қоғамдастықпен дәлелді пікірталас дағдыларын көрсетеді.
- Ақпараттық технологиялар мен жасанды интеллектті пайдалана отырып, олардың құрамын болжау және оларды байытудың оңтайлы жолдарын таңдау негізінде функционалдық мақсаттағы көп компонентті тамақ өнімдерінің құрамын модельдеу және әзірлеу кезінде ғылыми тәсілді көрсетеді.
- Қоғамның технологиялық дамуы контекстінде азық-түлік өнімдерін өндіру мен сақтаудың инновациялық технологияларының қолданылуын дәлелді түрде түсіндіреді.
- Тамақ технологиялары саласындағы болашақ мамандарды даярлау процесіне тарту негізінде ішкі және сыртқы стейкхолдерлермен өзара іс-қимыл жасайды.
- Халықаралық стандарттарға сілтеме жасай отырып, функционалды тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін бақылау механизмдерін өзгертеді.
- Жаңа сын-қатерлерге тиімді бейімделу үшін функционалдық азық-түлік өнімдерін әзірлеу мен өндіріске енгізудегі өзекті мәселелерді талқылайды.
- Саясатты қалыптастыруды, келісуді; функционалдық тамақ өнімдерін өндіру саласындағы инновациялық жобаларды әзірлеуді, бақылауды және жедел басқаруды жүзеге асырады.