Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07223 Өңдеу өндірістерінің технологиясы (салалар бойынша) в Қазақ технология және бизнес университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі үшін әлеуметтік ұтқырлығына және еңбек нарығындағы тұрақтылығына ықпал ететін кәсіби құзыреттіліктері бар жоғары білікті кадрларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Жалпы химия
Физика
Жоғары математика
Аналитикалық және физколлоидтық химия
Инженерлік және компьютерлік графика
Экономика, кәсіпкерлік, құқық және қаржылық сауаттылық модулі (экономика және кәсіпкерліктің негіздері, құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, қаржылық сауаттылық негіздері)
-
2 Оқу жылы
Теориялық және қолданбалы механика
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдердің тауартануы
Ғылыми зерттеу негіздері
Техникалық микробиология
Қайта өңдеу өнеркәсібіндегі микробиология
Астық және оны қайта өңдеу өнімдерін тауартану
Жылу техникасы
Кәсіпорындағы экономика және жоспарлау
Қайта өңдеу өндірістерінің жалпы технологиясы
Азық-түлік өнімдерінің реологиясы
Өсімдік шаруашылығы негіздерімен астық өсіру
Тағам өндірісінің үрдістері және аппараттары
Тамақ өнімдерін өндіруге арналған желдету қондырғылары мен кондиционерлік жүйелер
Жасанды интеллектке кіріспе
-
3 Оқу жылы
Арнайы мақсаттағы өнімдерді өндіру технологиясы
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиялық процестерін автоматтандыру
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Жасанды нейрондық желілерді әзірлеу
Наубайхана, макарон және кондитер өнімдерін өндіруге арналған тағамдық қоспалар технологиясы
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді өңдеудің физикалық әдістері
Астық кептіру
Функционалды тағам өнімдерінің технологиясы
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдерді сараптау
Биологиялық белсенді қоспаларды өндіру технологиясы
Астықты қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Астық және оны қайта өңдеу өнімдерін сараптау
Наубайхана кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Азық-түлік қауіпсіздігі
Тамақ биохимиясы
Объектілерді басқарудағы жасанды интеллект
Ұн тарту кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
Кондитерлік кәсіпорындардың технологиялық жабдықтары
Тағам химиясы
Қайта өңдеу кәсіпорындарындағы санитария және гигиена
Тұрақты даму, экология және тіршілік қауіпсіздігі
Стандарттау және сәйкестікті растау
-
4 Оқу жылы
Дәнді дақылдарды өндіру технологиясы
Нан-тоқаш және кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиясы
Жемістер мен көкөністерді сақтау және өңдеу технологиясы
Өсімдік майларын өндіру технологиясы
Азық-түлік сапасы мен қауіпсіздігі
Қайта өңдеу кәсіпорындарын жобалау
Дәм сараптау
Ұн тарту және макарон өнімдерін өндіру технологиясы
Астық өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын жобалау
Ашыту өндірісінің теориялық негіздері
Астық өңдеу өнеркәсібінің технологиясы
Азық-түлік концентратының технологиясы
Қайта өңдеу өндірістерінде сапаны басқару
Ұн тарту кәсіпорындарын жобалау
Қайта өңдеу өндірістерінде сапа менеджменті жүйесі
Нан пісіру және кондитерлік өнеркәсіп кәсіпорындарын жобалау
Өсімдік шаруашылығының екінші реттік шикізатын өңдеу технологиясы
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Экономика, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері саласындағы құзыреттерді, сондай-ақ кәсіптік қызметте кәсіпкерлік дағдылар мен қаржылық сауаттылықты дамытады
- Кәсіби қызметте инженерлік есептерді шешу кезінде математикалық талдау әдістерін, физиканың, механиканың, жылу техникасының негізгі заңдылықтарын, заманауи компьютерлік бағдарламалармен және жабдықтармен жұмыс істеу тәсілдерін қолданады
- Қайта өңдеу өндірістерінің шикізаты мен дайын өнімінің құрамын, қасиеттерін зерттеу үшін заманауи физика-химиялық, микробиологиялық және биохимиялық талдау әдістерін қолданады
- Өңдеу салаларындағы кәсіпорындарды жобалау/қайта құру кезінде инновациялық технологиялық жабдықтар мен жасанды интеллект құралдарын пайдалана отырып, технологиялық өндірістік желілерді тиімді жоспарлау мәселелерін шешеді
- Қайта өңдеу кәсіпорындарында дайын өнімді сақтау сапасын арттыру үшін шикізат пен жартылай фабрикаттарды өңдеудің физикалық әдістерін қолданады
- Технологиялық өндірістік процестерді оңтайландыруды ескере отырып, шикізат пен дайын өнімнің сапасы мен қасиеттерін бағалайды
- Астық өңдеу саласының өнімдерін дайындау технологиясын жетілдіруді, сондай-ақ өндіріске жаңа функционалдық тамақ өнімдерін әзірлеу саласындағы ғылым мен техниканың соңғы жетістіктерін енгізуді қамтамасыз етеді
- Жаңа өндірістік цехтар мен учаскелерді ұйымдастыру жөніндегі жұмысты басқаруды ескере отырып қайта өңдеу өндірістерін жобалау кезінде кәсіби инженерлік шешімдерді қолданады
- Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында стандарттарды, санитарлық-гигиеналық нормаларды және СМЖ енгізуді пайдалана отырып, шикізат пен дайын өнімнің қауіпсіздігіне кешенді талдауды және бақылауды ұйымдастырады
- Екінші реттік шикізатты тиімді пайдалануды ескере отырып, өсімдік шикізатын кешенді өңдеу технологияларын әзірлейді