Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07242 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Кәсіби қызметте қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде гуманитарлық, жаратылыстану және техникалық ғылымдар мен коммуникацияның заманауи жетістіктеріне негізделген дағдыларды қолданады.
  • Дүниетанымдық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, академиялық адалдық пен әдептілікті қалыптастыру негізінде әлеуметтік-мәдени, кәсіби дамуды көрсетеді.
  • Әлеуметтік, кәсіби және физикалық даму және өзін-өзі жетілдіру қабілетін көрсетеді.
  • Кәсіби қызметте ғылыми зерттеудің заманауи әдістерін және жасанды интеллект мүмкіндіктерін қоса алғанда, ақпараттық және компьютерлік технологияларды қолданады.
  • Кәсіби қызметте тамақ кәсіпорындарының технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін қолданады.
  • Кәсіби қызметте сүт өнімдерін әзірлеу, өңдеу, өндіру және сапасын арттыру және адамның тамақтануын ұйымдастыру үшін заманауи әдістерді, процестер мен технологияларды қолданады.
  • Сүт шикізаты мен сүт өнімдерін өндірудің, сақтаудың және тасымалдаудың технологиялық процестерін жетілдіреді.
  • Сүт және сүт өнімдерін өндіру саласындағы нормативтік құжаттар негізінде тамақ шикізаты мен өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асырады.
  • Азық-түлік сүт кәсіпорындарының техникалық реттеу, өлшеу, стандарттау, сертификаттау, метрология, өндірістік және экономикалық қызметін басқару салаларында жұмыстарды ұйымдастырады.
  • Азық-түлік өндірісіндегі еңбекті қорғау, қауіпсіздік техникасы, тіршілік қауіпсіздігі және өндірістік санитария саласындағы құзыреттілікті көрсетеді.
  • Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарында қаржыны жоспарлау, жобалау, басқару және бөлу дағдыларын көрсетеді
Top