Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07242 Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Сүт және сүт өнімдерін өндіру технологиясы саласындағы өндірістік міндеттерді құзыретті шеше алатын, сұранысқа ие, бастамашыл, еңбек нарығының өзгермелі талаптарына бейімделген бакалаврларды дайындау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Тағам химиясы
Академиялық жазу негіздері
Мамандыққа кіріспе және ЖОО оқыту технологиясы
Тағам микробиологиясы
Химия
Аналитикалық химия
Математика
Физикалық және коллоидты химия
Абайтану
Мұхтартану
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Физика
Жасанды интеллект негіздері
-
2 Оқу жылы
Тамақтану физиологиясының негіздері
Тамақ кәсіпорындары өндірісін басқару
Сүт кәсіпорындарының қызметін ұйымдастыру, басқару және оңтайландыру
Сүт өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігінің гигиеналық принциптері
Теориялық және қолданбалы механика
Құрастыру негіздері және машина бөлшектері
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Инженерлік және компьютерлік графика
Кәсіби бағытталған шет тілі
Экожүйе және құқық
Электротехника және электроника негіздері
Кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық
-
3 Оқу жылы
Азық- түлік өнімдерін квалиметриялық талдау әдісі
Сүт және сүт өнімдерінің сапасын бағалаудың заманауи әдістері
Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасын сараптау
Сапа жүйесі негізінде тамақ өндірісінің технохимиялық бақылауы
Сұйық сүт өнімдерін өндіруге арналған технологиялық жабдық
Биологиялық белсенді қоспалар
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Сүт кәсіпорындарының цехнарын жабдықтау
Сүт және сүт технологиясының негіздері
Сүт негізіндегі балалар тағамы өнімдерінің технологиясы
Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар технологиясы
Сүт өнімдерін өңдеудің және зерттеудің арнайы әдістері
Сүт өнімдерінің құрылымдық-механикалық қасиеттері
Азық-түлік өнімдерінің тауартануы
Сүт өнімдерін төмен температурада өңдеу және сақтау
Тамақ өнімдерінің сенсорлық талдауы
Сүт және сүт өнімдерін сақтау және тасымалдау технологиялары
-
4 Оқу жылы
Тамақ өндірісінің коммерциализациясы және бизнес жоспарлануы
Сүт майы және ірімшік өндірісінің технологиясы
Сүт негізіндегі функционалдық тамақ өнімдерінің технологиялары
Сүт өнімдері өндірісіндегі инновациялық технологиялар
Функционалдық мақсаттағы сүт өнімдерін өндірудің жаңа технологиялары
Креативті экономика
Сүт өнеркәсібіндегі перспективті технологиялар
Ірімшікті және рекомбинирленген өнімдер
Сүт өндіру саласында заманауи зерттеулер
Сүт өнімдерін өндіруді инвестициялық жоспарлау
Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
Қайталама шикізаттан сүт консервілерін өндіру технологиясы
Сүт консервілерінің технологиясы
Сүт және сүт өнімдері өндірісінің технологиясы бойынша СОЗЖ
Балмұздақ өндірісінің заманауи технологиялары
Ашыған сүт өнімдерінің технологиялары
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызметте қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде гуманитарлық, жаратылыстану және техникалық ғылымдар мен коммуникацияның заманауи жетістіктеріне негізделген дағдыларды қолданады.
- Дүниетанымдық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, академиялық адалдық пен әдептілікті қалыптастыру негізінде әлеуметтік-мәдени, кәсіби дамуды көрсетеді.
- Әлеуметтік, кәсіби және физикалық даму және өзін-өзі жетілдіру қабілетін көрсетеді.
- Кәсіби қызметте ғылыми зерттеудің заманауи әдістерін және жасанды интеллект мүмкіндіктерін қоса алғанда, ақпараттық және компьютерлік технологияларды қолданады.
- Кәсіби қызметте тамақ кәсіпорындарының технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін қолданады.
- Кәсіби қызметте сүт өнімдерін әзірлеу, өңдеу, өндіру және сапасын арттыру және адамның тамақтануын ұйымдастыру үшін заманауи әдістерді, процестер мен технологияларды қолданады.
- Сүт шикізаты мен сүт өнімдерін өндірудің, сақтаудың және тасымалдаудың технологиялық процестерін жетілдіреді.
- Сүт және сүт өнімдерін өндіру саласындағы нормативтік құжаттар негізінде тамақ шикізаты мен өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асырады.
- Азық-түлік сүт кәсіпорындарының техникалық реттеу, өлшеу, стандарттау, сертификаттау, метрология, өндірістік және экономикалық қызметін басқару салаларында жұмыстарды ұйымдастырады.
- Азық-түлік өндірісіндегі еңбекті қорғау, қауіпсіздік техникасы, тіршілік қауіпсіздігі және өндірістік санитария саласындағы құзыреттілікті көрсетеді.
- Сүт өнеркәсібі кәсіпорындарында қаржыны жоспарлау, жобалау, басқару және бөлу дағдыларын көрсетеді