Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07252 Қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Академиялық адалдық принциптерін түсіне отырып, қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда қарым-қатынас жасау және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру
  • Идеялық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, ғылыми-эксперименттік зерттеу әдістерін қалыптастыру негізінде қаржыны, жаратылыстану, математикалық білімдерді, әлеуметтік-мәдени, кәсіби дамуды басқару мен сауатты бөлуді көрсету.
  • Жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, ақпаратты жалпылау, талдау және қабылдау, мақсаттар қою және оларға жету жолдарын таңдау үшін ақпараттық және компьютерлік сауаттылыққа ие болу.
  • Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйесінің талаптарына сәйкес келетін шикізат пен дайын өнімнің сапасын қамтамасыз ету үшін эксперимент пен ғылыми зерттеулердің нәтижелерін пайдалану
  • Жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, қант және кондитер өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық процестерін талдау негізінде технологиялық жобалауды және тиімді жобаны әзірлеуді жүзеге асыру.
  • Жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, негізгі және қосымша шикізаттың, дайын өнімнің және үзіліссіз қаптаманың нормативтік құжаттама талаптарына сәйкестігіне сапаны технохимиялық және микробиологиялық бақылауды, сараптамалық тауарлық зерттеулерді жүзеге асыруды қамтамасыз ету.
  • Жобаларды басқарудың заманауи тұжырымдамасы, жүйелердің ғылыми, әдістемелік негіздері және жобаларды басқару құралдары оларды жүзеге асырудың әртүрлі кезеңдерінде білімін көрсету.
  • Қауіпсіздік және экологиялық таза өндіріс талаптарына сәйкес өндірістік қуаттылық пен жабдықты жүктеуді таңдау және есептеу негізінде заманауи технологиялық жабдықты пайдалану.
  • Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, өндіріс рецептураларының, тағамдық және энергетикалық құндылықтың тұтыну нормасын ескере отырып, материалдық баланс негізінде технологиялық процестің құрамдастарын енгізу.
  • Энергияға кететін шығынды азайтуды, шикізат пен өндірістік қуаттарды ұтымды пайдалануды ескере отырып, экономикалық тұрғыдан тиімді технологиялық өндірістік процестерді, жаңа технологиялық желілерді әзірлеу.
  • Стандартты емес жағдайларда жаңа өнім технологиясын жасау кезінде жұмыс жағдайының шарттарына сәйкес мәселелерді шешу үшін зерттеу және кәсіпкерлік дағдыларды пайдаланыңыз және өз әрекеттеріңізді реттеңіз.
  • Өмір бойы өзін-өзі тәрбиелеу және өзін-өзі тәрбиелеу, салауатты өмір салтын ұстану дағдыларын көрсету.
Top