Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07252 Қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер технологиясы в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қант және қантты кондитерлік өнімдер өндірісі саласындағы өндірістік мәселелерді сауатты шешуге қабілетті, сұранысқа ие, еңбек нарығының өзгермелі талаптарына бейімделген белсенді бакалаврларды дайындау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Мамандыққа кіріспе
Диеталық тамақтану негіздері
Химия
Дұрыс тамақтану негіздері
Академиялық жазу негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Мұхтартану
Жасанды интеллект негіздері
Физика
Физикалық және коллоидты химия
Абайтану
Аналитикалық химия
Математика
-
2 Оқу жылы
Тамақтану биохимиясы
Биотехнология негңздері
Экожүйе және құқық
Кәсіпкерлік және қаржылық сауаттылық
Тамақ өндірістерінің процестері мен аппараттары
Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
Инженерлік компьютерлік графика
Теоретикалық және қолданбалы механика
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Құрастыру негіздері және машина бөлшектері
Технологиялық регламенттер, тамақ өнімдерін сәйкестендіру және бақылау
Тамақ өнімдер массасының реологиясы
-
3 Оқу жылы
Тамақ өнімдерінің химиясы
Көмірсулар химиясы
Өсімдік шикізаттарын өңдеудің физика-химиялық негіздері және жалпы принциптері
Стандарттау, сертификаттау және метрология
Өңдеу өндірістерінің ғылыми негіздері
Өңдеу өндірістері өнімдерінің қауіпсіздігі
Өңдеу өндірістерінің технологиясы
Электротехника және электроника негіздері
Санитария және тамақтану гигиенасы
Өңдеу өндірістері өнімдерін өңдеу және зерттеудің арнайы әдістері
Қантты кондитерлік өнімдері өндірісінің технологиялық машиналары және аппараттары
Өңдеу өндірістері өнімдерінің сараптамасы
Өсімдік шикізатынан тамақ өнімдерін сәйкестендіру, бұрмалау
Тағамдық құндылығы жоғары өнімдер технологиясы
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары
Өңдеу өнеркәсібі өнімдерін өндіруде дәстүрлі емес шикізатты қолдану
-
4 Оқу жылы
Қант және крахмал өндірісінің технологиясы бойынша студенттің оқу-зерттеу жұмысы
Өңдеу өнеркәсібіндегі тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар
Табиғи тағамдық бояғыштар технологиясы
Қант және крахмал өндіру технологиясы
Өңдеу өндірістерінің арнайы технологиялары
Қант кондитерлік өнімдерінің жаңа түрлерінің ғылыми-зерттеу жұмысы
Қантты кондитерлік өнімдер өндірісінің технологиясы
Қант өнімдерінің жаңа технологиялары
Кондитерлік өндірістің кәсіпорындарын АЖЖ негіздерімен жобалау
Шикізатты тиімді пайдалану
Қантты заттар және қантты кондитер өнімдерінің сапасын бақылау және бағалау
Кондитерлік өнеркәсіп кәсіпорындарын жобалау
Процесті модельдеу және басқару
Сапа менеджменті негізіндерімен қантты заттар және қантты кондитерлік өнімдер өндірісін технохимиялық бақылау
Ықтималдық және статистика
Қант кондитерлік өнімдерін өндірудегі қайталама шикізат ресурстары
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Академиялық адалдық принциптерін түсіне отырып, қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда қарым-қатынас жасау және қарым-қатынас дағдыларын меңгеру
- Идеялық, азаматтық, рухани және әлеуметтік жауапкершілікті, ғылыми-эксперименттік зерттеу әдістерін қалыптастыру негізінде қаржыны, жаратылыстану, математикалық білімдерді, әлеуметтік-мәдени, кәсіби дамуды басқару мен сауатты бөлуді көрсету.
- Жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, ақпаратты жалпылау, талдау және қабылдау, мақсаттар қою және оларға жету жолдарын таңдау үшін ақпараттық және компьютерлік сауаттылыққа ие болу.
- Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйесінің талаптарына сәйкес келетін шикізат пен дайын өнімнің сапасын қамтамасыз ету үшін эксперимент пен ғылыми зерттеулердің нәтижелерін пайдалану
- Жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, қант және кондитер өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық процестерін талдау негізінде технологиялық жобалауды және тиімді жобаны әзірлеуді жүзеге асыру.
- Жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, негізгі және қосымша шикізаттың, дайын өнімнің және үзіліссіз қаптаманың нормативтік құжаттама талаптарына сәйкестігіне сапаны технохимиялық және микробиологиялық бақылауды, сараптамалық тауарлық зерттеулерді жүзеге асыруды қамтамасыз ету.
- Жобаларды басқарудың заманауи тұжырымдамасы, жүйелердің ғылыми, әдістемелік негіздері және жобаларды басқару құралдары оларды жүзеге асырудың әртүрлі кезеңдерінде білімін көрсету.
- Қауіпсіздік және экологиялық таза өндіріс талаптарына сәйкес өндірістік қуаттылық пен жабдықты жүктеуді таңдау және есептеу негізінде заманауи технологиялық жабдықты пайдалану.
- Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, өндіріс рецептураларының, тағамдық және энергетикалық құндылықтың тұтыну нормасын ескере отырып, материалдық баланс негізінде технологиялық процестің құрамдастарын енгізу.
- Энергияға кететін шығынды азайтуды, шикізат пен өндірістік қуаттарды ұтымды пайдалануды ескере отырып, экономикалық тұрғыдан тиімді технологиялық өндірістік процестерді, жаңа технологиялық желілерді әзірлеу.
- Стандартты емес жағдайларда жаңа өнім технологиясын жасау кезінде жұмыс жағдайының шарттарына сәйкес мәселелерді шешу үшін зерттеу және кәсіпкерлік дағдыларды пайдаланыңыз және өз әрекеттеріңізді реттеңіз.
- Өмір бойы өзін-өзі тәрбиелеу және өзін-өзі тәрбиелеу, салауатты өмір салтын ұстану дағдыларын көрсету.