6B11104 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в ОАИУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының мақсаты - мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі саласында білімі, іскерлігі және практикалық дағдылары бар, қонақ үйлер мен мейрамханалардың қызметін тиімді ұйымдастыра алатын бакалаврларды даярлау.
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша
-
ЖОО атауы Орталық Азия Инновациялық Университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B091 Туризм
-
ҰБТ-дағы пәндер География және Шетел тілі
-
Білім беру саласы 6B11 Қызмет көрсету
-
Дайындық бағыты 6B111 Қызмет көрсету саласы
Пәндер
-
Қаржылық сауаттылық негіздері
Пән білім алушыларда жеке қаржыға қатысты шешімдер қабылдау кезінде ұтымды қаржылық мінез-құлықты қалыптастыруға; цифрлық технологияларды пайдалану арқылы қаржылық қызметтерді тұтынушылар ретінде олардың құқықтары мен мүдделерін қорғауға байланысты процестерді сыни бағалау және талдау қабілетін қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экономика негіздері және кәсіпкерлік дағдылары
Курс бизнесті жүргізу дағдыларын теориялық зерделеуге және практикалық қолдануға, білім алушылардың жалпы экономикалық және басқарушылық дайындығын қамтамасыз етуге, кәсіпкерлік қызметтің мәні мен ұйымдастырушылық аспектілері және оның экономиканы дамытудағы мақсаты туралы білімді қалыптастыруға, нарықтық қатынастарға сәтті қатысу мәселелері бойынша кәсіпкерлік қызмет тәсілдерін зерделеуге бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ғылыми зерттеу әдістері
Пән білім алушылардың өз ғылыми жобаларын іске асыру және олардың нәтижелерін халықаралық академиялық қоғамдастық нормаларына сәйкес жазбаша нысанда ұсыну, ғылыми зерттеулер мен академиялық жазу әдістерін қолдану, өз зерттеулерінің ережелерін дәлелді баяндау, өз ғылыми жобасын іс ке асыру үшін тиісті құралдарды таңдау қабілетін дамытуға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Экология, тұрақты даму және тіршілік қауіпсіздігі
Пән білім алушылардың экологиялық дүниетанымын және тіршілік қауіпсіздігі бойынша зиянсыз, әрі қауіпсіз өмір сүрудің негізгі білімдерін қалыптастыруға, табиғат пен қоғамның өзара әрекеттесуінің негізгі заңдылықтарын, табиғи, техногендік және әлеуметтік сипаттағы қауіпті және төтенше жағдайларда адамның қауіпсіз іс-әрекетін, азаматтық қорғаныстың мақсатын, құрылымын, міндеттерін білуге бағытталған
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесіне кіріспе
Бұл курс қонақ үй-мейрамхана бизнесін қалыптастыру ерекшеліктерін зерттейді, қонақ үй және мейрамхана қызметтері нарығының даму ерекшеліктерін ашады және қазіргі жағдайда қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының жұмыс істеуінің негізгі шарттарын қарастырады. Пән білім алушыларда қазіргі заманғы қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының даму және жұмыс істеу ерекшеліктері саласындағы теориялық түсініктерді қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Туризм және қонақжайлық тарихы
Пән туризмнің пайда болуы мен дамуының негізгі кезеңдері, туризм саласындағы нормативтік-заңнамалық база, туризмнің әлемдік әлеуметтік–экономикалық процестерге оларды практикалық қызметінде кәсіби пайдалану үшін қосқан үлесі туралы білімді қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет
Курс адамның адаммен, қоғаммен, қоршаған әлеммен қарым-қатынасын реттейтін этикалық және заңнамалық нормаларды білуге, білім алушылардың қоғамдық және жеке құқықтық санасы мен құқықтық мәдениетін арттыруға, сондай-ақ сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл бойынша білім жүйесі мен азаматтық ұстанымды ұлттық мүдделер мен қауіпсіздікке қатер ретінде қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 1
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ұлттық экономика негіздері
Пән студенттерде ұлттық экономиканың құрылымы, оның ішкі жүйелері мен элементтерінің өзара байланысы және олардың даму үрдістері туралы білімді қалыптастыруға; ұлттық экономикадағы нақты процестерді өз бетінше талдай және бағалай білуге және олардың салдарын алдын ала білуге бағытталған
Оқу жылы - 1
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Қонақжайлылық индустриясының негіздері
Пән қонақ үй бизнесінің қалыптасу ерекшеліктерін зерттейді және қазіргі жағдайда қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының жұмыс істеуінің негізгі шарттарын қарастырады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Халықаралық көлік операциялары
Пән студенттердің дамудың ерекшеліктерін, ұйымдастырушылық-құқықтық қамтамасыз етілуін және Қазақстанның көлік жүйесінің қазіргі жағдайы мен оның жетекші сыртқы сауда серіктестері туралы жан-жақты түсініктерін қалыптастыруға, көліктегі процестерді талдаудың практикалық білімдерін игеруге бағытталған. сыртқы сауда операциялары шеңберінде көлік құралдарын оңтайлы таңдау дағдылары.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы кәсіпкерлік қызмет
Пән студенттердің кәсіпкерлік қызметке және қонақ үй және мейрамхана бизнесі саласындағы бизнесті ұйымдастыруға дайындығын қалыптастыруға бағытталған. Пән кәсіпкерлік ойлауды дамыту, нақты міндеттер мен іскерлік жағдайларды шешу үшін негіз болатын кәсіпкерлік пен бизнесті жүргізу, мәселелері бойынша нормативтік-құқықтық, экономикалық, ұйымдастырушылық-басқарушылық білімді жүйелеу қабілеттерін қалыптастырады
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық қызмет этикасы
Пән кәсіби мінез-құлыққа қойылатын этикалық талаптарды игеруге, іскерлік этика мен әдептілікті меңгеруге бағытталған, бұл болашақта қонақжайлылық саласындағы кәсіби қызметті ойдағыдай жүзеге асыруға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Қонақ үй және мейрамхана шаруашылығындағы логистика
Пән логистикалық жүйеде көліктік-қозғалыс операцияларын жоспарлаудың, ұйымдастырудың және басқарудың қазіргі заманғы мәселелерін бағалау дағдыларын дамытуға, тауарларды ұтымды жөнелтуді ұйымдастыруға бағытталған; жеткізілімдерді басқару және жеткізілім желілеріндегі көлік-қоныс аудару операцияларын жүзеге асыруды бақылау; логистикалық қызметтерді жоспарлау, ұйымдастыру және басқару.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Ағылшын тілінің практикалық курсы 1
Курс іскерлік тіл деңгейінде қарым-қатынас жасау үшін қажетті тілдік құзыреттіліктерді меңгеруге және бизнес бойынша әріптестердің, серіктестердің және қоғамдастық мүшелеріне қатысты күтулерге сәйкес қарым-қатынасты дұрыс құра білуге бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Көшбасшылық және басқару психологиясы
Пән студенттерді отандық және шетелдік көшбасшылық психологиясының теориялық тәсілдері мен тұжырымдамалары, қазіргі заманғы көшбасшылық психологиясының проблемалары мен даму бағыттарымен таныстыруға, сондай-ақ көшбасшылық қасиеттерді зерттеу үшін психологиялық әдістерді, көшбасшылар қолданатын қарым-қатынас, мотивация әдістерін, ұйымдағы көшбасшының ықпалы мен күшінің қайнар көздерін, көшбасщылықтың әртүрлі стильдерінің ерекшеліктерін пайдалану дағдыларын игеруге бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 1
Несиелер - 3
-
Халықаралық туризм
Пән студенттердің халықаралық туризмді дамытудың негізгі бағыттары мен тенденциялары және туризм мақсатында аумақтардың ресурстық әлеуетін пайдалану перспективалары туралы білімдерін қалыптастыруға, картографиялық құжаттамамен жұмыс істеудің әдіснамалық негіздері мен практикалық дағдыларын игеруге және аумақтардың ерекшелігін ескере отырып, туризмнің жекелеген түрлерін дамыту бағыттарын анықтау біліктерін қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Әлеуметтік-мәдени сервистік қызметті көрсету
Курс әлеуметтік-мәдени қызмет көрсету теориясы мен практикасы саласындағы арнайы білімді, дағдыларды игеруге бағытталған. Пәнді оқу міндеттері әлеуметтік-мәдени саладағы кәсіби қызметпен байланысты: балалардың, жасөспірімдердің, ересектердің шығармашылық дамуына, халықтың бос уақытын ұйымдастыруға бағытталған мәдени бағдарламалар мен әлеуметтік-мәдени іс-шараларды құру; мәдениет, демалыс және рекреация индустриясы мекемелерінде әлеуметтік-мәдени технологияларды әзірлеуге және іске асыруға қатысу; мәдениет мекемелерінде әлеуметтік-мәдени іс-шараларды дайындау және өткізу процесін қамтамасыз ету; әлеуметтік-мәдени шығармашылықты және дамытушы рекреациялық-ойын-сауық демалысын ұйымдастыру.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесінің брендингі
Пән студенттердің брендті қалыптастырудың, басқарудың және дамытудың теориялық негіздерін игеруіне, қонақ үй индустриясындағы бренд пен имиджді қалыптастырудағы дағдыларын дамытуға бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Туризмдегі тәуекелдерді басқару
Пән студенттерде Туризмдегі тәуекелдерді бағалау, талдау және басқару әдістері туралы тұрақты білімді, сондай-ақ туристік кәсіпорынды басқару процесінде осы құралдарды пайдалану дағдылары мен дағдыларын қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Сервистік қызмет
Пән болашақ мамандарда сервистік қызмет көрсетуді, сервистің даму тарихын, сервистік қызмет түрлерін, қызметтерді жіктеу принциптері мен сипаттамаларын, қызмет көрсетуді ұйымдастыру теорияларын, сервистік қызметті іске асыру технологияларын, сапаны, қауіпсіздікті, мәдениетті, заманауи жағдайды және туризм кәсіпорындарында сервис саласын жетілдірудегі перспективалық инновацияларды талдауға мүмкіндік беретін теориялық білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Ағылшын тілінің практикалық курсы 2
Курс студенттердің өткен материалы мен жеке тәжірибесіне сүйене отырып, жазбаша тапсырмаларды орындау және ауызша талқылауға қатысу арқылы заманауи әлеуметтік, мәдени мәселелер мен тұрақты дамудың әртүрлі тақырыптары бойынша ағылшын тілінде еркін пікір білдіру дағдыларын жетілдіруге арналған
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық индустриясының инфрақұрылымы
Пән Қазақстан Республикасында қонақжайлылық инфрақұрылымының даму ерекшеліктерін зерттейді, қазіргі жағдайда қонақжайлылық инфрақұрылымының дамуының негізгі аспектілерін қарастырады, қызмет көрсетудің бастапқы, екінші және үшінші деңгейлі кәсіпорындарының жұмыс істеу ерекшеліктерін анықтайды, білім алушыда қонақ үй (мейрамхана) кәсіпорнының қонақжайлылық индустриясының басқа субъектілерімен өзара қарым-қатынасын орнатудың практикалық дағдылары мен дағдыларын қалыптастырады..
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Қонақ үй қызметі саласындағы еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау
Пән қызмет көрсету аясында қонақтардың қауіпсіздігін қамтамасыз ету тәртібі туралы білімді қалыптастыруға бағытталған. Қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындары қызметкерлерінің мінез-құлқының негізгі ережелерін, өмір сүру қауіпсіздігін қамтамасыз етуді, қонақтардың денсаулығына қауіп төндіретін жағдай туындаған кезде эвакуацияны зерттеуге ерекше назар аударылады. Кәсіпорындағы еңбек қауіпсіздігі мәселелері жеке қарастырылады.
Оқу жылы - 2
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Жасанды интеллект негіздері
Пәннің мақсаты - жасанды интеллект жұмысының негіздері мен принциптерін оқыту. Оқыту барысында білім алушылар жасанды интеллекттің негізгі тұжырымдамалары мен әдістерімен танысады, машиналық оқытудың, нейрондық желілердің, табиғи тілді өңдеудің және компьютерлік көрудің негізгі алгоритмдерін үйренеді. Пән алынған білімді жасанды интеллектті қолданатын әртүрлі қосымшалар мен жүйелерді жүзеге асыруда практикалық қолдануға бағытталған.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана ісі мен қонақ үй бизнесіндегі шығындар калькуляциясы
Пән мейрамхана және қонақ үй бизнесіндегі шығындарды калькуляциялау саласында теориялық білімді, өнімдерді өңдеу кезінде жартылай фабрикаттар мен дайын өнімдердің шығуын есептеудің, мәзір-жоспар жасаудың; калькуляцияның, өндірістегі өнімдерді есепке алудың, мейрамхана және қонақ үй бизнесі кәсіпорындарында өнімдер мен тауарларды босатудың және сатудың практикалық дағдыларын қалыптастырады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мейрамхана-қонақ үй бизнесіндегі баға белгілеу
Пән тауар нарықтарындағы және қызмет көрсету нарықтарындағы нақты жағдайларды, нарықтық қатынастар жағдайында кәсіпорындардың тиімді жұмыс істеуі үшін оларды дәйекті іске асыруды ескере отырып, микро және макро деңгейде баға белгілеу саласында құзыретті шешімдер қабылдау мақсатында баға белгілеудің экономикалық негізделген әдістемесін, баға саясатын зерделеуге бағытталған.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризм мен қызмет көрсетудегі электронды брондау және резервтеу жүйелері
Пән қонақжайлылық қызметтерін брондау және резервтеудің заманауи жүйелері саласында теориялық дайындықты; брондау және резервтеу жүйелерінің мүмкіндіктерін пайдаланудың практикалық дағдыларын қалыптастырады.Пән студенттерге әлемде және Қазақстанда кең таралған туристік, қонақ үй және мейрамхана қызметтерін Брондау және брондау бағдарламаларымен - Amadeus, Galileo, Worldspan, Sabre, Сирена, Эдельвейс бағдарламаларымен танысуға мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Туризмдегі ақпараттық технологиялар
Пән заманауи ақпараттық технологияларды ұйымдастырудың негіздері және оларды туристік сала кәсіпорындарының жұмысында қолдану туралы білім жүйесін қалыптастыруға бағытталған. Курстың міндеттері: қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды ұйымдастырудың негізгі принциптерін зерделеу; туризм саласына қатысты ақпараттық жүйелер мен технологиялар жұмысының негіздерімен танысу; жалпы және арнайы мақсаттағы бағдарламалық өнімдерді пайдалану дағдыларын қалыптастыру.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй сервисіндегі менеджмент және персоналды басқару
Пән студенттердің қонақ үй бизнесі кәсіпорындарын басқару мәселелерінде білім, білік және дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Бұл курста менеджменттің принциптері, әдістері мен функциялары және басқа аспектілері туралы білім беріледі; қонақ үй бизнесі кәсіпорындарының тиімділігіне қол жеткізуге бағытталған басқарушылық шешімдер қабылдауда практикалық дағдылар қалыптасады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй қызметтері мен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарының маркетингі
Пән қонақ үй қызметтері мен тамақтану саласындағы заманауи маркетингтің негізгі тұжырымдамалары мен практикалық әдістерін қолдануды зерттейді, сегментация ерекшеліктерін және қазіргі нарықта қызметтерді жылжыту стратегиясын әзірлеуді қарастырады, заманауи маркетинг құралдары негізінде нарықты маркетингтік зерттеу және нарық жағдайларына сәйкес келетін маркетингтік стратегияны таңдау дағдыларын қалыптастырады
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үйлерде қызмет көрсетуді ұйымдастыру
Пән қонақжайлылық саласындағы қызметтерді ұйымдастыру процесінің ерекшелігін, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында клиенттерге қызмет көрсету технологиясының ерекшеліктерін зерттеуге бағытталған, қонақжайлылық саласындағы қызметтерді ұсынудың, сондай-ақ кездесу аясында қызмет көрсетудің практикалық дағдыларын қалыптастырады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй шаруашылығын экономикалық талдау
Пән студенттердің ұйымдарды құрудың, олардың жұмыс істеуі мен дамуының маңызды заңдары, заңдылықтары мен принциптері, өндірістік-коммерциялық және қаржылық-экономикалық қызметті талдау мен диагностикалаудың әдістері мен әдістері туралы білімдерін қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Қонақ үйдегі FOOD- менеджменті
Пән қонақ үй кәсіпорындарында қонақтарды тамақтандыруды ұйымдастыру мәселелерін зерттейді. Тамақтануды ұйымдастыруға жауапты бөлімшелерді, атап айтқанда мейрамханалар мен барларды басқару ерекшеліктерін қарастырады. Ұсынылатын қонақ үй қызметтерінің ерекшелігіне қарай тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі түрлерін, сондай-ақ қонақ үй нөмірлеріне тапсырыс беру және жеткізу ережелерін зерттейді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Бар және эногастрономия
Пән білім алушылардың әртүрлі типтегі және сыныптағы барларда қызмет көрсету бойынша теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгеруіне бағытталған. Бұл пәнді оқу кезінде студенттер эногастрономия саласындағы негізгі терминдер мен анықтамалармен, бардың заманауи технологиясымен, бар ыдысының түрлерімен, құрал-жабдықтармен, бар картасын құрастырумен және рәсімдеумен және т. б. танысады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Маркетингтік талдау
Пән теорияны зерттеуге және маркетингтік талдаудың әдістері мен әдістерін қолдану дағдыларын алуға, экономикалық құбылыстар мен процестердің шынайылығын, олардың өзара байланысы мен өзара тәуелділігін түсінуге, оларды жүйелендіру дағдыларын қалыптастыруға, әртүрлі факторлардың әсерін анықтауға, өз бетінше жұмыс істеу және сандық материалды жалпылау дағдыларына, алынған білімді кәсіпорын қызметінің нәтижелерін бағалау үшін пайдалануға, олардың экономикалық тиімділігін арттыру резервтерін анықтауға бағытталған.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Салалардағы есеп
Пән экономиканың түрлі салаларында бухгалтерлік есеп жүргізуде теориялық және практикалық білімді меңгеруге, болашақ маманда экономика салалары ұйымдары қызметінің ерекшелігіне негізделген шаруашылық операцияларын есепке алу әдіснамасы бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Қонақ үй бизнесіндегі MICE қызметтері
Пән нарықтағы тартымдылықты арттыру мақсатында қонақ үй және мейрамхана қызметіндегі MICE қызметтерін ұйымдастыру мен іске асырудың негізгі принциптері мен функцияларын зерттейді, ойын-сауық және іскерлік іс-шараларды өткізу саласындағы қызметтерді дайындау мен іске асырудың әдістемесі мен техникасын қарастырады, клиенттердің сұраныстарына бейімделген MICE қызметтерін әзірлеу дағдыларын қалыптастырады.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 5
-
Инклюзивті мәдениет және коммуникация
Пән білім алушыларында инклюзивті мәдениет пен коммуникация негіздерін қалыптастыруға бағытталған. Бұл пәнде инклюзивті мәдениеттің негіздері, оның құрамдас бөліктері мен құрылымы, сондай - ақ ерекше білім беруді қажет ететін балалармен (ЕББҚ) ұйымдастырушылық және тұлғалық өзара іс-қимыл коммуникациясы зерделенеді. Пән инклюзивті мәдениет және коммуникация саласындағы базалық білімді, ЕББҚ толерантты қарым-қатынасты сақтай білуді қалыптастырады және алған білімдерін кәсіби қызметте қолдану дағдыларын игеруге мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 3
-
Қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі бухгалтерлік есеп
Пән жалпы қабылданған принциптерді, бухгалтерлік есеп әдістері мен тәсілдерін қарастырады, туризм саласындағы мамандарға қаржылық есеп беру дағдыларын игеруге және ақпаратты өңдеудің заманауи әдістері мен құралдарын талдауға, игеруге мүмкіндік береді, сонымен қатар туристік өнімнің өзіндік құнын, жарнаманы құрайтын шығындарды есепке алу ерекшеліктерін зерттеуге мүмкіндік береді.
Оқу жылы - 3
Семестр - 2
Несиелер - 6
-
Қонақ үй және мейрамхана кешендерінің интерьер дизайны
Пән студенттердің дизайн мен фирмалық стиль жасаудың ерекшеліктерін және олардың қонақ үй кәсіпорнының бәсекеге қабілеттілігіндегі рөлін игеруге, сондай-ақ қонақжайлылық индустриясының ел экономикасындағы артып келе жатқан рөлін түсінуге, студенттер арасында жобалық және дизайнерлік мәдениетті қалыптастыруға бағытталған.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық индустриясын мемлекеттік реттеу
Пән қонақжайлық және туризм индустриясы кәсіпорындарының қызметін мемлекеттік реттеудің ерекшеліктерін, туризмді мемлекеттік реттеудің функциялары мен міндеттері саласын, туризмді және қонақжайлық индустриясын жергілікті басқарудың рөлін, туризмді жоғары дамыған шет елдердегі туризмді және қонақжайлылықты мемлекеттік басқару мен реттеу тәжірибесін зерделеуге және оны Қазақстанда пайдалану мүмкіндіктерін айқындауға бағытталған.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қабылдау және орналастыру қызметі қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
Пән туристік және корпоративтік топтарды қоса алғанда, қонақтардың әртүрлі санаттарын қабылдау, тіркеу және орналастыру ерекшеліктерін, шетелдік қонақтарды тіркеу мен қоныстандырудың практикалық дағдыларын, нормативтік құжаттаманы жүргізуді, негізгі және қосымша қызметтерді және олардың пакеттерін, тамақтану қызметтерін және қонақтарға арналған ынталандыру бағдарламаларын ұйымдастыруды қалыптастырады
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Тауарлар мен қызметтерді сараптау
Пән қызмет көрсету сапасын сараптау саласында теориялық білім мен практикалық дағдылар алуға, сараптама жүргізу әдістерін зерделеуге бағытталған. Бұл сараптамалар қызметтер сапасының нормативтік құжаттама талаптарына, келісімшарттар талаптарына сәйкестігін анықтау үшін қолданылады, тауарлар мен қызметтерге сұраныстың қанағаттану дәрежесін бағалайды.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Мәдени-демалыс қызметін ұйымдастыру
Пән туристік демалыстың пайда болу және даму заңдылықтарын түсінуге, бос уақытты және оның ұйымдастырушылық формаларын түсінуге, анимацияның мәні мен оның түрлерін зерттеуге, туризм саласындағы ойын-сауық индустриясын қарастыруға, туристік кешендегі анимациялық топтың жұмысын ұйымдастыруды зерттеуге бағытталған
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй қызметтерін стандарттау және сапасын бақылау
Пән қонақ үй немесе мейрамхана қызметтерін лицензиялау және стандарттау саласындағы негізгі ұғымдарды зерттейді. Қонақжайлық саласындағы шаруашылық қызметті лицензиялау тәртібінің мәселелерін қарайды, қонақ үй (мейрамхана) қызметтерін сертификаттау алгоритмін анықтайды, Қазақстан Республикасында қызметтерді лицензиялау мен сертификаттаудың ерекшелігін айқындайды.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылық индустриясындағы анимациялық қызмет
Пән қонақ үй және мейрамхана бизнесіндегі анимациялық қызметтің негізін құрайтын негізгі ұғымдар кешенін, сондай-ақ қонақ үй және мейрамхана қызметтері саласында бос уақытты ұйымдастыруға қажетті негізгі практикалық дағдыларды қалыптастыруға бағытталған. Сонымен қатар, тәртіп қонақ үй өнімдері мен мейрамхана қызметтерінің тартымдылығын арттыру мақсатында қонақтардың бос уақытын ұйымдастыру тәртібін қарастырады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақжайлылықтағы GDS
Пән ғаламдық дистрибьюторлық жүйені (GlobalDistributionSystem, GDS) - туристік агенттіктер қонақ үйлерде, теңіз круиздерінде, автомобильдерді жалға беруде нөмірлерді брондау үшін пайдаланатын брондаудың Халықаралық компьютерлік жүйесін зерттеуге бағытталған.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Қонақ үй және мейрамхана кешендерін жобалау
Пән студенттердің бойында рекреациялық кешендердің, қонақ үйлердің, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының қонақжайлық саласындағы кәсіпорындарын жобалау, салу, реконструкциялау және пайдалану саласында негізгі білімдер кешенін қалыптастыруға, жаңа рекреациялық кешендердің құрылысы, жұмыс істеп тұрған рекреациялық кешендердің қызметін бағалау, оларды реконструкциялау және техникалық қайта жарақтандыру кезінде нормативтік құжаттарды пайдаланудың практикалық дағдыларын меңгеруге бағытталған
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 5
-
Нөмірлік қордың қызмет көрсету және пайдалану қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
Пән қызмет көрсету және нөмірлік қорды пайдалану қызметінің жұмысын жоспарлау; қызмет қызметкерлері көрсететін қызмет сапасының стандарттарын сақтауды бақылау; қызметшілердің нормативтік жұмысын есептеу; нөмірлік Қордың жай-күйін бақылау, қызметтің құжаттамасын жүргізу, Қызмет көрсететін персоналдың жұмыс орнында қауіпсіздік техникасын сақтау, алғашқы көмек көрсету және төтенше жағдайда әрекет ету бойынша жұмысын ұйымдастыру дағдыларын қалыптастырады.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Қонақ үй өнімдерін сату
Пән студенттерді қонақ үй өнімін сатудың негіздерімен таныстырады, нарықты сегменттеу және қонақ үй өнімін орналастыру дағдыларын,тұтынушылардың қалауын талдауды, қонақ үй кәсіпорнының жарнамалық науқанын дамыту дағдыларын, талап етілетін қонақ үй өнімін қалыптастыру үшін тұтынушылардың қажеттіліктерін, қонақ үй өнімін сату және жылжыту технологияларын зерттейді.
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
-
Тамақтану қызметі қызметкерлерінің ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау
Пән тамақтану қызметі қызметкерлерінің қызметін жоспарлау саласында білімді; тамақтану қызметінің операциялық рәсімдері мен стандарттарын әзірлеу; қонақтарға қызмет көрсету сапасының талап етілетін деңгейін ұстап тұру үшін қызметкерлердің ағымдағы қызметін бақылау; тамақтану қызметінің материалдық ресурстар мен персоналға қажеттілігін бағалау және жоспарлау; белгіленген нормативтерге сәйкес қызметкерлердің саны мен міндеттерін айқындау, тамақтану қызметі қызметінің нәтижелерін талдау дағдыларын қалыптастырады
Оқу жылы - 4
Семестр - 1
Несиелер - 6
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Мейрамхана мен қонақ үй қызметтерінің сапасын анықтайтын санитарлық-гигиеналық талаптарды ескере отырып, қол жетімді стандарттар негізінде қонақ үй өнімдерін брондау және сату, тамақтану, қызмет көрсету және пайдалану, қабылдау және орналастыру бөлімдері мен қызметтерінің технологиялық циклдерін басқарады
- Қонақтарға қызмет көрсетудің базалық дағдыларына ие, нөмірді броньдауға өтінімдерді, оның ішінде орталық броньдау жүйесі мен GDS арқылы қалыптастырады және қабылдайды, тұтынушылардың әртүрлі санаттарының сұраныстарын ескере отырып, барларда қызметтер көрсетеді
- Жоспарлау, ғылыми-зерттеу жұмыстарын ұйымдастыру, экономикалық есептерді орындау, стартап құру, қаржылық есептілікті талдау саласында дағдыларына ие болады, нарықты маркетингтік талдау негізінде нарықтық стратегияларды әзірлейді
- Қонақ үй және мейрамхана бизнесінде бухгалтерлік есеп және аудит жүргізу дағдыларына ие, кәсіпорын қызметіне талдау жүргізеді, калькуляцияны, қонақ үй және мейрамхана бизнесі кәсіпорындарында өнімдер мен тауарларды жіберу және сатудың жоспар-мәзірін құрастырады
- Туризм және қонақжайлылық тарихы, қазіргі жағдайдағы қонақ үй және мейрамхана кәсіпорындарының жұмыс істеу және мемлекеттік реттеу ерекшеліктері, қызмет көрсетудің жайлылық деңгейіне негізделген кәсіпорындардың жіктелуі туралы білімдерін көрсетеді, халықаралық этикет нормаларын біледі
- Ақпараттық кеңістікте еркін бағдар алады, қолданбалы мәселелерді шешу үшін жасанды интеллект әдістерін қолданады ақпаратты іздеу, сақтау, өңдеу, қорғау және тарату бойынша ақпараттық-коммуникациялық технологияларды, Shelter, 1С Қонақ үй қолданбалы бағдарламаларын пайдаланады
- Нормативтік-техникалық құжаттамада, мемлекеттік бағдарламаларда, стандарттарда, ұлттық экономика жүйесінде қонақжайлылық саласының жұмыс істеу қағидаттарында бағдарланады, оларға қойылатын талаптарды ескере отырып, басқару схемасын, қонақ үй және мейрамхана кешендерінің жобалары мен дизайнын әзірлейді
- Тұлғааралық, мәдениетаралық және кәсіби қарым-қатынас міндеттерін шешу үшін қазақ, орыс және шет тілдерінде ауызша және жазбаша нысанда коммуникацияға түседі, қонақ үй және мейрамхана кешендері клиенттерінің сипаттамаларына қарай ағылшын тілін меңгереді
- Ұйымдағы адамдардың мінез-құлқын басқарудың көшбасшылық қасиеттері мен дағдыларына ие, басқару, жанжалдардың алдын алу әдістерін меңгерген, психологиялық теорияларды қолданады, мәдениетаралық диалог пен рухани мұраға ұқыпты қараудың әлеуетін анықтайды
- Тұрақты азаматтық ұстанымын, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениетті, рухани құндылықтарды, мейрамхана және қонақ үй ісі саласында өз бизнесін жобалау үшін кәсіпкерлік негіздерін білуін көрсетеді, қауіпсіз және салауатты өмір салты қағидаттарын іске асырады
- Қонақ үй және мейрамхана қызметтерін жылжыту үшін маркетингтік құралдарды қолданады, қонақ үй және мейрамхана брендін жасайды, маркетингтік зерттеулер жүргізеді және жеткізушілер, бәсекелестер мен сатып алушылар нарығының жай-күйін талдайды, қонақ үйлер мен мейрамханалардың тауарлары мен қызметтерінің бағасын есептейді
- Қонақ үй және мейрамхана және MICE қызметтерін әзірлейді, бағалайды және талдайды клиенттер мен келушілердің қанағаттануы, орындалатын жұмыстардың сапасы, экологиялық сипаттағы төтенше жағдайлардың салдарын саралайды және өндірістік персонал мен халықты ықтимал зардаптардан қорғаудың әдістері мен құралдарын пайдаланады