Жаңалықтарды бақылап, талқылауға қатысыңыз!
Инстаграмымызға,
Telegram-арнаға жазылып,
қауымдастық чатына қосылыңыз — грант байқауының нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07244 Шағын және орта бизнес кәсіпорындарында тағамдық технологиялар және тамақтандыруды ұйымдастыру в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Қоғамдық тамақтандыру технологиясы және ұйымдастыру саласында заманауи еңбек нарығындағы сұранысқа ие, білімі мен іскерлігі білім беру және жаһандық ғылыми кеңістігін дамытудың қазіргі заманғы үрдістеріне сәйкес келетін жоғары білікті кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Биология және Химия
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
1 Оқу жылы
Академиялық жазу негіздері
Тағамдық химиясы
Мамандыққа кіріспе және ЖОО оқыту технологиясы
Математика
Физика
Қаржылық сауаттылық негіздері
Жасанды интеллект негіздері
Сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздері
Бейорганикалық және органикалық химия негіздері
Азық-түлік шикізаты және тамақ өнімдері
Мұхтартану
Абайтану
Азық-түлік шикізатын және тамақ өнімдерін сақтау
Аналитикалық химия
-
2 Оқу жылы
Экожүйе және құқық
Тағам биотехнологиясы негіздері
Тағам микробиологиясы
Кәсіби қазақ (орыс) тілі
Инженерлік компьютерлік графика
Кәсіби бағытталған шетел тілі
Жылу техникасының теориялық негіздері
Теориялық және қолданбалы механика
Физикалық шамаларды өлшеудің компьютерлік жүйелері
Тамақ өнімдерінің процестері мен аппараттары
Тағам шикізаты мен өнімдерін механикалық өңдеу
Тамақтандыру қызметін ұйымдастыру технологиясы
-
3 Оқу жылы
Тамақ саласындағы шағын және орта бизнес негіздері
Электротехника және электроника негіздері
Салқындату және тамақ өнімдерін сақтау
ШОБ кәсіпорындарындағы қаржылық басқару
Тамақ кәсіпорны қызметінің негіздері
Тамақтану өнімдерінің жалпы технологиясы
ШОБ тамақ кәсіпорындарында өндірісті ұйымдастыру
Өсімдіктер мен жануарлар шикізатын термиялық өңдеу
Өндірісті оңтайландыру әдістері
СОЗЖ: Тамақ өнімдері сапасын сенсорлық талдау
Азық-түлік қауіпсіздігі стандарттары
ШОБ тамақ өнімдері кәсіпорындарының өндірісін басқару
-
4 Оқу жылы
Тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар технологиясы
Рецептілік есептеулердегі және тамақ өнімдерін конструкциялаудағы компьютерлік технологиялар
Тамақ өнімдері сапасы саласындағы заманауи зерттеулер
Тағам өнімдерінің реологиялық негіздер
Азық-түлік құрамын модельдеу
Диеталық тамақтану технологияы
Балалар тамақтану технологиясы
Тағамдық дәмдік қоспалар технологиясы
Денсаулыққа пайдалы тағамдар технологиясы
Ұлттық және шетелдік тағамдар технологиясының ерекшеліктері
HACCP-ны өндіріске енгізу
Функционалды тамақтану технологиясы
Шағын орта бизнесті тамақтандыру кәсіпорындарын жобалау
Шикізат пен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасын сараптау
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Гуманитарлық, жаратылыстану-ғылыми және техникалық ғылымдардың жетістіктерін өмірде және кәсіби қызметте қолданады.
- Академиялық жазу, адалдық және әдептілік қағидаттарын ескере отырып, өзінің кәсіби қызметі саласында қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде ауызша және жазбаша қарым-қатынас жасау қабілетін көрсетеді.
- Қазіргі әлемде әлеуметтік және кәсіби ұтқырлық, сыни ойлау, физикалық өзін-өзі жетілдіру, өзін-өзі тәрбиелеу және командада жұмыс істеу қабілетін көрсетеді.
- Кәсіби қызметте теориялық және эксперименттік зерттеу әдістерін және заманауи ақпараттық технологияларды, компьютерлік техниканы және жасанды интеллектті қолданады.
- Шағын және орта бизнестің тамақ кәсіпорындарының технологиялық процестерін ұйымдастыру принциптерін іс жүзінде қолданады.
- Шағын және орта бизнестің тамақ кәсіпорындарының технологиялық жабдықтарының әртүрлі түрлерінің жұмысы мен пайдаланылуын қамтамасыз етеді
- Тамақ өнімдерін өндіру үшін заманауи және инновациялық технологияларды қолданады
- Тамақ шикізатын, жартылай фабрикаттар мен тамақ өнімдерін өндіру мен сақтаудың технологиялық процестерін жетілдіреді.
- Тамақ шикізаты мен өндірілетін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асырады.
- Шағын және орта бизнестің тамақ кәсіпорындарының өндірістік және экономикалық қызметін жоспарлауды, басқаруды және әкімшілендіруді және оларды жобалауды жүзеге асырады