Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B09102 Ветеринарлық санитария в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Ветеринария объектілерін әзірлеудің жасанды интеллекттің заманауи әдістерін, құралдары мен технологияларын қолдануға, кәсіпорын шығаратын өнімдердің санитарлық әл-ауқатын бақылауға;
  • Мемлекеттік тілде жұмысты жүзеге асыруға, көшбасшылық, кәсіпкерлік негіздерін білеуге, мәдениет негіздері мен құқығын сақтайды және экологиялық қағидаттарды орындалуға;
  • Физиология және биохимия, жасушалық жүйелер мен жануарлар ағзасының құрылысы туралы білімді қолдануға, азықтандыру негіздерін қолданады және жануарлардың клиникалық мәртебесін анықтауға;
  • Бактериялық және вирустық инфекцияларды, жануарлар ағзасындағы патологиялық өзгерістерді анықтауға және инфекциялық және инвазиялық аурулардың алдын алуды қамтамасыз етуге;
  • Ветеринариялық-санитариялық қызмет жұмысын орындау және өндірістің барлық учаскелерінде мал шаруашылығы шаруашылықтарының, фермалардың ветеринариялық-санитариялық мониторингін, ветеринариялық-санитариялық қадағалауды жүргізуге;
  • Мал шаруашылығы мен құс шаруашылығының ет және сою өнімдеріне, балық шаруашылығы және балара шаруашылығы өнімдеріне ветеринариялық-санитариялық сараптама жүргізуге;
  • Ветеринария объектілерінде жалпы ветеринариялық-санитариялық және алдын алу іс-шараларын жүргізуге және жасауға, сондай-ақ мал шаруашылығы, құс шаруашылығы, балық шаруашылығы, ара шаруашылығы объектілерінің ветеринариялық-санитариялық салауаттылығын қамтамасыз етуге;
  • Экспорт және импорт кезінде, сауда объектілерінде, жануарлардан және өсімдіктерден алынатын өнімдер мен шикізатты өндіру және тасымалдау кезінде бақылау мен қадағалауды жүзеге асыруға, ветеринариялық қызмет саласындағы нормативтік құқықтық актілермен және құжаттармен жұмыс істеуге;
  • Ауруды анықтауға және мемлекет аумағын адам мен жануарларға ортақ аурулар қоздырғыштарының, сондай-ақ қауіпті зооноздардың әкелінуінен қорғауды жүзеге асыруға;
  • Генетика және биотехнология туралы білімді пайдалануға, фармакология және токсикология әдістерін әзірлеуге, сондай-ақ ерекше терминдерді меңгеруге;
  • Тамақ өндірісінің қауіпсіздігі, санитариясы және гигиенасы қағидаттарын қамтамасыз ету, сондай-ақ тамақ өнімдеріне санитарлық бақылау және бағалау, сүт, сүт өнімдері, бал, жұмыртқа және өсімдік тағамдарына ветеринариялық-санитариялық сараптама жүргізуге;
  • Микробиология және вирусология негіздерін, жануарлардың аса қауіпті аурулары туралы білімдерін көрсетуге және жануарлардың денсаулығын қорғауды жүзеге асыруға.
Top