Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

7M09102 Ветеринарлық санитария в Ахмет Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

  • Білім беру бағдарламасының мақсаты Білім беру бағдарламасының негізгі мақсаты магистранттардың тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету мәселелерін меңгеру, сонымен қатар магистранттардың жеке қасиеттерін дамыту және талаптарға сәйкес жалпы мәдени, жалпы кәсіби және кәсіби құзыреттілікті қалыптастыру болып табылады.
  • Академиялық дәреже Магистратура
  • Оқыту тілі Русский, Қазақша
  • Оқу мерзімі 2 года
  • Кредиттер көлемі 120
  • Білім беру бағдарламаларының тобы M138 Ветеринария
  • Білім беру саласы 7M09 Ветеринария
  • Дайындық бағыты 7M091 Ветеринария

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Білім алушы жастарды әлеуметтендіру үшін ана және шет тілдерінде ғылыми коммуникацияны орындайды;
  • Жұмыста ғылыми зерттеулер мен басқару психологиясын жүргізу үшін теориялық-әдіснамалық негіздерді қолданады;
  • ЖОО-да оқытудың педагогикалық принциптерін, оның ішінде ветеринариялық пәндерді оқыту үшін жаңа технологиялар негізінде пайдаланады және ғылыми-әдістемелік жұмысты жүзеге асырады;
  • Диагностиканың зертханалық әдістері мен алдын алу құралдарын, сондай-ақ жануарлардың жұқпалы ауруларына қарсы іс-шараларды жоспарлау және ұйымдастыру тәртібін пайдаланады;
  • Ветеринариялық, биологиялық және ауыл шаруашылығы саласының қазіргі заманғы мәселелерін білдіреді;
  • Мал және өсімдік тектес өнімдер мен шикізаттарды ветеринарлық санитария және ветеринарлық-санитарлық сараптау әдістерін қолданады, жасанды интеллект енгізеді;
  • Шикізат пен тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау критерийлерін анықтайды және таңдайды;
  • Ветеринариялық істі заңнамалық регламенттеуді анықтайды және биологиялық қалдықтарды зарарсыздандырудың қазіргі заманғы әдістерін таңдайды;
  • Жануарлардан алынатын өнімдер мен шикізатты өндіру, қайта өңдеу, сақтау және өткізу кезінде мониторингті, ветеринариялық-санитариялық бақылауды жүзеге асырады;
  • Физика-химиялық, токсикологиялық және радиометриялық зерттеулер мен ауруларды диагностикалауды, жануарлардан алынатын өнімдер мен шикізатқа, жемшөп пен олардың қоспаларына ветеринариялық-санитариялық сараптаманы уақтылы және сапалы жүргізуді қамтамасыз етеді;
  • Инфекциялық этиология ауруларын анықтаған кезде қайта өңдеу кәсіпорындарын дезинфекциялаудың қазіргі заманғы құралдары мен тәсілдерін қолданады.
Top