Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B11101 Мейрамхана ісі және қонақ үй бизнесі в AlmaU

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Нарықтық экономиканың жұмыс істеу тетіктері мен негізгі экономикалық категорияларды түсіндіру және кәсіпкерлік қызметті жүргізудің құқықтық негіздерін сипаттау, экономика және кәсіпкерлік салаларындағы білімді қолданып, әлеуметтік-экономикалық міндеттерді талдау мен бизнес-идеялар мен бизнес-модельдерді құру қағидаттарын практикалық жағдайларда қолданады; түрлі пәндер бойынша білімді біріктіре отырып, кәсіпкерлік ойлау қабілетін көрсетіп, бизнес-идеялар мен кәсіпкерлік жобаларды әзірлейді.
  • Математика және статистика бойынша негізгі ұғымдарды түсінеді, деректерді талдау үшін сандық әдістер мен құралдарды қолданады және қолданбалы міндеттерді шешу үшін статистикалық әдістерді пайдаланып, қарапайым математикалық модельдерді құрастырады және түсіндіреді.
  • Жүйелік және пәнаралық тәсіл негізінде практикалық міндеттерді шешу үшін, сондай-ақ әртүрлі кәсіби салаларда дербес даму үшін бизнес пен нарық қажеттіліктеріне байланысты негізгі ұғымдар мен құралдарды білу мен түсінуді қолдану
  • Әділеттілік, адалдық және даму мүмкіндіктерінің теңдігі қағидаларына сүйене отырып, әлеуметтік жауапкершілікке, рухани және дене тұрғысындағы өзін-өзі тәрбиелеуге және өзін-өзі жетілдіруге адалдық таныту
  • Кәсіби міндеттерді шешу және оқу-практикалық зерттеулер жүргізу үшін жүйелі сыни және креативті ойлауды қолдану.
  • Нақты өмірде жеке қаржыны жоспарлау және бақылау арқылы негізгі экономикалық және қаржылық ұғымдарды түсініп, қолдану, сондай-ақ өз құқықтары мен міндеттерін түсіне отырып, қаржы мекемелерінің қызметтерін пайдалану және ұзақ мерзімді қаржылық мақсаттарды, оның ішінде жинақ пен инвестицияны қалыптастыру
  • Қонақжайлылық, қызмет көрсету стандарттары мен іскерлік Этикет, Инфрақұрылым негіздерін түсіндіреді, орналастыру кәсіпорындарының операциялық көрсеткіштерін санаттарға бөледі және талдайды, нөмірлік қорды, сату арналарын жіктейді, мейрамхана-қонақ үй кешенінің өндірістік, шаруашылық қызметін жоспарлау мен ұйымдастырудың ерекшеліктерін түсінеді;
  • Әлеуметтік, этикалық, экологиялық, мемлекеттік және ғылыми нормаларды ескере отырып, талдау жүргізу және тұжырымдар жасау арқылы шығарылған пайымдауларды дәлелдеу
  • Ауызша және жазбаша сөйлеу дағдыларын дамытады, өз-өзі, отбасысы және кәсіби қызметі туралы айта алады. Бастапқы тілдік, коммуникативтік және әлеуметтік-мәдени құзыреттер қалыптасады. Студент күнделікті және кәсіби өмірге байланысты қысқа диалогтарды, хабарландыруларды және мәлімдемелерді түсінеді.
  • Құнды өнімдер мен қызметтерді құрудың инновациялық технологияларын қолдана және сынай отырып, жобалық-кәсіпкерлік қызметтің толық циклін құру.
  • Tағамдар, сусындар өндірісінің технологиялық процестерін және олардың берілуін, қоғамдық тамақтандырудағы қызмет көрсету стандарттарын, өндірістік гигиенаны және мейрамхана кәсіпорындарының қызметін реттейтін нормативтік-Технологиялық құжаттаманы білу және түсіну;
  • Стратегиялық менеджмент, маркетинг, сату, брендинг құралдарын пайдалана отырып, Қонақжайлылық және ілеспе салалар (авиация, казино, ойын бизнесі және т. б.) өнімдерін жасау, ұсыну және ілгерілету;
  • Қонақжайлылық индустриясы кәсіпорындарында тәжірибеден өту, дуальды оқыту арқылы практикалық дағдыларды, дағдыларды және кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастырады
  • Бизнес пен нарық қажеттіліктеріне байланысты негізгі ұғымдар мен құралдар жөніндегі білім мен түсінікті жүйелі және пәнаралық тәсіл негізінде практикалық міндеттерді шешу, сондай-ақ әртүрлі кәсіби салаларда өзіндік даму үшін қолдану.
  • Деректерді талдау, өңдеу және визуализациялау үшін цифрлық құралдар мен жасанды интеллект әдістерін қолдану, ақпараттық қауіпсіздік талаптары мен этикалық нормаларды ескере отырып, қарапайым IT-шешімдерді әзірлеу.
Top