Жаңа білім беру бағдарламасы

6B07253 Тамақ қауіпсіздігі және инженерия в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Академиялық адалдық принциптерін түсіне отырып, кәсіби ортада және қоғамда қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде қарым-қатынас және байланыс жасау дағдыларын меңгеру.
  • Кәсіби қызметте жаратылыстану, математикалық, қоғамдық, әлеуметтік-экономикалық және инженерлік білімдерін, сондай-ақ ғылыми зерттеу әдістерін көрсете білу.
  • Ақпараттық және компьютерлік сауаттылыққа, ақпаратты жалпылау, талдау және қабылдау, мақсат қою және оған жету жолдарын таңдау қабілетіне ие болу.
  • Өндірістік қызметтің қауіпсіздігі мен экологиялық тазалығын, өндіріс орындарында өндірістік санитария мен еңбекті қорғауды жақсарту үшін нормативтік құжаттар негізінде технологиялық үрдістерді ұйымдастырудың жаңа әдістерін енгізу, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйелерін оның ішінде жасанды интеллект элементтерін пайдалана отырып, сертификаттау және жұмыс жағдайында ұстау;
  • Инспекциялық қызметті және өнім сапасы мәселелерін реттейтін құжаттарды ескере отырып, тамақ өнімдерін өндіруде инспекциялық бақылауды жоспарлау.
  • Жеткізілетін өнімнің сапасы мен қауіпсіздігі бойынша нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкестігіне негізінде негізгі және қосымша шикізат пен дайын өнімнің сапасын технохимиялық және микробиологиялық бақылауды жүзеге асыруды қамтамасыз ету.
  • Тамақ өнімдерінің өндірісінде аулардың түрлері мен олардың алдын алу әдістерін ескере отырып, белгілі бір дайын өнімнің артықшылықтарын талдау негізінде шикізаттың, технологиялық жабдықтың және соңғы өнімге қойылатын талаптардың сапасын бағалауға жүйелі көзқарас негізінде қолданыстағы технологиялық процестерді жетілдіру.
  • Машиналар мен жабдықтарды таңдау жүйесін ескере отырып, өсімдік және мал шаруашылығы өнімдерін өңдеудің технологиялық карталарын сауатты құрастыру;
  • Бәсекеге қабілетті өнімдерді жасау кезінде олардың максималды қауіпсіздігі талаптарын ескере отырып, ұтымды шешімдерді өз бетінше табу.
  • Өмір бойы өзін-өзі жетілдіру және өзін-өзі тәрбиелеу, салауатты өмір салтын ұстану, жеке және топпен жұмыс істеу дағдыларын көрсету.
  • Зерттеу және кәсіпкерлік дағдыларды пайдалану және тәуекелдерді бағалау, стандартты емес жағдайларда өзінің әрекетін түзету және шешім қабылдау;
  • Жеке және топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс жасау, орындаушылар тобын басқарудың әртүрлі әдістерін қолдану, өз көзқарасын дұрыс қорғау.
Top