Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07510 Стандарттау және сертификаттау (салалар бойынша) в М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан университеті

Пәндер

Оқыту нәтижелері

  • Ғылыми зерттеу мен академиялық жазу әдістерін, академиялық адалдық принциптері мен мәдениетін қолдана отырып, қазақ, орыс және ағылшын тілдерінде кәсіби ортада және қоғамда еркін сөйлесу.
  • Кәсіби қызметте жаратылыстану, математикалық, әлеуметтік, әлеуметтік-экономикалық және инженерлік білімдерін, математикалық мәліметтерді өңдеу әдістерін, теориялық және эксперименттік зерттеулерді, нормативтік құжаттар мен экономикалық талдау элементтерін көрсету.
  • Сапа менеджменті, аккредиттеу, стандарттау және сертификаттау құралдары мен технологияларын жобалау кезінде ақпараттық және есептеу сауаттылығы, ақпаратты жалпылау, талдау және қабылдау, мақсаттар қою және жолдарды таңдау қабілетіне ие болу.
  • Өнімнің (қызметтердің) сапасы мен қауіпсіздігін басқару және бақылау бойынша әртүрлі әдістемелік құжаттарды әзірлеуді ұйымдастыру, ұлттық және мемлекетаралық деңгейде стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды жоспарлау, кәсіпорындар мен ұйымдарда (барлық салаларда) қолданылатын нормативтік-техникалық құжаттаманы тексеру (жаңарту).
  • Өнімнің/қызметтердің сапасы мен қауіпсіздігін арттыру жөніндегі міндеттердің орындалуын қамтамасыз ету, өнімнің/қызметтің жаңа немесе жетілдірілген түрін сынау, жоспарлау және сынау бағдарламалары мен әдістерін әзірлеу, техникалық реттеу және стандарттау жүйесін жетілдіру, нормативтік техникалық құжаттамаларды әзірлеу және қайта қарау, ХАССП принциптері негізінде өнімдердің толық қамтамасыздандыруын сараптау
  • Өнімнің деңгейін бағалаудың квалиметриялық және статистикалық әдістерін қолдана отырып, ақаулы өнімдердің деңгейін бағалау және оның пайда болу себептерін талдау.
  • ТК құру бойынша ұсыныстарды, ТК-ға қосылуға өтінімдерді, стандарттау әдістерін қолдану бойынша жобалардың (бағдарламалардың) мақсаттарын, жалпы сапаны басқару принциптерін, өнімдер мен қызметтердің сәйкестігін растауды қалыптастыру.
  • Өнім сапасына сараптама жүргізу, стандарттау, сертификаттау және халықаралық менеджмент жүйесін енгізу бойынша жұмыстардың экономикалық тиімділігін есептеу және бағалау.
  • Жасанды интеллект көмегімен өнім сапасының жай-күйі мен динамикасын талдау, оның техникалық деңгейін бағалау, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі, қоршаған ортаны басқару, еңбекті қорғау мен қауіпсіздікті басқару, әлеуметтік менеджмент сапа жүйелерін енгізу, стандарттау және сертификаттау әдістерін қолдана отырып, тәуекелдерді бағалау.
  • Статистикалық, квалиметриялық, инновациялық әдістер мен жалпы сапаны басқару қағидаттары негізінде сертификаттау сынақтарын жүргізу бойынша жоспарларды, бағдарламаларды, ұсынымдар мен әдістерді әзірлеу, өнімнің сәйкестігін, сапасын бақылау және қауіпсіздігін декларациялау.
  • Белгісіздік жағдайында заманауи құралдар мен әдістерді бақылау және бағалауда зерттеу және кәсіпкерлік дағдылары болу.
  • Өзін-өзі тәрбиелеу дағдыларын, салауатты өмір салтын көрсете отырып, жеке және топ мүшесі ретінде тиімді жұмыс жасау.
Top