Қолданыстағы білім беру бағдарламасы

6B07213 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша) в ҚИНЭУ

Пәндер

  • Мамандыққа кіріспе

    Студенттерді астық, ұн, жарма, құрама жем, Нан, макарон және кондитерлік өнімдер, қант және қант бар заттар, алкоголь, шарап және ликер өндірісінің технологияларын практикалық меңгеруге дайындау. Ұн тарту өнеркәсібі. Астық өңдеу өнеркәсібі. Макарон өнімдерін өндіру технологиясы. Нан және нан өнімдері технологиясының принциптері. Жарма өндіру технологиясы. Ұн кондитерлік өнімдерін өндіру технологиясы

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 4
  • Ғылыми зерттеулер негіздері

    Пән өзінің мақсаты ретінде білім алушылардың қазіргі заманғы әдістерді қолдана отырып, деректерді жинау, зерттеу, нәтижелерін өңдеу дағдыларын дамытуды көздейді. Білім алушылардың ғылыми шығармашылық әдіснамасын ұсыну, ғылыми жұмысты ұйымдастыру, ғылыми таным әдістерін қолдану және логикалық заңдар мен ережелерді қолдану мәселесі зерттелуде. Пән ғылыми шығармашылықтың күрделі механизмін, оның жұмыс істеу принциптерін түсінуге үйретеді, ойлаудың ғылыми түрін дамытады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экономика және кәсіпкерлік негіздері

    Пән білім алушыларға экономикалық сауаттылықтың базалық деңгейін, экономикалық ойлау мәдениетін және кәсіпкерлік қызметте экономикалық шешімдер қабылдау қабілетін қалыптастыруға бағытталған. Пән инклюзивті бизнесті халықтың осал топтарының әлеуметтік және экономикалық интеграциясының құралы ретінде зерттеуді, кәсіпкерлік қызметті ұйымдастырудың принциптері мен тәсілдерін, команда құру теориясы мен практикасын қамтиды.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Экология және тіршілік қауіпсіздігі негіздері

    Пән білім алушыларда табиғи орта, адам қызметі мен қауіпсіздік мәселелері арасындағы өзара байланысты түсінуді қалыптастырады. Білім алушылар экологиялық және техногендік тәуекелдерді бағалауды, кәсіби салада білімді қолдануды, жағымсыз әсерлерді азайту шараларын әзірлеуді үйренеді. Курс экологиялық ойлау мен қауіпсіздік мәдениетін дамытады, жаһандық мақсаттарға сәйкес келеді: денсаулық сақтау, таза су, тұрақты қалалар, климатқа төзімділік, экожүйелерді ұтымды тұтыну және сақтау.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қаржылық сауаттылық негіздері

    Пәннің мақсаты білім алушылардың күнделікті өмірінде ұтымды қаржылық мінез-құлықты, цифрлық технологияларды пайдалану арқылы қаржылық қызметтерді тұтынушылар ретінде құқықтар мен мүдделерді қорғауға байланысты қабілеттерді қалыптастыру болып табылады. Білім алушылар пәнді меңгерген кезде шығыстарды жоспарлау дағдыларын қалыптастыру, тәуекелдерді бағалау және қаржылық шешімдер қабылдау кезінде әлеуметтік жауапкершілікті сезіну арқылы ТДМ 8 «Лайықты жұмыс және экономикалық өсу» және ТДМ 12 «Жауапты тұтыну және өндіріс» іске асырылады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Құқық негіздері және сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет

    Пән білім алушылардың бойында тұрақты құқықтық білімді қалыптастыруға, құқықтық сана мен құқықтық мәдениет деңгейін арттыруға, сондай-ақ сыбайлас жемқорлыққа қарсы дүниетанымды дамытуға бағытталған. Білім алушылар құқықтық нормаларды талдауға, сыбайлас жемқорлық тәуекелдерін анықтауға, қоғамдағы құқық үстемдігін, ашықтық пен есептілікті нығайтуға бағытталған шешімдерді ұсынуға үйренеді. Пәннің мазмұны гендерлік теңдік, құқықтық институттарды нығайту, әділеттілікті қамтамасыз ету, серіктестікті дамыту және тиімді басқару сияқты тұрақты дамудың жаһандық мақсаттарына қол жеткізуге ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өсімдік және мал шаруашылық негіздері

    Пән өсімдік және мал шаруашылығында негізгі білім мен дағдыларды қалыптастырады. Білім алушылар өндірістің биологиялық және технологиялық негіздерін, өнімділікті арттыру әдістерін, заманауи агротехнологияларды, өсімдіктерді қорғауды және жануарларды күтуді үйренеді. Олар практикалық әдістерді меңгереді, өнімділік факторларын талдайды, технологияның тиімділігін бағалайды. Курс өндірістік технологиялар мен өнімнің сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын талаптар арасындағы байланысты ашады. Пәнді игеру аграрлық өндірістің тиімділігі мен тұрақтылығын арттыруға ықпал етеді.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Органикалық, бейорганикалық және аналитикалық химия

    Бұл пәннің мақсаты болашақ кәсіби қызметінде химиялық және мамандандырылған курстарды кейіннен игеруге негіз болатын элементтердің қосылыстарының қасиеттерін түсінуді қалыптастыру болып табылады. Курс негізгі химиялық ұғымдарды, химияның негізгі заңдылықтарын және химиялық элементтер мен олардың қосылыстарының қасиеттері мен түрленуін түсіндіретін заңдылықтарды зерттеуді қамтиды. Сондай-ақ ауыл шаруашылығы объектілерін химиялық талдау әдістерін ғылыми негізделген таңдауға баса назар аударылады. Практикалық сабақтар студенттерге химиялық реакцияларды болжауға, заттың құрылымы мен оның химиялық қасиеттері арасында байланыс орнатуға, заманауи химиялық терминологияны қолдануға және химияның негізгі ұғымдары мен заңдары негізінде есептеулер жүргізуге мүмкіндік береді

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Функционалдық мақсаттағы өнімдердің технологиясы

    Пәннің мақсаты - білім алушыларға халықтың тамақтануын жақсартуға және денсаулығын нығайтуға бағытталған функционалдық мақсаттағы өнімдерді әзірлеу, өндіру және олардың сапасын бағалау бойынша білім мен практикалық дағдыларды қалыптастыру. Пәнді меңгеру барысында білім алушылар ТДМ 2 - "Аштықты жою, азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету және тамақтану сапасын жақсарту, сондай-ақ тұрақты ауыл шаруашылығын дамыту" мақсатын, әртүрлі халық топтарына арналған қолжетімді әрі құнарлы өнімдерді жасау құзыреттерін қалыптастыру және функционалдық тамақтанудың азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі маңызын түсіну арқылы іске асырады.

    Оқу жылы - 1
    Семестр - 2
    Несиелер - 3
  • Өңдеу өндісінің микробиологиясы және санитариясы

    Микробиологияның пәні мен міндеттері. Микроорганизмдердің морфологиясы мен систематикасы. Микроорганизмдер физиологиясы. Сыртқы ортаның физикалық факторларының микроорганизмдерге әсері. Өнімдерді сақтаудың заманауи әдістерінің микробиологиялық негіздері. Микроорганизмдер тудыратын маңызды биохимиялық процестер, олардың практикалық маңызы. Тамақ өнеркәсібіндегі микробиологиялық бақылау негіздері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • АӨК негіздері

    Ауыл шаруашылығы өндірісін ұйымдастыру негіздерін білу, техникалық, технологиялық, Әлеуметтік және басқа факторларды ескере отырып, АӨК кәсіпорындарында және оның бөлімшелерінде өндірісті ұтымды ұйымдастырудың практикалық дағдыларын игеру, ауыл шаруашылығы проблемаларына қызығушылықты дамыту және тереңдету

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Кондитер өнімдерінің тауартануы

    "Кондитерлік өнімдер" ұғымы. Барлық кондитерлік өнімдерді жіктеудің негізгі формалары. Кондитерлік өнімдер мен дайын кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған шикізаттың тұтынушылық қасиеттерін зерттеу. Кондитерлік фабрикалар мен зауыттардың өндірілетін ассортиментін зерттеу. Тауарлар ассортиментін басқару. Карамель, шоколад, ұннан жасалған кондитерлік өнімдер, қант кондитерлік өнімдері, Шығыс тәттілері және т.б. сапасына қойылатын талаптар мен талаптар. сақтау және тасымалдау шарттары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor 2 Деректерді визуализациялау

    Сандық деректер және олардың визуализациясы. Excel математикалық, статистикалық, қаржылық функциялары. Сандық мәліметтерді талдау. Деректерді ұйымдастыру тәсілдері. Графикте визуалды салыстыру. Инфонографика композициясы. Диаграммалардың негізгі түрлері. Инфонографика жасау және деректер алу үшін құралдардың жалпы сипаттамасы. Белгілік жүйелер алдына. Фигуралық диаграммалардағы шамалықпен күрестің визуалды тәсілдері. Модельденген байланыс кеңістігіндегі диаграммалар. Графтар түрлері. Графикалық құрылымдарды трансформациялау. Инфонографика және деректерді визуализациялау онлайн құралдары

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Астық және оның өнімдерінің тауартануы

    Тауартанудың негізгі категориялары. Жалпы ұғымдар. Астықтың мақсаты, химиялық құрамы және ботаникалық белгілері бойынша жіктелуі. Астық өнімдерінің химиялық құрамын зерттеу. Астық өңдеу өнімдерінің ассортименті. Астықтың және оның өңделген өнімдерінің тұтынушылық қасиеттерін зерттеу. Шикізат пен дайын өнімнің сапасына әсер ететін факторлар. Астық массаларын сақтау кезінде жүретін процестерді зерттеу.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor1 Бизнес ойлау және көшбасшылық негіздері

    Басқарушылық мәселелеріне жүйелі шешімдер табуға және стратегиялық мақсаттарға қол жеткізуге мүмкіндік беретін икемді дағдыларды дамыту, бизнес-ойлау мәдениетін қалыптастыру, кәсіпкерлікте және топтық жұмыста инновациялық шешімдер жасау пәннің игеру мақсаттары болып табылады.Білім алушылар "менеджмент" және "көшбасшылық" құбылыстарындағы ұқсастықтар мен айырмашылықтарды түсінуді, осы дамуды қазіргі менеджердің тәжірибесінде көре білуді үйренеді.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor 3 Ағылшын тілін күнделікті қолдану

    Пән студенттердің ағылшын тілінде жалпы лексиканы оқытудың барлық деңгейлері мен бағыттарын игеруін және оны күнделікті қарым-қатынас жағдайында қолдануды қарастырады. Сабақтарды өткізу нысаны бойынша толық тілдік батыру және коммуникативтік дағдыларды жетілдіру және белгілі бір жағдайларда пайдаланылатын белгілі бір тілдік клишелерді автоматизмге жеткізу көзделеді. Шет тілінде дайын емес сөйлеу дағдыларын дамытуға ерекше назар аудару керек.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Кондитер өнімдерін өндіру технологиясы

    Кондитерлік өнімдердің жіктелуі. Кондитерлік өнімдер түрлерінің сипаттамасы. Ассортимент. Негізгі және қосымша шикізаттың сипаттамасы. Торттар мен торттарға пісірілген жартылай фабрикаттарды дайындау технологиясы. Торттар мен торттарға арналған әрлеу жартылай фабрикаттарын дайындау технологиясы. Шоколад пен кәмпит массасынан кондитерлік өнімдерді дайындау әдістері. Технологиялық процестерді, шикізаттың қасиеттерін және дайын өнімнің сапасын талдау

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor2 Есептік операцияларды автоматтандыру

    Excel бағдарламасындағы жұмыс негіздері. Деректерді енгізу және өңдеу. Кестелер құру. Есептеу негіздері. Математикалық, статистикалық, логикалық функцияларды, қателерді тексеру және мәтінді өңдеу функцияларын пайдалану. Деректерді, ұяшықтарды және кестелерді пішімдеу. Электрондық кесте қосымшаларын әзірлеу принциптері. Қажетті ақпаратты табу үшін тізімді сүзу. Жиынтық кестелер. Массив формулалары. Интерактивті элементтер. Талдау құралдары

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Ұннан жасалатын кондитер бұйымдарын өндіру кезіндегі сандық және сапалық есеп

    Нан пісіру мен кондитерлік өндірісте қолданылатын негізгі шикізаттың сипаттамасы. Шикізатта болатын биохимиялық процестер. Ұнда болатын биохимиялық процестердің ерекшеліктері. Шикізат пен өндіріс процестерін есепке алу сипаттамалары. Нан және нан-тоқаш өнімдерін, кондитерлік өнімдерді есепке алу. Өнімнің сыртқы түрін жақсартатын заттарды есепке алу және есеп беру, олардың сипаттамасы және сапаға әсері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық-түлік химиясы

    Қоректенумен байланысты мүшелер жүйесінің құрылымы. Ағзаның химиялық құрамы. Су. Ақуыздар. Көмірсулар. Липидтер. Денедегі құрылым, қасиеттер, функциялар. Тамақтанудағы рөлі. Азық-түлік қауіпсіздігі. Өсімдік және мал шаруашылығында қолданылатын заттармен тамақ өнімдерінің ластануы. Тағамдық қоспалардың функционалды кластары. Тәттілендіретін заттар мен хош иістер. Дәм мен хош иісті күшейтетін және өзгертетін тағамдық қоспалар. Тағамның сыртқы түрін жақсартатын заттар. Ет тағамдарының биохимиялық негіздері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Minor1 Бизнесті ұйымдастыру

    Пәнді оқу студенттердің қаржыландыру және несиелеу көздерін анықтау, сондай-ақ құрылған бизнес-жоспарлар мен жобаларды енгізу үшін ұтымды және практикалық дағдылары мен дағдыларын дамытуға арналған. Студенттер жобаларды қаржыландырудың мемлекеттік және мемлекеттік емес көздерін пайдалануды үйренеді, венчурлық капиталды тарту дағдыларын дамытады, ШОБ субсидиялау бойынша мемлекеттік бағдарламаларды таңдауда практикалық дағдыларды дамытады, әлеуметтік желілер арқылы бизнес-жоспарларды ілгерілету дағдыларын қалыптастырады, сондай-ақ онлайн сервистер мен порталдарды пайдалану дағдыларын алады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Minor 3 Коммуникативті жағдайдағы ағылшын тілі

    Бұл пән оқытудың барлық деңгейлері мен бағыттарындағы студенттерге қарым-қатынас дағдыларын жетілдіруге және күнделікті қарым-қатынастың әртүрлі жағдайларында ағылшын тілінде жалпы лексиканы қолдануға арналған. Осы пәнді оқу барысында студенттерде ағылшын тілін одан әрі практикалық қолдану үшін, оның ішінде "Кәсіби бағытталған ағылшын тілі"пәні шеңберінде мамандық тілін оқыту үшін қажетті құзыреттер қалыптастырылатын болады.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Элеватор өнеркәсібінің технологиясы

    Элеватор өндірісінің технологиясын, теория мен практика негіздерін оқып үйрену. Мәдени өсімдіктерді өндіру технологиясының негіздері. Өсірілген және қоймаға түскен астық шаруашылығы өнімінің өнімдері, астықты оның сапасы мен технологиялық қасиеттерін ескере отырып, элеваторларға қабылдау мен орналастырудың негізгі қағидаттары. Астыққа өңдеуге арналған шикізат ретінде қойылатын талаптар

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Азық түлік өнімдерін және шикізат қасиеттерін зерттеу әдісі

    Тағам шикізаты мен оны қайта өңдеу өнімдерін зерттеу әдістерінің жіктелуі және теориялық негіздері. Сынамаларды талдау мен дайындаудың жалпы принциптері. Азық-түлік сапасын бағалаудың органолептикалық әдістері. Тағам өнімдерінің реологиялық қасиеттерін зерттеудің аспаптық әдістері. Зерттеудің физика-химиялық әдістері. Спектроскопия. Шикізат пен дайын өнімнің химиялық құрамы мен қауіпсіздігін анықтау үшін спектрлерді қолдану.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Астық өңдеу кәсіпорындарында шикізат қасиеттерін зерттеу әдісі

    Зертханаларда қауіпсіз жұмыс істеудің жалпы ережелері. Астық өңдеу өнеркәсібінің шикізаты мен дайын өнімдерінің сапасын анықтаудың қазіргі заманғы физикалық, физика-химиялық әдістемелерін игеру. Әдістерді зерттеу – оптикалық, кондуктометриялық, храмотографиялық, реологиялық, электрофоретикалық, люминесцентті. Қауіпсіздік көрсеткіштеріне астық пен астық өнімдерін анықтау. Радионуклидтерді, ауыр металл тұздарын, уыттылыққа және т. б. анықтау.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Астықтың технологиялық сипаттамасы

    Астықтың технологиялық қасиеттері: астықтың ұн тарту қасиеттері, ұнның наубайхана қасиеттері. Астықтың ұнтақтау партияларын қалыптастыру. Бидай мен қара бидай дәндерін ұнтақтауға дайындау. Ұнның ассортименті және сапа көрсеткіштері. Бидай мен қара бидайды ұнтақтау түрлері, нан пісіру, макарон өнімдерін жасау кезінде дайын өнімнің шығу нормалары. Дәнді ұнға ұнтақтаудың негізгі операциялары.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Астықты қабылдау және сақтау технологиясы

    Астықты қабылдау технологиясы. Астық дақылдарын автокөлікпен тасымалдауды ұйымдастыру. Астықтың нысаналы партияларын қалыптастыру әдістері. Астықты жинаудан кейінгі өңдеу, өзара байланысты технологиялық және көліктік операциялар кешенін, партияларды қалыптастыруды, өңдеуді, орналастыруды және сақтауды қамтиды. Астықты қабылдау және өңдеу ерекшеліктері. Технологиялық желілер, олардың жіктелуі. Сусымалы материалдар, олардың жағдайы және тіршілік ету аймағы. Сусымалы материалдың параметрлері.

    Оқу жылы - 2
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өңдірісінің арнайы технологиясы

    Бидайды ұн мен жармаға өңдеу объектісі ретінде жіктеу. Астықты арамшөп қоспасынан тазарту тәсілдері; астықты және қайта өңдеу өнімдерін ұнтақтау, пиллинг және сұрыптау тәсілдері. Технологиялық процестің дамыған схемасы бар бидайды нан пісіру

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау

    Астықты өңдеу технологиясы. Астық пен тамыржемістілерді жинаудан кейінгі өңдеу туралы мәліметтер. Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау қоймаларының жіктелуі, оларға қойылатын талаптар. Астықты қабылдау, партияларды қалыптастыру және жинаудан кейінгі өңдеу технологиясы

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерінің технохимиялық бақылауы

    Тауарларды сараптау: түсінігі, принциптері, объектілері. Азық-түлік өнімдерінің жіктелуі. Зертханаға сараптама жүргізуге қойылатын талаптар. Нан сараптамасы. Сапаға қойылатын талаптар. Жемістер мен көкөністерді өңдеу өнімдерінің жіктелуі және консервілеу әдістері. Жемістер мен көкөністерді өңдеу өнімдерін сәйкестендіру және сараптау. Кептірілген жемістерді анықтау және сараптау

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor 3 Кәсіби тұрғы қарым-қатынастағы ағылшын тілі

    Бұл пәнді "Кәсіби-бағытталған ағылшын тілі" пәнінен кейін немесе онымен қатар оқытудың жекелеген бағыттарының студенттері оқитын болады және болашақ кәсіби салада қарым-қатынас жасау үшін қажетті тезаурус студенттерінің коммуникативтік дағдыларын жетілдіруге арналған. Кәсіби қарым-қатынас жағдайлары оқу профилін ескере отырып құрылуы керек.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өндеу өндірістерінің қолданбалы технологиясы

    Өндірістің максималды тиімділігін қамтамасыз ету және жоғары сапалы ұн мен жарма алу үшін күрделі технологиялық процесті басқару әдістерін зерттеу. Шикізатты, жартылай фабрикаттарды, материалдарды тұтыну нормаларын есептеу; Технологиялық процестерді жетілдіру және өндіріс тиімділігін арттыру жөніндегі іс-шараларды әзірлеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістерінің технологиясы

    Ұн тарту өнеркәсібі. Астық өңдеу өнеркәсібі. Макарон өнімдерін өндіру технологиясы. Нан және нан-тоқаш өнімдері технологиясының принциптері. Жарма өндіру технологиясы. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіру технологиясы. Астық элеваторларының, ұн тарту, жарма, құрама жем зауыттарының, нан зауыттарының, макарон және кондитерлік фабрикалардың, крахмал-сірне және ашыту өндірістерінің қант зауыттарының технологиялық схемасы. Тамақ өнеркәсібінде жасанды интеллект элементтерін пайдалану.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағамдық өнімдердің сапасын бағалауға қажетті қарапайым тәсілдер мен әдістер

    Тағам өнімдерінің сапасына қойылатын талаптарды әзірлеу және жасына, әлеуметтік, географиялық және экологиялық факторларға байланысты тағам өнімдерінің әртүрлі топтарын пайдалану бойынша ұсыныстар әзірлеу. Азық-түлікті зерттеудің аспаптық және органолептикалық әдістері. Тағам шикізатын және оны қайта өңдеу өнімдерін зерттеу әдістерінің жіктелуі: химиялық, физика-химиялық және биохимиялық әдістер, өнім сапасын сипаттайтын негізгі көрсеткіштерді анықтау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor1 Деректерді талдау және бизнесті жоспарлау

    Пәннің мақсаты-деректерді талдау және жүйелерінде сүйемелдеу процестері бойынша бар ақпаратты жүйелеу. Пән аясында бұлтты технологиялар қарастырылады; мекемелердің электрондық қолтаңбасын құру мен пайдаланудың практикалық мәселелері; әлеуметтік желілердегі практикалық іс-әрекеттерге айтарлықтай орын беріледі; Google және YANDEX-тің құжат нысандарын қорғауға және ресімдеуге, сондай-ақ сапалы буклеттер, ашық хаттар, құттықтау хаттар, электрондық пошта және т. б. дайындауға байланысты функционалдық мүмкіндіктері зерттеледі

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Астықты қабылдау және сақтаудағы өндірістік технологиялық бақылау

    Өндірістік-технологиялық зертхананы ұйымдастыру схемасы. Астық қабылдау пунктіндегі өндірістік-технологиялық бақылаудың ұйымдастырылуы және функциялары. Келіп түскен астық сапасының көрсеткіштері. Технологиялық процестің және өнімнің сапасын бақылау. Кептіру кезінде бақылау. Сақталған өнімді бақылау және жөнелту. Өндірістік үй-жайлардың санитарлық жағдайын бақылау. Құжаттаманы жүргізу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ұн және кондитер бұйымдарын өндіру технологиясының негіздері

    Астықты қарапайым ұнтақтауға дайындау схемаларын зерттеу. Астықты сорттық ұнтақтауға дайындау схемаларын зерттеу. Кондитерлік өнімдерді өндіруге арналған ұн технологиясының ерекшеліктерін зерттеу. Ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіру процесінің кезеңдері мен кезеңдері. Технологиялық процестің қысқартылған жүйесімен бидайды сорттық ұнтақтау схемасын зерттеу. Дәнді дақылдарды байыту процесі дамыған бидайды ұнтақтау схемаларын зерттеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Ұн және жарма өндеу технологиясы

    Жалпы сипаттама. Ұн мен жарманың ассортименті мен сапа нормалары. Ұнтақтау классификациясы. Ұнтақтауға арналған астық талаптары. Дәнді арамшөптерден тазарту. Астық қоспасын бөлу. Астық бетін өңдеу. Астықты гидротермиялық өңдеу. Процестің негізгі міндеті. Ұн мен жарма сапасын бақылау. Дәнді дақылдардың дәндерін Жарма зауыттарында қабыршақтау. Жарма зауыттарында астық пиллинг өнімдерін сұрыптау.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Minor 3. Нақты мақсаттағы ағылшын тілі

    Бұл пәнді оқу барысында студенттердің шет тіліндегі тілдік құзыреттіліктің осындай деңгейін меңгеруі қарастырылған, бұл оларға мамандық бойынша әдебиеттерді өз бетінше оқуға және болашақта шет елдердегі әріптестерімен сөйлесуге және олардың жұмыс тәжірибесімен танысуға мүмкіндік береді. Студенттерді оқытудың мамандануын ескере отырып, бөлінген жеке топтарда сабақ өткізу ұсынылады.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Жобаларды басқару

    Пәннің мақсаты-студенттерді командада жұмыс істеуге және жобаларды іске асыруға дайындау. Студенттер жобаларды басқару әдістемелерін меңгереді, жобадағы рөлдерді, жобаны әзірлеу әдістері мен тәсілдерін, оның кезеңдерін, жоспарлауды, әртүрлі жобалар шеңберінде ресурстар мен қорларды басқаруды зерттейді. Студенттер жобалардың сипаттамалары мен жоспарларын жасайды, рөлдерді бөледі, Гант диаграммасын жасайды, жобаның тәуекелдерін анықтайды және ескертеді, жобаның балама нұсқаларының құнын есептейді. Студенттер жоба менеджері функцияларын жүзеге асыра отырып, жобаларды әзірлейді, соның ішінде. цифрлық технологиялар мен бағдарламалық қамтамасыз етуді қолдана отырып, өнімдер мен қызметтерді әзірлеу және енгізу бойынша жобалар.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Қант және ұн кондитерлік өндірісі үшін шағын кәсіпорындар

    Кондитерлік өнімдердің анықтамалары мен жіктелуі, олардың механикалық, реологиялық және т.б. сипаттамасы, оларды өндірудің ерекшелігін және оларды дайындау технологиясын анықтайтын қасиеттер. Шағын кәсіпорындарда қант пен ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің әртүрлі түрлерін өндірудің машина-аппаратуралық схемалары және оны оңтайлы ұйымдастыру бойынша ұсыныстар. Шағын кәсіпорындарда қолданылатын технологиялық жабдықтардың конструкциялары мен құрылғыларының сипаттамасы мен есептеулері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Шарап технологиясы

    Ең көп таралған жүзім, қарақат, шие, қарлыған, таңқурай, тау күлі, вибурнум, алма, алмұрт және т.б. шикізаттан жидек, жеміс және жеміс - жидек шараптарын өндіру. Шараптардың жіктелуі, шикізат түрлері және оның химиялық құрамы, алкогольді ашыту, шарап ашытқысын алу әдістері туралы мәліметтер. Ыдыс-аяқ, жабдық, мүкәммал, әртүрлі типтегі жеміс, жидек және жеміс-жидек шараптарын өндірудің технологиялық ерекшеліктері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Minor2 Электрондық бизнес

    Экономикалық қызмет үшін орта және электрондық бизнес негізі ретінде ғаламдық Интернет желісінің жұмыс істеу негіздері. Электрондық коммерция және оның қазіргі экономикадағы орны. Желілік бизнесті жүргізудің негізгі тәсілдері. Интернет-маркетинг. Интернеттегі төлем жүйелері. Электрондық бизнес модельдері. Жеке электрондық бизнесті жүргізу үшін Web - сайтты ұйымдастыру. Электрондық нарық кешені.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Астық физиологиясы

    Астық өндіру және сақтау технологияларының физиологиялық негіздері бойынша білім мен дағдыларды қалыптастыру, астық массасының құрамы мен қасиеттері, өсімдіктер мен дақылдардың физиологиялық жай-күйін диагностикалау, дәнді дақылдардың өнімділігіне қоршаған ортаның қолайсыз факторларының әсерін болжау, астық сапасына қойылатын талаптар

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Макарон өндірісінің технологиясы

    Негізгі және қосалқы қосымша шикізаттың технологиялық сипаттамасы, макарон өнімдерінің барлық түрлерін өндірудің технологиялық процесі. Макарон өнімдерін өндіру және сапасын бағалау әдістерін қолдану. Дайын өнімнің сапасын бағалау. Макарон өнімдерін өндіру мақсатында өсімдік шикізатын өңдеу тәсілдері мен әдістері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Minor1 Технологиялық Кәсіпкерлік және стартаптар

    Технепренерлік процестің негіздерін және оған негізгі теориялық тәсілдерді, технологиялық кәсіпкерлік пен стартаптарды дамытудағы негізгі басымдықтарды, IT-кәсіпкердің алған дағдыларын пайдалана отырып, идеяларды ең аз өміршең өнімге жеткізу процесін, бизнес идеяларды іске асыру әдістерімен әдіснамалық базисті зерделеу.

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Алкоголь және алкогольсіз өнімдерін өндіру технологиясы

    Алкоголь өнімдерін өндіру технологиясы-шикізаттың әртүрлі түрлерін этил спиртіне, алкогольдік сусындарға өңдеу әдістері мен процестері, олардың құрамына алкоголь кіреді: арақ, спирт өнімдері, ром, виски, жүзім және жеміс-жидек шараптары, коньяк. Алкогольсіз өнімдерді өндіру технологиясы-шикізаттың негізгі және әртүрлі түрлерін өңдеу әдістері мен процестері. Шикізаттың органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері

    Оқу жылы - 3
    Семестр - 2
    Несиелер - 5
  • Тағам сапасын бағалау әдістері

    Тағам өнімдерін өндіру технологиясында шикізаттың сапасы мен құрамы, өндірістік процестердің тиімділігі, экологиялық қауіпсіздік, шығарылатын өнімнің белгіленген нормаларға сәйкестігі, санитарлық-гигиеналық талаптардың сақталуы үлкен маңызға ие. Барлық аталған мәселелерді шешу тағам шикізаты мен дайын өнімдерді зерттеу әдістерін білуді талап етеді

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өнімнің қауіпсіздігі

    Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің сапасы, оны бақылауды қамтамасыз ету. Азық-түлік қауіпсіздігі ұғымы. Азық-түліктегі зиянды және бөгде заттардың жіктелуі. Азық-түлік пен азық-түлік шикізатын ластаудың негізгі жолдары. Азық-түлік құрамындағы химиялық қосылыстардың үш тобы. Микотоксиндер (афлатоксиндер, охратоксиндер, трихотецендер, зеараленон, патулин). Химиялық элементтермен ластану. Заттардың уыттылық шаралары. Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің радиоактивті ластануы. Улы элементтер: сынап, қорғасын, кадмий, мышьяк, алюминий және басқалары тағамды ластаушы ретінде. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігіне қойылатын гигиеналық талаптар. ҚР-дағы Тамақ өнімдері қауіпсіздігінің нормативтік-заңнамалық негізі

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Түрлі дәнді дақылдар өнімдерін өндіру технологиясы

    Ұн тарту және жарма өндірісін дамытудың заманауи тәсілдері мен үрдістері, кәсіпорындарды техникалық жарақтандыру, өндірістің технологиялық шешімдері, дәнді және дәнді-бұршақты дақылдардан алынған тұтас ұнтақталған ұнның және түрлі дәнді дақыл шикізатынан тез дайындалатын тағам өнімдерінің ассортиментін кеңейту және оларды жоғары дәрежелі тағам өнімдеріне қайта өңдеу

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Қоғамдық тамақтану технологиясы

    Аспаздық өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін қамтамасыз ету; ақуыз-аминқышқылдары, көмірсулар, май, минералды, витаминдік құрамдар бойынша тамақтанудың негізгі факторлары бойынша теңдестірілген аспаздық өнімдерді шығару; тағамның жақсы дәмі мен хош иісін, сыртқы түрін беру есебінен оның жақсы сіңуін қамтамасыз ету; өнімді аспаздық өңдеу кезінде тамақ заттарының қалдықтары мен ысыраптарын азайту

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өндірістері сапасының аудиті

    Аудиттің нормативтік және құқықтық базасы. Қазақстан Республикасының техникалық реттеу жүйесіндегі «Техникалық реттеу туралы» заң. Өнімдер мен қызметтердің сапасын басқару жүйесінің аудиті. Кәсіпорын қызметін бағалау. Аудит жүргізу технологиясы. Іріктеп бақылау принципі. Рәсімдерді, лауазымдық міндеттерді зерделеу. Аудит басталғанға дейін құжаттарды дайындау. ИСО СТ РК 19011 стандарты. Сапа жүйесінің аудиттері бойынша басшылық нұсқаулар.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндіру технологиясын ұйымдастыру

    Негізгі және қосалқы қосымша шикізаттың технологиялық сипаттамасы, нан мен нан-тоқаш өнімдерінің барлық түрлерін өндірудің технологиялық процесі. Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндіру және сапасын бағалау әдістері. Нан өндіру технологиясының ерекшелігі. Дайын өнімнің сапасын бағалау

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Өңдеу өңдірістерінің технологиялық машиналары мен жабдықтары

    Технологиялық жабдықтардың конструкциялары мен құрылғыларын, технологиялық кешендердің құрамдас бөліктерін, жеке машиналарды да, астық өңдеу, ұн тарту, жарма, кондитерлік өнеркәсіп желілерін де іріктеу мен есептеуді зерттеуде теориялық білім мен практикалық дағдыларды меңгеру

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5
  • Тағам қоспалары

    Тағам өнеркәсібінде тағамдық қоспаларды өндіру және қолдану технологиясын игеру. Азық-түлік қоспаларын өндіретін кәсіпорындарда өнім өндіру үшін пайдаланылатын негізгі және қосымша шикізаттың сапасына қойылатын талаптарды қолдану. Технологиялық процестің барысын және тағамдық қоспаларды қолдану арқылы өнімнің сапасын жақсарту үшін белгілі бір түзетулер енгізу қабілетін бақылауды жүзеге асыру.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Астық, нан және макарон өнімдерінің ғылыми негіздері

    Агроөнеркәсіптік кешен саласындағы ғылыми-зерттеу қызметін ұйымдастыру және белгілі ғылыми әзірлемелерді тиімді пайдалану. Кондиция және сапа. Өнімдерді сақтаудың ғылыми принциптері. Әр түрлі дақылдардың дәндері мен тұқымдарының химиялық құрамы. Тұқымдық, азық-түлік және жемшөп дәндерін сақтау теориясы мен практикасы. Бидай мен қара бидай дәндерінің ұн тарту қасиеттері. Бидай мен қара бидай дәндерінің пісіру қасиеттері. Макарон өндірісінің шикізаты.

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 3
  • Ауыл шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау

    Стандарттаудың заңнамалық және нормативтік негізі. Нормативтік құжаттардың түрлері мен санаттары. Стандарттау объектісі ретінде өсімдік өнімдерінің ерекшеліктері. Дәнді дақылдарды, картопты, көкөністер мен жемістерді стандарттау. Мемлекеттік стандарттармен нормаланатын астық сапасының көрсеткіштерін жіктеу. Өнімнің сәйкестігін растау. Сәйкестікті растаудың түрлері мен формалары. Сәйкестікті растау схемалары. Сәйкестікті растауды жүргізу тәртібі. Сәйкестік туралы декларацияны қабылдау және тіркеу қағидалары мен тәртібі

    Оқу жылы - 4
    Семестр - 1
    Несиелер - 5

Оқыту нәтижелері

  • Нормативтік талаптарға сәйкестігі үшін өнімдер мен қызметтердің сапасына бақылау жүргізеді
  • Технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу, қайта өңдеу өндірістері кәсіпорындарында технологиялық схемаларды әзірлеу және жобалау саласында, стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз етуде білімі мен түсінігін көрсетеді.
  • Ол заманауи технологияларды қолдану дағдыларына ие, қауіпсіздік талаптарына сәйкес ақпараттық қызметтерді кәсіби қызмет саласында қолданады
  • Өнеркәсіптің жай-күйі мен ауыл шаруашылығы кәсіпорындарының жұмысын талдай отырып, заңнамалық актілерге сәйкес әлеуметтік-мәдени, тарихи және құқықтық аспектілерге сүйеніп, инклюзия құндылықтарын ұстануымен және тұрақты даму мақсаттарына назар аударуымен, бизнес-жоспар құру арқылы кәсіптік және қоғамдық қызметте ұйымдастырушылық, басқарушылық және тілдік дағдыларды қолдану
  • Азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздік сапасына қойылатын негізгі талаптарды сақтай отырып, ықтимал авариялық, стихиялық және экологиялық зардаптардан қорғаудың негізгі әдістерінде білімді қолданады.
  • Жасанды интеллект элементтерін қолдана отырып тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру жөніндегі іс шараларды әзірлеу
  • Азық-түлік өндірісі мен өңдеу өнеркәсібінің тиімділігін арттыру үшін ғылыми білімдерін қолданады.
  • тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі өнімдеріндегі ақаулардың себептеріне талдау жүргізеді және олардың алдын алу шараларын әзірлейді
  • Тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастырады және басқару шешімдерін қабылдайды
Top