Эногастрономия

  • Бұл мамандандырылған курс қоғамдық тамақтану саласындағы соңғы бағыттарды, атап айтқанда өзара әрекеттесу бағыты мен сусындар мен белгілі бір тағамдарды үйлестіру бағытын қарастырады, оны эногастрономия деп атайды. Бұл ғылым емес, керісінше шығармашылық процесс, өнер, бұл тақырып бәрінен де құнды, өйткені тамақ өнеркәсібі өнердің, шығармашылықтың объектісіне айналады, мұнда авторлық тәсіл үлкен роль атқарады, ол үшін Мишлен жұлдыздары шебер аспазшыларға беріледі. Студенттер осы саланың негізін құрайтын қағидаларды игереді, жобалық презентация түрінде өз құзыреттіліктерін, дағдыларын қорытынды бақылау емтиханы түрінде көрсете алады. Қонақ дәрістеріне танымал кәсіпқойлар мен рестораттар қатысады.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
Top