Биологиялық химия

  • Ақуыз, химиялық құрамы. Ақуыз құрылымы. Ақуыздардың қасиеттері. Ақуыздардың жіктелуі. Ферменттер. Ферменттердің химиялық табиғаты. Ферменттердің әсер ету механизмі туралы жалпы түсінік. Ферменттердің қасиеттері, номенклатурасы және жіктелуі. Витаминдер. Витаминдердің жіктелуі. Витаминдердің физиологиялық рөлі. Антивитамины. Нуклеин қышқылдары. Нуклеин қышқылдарының сипаттамасы. ДНҚ және РНҚ құрылысы мен қасиеттері. Липидтер. Майлар. Балауыз. Фосфолипидтер. Көмірсулар. Көмірсулардың құрылысы мен қасиеттері, жіктелуі. Фотосинтез жә��е оның биологиялық рөлі. Тыныс алу және ашыту процестерінің химизмі. Алмасу үрдістерінің өзара байланысы. Тағамдық технологиялардағы биохимиялық процестер.
  • Образовательная программа 6B01583 Химия (ағылшын)
  • Несиелер 5
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 1
Top