Туризм және француз гастрономиясы

  • Курс өзінің шығу тарихы жағынан ежелден танымал әрі бай және бүкіл әлемде кеңінен танылған француз асханасының мысалында туризм мен гастрономияның өзара түйісуі мен жанасуының кросс-мәдени аспектілерін қарастырады. Ұлттық француз асханасының ерекшелігі, ұлттық тағамдар мен сусындар, гастротуризм секторындағы туристік ұсынысты әзірлеудің негізі ретінде оның тартымдылық факторлары қарастырылды. Студенттер негізгі тағамдар мен сусындарды, десерттер мен салаттарды қамтитын француз асханасының мәзірін әзірлейді; әйгілі аспаздар мен тамақтану саласындағы көшбасышлар, Мишлен жұлдыздарының иелері мен бүкіләлемдік аспаздық турнирлердің жеңімпаздары мысалында француз асханасының қалыптасуына талдау жасай алады. Курсты меңгеру француз асханасының ерекшелігі мен тарихы бойынша жобаны топтық қорғаумен аяқталады. Курс бағдарламасында белгілі аспаздардың шеберлік сыныптарына қатысу, француз мейрамханаларының практиктерін шақыру қарастырылған. Курс серіктес-университетте оқытылады.
  • Образовательная программа 6B11105 Туризм және қонақжайлылық
  • Несиелер 6
  • Оқу жылы 3
Top