Ет және сүт өнімдерінің биохимиясы

  • Пән Биохимия пәнін білдіреді. Биологиялық химияның құрамдас бөлімдері. Тірі организмдердің химиялық құрамы. Ақуыз. Нуклеин қышқылдары. Көмірсулар. Липидтер және олардың жіктелуі, құрылысы, функциялары, қасиеттері. Ағзадағы биологиялық рөлі. Ферменттер, витаминдер және гормондар. Олардың ағзадағы зат алмасуын реттеудегі рөлі. Зат және энергия алмасу. Ақуыз, нуклеин қышқылдары, көмірсулар мен липидтердің алмасуы. Су және минералды алмасу.
  • Образовательная программа 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top