Тағам массаларының инженерлік реологиясы

  • Реологияның негізгі ұғымдары. Тағамдық массалардың физика-механикалық қасиеттері. Реологиялық механикалық модельдер. Тағамдық материалдардың физикалық-механикалық қасиеттерін анықтауға арналған әдістер мен аспаптар. Материалдардың тұтқырлық қасиеттері. Жүктеменің бір осьтік және үш осьтік әсері кезіндегі тағамдық материалдардың физика-механикалық қасиеттері. Жан-жақты жүктеменің әсерінен тағамдық материалдардың мінез-құлқы. Тағам өнімдерінің адгезиялық және фрикциялық қасиеттері. Технологиялық процестерді, жабдықтарды есептеу және Бұйым сапасын бақылау кезінде физика-механикалық қасиеттерін пайдалану. Инженерлік есептеулерде реологиялық әдістерді қолдану
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 3
Top