Шығындарды бақылау (F&B Cost control)

  • Пәнді оқыту мақсаты – кәсіпорын қызметінің нәтижелерін және шығындарды басқару, басқару шешімдерін қабылдау үшін есеп ақпараттарын қолдану, шығындарды басқару мақсатында менеджерлердің толық ақпараттар дайындау және беруі бойынша теориялық білімдер мен тәжірибелік дағдыларды қалыптастыру. Пәнді оқыту процесінде келесі міндеттер шешіледі: қонақжайлылық саласы кәсіпорындарының қызмет нәтижелері мен шығындарын басқару мазмұны туралы білім қалыптастыру; шығындарды есептеудің өзекті әдістерін меңгеруді, шаруашылық жүргізуші субъектінің экономикалық және әлеуметтік-экономикалық көрсеткіштерін есептеуге қажетті мәліметтерді дайындауды қамтамасыз ету; шығындарды басқару үшін басқарушылық есеп пен контроллинг ақпараттарын қолдану мүмкіндіктерін талдау; басқару шешімдерін қабылдау нұсқаларын дайындау, қауіп қатерлер мен орын алуы мүмкін әлеуметтік-экономикалық салдарларды ескере отырып оларды таңдауды негіздеу
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top