Тамақтану гигиенасы

  • Пән тамақтану ғылымының қазіргі жағдайы мен даму перспективаларын талдауды зерттейді. Гигиенамен және тағамның негізгі компоненттерімен танысу және олардың адам ағзасының өмірлік белсенділігіне әсерін анықтау. Микроорганизмдердің тіршілік әрекетіне байланысты тамақ өнімдерінің уыттылығын; қоршаған ортаның ксенобиотиктерін; табиғи шыққан токсиндерді; тамақ өнімдерін сақтау және өңдеу кезінде пайда болатын канцерогендер мен мутагендерді зерттеу.
  • Образовательная программа 6B07202 Азық-түлік қауіпсіздігі
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 1
Top