Нутрициология

  • ҚР емдік тамақтану қызметін ұйымдастыру. Рационалды, теңдестірілген тамақтану негіздері. Емдік тамақтану принциптері. Ауруларды кешенді емдеудегі емдік тамақтанудың маңызы мен орны. Ересектер мен балалардағы гастроэнтерологиялық аурулардағы (функционалды, қабыну-деструктивті, метаболикалық, тұқым қуалайтын, туа біткен және т.б.) жеке диеталардың негізгі сипаттамалары. Операциядан кейінгі кезеңде емдік тамақтану. Энтеральды және парентеральды тамақтану. Функционалды тамақтану. Бір күндік және жеті күндік тамақтану рационын диеталық тағамдарды және оларды дайындау технологиясының кейбір ерекшеліктерін таңдау.
  • Несиелер 12
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top