Туризм және қонақжайлылық кәсіпорындарындағы бухгалтерлік есеп және аудит

  • Пән студенттердің нарықтық экономикадағы бухгалтерлік есеп принциптерін дайындауға және түсінуге бағытталған. Курс ҚР-да қабылданған қолданыстағы ережелерге сүйенеді және қазіргі заманғы ұғымдар мен кәсіби терминдерге негізделген. Студенттер екіжақты және баланстық теңдеулердің қажеттілігін түсінеді, қосарланған жазбаның мәні, бухгалтерлік есеп шоттарын және кәсіпорында бухгалтерлік есептің басқа негіздерін анықтайды. Праткалық сабақтар шеңберінде студенттер бухгалтерлік құжаттарды қолданудың нақты тапсырмаларын, рөлін, мақсаты мен қажеттілігін орындай отырып, бастапқы құжаттардың міндетті деректемелерінің мақсатын түсінеді, бастапқы есепке алу құжаттарының қолданыстағы жіктемесін түсінеді, бухгалтерлік есепте есептеу әдісін, ақшалай қаражатты өлшеуді және компания активтерін есепке алуды меңгереді. Қонақ дәрістері қарастырылған. Аралық бақылау күмәнді дебиторлық берешек бойынша дербес жұмыстарды қорғауды; қорларды есепке алуды; ұзақ мерзімді активтерді, материалдық емес активтерді, негізгі және Биологиялық активтерді айқындауды; қарыз және меншікті қаражатты; бақылау жүйесіндегі аудиттің мәні мен орнын көздейді. Пән теориялық сұрақтар мен практикалық тапсырмалар блогынан тұратын емтиханмен аяқталады.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 2
Top