Сыра қайнату өндірісінің технологиясы

  • Сыра қайнату технологиясы негізгі және қосалқы шикізаттың технологиялық қасиеттерін зерттейді сыра өндіріс; арпа уытын, қопсытылған сусланы, ашыту және пісу процестерін, сүзуді, тұрақтандыруды және сыраны құюдың заманауи технологиялары. Шикізат пен дайын өнімнің сапасын химиялық-технологиялық бақылау әдістері. Сыра ашытқысының құрылымы, таза ашытқы дақылдарын алу, ашыту кезінде сыра ашытқысына қойылатын талаптар. Дайын сыраның физика-химиялық және органолептикалық сипаттамалары.
  • Несиелер 8
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 2
Top