Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
6B07202 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы в АТУ
-
Білім беру бағдарламасының мақсаты Еңбек нарығындағы әлеуметтік ұтқырлық пен тұрақтылығын қамтамасыз ететін және кәсіби құзыреттілікке ие астық өңдеу, наубайхана, макарон, кондитер, ашыту және шарап жасау өндірістері үшін жоғары білікті, бәсекеге қабілетті кадрларды даярлау
-
Академиялық дәреже Бакалавриат
-
Оқыту тілі Русский, Қазақша, Ағылшын тілі
-
ЖОО атауы Алматы технологиялық университеті
-
Оқу мерзімі 4 года
-
Кредиттер көлемі 240
-
Білім беру бағдарламаларының тобы B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі
-
ҰБТ-дағы пәндер Химия және Биология
-
Білім беру саласы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
-
Дайындық бағыты 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Пәндер
-
2023 Оқу жылы
Математика 1
Инженерлік және компьютерлік графика
Бейорганикалық және органикалық химия
Математика II
Аналитикалық химия
Физика
-
2024 Оқу жылы
Теориялық және қолданбалы механика
Микробиология (ағылшын тілінде)
Физикалық және коллоидтық химия
Экономикалық-құқықтық және экологиялық білім модулі (Экономика негіздері және кәсіпкерлік, құқық негіздері мен сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет, экология және тіршілік қауіпсіздігі)
Уыт технологиясы
Астық өңдеу өндірісінің шикізаттары (ағылшын тілінде)
Қайта өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын жабдықтау (екінші тілде)
Экономикa негіздері
Цифрлық технологияға кіріспе
Нан пісіру, макарон және кондитерлік өндіріс технологиясындағы тағамдық қоспалар
Бухгалтерлік есеп негіздері
Биохимия
Наубайхана, макарон және кондитер өндірісінің құрамы мен қасиеттері (ағылшын тілінде)
Ашыту өндірісінің шикізаттары (ағылшын тілінде)
Өсімдік шаруашылығының өнімдерін өңдеу және сақтау
-
2025 Оқу жылы
Астықты кептіру және сақтау технологиясы
Макарон өндірісінің технологиясы
Өсімдік негізіндегі астықтану (ағылшын тілінде)
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
Нан, макарон және кондитер өндірістерінің теориялық негіздері
Сусындар өндірісіндегі тағамдық қоспалар (ағылшын тілінде)
Алкогольсіз сусындар өндірісінің технологиясы
Тамақ өндірістерінің процестері мен аппараттары
Нан, макарон және кондитерлік өнімдердің реологиялық негіздері (ағылшын тілінде)
Ғылыми зерттеулердің негіздері
Ашыту және шарап жасау өндірісінің теориялық негіздері
Астық өңдеу өндірісінің теориялық негіздері
Қаржылық есеп
Өнімдердің рецептісі, есебі және нормасы
Кәсіпорын экономикасы
Сыра биохимиясы
Тағамдық құндылығы жоғары өнімдер технологиясы
Спирт технологиясы
Цифрлық ортада деректерді қорғау және қауіпсіздігі
Нан өндірісінің технологиясы
Сыра қайнату өндірісінің технологиясы
Элеватор өндірісінің технологиясы
Тағамның сапасы және қауіпсіздігі (ағылшын тілінде)
Астық және оны өңдеу өнімдерінің биохимиясы
Ұн өндіру технологиясы
-
2026 Оқу жылы
Астық өңдеу кәсіпорындарындағы қызметті жоспарлау (екінші тілде)
Жарма өндірісінің технологиясы
Астық өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарын жобалау
Құрама жем өндірісінің технологиясы
Салықтар және салық салу
Кәсіпкерлік қызмет негіздері
Нан, макарон өнімдері және кондитерлік өндірістерді жобалау
Ашыту және шарап жасау өндірістеріндегі сапаны басқару мен технохимиялық бақылау
Ашыту өндірістері мен шарап жасау кәсіпорындарын жобалау
Ликер-арақ өнімдерінің технологиясы
Кондитер өндірісінің технологиясы
Астық өңдеу өндірістеріндегі сапаны басқару мен технохимиялық бақылау
Деректерді интеллектуалды талдау
Ашыту саласы кәсіпорындарындағы қызметті жоспарлау (екінші тілде)
Нан пісіру, макарон және кондитерлік кәсіпорындарда қызметті жоспарлау (екінші тілде)
Арнайы бағыттағы ұнды өнімдері технологиясы
Қант өндірісінің технологиясы
Шарап жасау технологиясы
Нан, макарон және кондитер өндірістеріндегі сапаны басқару мен технохимиялық бақылау
Тамақ өнеркәсібіндегі еңбекті қорғау (ағылшын тілінде)
Астық өңдеу өндірістерінің ғылыми және жобалық зерттеулері (екінші тілде)
Ашыту өндірісіндегі ғылыми және жобалық зерттеулер (екінші тілде)
Наубайхана, макарон және кондитерлік өндірістің ғылыми және жобалық зерттеулері (екінші тілде)
Бизнес-жоспарлау
1 С: Бухгалтерия - 8.2
Web-технологиялар
Профессии
Оқыту нәтижелері
- Кәсіби қызмет саласында заманауи техниканы, ақпараттық және цифрлық технологияларды пайдаланады
- Қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында (астық өңдеу, нан пісіру, макарон, кондитерлік, ашыту өндірістері және шарап жасау) жоғары сапалы өнім шығару жөніндегі технологиялық процесті ұйымдастырады
- Кәсіби қызметте тіршілік қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін экономика, кәсіпкерлік, құқық, сыбайлас жемқорлыққа қарсы мәдениет негіздерін, табиғат пен қоғамның өзара іс-қимыл ерекшеліктерін білуді қолданады
- Қайта өңдеу өнеркәсібі саласында бизнесті ұйымдастыруда экономика және кәсіпкерлік білімін қолданады
- Кәсіби қызмет саласында ғылыми зерттеу әдістерін, академиялық жазу жанрларын және ғылыми этика қағидаларын қолданады
- Қайта өңдеу өндірістерінің өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби міндеттерді шешуде математика білімін, физика және механика заңдарын қолданады
- Қайта өңдеу өнеркәсібі өнімдері өндірісінің тиімділігін арттыру және практикалық міндеттерді шешу үшін ғылыми білімді пайдаланады
- Ғылыми қызметтегі кәсіби міндеттерді шешуде және қайта өңдеу өндірісінің өнімдерін әзірлеуде жаратылыстану пәндерінің негізгі заңдарын қолданады
- Қайта өңдеу өнеркәсібінің қазіргі заманғы кәсіпорындары жағдайында еңбек қауіпсіздігін және еңбекті қорғауды қамтамасыз етеді
- Нормативтік құжаттарға сәйкес өндірілетін тамақ және қайта өңдеу өнімдері мен қызметтерінің сапасын бақылау жүйесінің тиімді жұмыс істеуін ұйымдастырады
- Қауіпсіздік техникасының талаптарына сәйкес қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарында технологиялық жабдықтардың әртүрлі түрлерін тиімді пайдаланады
- Қайта өңдеу өндірістері кәсіпорындарын жобалауға, қайта құруға және жарақтандыруға қатысады