Астық және оны өңдеу өнімдерінің биохимиясы

  • Ақуызды заттар. Дәнді, бұршақ және майлы дақылдардың ақуыздары. Ферменттер. Липидтер, бояғыш заттар. Көмірсулар. Витаминдер. Нуклеин қышқылдары. Астықтың құрамы мен сапасына табиғи-климаттық және агротехникалық факторлардың әсері. Минералды заттар, ылғалдылық, астықтың қышқылдығы. Астық тынысы. Астықтың пісіп жетілуі мен өну кезіндегі биохимиялық процестер. Бүлінген, ақаулы астық және оны пайдалану. Сақтау кезінде ұн мен жармада, одан нан, макарон, ұн және кондитерлік өнімдерді алу кезінде болатын биохимиялық процестер.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 2
Top