Біздің инстаграмға жазылыңыз, гранттық байқаудың нәтижелерін жіберіп алмау үшін!
Ашыту және шарап жасау өндірісінің теориялық негіздері
-
Ашыту өнеркәсібі салаларының жіктелуі. Ашыту өндірісінің жекелеген салаларының қысқаша сипаттамасы. Әр түрлі ашыту өндірісінде қолданылатын өсімдік шикізатының түрлері. Шикізаттың сипаттамасы, оның жіктелуі. Микроорганизмдер дақылдарының өсуі мен көбеюінің негізгі заңдылықтары. Ашыту өндірісінде қолданылатын микроорганизмдер. Микроорганизмдер дақылдарының даму кезеңдері. Өсіру әдістері, мәні, салыстырмалы сипаттамасы. Спирттік ашыту. Ашыту өндірісінде қолданылатын ашытқының сипаттамасы. Ашытқы жасушасының құрылымы мен химиялық құрамы. Ашытқы жасушасының метаболизмі. Таза ашытқы дақылы(сипаттамасы, өсіру). Спирттік ашыту, тыныс алу механизмі мен химиясы. Спирттік ашытудың негізгі, қайталама және жанама өнімдері; олардың ашыту өнімдерінің дәмі мен хош иісіне әсері. Спирттік ашытуды бақылау. Спирт, сыра, шарап, наубайхана ашытқысын өндіруде қолданылатын ашытқы нәсілдері және оларға қойылатын талаптар. Микроорганизмдер мен дәнді дақылдардың ферменттері. Ферменттердің сипаттамасы және олардың қасиеттері.
-
Образовательная программа 6B07202 Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы
-
Несиелер 5
-
Селективті тәртіп
-
Семестр 1