Ликер-арақ өнімдерінің технологиясы

  • Этил спирті, оны қабылдау және сақтау. Физика – химиялық қасиеттері. Ректификатталған этил спиртінің сипаттамасы. Суды әк-содалы жұмсарту. Су деминерализациялау. Арақ дайындау. Арақ ассортименті. Сулы-спирттік ерітінділер құрылымы. Сулы спиртті қоспаны есептеу. Сорттарын дайындау әдістері. Сүзу сорттары. Белсендірілген көмір мен сорттарды өңдеу. Ликерқұймалары өндірісінің өсімді шикізаттары. Спирттелген сусындарды дайындау. Принципиальды технологиялық сызбасы. Спирттелген тұндырманы дайындау.
  • Несиелер 6
  • Селективті тәртіп
  • Семестр 1
Top