Үй және тамақтану мәдениеті (қыздарға арналған)

  • Пән білім алушылардың тамақ дайындау технологиясын, жеке гигиенаны, ландшафты дизайнды, өсімдік шаруашылығының негіздерін зерделеуге бағытталған. Пәнде дұрыс тамақтану негіздері, ас үй жабдықтары, тамақ дайындауға арналған құралдар мен құрылғылар, тамақ дайындау технологиясы, ландшафты дизайн, тұрғын үй интерьерінің дизайны, тұрмыстық техниканың жіктелуі мен сипаттамасы, өсімдік шаруашылығы саласы ретінде гүл өсіру туралы мәліметтер бар. Практикалық сабақтарда студенттер үстелге ыдыстарды дұрыс орналастыруды үйренеді; көкөністер мен жемістерді қарапайым және күрделі кесуді орындау; тамақ дайындау рецептурасын талдау негізінде технологиялық карталарды әзірлеу; мәзір мен гүл композицияларын жасау; бет, дене және шаш күтімі бойынша ұсыныстар беру; тұрмыстық техниканы негізделген таңдауды жүзеге асыру; тұрғын үй интерьерінің дизайн жобаларын және ландшафты дизайн жобасын әзірлеу. Бағалау студенттер ситуациялық мәселелерді шешкен кезде жүзеге асырылады.
  • Образовательная программа 6B01472 Өнер білімі және кәсіпкерлік
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 3
  • Семестр 2
Top