Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және сапасын арттыру негіздері

  • Пән негіздерін зерттейді өсімдік шаруашылығы өнімдерінің сапасын басқару оны өндіру және пайдалану кезінде өнім сапасының қажетті деңгейін анықтау, қамтамасыз ету және қолдау. Студенттер өсімдік шаруашылығы өнімдерінің шығынын азайту және сапасын арттыру жолдарын зерделейді, астық, жемістер мен көкөністерге арналған қоймалардың негізгі түрлерімен, астықты, жемістер мен көкөністерді сақтау әдістері мен технологияларымен танысады, астық пен май тұқымын өңдеу технологияларын меңгереді, өсімдік шаруашылығы өнімдеріне нормативтік-техникалық құжаттамамен жұмыс істеуді және оның сапасын бағалауды үйренеді. Практикалық және зертханалық жұмыстарды орындай отырып, студенттер талдау үшін өнімнің сынамаларын өз бетінше алады, өсімдік шаруашылығы өнімдерінің негізгі сапалық көрсеткіштерін анықтайды, астықты, жемістер мен көкөністерді жинаудан кейінгі өңдеу кезінде қоймаларда сандық-сапалық есепке алуды жүргізеді, қоймаларда астық массасын белсенді желдетуді реттейді, астықты салқындату және кептіру уақытын реттейді, өнімді қоймаларға орналастыру жоспарын жасайды және өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу технологияларына бақылауды жүзеге асыру. Бағалау Портфолионы қорғау форматында өтеді.
  • Образовательная программа 6B08101 Агрономия
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 4
  • Семестр 7
Top