Өңдеу өндірістері шикізаттарының, жартылай дүмбілдерінің, дайын өнімдерінің реологиясы

  • Мақсаты: тамақ материалдарының инженерлік реологиясының негіздерін зерделеу, студенттердің тамақ массаларының құрылымын қалыптастыру саласында білімін, білігі мен дағдыларын қалыптастыру. Мазмұны: Тағамдық материалдар механикасының реологиялық негіздері. Өңдеу салаларының шикізатының, жартылай фабрикаттарының және дайын өнімдерінің физика-механикалық қасиеттерін анықтау әдістері мен құрылғылары. Тұтқырлық, жабысқақтық және үйкеліс қасиеттерін анықтау әдістері, технологиялық процестерді есептеуде физикалық-механикалық қасиеттерді пайдалану, өңдеуші өнеркәсіптердің шикізат, жартылай фабрикаттар мен жабдықтардың сапасын бақылау.
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 2
Top