Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау

  • Мақсаты: студенттерді өсімдік шаруашылығының негізгі өнімдерінің технологиялық қасиеттері, сипаттамалары туралы білімді практикалық игеруге дайындау. Мазмұны: өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу кезеңінде сапаны арттыруды және шығындарды азайтуды қамтамасыз ету. Дәнді, бұршақты және майлы дақылдарды, тамыр дақылдарын өңдеу және төсеу ерекшеліктері. Өсімдік шаруашылығындағы ауылшаруашылық өнімдерін сақтау мен өңдеудің дәстүрлі және заманауи әдістері. Сақтау кезінде өнімнің тұтыну нормалары. Өсімдік шикізатын өңдеу және сақтау кезінде жүретін физика-химиялық, биохимиялық, биологиялық және физиологиялық процестер. Морфология, астық анатомиясының құрылымы
  • Несиелер 5
  • Селективті тәртіп
  • Оқу жылы 2
  • Семестр 1
Top